Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@petrapetra33 a ty svietis v zdravotnej poisťovni ako neplatič? Mňa vymazali hneď na žiadosť. Oni boli prví. Mám dôveru.
@kaja30 no ja sa s tým stretávam...jednoducho keď dlžíš soc. poisťovni, tak ťa vždy vedú ako dĺznika. Je lepšie si to sakra 15x rozmyslieť. A áno, ak sa dozcedia o konkurze, tak pozerajú potom na teba ako na malomocného. 🙄🙄🙄
Ja mám zatiaľ pozastavenú živnosť, ale môj správca mi povedal, že v pohode si ju môžem znova otvoriť, len musím už mať OP s čipom a ten mám.
ALE POZOR!!!
V príručke sa píše, že vás úrady prešetria a rozhodnú, či vám dovolia otvoriť živnosť !!!
Neviem, čo je na tom pravda, ale písali tu, že vraj je to v pohode.
No naozaj neviem. Ja som chcela kurz z úradu práce a kvôli konkurzu mi neprešiel, tak si idem zaplatiť zo svojho a pohnúť sa raketovým štartom, aby som si dlhy vyplatila čo najskôr. Tak mi držte palčeky ľudkovia moji zlatučkí, moji spolubojovníci. My to dáme nie sme Béčka😊😊😊
@mawka v zdravotke nie, ale ak by som chcela trepnem - napr. kúpele, operáciu... tak mám nárok len na základné vyšetrenia, operácie v ohrození života... ak by som chcela niečo nadštandartné, tak nemám šancu a to by som sa nedoplatila. Raz to tu @kicilanka pekne napísala...(str. cca 208?) , aj to vysvetlila. Takže naozaj je celý "ten bankrot" taký diskutabilný. 🙄 😁
@petrapetra33 prepáčte ale nemôžem s Vami súhlasiť ..je kopec ľudí ,ktorý po odlzeni žijú bez problémov s nikto im nedáva nálepku outsaidera..práveže,si užívajú spokojný s kľudný život ..moc to prežívate ..prijmite s pokorou šancu na novy život bez dlhou ..všetko má svoje pre a proti o tom je život ..je na Vás ako sa s tým popasujete ..a hádam Vás jedna nepríjemná skúsenosť nerozhádže ...pekný deň
@petrapetra33 tak tie kúpele... Celé je to aj pre platica o ničom, lebo všetko už pomaly presúvajú na úhrady klientovi. Naši teda majú s tým zavedené, keď chcú kúpele, dosť peňazí si musia hradiť, doplácať a to ma tatko 3x operovanu chrbticu, mamka umelé koleno a bedrový kĺb v riti, celý život poctivo makali, zp a SP mali vždy čistú a aj tak. Napr aj teraz si musela hradiť nejaké ošetrenia päty. Takže to není len o nás neplatičoch v minulosti.
@maiodee tak nemienime sa už zadlžovať paušálom či podobne. To bola len taká všeobecná otázka , že či po prejdení bankrotom človek už naozaj nič nikdy nedostane . To si už ale potom zrejme ani žiadosť na mestský byt nebudeme môcť podať ? Bývame v podnájme, úver nedostaneme tak snáď nebudeme celý život v drahých podnájmoch 😞 v poslednej dobe mám naozaj z toho OB strach. Neviem prečo. Hlavne po čítaní Fb stránky : centrum správnej pomoci kde OB maximálne neodporúčajú 😞 manžel už zvažuje že stiahne žiadosť - bojí sa , že ho už nikto nezamestná a z momentálnej práci kde je na živnosť že ho ako bežného zamestnanca (maju tam aj bez živnosti pár ľudí) , nebudú chcieť . 😞 Nie je to veru také jednoduché a ,,ľahké,, ako to vyzerá. Neviem či z tohp vycúvať kým sa dá , alebo ako ďalej
@dankagirl to je všetko krásne ( do ľudí naozaj nevidíme, či ten úsmev je naozaj úprimný) , ako výhodu to má jedinú, že vás už nenaháňa exekútor, ale to je asi tak všetko. Môj skromný názor 😊 . Ja nechcem Vám, ani nikomu oponovať, ale už sa budem asi opakovať- pointa my sme neprešli oddlžením. Oddĺženie je zbavenie sa všetkých dlhov, oni sa nám len pozastavili. Tak keď si soc. poisť. našla takú to kľučku ( už sa toho chytajú všetci) , tak buď je ten bankrot nedomyslený, alebo klasika paragraf je pokrutený práve pre nedostatky v zákone... 😊
Tu nejde o znova sa zadlžovanie, to určite nie! ...ide o to, že ak mám paušál platiť ( čo platím) cca40- 50€ mesačne, tak prečo nevyužiť aj možnosť vybrať si k nemu telefón, ak je to v ponuke ( jasné, že nie telefón za 30 eur, keď platím pravidelne cca 50€)
Delíme sa len o skúsenosti a fakty z reálu. Predsa aj my sme na 100% nevedeli do čoho ideme... resp. muchy sa vychytávajú stále v tomto zákone vždy a našli sa aj taký, čo prišli na medzery v tomto zákone ( soc. poisť.- mňa stále budú viesť ako dĺžnika, kým si to nesplatím)🙄😉😊
@mawka jasné, tie kúpele som len uviedla príklad a to, že sa aj dnes musí platiť navyše, to je naozaj smutné 😐.
