icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

majka1324
16. okt 2018

@ivka0412 dakujem. Vy ste to potom posielali postou alebo odniesla osobne? Lebo mne dali termin az na januar, ale to sa mi zda dlho, kedze doklady ako ziadost a ostatne uz mam.

ivka0412
16. okt 2018

@majka1324 Osobne. Tyzden po konzultacii.

majka1324
16. okt 2018

@ivka0412 super, tak to tam odnesiem aj ja. Vy vlastne teraz uz cakate na vyrozumenie?

ivka0412
16. okt 2018

@majka1324 Ja uz mam ukoceny.

majka1324
16. okt 2018

@ivka0412 super, tak vsetko dobre a dakujem. Este prosim vas, ked to tam odnesiem oni ma vlastne potom dalej skontaktuju alebo treba sam sa informovat?

ivka0412
16. okt 2018

@majka1324 Oni budu informovat ci Vas budu zastupovat

kicilanka
16. okt 2018

@majka1324
Majka - prečítaj si túto diskusii (vo vlastnom záujme) od cca strany 100 a nájdeš odpovede na všetky (svoje) otázky ohľadom bankrotu a jeho priebehu a aj to čo po ňom nasleduje....

majka1324
16. okt 2018

@kicilanka dakujem.pekne, urcite to precitam

larinka7
17. okt 2018

@janet24 Ano,je to možne

maiodee
17. okt 2018

Dobrý deň, prosím vás, podmienkou podania žiadosti o osobný bankrot je prebiehajúca exekúcia alebo iné vykonávacie konanie. Je pod týmto iným vykonávacím konaním myslené aj zrážky zo mzdy na základe podpísanej dohody o zrážkach zo mzdy s bankou? Nejedná sa o exekučné zrážky zo mzdy. Ďakujem za odpovede.

ivka0412
17. okt 2018

@maiodee Musi byt exekucia

nellydick
18. okt 2018

@maiodee obdobné vykonávacie konanie je napríklad dobrovoľná dražba alebo daňové exekučné konanie. Nie výkon zrážok zo mzdy pokiaľ nie sú na podklade exekučného príkazu.

laurentsaint
18. okt 2018

@marusia12
@mawka
@wapman

ahojte, táto odpoveď mi dnes prišla z CPP na otázku, či má moja správkyňa nárok na poplatok za vedenie kancelárie vo výške 30€ mesačne:

podľa ustanovenia § 12a vyhlášky č. 665/2005ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov "Za výkon funkcie v konaniach podľa štvrtej časti zákona patrí správcovi paušálna odmena a náhrada nevyhnutných výdavkov spojených s vedením konania v súhrnnej výške 500 eur."

správca má nárok na odmenu len z preddavku prípadne zo speňaženia majetku, ktorý podlieha v konkurze. To isté platí pre náklady spojené s vedením konkurzu čo sú napríklad náklady na vedenie kancelárie.

kaja30
19. okt 2018

@laurentsaint čo to znamená? Že okrem tých 500€ sa platí niečo aj správcovi ? Že ešte aj správca si teda môže vypýtať koľko uzná za vhodné, či ??

mawka
19. okt 2018

@kaja30 nie, práve len tých 500, ktoré splacame cpp. Aspoň ja to tak chápem a tak som to aj chápala predtým.

nellydick
19. okt 2018

@mawka platíte len 500 eur, z tejto sumy si správca uhrádza všetky výdavky a z predaja majetku ak nejaký máte. Nič navyše neplatíte.

mawka
19. okt 2018

@nellydick no veď áno

marusia12
20. okt 2018

@laurentsaint no veď to sme vedeli 😀

laurentsaint
22. okt 2018

celkom sranda by bola, keby ma moja vlastná správkyňa dala exekútorovi...
panenka skákavá...

kicilanka
22. okt 2018

@laurentsaint čistá utópia

sticker
marusia12
23. okt 2018

@laurentsaint Mňa skôr zaráža, že sa v RU občas objavujú ako navrhovatelia bankrotu iné osoby ako tie, koho sa bankrot týka. Následne ale v zápise je už niečo iné. Rovnako tak niekto uvádza veriteľov a konkrétne sumy, niekto na to kašle. Taktiež je zaujímavé, že exekútor stále nemá časovú povinnosť zastaviť exekúciu... fakt sa mi to páči, ako tu zas s občanmi vyje.... 😀

mawka
24. okt 2018

@marusia12 ako navrhovateľ iná osoba než koho sa to týka? To ako je možné?

petrapetra33
Autor odpoveď zmazal
katkaba1
24. okt 2018

@laurentsaint Ako rýchlo ste dostali z CPP odpoveď? Kamaratka im pisala cca pred mesiacom kvoli 100€ čo si spravca vypytal ako "daň" z tých 500€ a dnes sme sa o tom bavili a odpoveď ešte nemá 😐

laurentsaint
24. okt 2018

@katkaba1
odoslané 18.9.2018 a odpoveď presne o mesiac 18.10.

katkaba1
24. okt 2018

@laurentsaint Ďakujem, tak snáď už aj ona odpoveď dostane.

agness30
25. okt 2018

Ako ste vyriesili POHOTOVOST?. pretoze hned po ukonceni bankrotu mi zacali chodit niekolkokrat denne smsky a nehovorim o telefonatoch, maju snad 100 cisiel z ktorych v kuse denodenne obtazuju. volala som spat na uvedene cislo, ze to ukoncim, arogantna operatorka ukoncila hovor, ked som opakovala ziadost ze nech ma neobtazuju, nech ma daju k sudu ak maju nejake pohladavky a ze som presla bankrotom..pisala som na centralu , poslala som kpiu uznesenia, napisala som email s linkom na vyhlasenie bankrotu v RU a s tym, ze ak neprestanu podniknem pravne kroky ze ma obtazuju, a hned v ten den znovu volali vecer..

kaja30
25. okt 2018

@agness30 nedvíhať ani jedno číslo od nich. Na súd Vás nedajú lebo prehrávajú nakoľko nemajú férové zmluvy, každý kto si poslal zmluvu na posúdenie s nimi vyhral - dokonca niektorý vyhrali späť svoje peniaze čo preplatil na úrokoch. Povecte im poprípade že podáte na nich trestné oznámenie za obťažovanie , psychický nátlak ... a že nerešpektujú rozhodnutie súdu o Vašom oddĺžení

marusia12
25. okt 2018

@mawka keď si pozrieš svoj RU, tak si navrhovateľom ty... keď si pozrieš niekoho iného, vidieť tam napr. Fin. správu a pod... a keď rozklikneš návrh, tak sú tam zas oni ako fyzické osoby.

marusia12
25. okt 2018

@kaja30 vy ste fanúšikom Ulmanovej, že? 😀

@agness30 Nerozumiem, prečo chcete riešiť Pohotovosť, keď ste po bankrote?