icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

romika7
26. júl 2017

@10081987 tak to bud vdacna za takeho spravcu nikomu toto neprajem..ke to o ludoch o pristupe ako vsade ze??😕

kikina84
26. júl 2017

@paulina111 ja s tým pracujem..večer ti napíšem keď prídem z práce

ivica3
26. júl 2017

Mám ešte ornu podu,ktorá je v takom regione,že za to neziska správca skoro nič a stare 20 ročne auto,ktore manžel použiva na präcu a vozi si v ňom materiál a náradie.Nič ine nemáme,ako som už pisala,preto v Cpp poradili ist do konkurzu.Asi záleži akeho správcu kto dostane.My sme už prišli o majetok kvoli exekuciám,ked sme ich chceli aspon sčasti vyplatit ,ale už nemáme čo predat.Preto som to riešila konkurzom,ale neočakávala som znova tie splátky.V Cpp poradia,ked nemáte žiadny majetok tak ist do konkurzu .

marusia12
26. júl 2017

Prosím Vás... aký právny štatút má vlastne správca? Je to právnik, advokát zo súkromnej kancelárie... alebo kto vlastne????

ivica3
26. júl 2017

Su to právnici,ale zjavne vobec nevedia,čo maju robit a tak to riešia takto ,že máš vyhláseny konkurz a ešte Ti daju aj "splátky".Ved neviem čo tu niektori riešia.Do osobneho bankrotu idu aj taki čo nemaju nijaki majetok.Mňa len pohoršuje,že správcovia siahnu aj na to čo máte na prácu doležite.

marusia12
26. júl 2017

@ivica3 to je mi jasné že právnici... pýtam sa, či ide o súkromné právnické kancelárie, štátnych právnikov z Ministerstva a pod... toto ma zaujíma.... kto sú???

10081987
26. júl 2017

@marusia12 správcov vyhlasuje min. spravodlivosti

sandrahi
26. júl 2017

@marusia12 ak ti mozem pomoct tak kamarat toto riesil minuly rok. sud mu pridelil pravnika zo sukromnej pravnickej kancelarie ktory mu vysvetlil postup a musel sa u neho vzdy dostavit na termin na ktory sa dohodli predcasne inak by to bral ako hrube porusenie takze radim robit to co povie

draik
26. júl 2017

@marusia12
Správcom nemusí byť len fyzická osoba, ale aj právnická osoba. Nemusí mať iba právnické vzdelanie. Zoznam vedie ministerstvo spravodlivosti, záujemcovia o výkon tejto funkcie sa po splnení podmienkoch môžu nechať zapísať do zoznamu.

marusia12
26. júl 2017

@sandrahi to odpovedáš mne????

marusia12
26. júl 2017

@draik ahaaa, takže to môže byť hocikto... nádhera..

vespos
26. júl 2017

@ivica3 Ja som presne toto riešil so správcom a mi povedal jasne , že po konkurze už žiadne splátky nemôžu byť ....

§ 167h
Konkurzná podstata
(1) Konkurzu podlieha majetok, ktorý patril dlžníkovi ku dňu vyhlásenia konkurzu. Konkurzu podlieha tiež výťažok získaný správou a speňažením takéhoto majetku.
(2) Konkurzu podlieha aj majetok, ktorý nadobudol dlžník po vyhlásení konkurzu v dôsledku splnenia povinností správcom po vyhlásení konkurzu v prípadoch podľa § 45a.
(3) Majetok dlžníka, na ktorom viaznu zabezpečovacie práva podlieha konkurzu, ak to ustanovuje tento zákon (§ 167k). Majetok tretej osoby, na ktorom viaznu zabezpečovacie práva, konkurzu nepodlieha.
(4) Konkurzu nepodlieha nepostihnuteľná hodnota obydlia dlžníka a majetok dlžníka, ktorý nemožno postihnúť v exekúcii.

v prvom bode sa jasne píše a aj správca mi povedal , že môže siahať na majetok len nadobudnutý do vyhlasenia konkurzu .... Ja už to mám skoro za sebou a so svojím spravcom , ktorý mi prišiel , že mal o všetkom prehľad som nemal žiaden problém

ivica3
26. júl 2017

@vespos
Nevieš náhodou či podlieha konkurzu aj auto,ktore manžel potrebuje k vykonu povolania,đakujem.

vespos
26. júl 2017

@ivica3 toto neviem , samozrejme si myslím ,že by auto malo ostať , ked slúži na výkon zamestnania ...