@petrapetra33 ja mam orange a v pohode telefon na splatky len cast polovicu a vobec nikto neriešil ob a orange ani nedava cez nejake splatkove spoločnosti ako napr. O2 tam to problem moze byt ak si mala dlhy qautro home credit atd ........ OB je vynikajuca vec a kto place nad tym ze ho podal je blbec a nebol na dne nebolo mu ho treba ........
@petrapetra33 môj muž teraz v O2 bral tel a paušál na sro, nikdy nikde nič nedlzil, ako SZČO predtým mal vždy všetko načas uhrádzané, zp aj sp nikdy nemal úver ani nič na splátky a aj tak musel uhradiť zábezpeku 170 eur, po prvých troch uhradenych faktúrach mu ďalšie budú uhrádzať z tej zábezpeky. Keď vybavoval hypo,nemal de facto problém, až na to, že banke sa zdalo divné, že nikdy doteraz nemal úver ani nič na splátky. Takže problém je aj vtedy, keď si čistá ako ľalia. Takže mu preverovali príjmy kade tade a zisťovali, či je fakt všetko ok. Ono v tomto štáte je to divné tak či tak. Si čistá, zle je, máš dlh, zle je, mala si dlh, vyplatila si, zle je, oddlzili ťa, žiješ slušne, zle je. Nevyberues si
@kaja30 v žiadnom prípade neverte Centru správnej pomoci CSP. Ide o organizáciu ktorá parazituje na povesti CPP. Na čele CSP je osoba duševne chorá voči ktorej je vedené trestné konanie. V CSP radia osoby bez právnického vzdelania a nabádajú ľudí na veľmi zlé veci, vypracúvajú im nezmyselné podania na súd a pod. Čo sa týka OB tak absolútne tomu nerozumejú. Dôvod pre ktorý ľuďom neodporúčajú OB je, okrem toho že mu nerozumejú, aj to že ak by ich klienti prešli OB už by CSP nepotrebovali. A oni potrebujú poslušné ovečky. Takže odporúčam ist ďaleko od CSP a radte sa s ľuďmi ktorí rozumejú OB.
Nepovažujem za správne myslieť si, že ak prejdem OB a štát mi odpustí dlhy, budem mať rovnaké práva a splnia sa všetky moje nároky ako osobe ktorá si dlhy platí a OB neprešla. Je predsa pochopiteľné z pohľadu veriteľov, že oddlzena osoba je pre nich rizikovým klientom. Veď raz im už peniaze nevrátila, tak prečo by jej mali veriť. Vy by ste opätovne požičali niekomu peniaze, keď vam ich nevrátil? A paušál je vlastne úver. Každý bol upozornený na to, že ak sa rozhodne ist do OB, že už nedostane úver a pôžičku od serióznej inštitúcie. Taktiež nebude mať nárok na dávky sociálneho zabezpečenia, ak nesplatí dlžné obdobie. Veď to má logiku. Nemôžete chcieť, aby ste mali rovnaké práva v sociálnom systéme ako osoba ktorá poctivo odvádza odvody. Dlhy nezanikli, len sa stali nevymahatelne. Na to netreba zabúdať. Napriek tomu viete po bankrote seriózne fungovať a žiť, len netreba mať prehnané nároky.
@mawka jaaaaaaj....to fakt??? Všade mužovi preverovali príjmi??? To je už fakt sila 🙄🙄😂
Mimochodom veľmi trefne a výstižne si to napísala 😊🍀😉
@nellydick úplne perfektne napísané. Ešte by som doplnila to o zamestnaní - kde by to mohol zamestnávateľ vysledovať? Pokiaľ sa nejedná o prácu v banke, môže byť zamestnávateľovi šum a fuk akú má človek situáciu. Čo sa týka živnosti, kamoška prešla ob, robí kaderníčku a nemá problém so živnosťou. Podľa mňa sa slušne dá po ob žiť, len to netreba tak prežívať.
