Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ivka0412 poslať dôrazný list s oznámením o oddĺžení a že ak neprestanú obťažovať, že učiníte právne kroky na ochranu pred obťažovaním 😀
...alebo poprosiť poštárku 😀 - za čokoládku alebo kávu to každá rada urobí - nech takéto zásielky nehádže do vašej schránky, ale rovno nech na ne napíše že adresát neznámy 😉 😝 😉 😝 😎 a vrátia sa mi a budete mať pokoj 😀
@ivka0412 a keď dvihnete telefon a yistíte že sú to vymáhači, treba im len stručne oznámiť, že ste prešli bankrotom a nech vás viac neobťažujú, nech si to tam láskavo poznačia do počítača, lebo im už aj tak viac nedvihnete telefon a zložte bez toho aby ste počúvali čo vravia a nedebatujte s nimi..oni to skúsia možno ešte 1-2x a prestanú už....len sa netreba s nimi vybavovať, ale nahúkať na nich...len toto zaberie...
@nellydick Prepáčte, možno som otravný, ale potom som si zle vyložil zákon. Bol som v tom, že zabezpečené pohľadávky nespadajú do oddĺženia (tak ako napr. výživné a ostatné nedodknuté pohľadávky uvedené v zákone) a aj po konkurze sa musia splácať, čo som mal v úmysle a tým pádom nie je potrebné prenášať dlh na majiteľov nehnuteľnosti.
@maiodee je na založnom veriteľovi- banke či si pohľadávku prihlási do konkurzu. Väčšinou to vsak robí aj keď je dlh splácany. Treba si overiť priamo v banke či bude pohľadávku prihlasovať v konkurze. Ak áno, vy sa od nej oddlzite. Ale správca nebude nehnuteľnosť predávať lebo nie je vaším vlastníctvom. Preto banka buď predá nehnuteľnosť na dražbe alebo prevedie váš dlh na iné osoby, vlastníkov nehnuteľností.
Prosim Vas,ked su manzelia rozvedeni a muz si dal osobny bankrot,mozu jeho dlhy prejst po konkurze na jeho exmanzelku?Aj ked na pozickach ona nebola podpisana?Vdaka
Jednu otazocku
Prebieha mi bankrot,cakam na rozhodnutie zo sudu.
Mam exekuciu,pred rokom mi do prace prisiel papier,maju mi strhavat určitú sumu,a ukladat do depozitu.
Co bude so sumou ktora je ulozena v depozite u zamestnavatela?
@kicilanka viem,ze riesili BSM,brat aj zobral na seba uvery,len sa rozviedli(ani sa necudujem),on si dal osobny bankrot,mal aj exekuciu,tu,ze vraj vymahali od svagriej uz po rozvode a teraz,ze vymahaju tie dlhy od nej,tak ja tomu nejak nerozumiem kto hovori pravdu a uz to trva 4 roky
@ivik31 ak v rámci BSM doriešili dlhy, tak ak niečo od nej vymáhajú, musia to byť dlhy, ktoré v rámci BSM ostali na nej...ak sa v rámci BSM dlhy dojednajú na konkretnu osobu, nie je možné aby potom prešli na druhú.... podľa mňa Ti nepovedali pravdu...ľudia veľakrát veci prikrášľujú vo svoj prospech, alebo nemajú ani šajnu ako to v reálne vlastne na tom súde dopadlo ohľadom BSM, alebo vôbec nerozumejú právnym konaniam, súdnym konaniam, exekúčnym konaniam...a potom tretej osobe podsunú info úplne mimo realitu....
@petrapetra33 a čo si si myslela? Celý život budeš mať nálepku "riziková" ... Buď rada, že si oslobodena od dlhov... A neviem, je to prípad od prípadu aj sociálka, veď oni dajú možnosť dlh uhrádzať do nuly, tak aby si nesvietila v zozname, ale maródku či materskú ti v pohode dajú. Dôchodok som ešte neriešila, neviem. Ale pn mi vyplácali úplne v pohode bez problémov. Podľa mňa sa po bankrote dá žiť úplne normálne, od nuly. Ja som teda ešte nikde problém nemala. Zatiaľ len pozitíva. A ak by ju ekto problém mal, sklopim uši a držím ústa...
