icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

lejaky
29. sep 2018

@petrapetra33 ahoj,máš prosím informácie,že ak po OB žiadaš o inv.dôchodok,že si musíš vyplatiť dlh? Ďakujem

kicilanka
29. sep 2018

@lejaky podľa správania SP sa domnievam že áno, budeš musieť doplatiť dlh, aby sa ti zarátalo do platenia preddavkov...v sociálnej ti dlh nezaniká, len je nevymáhateľný a tiež nezabúdaj, že všetky dôchodky sa vyratúvajú z "uhradených" platieb, nie z "predpísaných"....

....tiež sa to vzťahuje aj na zdravotky...tam je to také isté...nebavíme sa o tom, že ak si po OB zamestnaná a idú za teba odvody do zdravotky, tak máš nárok na lekárske plné ošetrenie...avšak stále sa zabúda, že po OB zdravotky nie sú ochotné u zbankrotovaného ak nedoplatí svoj už nevýmahateľný dlh poskytovať "nadštandard" - teda liečenia, vyšetrenia nad bežný rámec, preplatenie platieb a podobne...aj keď u zdravotky sa to dá "obísť" a to tak, že ak máš dlh len v jedne zdravotke, prejdeš OB, prestúpiš do inej zdravotky, tak tá nová nerieši, či si mala u predchádzajúcej zdravotky dlh a teda ti poskytne všetky "nadštandardy" pokiaľ si u nej nemala žiaden dlh pred OB....

kaja30
Autor odpoveď zmazal
lejaky
30. sep 2018

@kicilanka mas pravdu citala som to na stranke SP ako inf.pre ludi ktorí presli konkurzom.
Je tam ale moznost doplatenia,ale to sa nemusi doplatit v tom pripade ,ak pri ziadosti o inv.dochodok clovek splna podmienku podla veku pocet odpracovanych rokov.Ja mam odpracovanych 30 rokov,cize mozem a nemusim doplatit iba ak by som chcela vyssi dochodok aby sa mi ten rok a pol zaratal.
Bala som sa iba toho ,ze SP uplne zamietne ID ak je dlh ,hoci clovek presiel OB.
Velmi pekne dakujem za odpoved,vsetko dobre.

sway8
Autor odpoveď zmazal
agness30
1. okt 2018

Viete mi niekto poradit co robit ak ma stale obtazuju Intrum sovakia a Pohotovost, ked som presla bankrotom a mam ho od 7.9.2018 ukonceny? celu dobu pocas trvania bankrotu cusali a teraz obe spolocnosti zacali otravovat..intrum posiela zasielky na 8 rokov staru adresu na ktorej byva moja sestra zasielky bez doporucenia a Pohotovost vyvolava..

nellydick
1. okt 2018

@agness30 budú to robiť aby ste im zaplatili dobrovoľne. Im je jedno že ste prešli bankrotom. Treba to ignorovať pokiaľ ste im už poslali uznesenie súdu o vašom oddlženi.

lejaky
1. okt 2018

@agness30 Ja som odscanovala celé uznesenie súdu o odĺžení Instrum aj Pohotovosti,pretože som im volala /Pohotovosti späť a oni mi odpovedali, že nevedia,že som prešla konkurzom,aj keď majú povinnosť sledovať vestník/ od vtedy mám pokoj,nevolajú ani nepíšu.To isté som zaslala elektronicky aj Judr Krutému.Ja som prešla konkurzom v 12/2017 avšak väčšiu časť exekúcií ešte nemám ukončených tak neviem...

agness30
1. okt 2018

@lejaky dakujem, ja som exekutorom poslala hned uznesenie ako mi doslo, na adresy, uz je to pol roka a nikto sa okrem tychto neozval..o ukonceni bankrotu som nikomu neposielala..inak je vraj to povinnostou exekutorov exekucie ukoncit, ale asi to bude trvat nejakuu dobu, mnena sude vravela ze mozno to ani do roka nestihnu..dolezite je ze sme oddlzene,,

agness30
1. okt 2018

@nellydick dakujem, tak im to zaktra rozpslem na centralu, snad ma nebudu dalek otravovat..je to neprijemne, pretoze sestra mi vydesene vyvolava co tam mam za dlhy a nechape, ze skusaju a strasia..