@petrapetra33 áno všade. Lebo predsa nemať dlh v dnešnej dobe je asi divné. Divné je aj ho mať 😶
@nellydick neviem tam radia že sa dajú exekúcie zastavovať , že niekedy vymáhajú premlčané dlhy a podobne a ľuďia nevedia tak platia. Peniaze za to nechcú a kopec ľuďom už pomohli. Preto vravia že OB je hlúposť , lebo sa to dá všetko napadnúť ak je to hlúposť ako napr provident a podobný s prehnaným úrokom a aj z toho majú ľudia tých exe. Preto som ich len tak spomenula. Tam OB nijak neriešia ani o ňom skôr nechcú počuť
Dobry den chcem sa spytat ci spravca riesi majetok hodnota cca 100 euro ide o auto docastne vyradene z evidencie..ktore je burane a nema stk ani emk
dobry den,
chcem sa vas spytat ,ci mate niekto skusenosti s vyplnanim veritelov od Zlteho melona,nakolko su v zmluvach uvedenie len prezyvky a je nutne uviest kazdeho veritela pri vyplnani OB. Za kazdu radu a skusenost vopred dakujem
@kaja30 nie všetky exekúcie sa dajú zastaviť. A na premlčanie dlhu sa v exekúcii neprihliada. Dalo sa to riešiť len v samotnom súdnom konaní, nie až v exekúcii. A nie je pravda že CSP pomáhajú zadarmo. Musíte zaplatiť členský príspevok a potom možno sa budú vašou vecou zaoberať. Ak budete mať šťastie že sa vám ozvú, tak vám poradia v 90 percentách absolútny právny blud. Vy to podáte vo svojom mene - nech máte hanbu vy, čakáte minimálne rok na rozhodnutie súdu, ten vám to zamietne a ste na začiatku, s väčším dlhom a bez peňazí. Píšem vám to zo skúseností niekoľko 100 nešťastných ľudí.
@mawka ďakujem za odpoveď
@nellydick aha no pekne teda. Viem že napr. jedna pani tak pisala že ju bombarduje intrum z nejakým dlhom na ktorý má vraj rozhodsovský rozkaz zo súdu či ako sa to volá . A tam jej vraveli že pokiaľ má ten rozkaz tak intrum nemá čo žiadať od nej peniaze a vraj to dobre vedia a aj tak od nej ťahajú peniaze. Že intrum väčšinou preberá premlčané pohľadávky.Pani nemá z toho žiadne papiere tak sama nevie či to ozaj dostala alebo nie lebo vraj na žiadnom súde nebola. Exekútora nevie tiež či na to má , ale žiadne papiere od exe jej nechodia. Má to vraj z roku 2010 či tak nejak.Radili jej neplatit im už nič, že to je premlčané . Som zvedavá ako to dopadne teda. Zaujímajú ma čítať tie ich príspevky. A členské či platia keď ich zastupujú to fakt neviem , to tam nikto nepísal. No ktovie teda ja si ich nezastávam len ma tá stránka zaujala. No niekedy sú tam fakt neskutočné ,,príbehy,, že človeku rozum stojí čo všetko si exekútor dovolí. Nedávno tam bolo že pánovi posielali dôchodok invalidný šekom a teraz mu zrazu prišiel na účet a samozrejme exe mu to stopol a nedostal sa ten pán ani k život. minimu. Je to hrozné čo sa tu deje a že to štát dovolí 😕
Dobry den, bol by prosim niekto ochotny mi pomoct s vypisanim dokladov ohladne ob? V cpp mi dali termin v januari 2019 a chcela by som s niekym skonzultovat alebo oslovit pravnika? Co odporucate? Kde vlastne zistim aktualnu vysku vsetkych dlhov? Dakujem pekne

Ako sa hovorí, každý škandál trvá tri dni, aj toto časom okolo bankrotu prestane. Ešte je to čerstvé, ale za 5, 10 rokov to môže byť inak. Okrem toho, máme tam tu 6 ročnú lehotu, ak nikto bankrot nenapadne, tak ti zas bude iné, po pár rokoch vymazavaju z kadejakých registrov,btakze možno je to zle takto čerstvé. Ale ja osobne už nejaké paušály a telefóny neriešim. Dnes kúpiš tel za pomerne slušnú sumu normálne ak zrovna nechceš 700 eurový. A taká 4 operátor má za 20€ mesačne neobmedzené data s volaniami, tak načo sa obmedzovať zmluvami ... Ja som napr mala dlh u zse, čo sa roky riešilo a aj tak ma v pohode pripojili na novom bydlisku, u lekárov nemám problém, ani na sociálke nebol zatiaľ, klop klop. Ani keď som menila zamestnávateľa.