@mawka to ma veľmi teší, že si spokojná 😊. Vieš ja som s tým naozaj nepočítala, že budem mať celý život nálepku riziková, ako si uviedla. Mne to ovocie neprináša a vadí mi to, ale určite podnikám kroky, aby som si všetko vyplatila- len to chvíľku potrvá..... keby som bola vedela, tak naozaj by som do toho konkurzu nešla a pomaly by som si to riešila a vyriešila, ale NEmala by som celý život poškodené meno 😐. Ja neviem, asi som iná ... to len mne vadí? ... žeby som bola jediná na svete?😂 Nejako sa neviem cez to preniesť a stotožniť sa s tým. Nejde mi do hlavy, že oslobodená od dlhov... oddlžená ... tá definícia toho, ako keby si mi to mala definovať, lebo vieš...moje dlhy sú len nejako pozastavené, aby som sa správne vyjadrila.... takže ak chcem v živote fungovať, tak tie dlhy vyplatiť musím.... hádam mi rozumieš, čo chcem tým povedať- napísať 😉 a to mi príde nespravodlivé, lebo buď som mala prejsť "oddlžením" kompletným teda nebyť dĺžnikom a mať nulu a nálepku riziková, alebo ak si vyplatím dlh tak NEmať nálepku "riziková celý život" 🙄🙄🙄 či? A ďakujem za odpoveď mawka, "ty moja kámoška 😘"
Vieš tá posledná veta... ja by som nesklopila uši a nedržala by som ústa...snažila by som sa pochopiť a pomôcť a v tom je medzi nami dvoma ten rozdiel 😁😁😁 dedukcia: ...ale nakoniec možno budeme aj kámošky😊
@petrapetra33 možno je to len tym, že ty to zle vnímas ... lebo to nie je, že si oslobodená od dlhov ale že dlhy sú nevymahatelné neni to zazračná palička čo puf a mame ruzovu realitu
teraz máš druhú sancu ale samozrejme ze nemás tie iste podmienky ako ti co platili a platia .. ved to by potom kazdy mohol urobit ...
@petrapetra33 čiže keď ti OB prejde , tak už nikdy nič nedostaneš ? Myslím ako ten paušál či niečo podobné ...
Je tu prosím niekto kto bol živnostník pred OB a vybavil potom znova živnosť - či sa to po OB vôbec ešte dá , je tu niekto taký s takou vlastnou skúsenosťou ?
@petrapetra33 to čo prezivas je nepríjemné, to ti verím, najmä ak si mladá a máš celý život pred sebou. Len nechápem, že chceš vyrovnať dlhy, ktoré prešli bankrotom. Keď máš takú možnosť, prečo si to nespravila pred tým? Jednoznačne si nepochopila inštitút osobného bankrotu. Je to posledná možnosť pre človeka, ako sa vymaniť zo zacarovaneho kruhu dlhov a exekúcii, dlhov tak veľkých, že nemajú šancu ich splatiť za celý svoj život. takýto človek je vďačný za možnosť zbaviť sa exekúcii a možnosť žiť ďalej, bez toho aby ti pol výplaty "zmizlo". A takýto človek ochotne strpi drobné obmedzenia.
@kaja30 pausal dostanete,ale ked chcete telefon za dotovanu cenu,beriete na to uver.Cele to sprocesuju u operatora,ale telefon za 30 eur nestoji 30 eur.Vy ho splacate.A ak ste si mysleli,ze po oddlzeni vam daju nejaky uver, napr.na telefon,tak to nie.Ale predpokladam,ze ked chcete pausal- nejaky program bez telefonu,to by nemal byt problem.
Skor by ma zaujimali ine obmedzenia po konkurze,ktore nie su fer- nemoznost si zalozit si zivnost ( neviem,ci to tak je),alebo ak sa zacne u personalistov vo firmach vyuzivat prax,ze ak sa niekto uchadza o pracu,pozru vestnik a ak je oddlzeny,beru ho ako cloveka 2.kategorie a neprijmu ho do zamestnania,aj ked splna ostatne kriteria.Potom je to novy zaciatok s horkou prichutou.
Potom len konatel s.r.o a ak ani to nie,rovno mozem emigrovat.
@11mirka22 ja všetkému rozumiem a až príliš, to je na tom najhoršie. Jednoducho myslela som si, že to bude iné... že sa tých dlhov zbavím, ale naozaj zbavím, že napr. soc. poisť. nebude ma viesť, ako dĺžnika a detto zdravotná poisť. ... veď už som to aj písala, že išlo o oddĺženie...všade sa uvádzalo oddĺženie, zbavenie sa dlhov... a nie že oni ma vedú stále ako dĺžnika... veď predsa ten, kto si riadne spláca dlhy tak rozumiem tomu, že si ich korektne spláca a jasné sa nebudem s ním porovnávať.... predsa ja a ostatní, ktorý si konkurzom prešli tak im svieti pri mene konkurz a to je obrovský rozdiel medzi riadnými platičmi a nami. To znamená, ak nechcem byť obmädzovaná, tak si pekne dlhy splatím a budem mať pokoj. Našťastie ich nemám také, že 15 tis - 20 tis a viac... to nie. Ja nebola a nie som nezodpovedná, ja by som si nedovolila nabrať veľké pôžičky a splátky a iné a neplatiť to... to nie, veď napr. situácie v živote sa niekedy fakt hnusne vyskytnú, napr. príde človek o prácu, zamaroduje a tak...Ide o to, že ja som mala príjem a potom sa prestalo dariť a už sa to nabalilo. ( soc. poisť,., zdravotka) a aj takto sa dostane človek do dlhov. Takže asi tak nejako.😉

@kaja30 Prave mi volal z Kruku. On ani nevedel najst vestnik. Ze ma este bude kontaktovat. Bordel jeden tam maju a neskusenych. Dufam,ze mi daju pokoj.