sway8
1. okt 2018

Dobrý podvečer chcem sa s vami podeliť s mojou skúsenosťou s OB....nejednalo sa o mňa ale o môjho priateľa ale píšej ja lebo som mu pomáhala vyplniť papiere atď.
Žiadosť sme podávali do CPP v Nitre 4.7.2018....Rozhodnutie o zastupovaní nám prišlo 26.7.2018....Rozhodnutie zo súdu o oddĺžení bolo písané k 14.9.2018 a poštou prišlo myslím 21.09.2018....teraz sledujeme obchodný vestník....boli sme aj u správcu v Trnave u JUDr. Ondreičku ktorý bol veľmi fajn a všetko nám vysvetlil....už sa teším kedy skončí konkurz a bude pokoj snáď 🙂
Zároveň Vám chcem poďakovať za vaše rady a za túto diskusiu pretože mi veľmi pomohla vo všetkých ohľadoch je tu neskutočne veľa užitočných informácií a sú tu písané skutočné zažité veci v reálnom živote....ďakujem a nech sa vám všetkým podarí úspešne absolvovať všetko až do konca, držím palce, Sway

veronikicka
2. okt 2018

@agness30 chcem sa opýtať ako dlho trvalo kým vás oddlzili..a po oddlžení vlastne môžete nornalne pracovať bez povinností splácať to?

markopolo224
2. okt 2018

Chcem sa spýtať že keď mám byt na hypotéku,a podám osob. bankrot či mi ho môžu zobrať? má niekto skúsenosti??????????

kaja30
3. okt 2018

Prosím vás ak živnostníkovi po OB zrušia živnosť - príde mu o tom aj dáky papier, že mal tú živnosť zrušenú? Ďakujem

sulinecka
3. okt 2018

Dobrý deň chcem sa spýtať už tu niekto zbankrotoval keď už je to rok staré

nikto33
3. okt 2018

Zdravim ja som od piatku vo vestníku. Som z Nitry a ak mi môžte povedať co bude ďalej. Dakujem

vivi78
3. okt 2018

Kde sa da najst ten vestnik prosim vas? Dakujem

ivka0412
3. okt 2018

@sulinecka Ja uz mam ukonceny bankrot

michaela025
3. okt 2018

Mam prosbu ukonceny konkurz cca jun ...kupila som si starsie auto .kedze uz nemam exekucie mam ho na seba prepisany mozem vlastnit auto ci musim dat spravcovy dat vediet ze som nadobudla starsie auto alebo tymto konkurzom to nema nic spolocne.

11mirka22
3. okt 2018

@michaela025 nie som odborník, ale myslím, že nemusíš. staršie auto nie je " majetok vyššej hodnoty", a keďže je už konkurz ukončený... Neriešila by som to. No snáď aj nejaký odborník sa ti k tomu vyjadrí...

ivka0412
3. okt 2018

@michaela025 Pokial sa nic nezmenilo tak iba z vyhry a dedicstva sa treba hlasit spravcovi.

michaela025
3. okt 2018

@ivka0412 a trebars otvorila som si zivnost a rozmyslam nad s.r.o a dakujem vam za odpoved

klarikatomasova
Odpoveď bola odstránená
paulina111
autor
3. okt 2018

@klarikatomasova dakujem ale uz to mam vybavene

eli112
3. okt 2018

@markopolo224 ja som mala tiez podobny problem a kedze som kvoli zrazkam nechcela cakat na konzultaciu v centre hladala som na to daku firmu. Najlacnejsi boli jednoznacne Restart osobny bankrot tam pytali len 150 euro co je oproti ostatnym obrovsky rozdiel. Povedali mi ze pridem o byt lebo hypoteku nan nevladzem splacat a banka si ten dlh pri bankrtote uplatni :/ Malo by mi ale zostat 10000 co je lepsie ako nic

dankagirl
4. okt 2018

@eli112 bože moj ľudia stále to tu opakujem prečo si dávate robiť papiere kadejakým suplikantom za peniaze

pablito555
4. okt 2018

Tak ja už sama neviem ako to je,som v konkurze od 15.09.teraz bude výplata za september a účtovníčka mi povedala že mi musí strhnúť ešte za tú prvú polovicu mesiaca,neviem či to môže,či to mám potom pýtať od exekútora naspäť,správca povedal že mi po 15.09.prináleží celá mzda,no katastrofa....

venika58
Autor odpoveď zmazal
venika58
4. okt 2018

Som oddlzeny.
Dobry den. Ake mate skusenosti po bankrote? Aj vas nejaky veritelia napadli po bankrote, nepoctivy zamer a tak? Ak ano co a ako sa riesi? Treba byt pripraveny na vsetko. Kedze doteraz v nemecku male splatky platim, ale vratim sa domov na svk a nebudem platit, mozu to brat ako nepovtivy zamer a napadnu to? Ci ako to funguje. Dakujem

11mirka22
4. okt 2018

@venika58 čo platíte? A čo nebudete platiť? Nerozumiem.