Osobne navrhujem pre vás , požiadať o zmenu správcu .
Na to máte nárok

amigop
26. júl 2017

Ja som dnes napisal pani žitnanskej lebo neviem uz ci to spravcovia mozu takto jednat a mat ine postupi som zvedavi co mi odpise ak odpise

marusia12
26. júl 2017

@amigop odpíše ti: bla bla bla.... ak ti môžem poradiť, skús napísať na FB Kristíne Ulmanovej.... Centrum správnej pomoci a spýtaj sa jej, ona ti poradí skôr a určite lepšie, akoby si čakal na odpoveď od ŽItky...

amigop
26. júl 2017

@marusia12 ja to ani na 100percent necakam len som to aspon skusil ale skusim aj jej a uvidim lebo uz som stoho vsetkeho na nervi aj v praci myslim len na to ako to bude

marusia12
26. júl 2017

@amigop ja ti verím.... všetci sme z toho na prášky, čo tým prechádzame alebo budeme prechádzať. Asi sme naivne čakali, že nám štát jednoducho pomôže a ono to tak jednoduché nakoniec nebude.... každopádne očakávam za tieto bankroty aj nejaké tie žalôbky na EU súd...

amigop
26. júl 2017

@marusia12 to som an necakal len som sa spoliehal na centrum ze neprideme o byvanie z coho som najviac na nervy nedokazem na nic ine mysliet

marusia12
26. júl 2017

@amigop ja to na druhej strane schvaľujem... lebo by bolo jednoduché odpísať dlhy a bývať ďalej vo svojom.... veľa ľudí dávno prišlo o všetko.... ale zas tam máš garantované peniaze na bývanie...

iveska
26. júl 2017

Ja vás nechápem ľudia , však v cpp vás museli informovať o všetkom čo sa bude diať . Ja som odtiaľ odchádzala s toľkými info ,pýtala som sa na všetko. Ak ste boli ticho a nekládli žiadne otázky ktoré vás trápili tak bohužiaľ. Už je tu toho toľko napisane. Každý píše skúsenosti ,ak mi nevyhovuje správca tak mám možnosť si ho vymeniť. Musíte mu vedieť aj vy protirečiť lebo keď vidí že sa v tom nevyznate tak si môže robiť čo chce. Ak je raz zákon daný že po konkurze žiadne splátky tak to tak má byť. Veď sa treba ozvať a nie nechať so sebou zametat. Ak bude vymýšľať dám to do telky a budem o tom informovať čo najciac ľudí,a verte že o toto sa telky pobijú lebo je to novinka a niesu o tom žiadne informácie. Zbytočne nestresujte akého správcu dostanem a atd.
Ja mám konkurz dom sa predáva a idem do bytu. Zbláznim sa z toho ???? Nie som zdravá postavím sa na nohy a idem ďalej. Toto ma predsa nepoloží na lopatky. Hlavu hore. Keď sme sa všetci dali na boj treba vydržať a bojovať do konca.

amigop
26. júl 2017

@marusia12
To ano aleked sa nad tim logicky zamislis byt by predali za tich 8700e stoho bi neslo veritelom nic nakolko plati ochrana na byvanie 10000e cize vsetky peniaze by museli dat nam hoci v mesacnich slpatkach ale vsetky tak naco to je dobre

iveska
26. júl 2017

@amigop 10000 eur je síce nepostihnutelna čiastka ale je na súde či ti ju schváli. To nieje automaticky. Nám to hneď povedala že mozte si to uplatniť ale je to na súde.

mawka
26. júl 2017

@iveska mudro pises, iv... velmi mudro a aj keby uz tahali nieco zo mzdy, ze ju beru ako majetok, tak okej, ale neverim tomu, ze v takej vyske ako je exekucia. sak to je do neba volajuca sprostost. bankrot ma pomoct a ked uz aj nejake splatky, tak urcite najskor vydavky na zivot - byvanie, energie, strava, deti a az potom zo zvysku. sak ako som pisala, ak by brali tolko, co bral exekutor, tak to by bankrot nemusel existovat, nemalo by to ziadny vyznam.

amigop
26. júl 2017

@iveska ved aj mi sme sa pitali ale spravca vravi nieco celkom ine len si to chcem overit a urcite sa ozveme a ak tak poziadame o ineho

amigop
26. júl 2017

@iveska ano ale mi to mame schvalene

iveska
26. júl 2017

@amigop tak mu treba oponovat a keď tak mi aj povedať že to nieje so súladom zákona. Treba mu ukázať kde je sever
.

iveska
26. júl 2017

@amigop tak to je super. To vám musia vyplácať preto v mes. Spaltkach aby sa zamedzilo ďalšiemu vytváraniu dlhov. Tak to bolo písané.

amigop
26. júl 2017

@marusia12 poslal som jej uz email tak dufam ze mi odpise

amigop
26. júl 2017

@iveska v 40 splatkach ale racej bi sme ostali tu byvat ved stoho nemaju absolutne nic ani cent