Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Ahojte , prosim vas môj muž si podal papiere na OB. Lenže práve mi povedal že on tam uviedol len tie dlhy kde má už exekúcie - že to mu povedala pani s ktorou v CPP komunikoval . Lenže dlh ktory ma v nebankovke tam neuviedol , lebo ten nie je na exekucii. Vraj ta pani povedala že to tam nemusi udávať , že tam má dať tie , kde má exekútora , nakoľko ak mu ten OB prejde tak automaticky sa mu rušia všetky dlhy čo má vrátane tohto. Tak ako to je teda ? Podľa toho čo tu čítam tam mal uviesť aj toto ? Či teraz ak mu prejde ten OB tak táto nebankovka pod to spadať nebude ked ju tam neuviedol ?!
@lejaky prosím Vás a na tú pohotovosť ste mali už exekúciu . Môj manžel má tiež dlh u nebankovky , no nakoľko tam exekúciu nemá tak pani v tom centre mu povedala že to tam písať nemusí že ak mu OB prejde , tak že vlastne sa zbaví aj toho dlhu . Papiere už podal min. týžden no teraz nevieme či po OB táto nebankovka pod to spadá , alebo nie ☹
@kaja30 áno na Pohotovosť som už mala exekúciu.
Ak máte exekúciu iba jednu,čo je podmienkou pre OB inde, OB sa vzťahuje na všetky dlhy,ktoré sú do dátumu odĺženia súdom./ Iba tie nie ,ktoré podľa zákona do OB nespadajú napr.výživné a p/A že pani povedala že nemusí nie je to celkom pravda,pretože Pohotovosť a JUDr Krutý nesledujú vestník.Aspoň ja mám takú skúsenosť,že som im to radšej odcanovala a mám pokoj.Vyslovene mi pani z Pohotovosti povedala,že oni nevedia,že som prešla OB a mám im poslať uznesenie súdu o odĺžení.Zaslala by som im to,aj keby som u nich nemala ex.navýšili mi dlh z 300€,ktoré som splatila na 10.000.-€.Vraj úroky z omeškania.Držím palce.
@nellydick ako on je taký tĺčik ten môj muž 😀 tá pani mu vraj povedala aby tam vypísal exekútorov čo má a ostatné ako tie nebankovky na ktoré ešte nemá ani exe vraj nemusí , lebo že ked mu prejde ten OB tak sa mu zmažú komplet všetky dlhy teda aj tie ktoré neuviedol ako napr. tú nebankovku. Tak teraz čo ? Má zasa ísť do Ba kde min. týžden v utorok podal tie papiere a má to tam doplniť ? Či naozaj netreba to tam uvádzať a padne to všetko ak ho oddĺžia ? Lebo v podstate hlavne aj kôli tej nebankovke to podával kde mu z 250€ vyrúbili po rokoch okolo 12 000€ !!! Nie že sa nakoniec dozvie že mu OB prešiel , ale tým že tam nebankovku neuviedol tak tá do toho spadať nebude ☹ Ďakujem
@eli112 a vám byt zobrali kvôli tomu že ste neplatili splátky za hypoteku? ja keď zatiaľ platím normálne (ale bol som aj v omeškaní),mne by nemuseli zobrať?alebo ako to mám chápať?keďže je na nehnuteľnosťi zal. právo tak nemalo by ísť do bankrotu si myslím hmm....
@kaja30 mne bolo povedané ze ak tam niekoho neuvediem tak ma môže napadnúť za nepoctivi zámer..čiže mi súd oddlženie zruší..a to kvôli tomu že on nedostal pravo na uspokojenie nakoľko my napisene komu dlzime a, oni ich výzvu k priznaniu dlhu
@zuzla86 Suhlasim s Vami, V CPP vam neporadia a nevedia odpovede nato,.co porebujete vediet . Vsetky informacie som sa dozvedela od ostatnych ktori uz vyhlasili bankrot a z medii. A po vyhlaseni bankrotu treba si zaplatit sukromneho pravnika aby Vam poradil ohladne exekucii ,soc.poistovni.zdravotnej a co sa tyka zivnosti.A verim tomu, ze po par rokov si zacnu veritelia vymahat svoje dlhy spat.
@veronikicka jaj tak , lebo on tam mal exekutora , ale jemu potom prišlo ze sa exekucia tusim pozastavuje , alebo priam rusi neviem uz presne teraz a kedze mu ta pani v centre povedala ze staci len to kde ma exekutorov a zrusia sa mu aj tak vsetky dlhy 😕 tak dufam ze sa to od utorka este neodoslalo a že to tam bude môcť doplniť 😕
@nellydick Takže keď tam teraz cez týždeň vybehne a povie že to tam nedal z dôvodu čo mu povedala pani v centre tak to tam môže doplniť? Všetky papiere tam dal už v utorok. Čo ak sa to už odoslalo ? Ako to potom doplní ?, keďže to nie je jeho chyba , ale chuba tej čo mu zle poradila ☹
@markopolo224 to rozhodne banka kde mate hypo ci zosplatni uver zavisi to aj od toho ako ste platili kolko je zostatok aka je hodnota nehnutelnosti
@ivex123 to ste AKO a SKADE došla k týmto záverom!?!
V kazdom CPP sa snazia maximalne pomoct a poradit...nie vzdy sa im vsak dari na 1000percent kedze zaujemcov je vela a kazdy je potom nedockavy...
Akého PRAVNIKA?!?! Načo?!?!
Vy potrebujete odpovede, tak prečo len hodíte otazku a cakate ze Vam tu bude okamzite niekto odpovedat?????? Ide o Vas bankrot tak si dajte cas a precitajte si vsetko so potrebujete vediet k OB a necakajte ze si bude hladať niekto iny cas z tejto skupiny aby odpovedal stale dookola to iste!!!!
Ak si precitate spätne diskusiu - vyhnete sa riziku ze Vam aktualne len odpovie niekto, kto Vam posunie len DOMNIENKY a nie fakty z praxe OB....
@kaja30 nemusíte sa obávať,že do roho Pohotovosť nebude spadať,lebo ste ju neuviedli.Mnoho dlžníkov si ani nepamätá,kde má dlhy,povinnosťou veriteľov je sledovať vestník,v ňom je uvedené,že súd vyzýva všetkých známych veriteľov že napr Janko prechádza konkurzom.a majú sa prihlásiť.
Ja som doplňovala ešte u správcu zoznam,čo môžete aj vy,keď vás po uznesení súdu o odĺžení predvolá.
@kaja30 doplniť veriteľov viete dovtedy pokiaľ CPP nepodá návrh na súd. A v CPP BA to tak skoro nebude keďže váš manžel podal žiadosť len nedávno 😉. V prípade nebankovky sa jedná o právnickú osobu a preto aj keď ju neuvediete v zozname veriteľov, nie je to problém a z tohto dôvodu vám nemôže byť zrušený konkurz pre nepoctivý zámer.
@ivex123 žiadneho súkromného právnika nie je potrebné platiť. Návrh na zastavenie exekúcie viete napísať aj sama podľa vzoru čo dostanete v CPP. Čo sa týka veriteľov, je jasné že niektorí
to budú skúšať a budú sa domáhať svojich peňazí ale to neznamená že budú aj úspešní. Ak nepreukážu nepoctivý zámer dlžníka, alebo ak dlžník nezaplatí dobrovoľne, tak k peniazom sa veritelia nedostanu.
Ahojte,mate vedomost o tom,ze hypoteka zalozena nehnutelnostou 3.osoby,cize nie v mojom vlastnictve je chapana v konkurze ako nezabezpecena pohladavka?Cize taka ako napr.spotrebny uver?Povedali mi to z oddelenia vymahania z banky.Tato hypo je platena pravidelne bez omeskania.Aby ju nezosplatnili,ponukaju zalozcom na podpis Dohodu o uznani zavazku,stanu sa v podstate rucitelia.Odovodnuju to tym,ze ja ako dlznik nemozem pocas konkurzu splacat tuto hypoteku,splacat ju budu docasne zalozcovia- co nie je problem,ale moc sa mi ta dohoda nezda.Tvrdia ze ked skonci konkurz,znova zacnem splacat ja,je to pre to aby nezosplatnili hypoteku.Nechcu len preniest zavazok na niekoho ineho?Mozno je to skutocne ako hovoria,ze chcu ponechat moznost splacat hypo v mesacnych splatkach.Neviem.
@maiodee keďže dlžník nie je vlastníkom zálohu nemôže sa nehnuteľnosť predávať v jeho konkurze. Banka je veriteľom dlžníka ale nemoze speňažiť nehnuteľnosť cez konkurz, jedine ak dobrovoľnou dražbou. Samozrejme je pre ňu najvýhodnejšie aby úver bol naďalej splácany buď dobrovoľne dlžníkom alebo rucitelom. Dlžník sa ale voči banke oddlzi, takže nemusí platiť a preto banka chce aby dlh prevzal na seba niekto iný
@nellydick navyse mi odkomunikovali, ze ja pocas konkurzu nemozem dobrovolne splacat.Pohladavka sa stala prihlasenim do konkurzu splatnou.To znamena,ze zalozcovia podpisu Dohodu,potom banka oznami povinnost zaplatit cely dlh a kedze na to nie su peniaze, uz moze realizovat zalozne pravo, kedze dlznikmi sa stali majitelia nehnutelnosti.Dotetaz je pohladavka riadnr splacana.

@11mirka22 splatky male po 20€ 2 veritelom