Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@stefania100 áno podmienka je minimálne jedna exekúcia
@nellydick
Najhoršie je, že určite existujú pôžičky, o ktorých netuším . Na nete som čítala, že za pôžičky jedného z manželov (s jeho podpisom) bez vedomia druhého a neboli použité na spoločný majetok, nie sú vymáhateľné od toho druhého. Ak by som ich uviedla v žiadosti o OB, neznamenalo by to, že by som ich uznala za svoje? V prípade, že by mi OB neprešlo, na tomto základe by mohli fyzické osoby odo mňa požadovať vrátenie pôžičky môjho exmanžela.
@zvdara určite nie Vy uvádzate do zoznamu veriteľov všetkých o ktorých si myslíte že im môžete dlzit. Ak si veriteľ prihlási svoju pohľadávku musí správcovi preukázať že ju má voči vám. Uvedenie veriteľa v zozname veriteľov neznamená že uznávate dlh ani to že si veriteľ pohľadávku prihlási v konkurze.
Naopak ak by ste neuviedli veriteľa fyzickú osobu - je to nepoctivý zámer a dôvod na zrušenie konkurzu. Takže do takého to rizika vám neodporúčam ísť.
@deeena netreba si mýliť zosplatnenie dlhu s jeho vymáhaním. Najprv vás vyzvu na zaplatenie, potom je súd (alebo dobrovoľná dražba ak ide o hypotéku) potom rozhodnutie súdu a až tak exekúcia. A toto celé môže trvať aj roky ako som uviedla vyššie.
To že sa teraz neozýva banka len potvrdzuje čo som uviedla. Veď úroky im rastú, nemusia sa ponáhľať, veď banka peniaze má....
@stefania100 Vám už odpovedala minulý týždeň @nellydick...je to individuálne...nikto Vám nedá inú informáciu...a ak som dobre postrehla - Vy ešte nemáte ani súdne rozhodnutie ani exekuciu...tak je Vám zbytočné čokoľvek teraz riešiť...
Prosim chcem sa spytat podala som ziadost o zastavenie exekucii na sud..kolko to trva ?? Dakujem za spatne info
@111122223333 niektorí exekútori zastavili sami do týždňa od oznámenia od správcu ...niektoré nemám od exekútorov a ani zo súdu do dneska (po roku) zastavené - napriek mnou osobne podanej žiadosti o zastavenie aj priamo súdu ...
@111122223333 Ja to mam tiež tak,po roku nič
To fakt tak dlho trva od sudu???
@111122223333 máš pocit že si tu robíme dobrý deň z ľudí????? či si si myslela, že požiadaš a máš???
Len taká perlička:
pár rokov dozadu: požiadala som súd o "odklad" výkonu exekúcie....súd dával na obdobie maxim 1 roka...mne prišla odpoveď po 2 (!!!!) rokoch, že mi to súd zamieta, lebo veriteľ s tým nesúhlasil!!!!!! (čo je tiež nonsens takýto argument)...takto pracujú slovenské súdy zavalené kvantami papierov....preto bol zriadený samostatný súd kde sa vedú (nové) exekúčne konania už....
Dobry den..idem podavat ziadost o OB,mam nehnutelnosti v os.vlastnictve,moja otazka by bola...ako stare mozu byt listy vlastictiev,ktore im predlozim? Dakujem
@majka1324 áno, počká na rozhodnutie súdu. Sú aj mzdárky ktoré sa spoja s exekutorom a s jeho súhlasom zrážky robia do úschovy. Sama mzdárka sa však nemoze rozhodnúť že zrážky robiť prestane. Porušila by exekučný poriadok.
Exekútor však môže ešte pred rozhodnutím súdu zrušiť exekučný príkaz na zrážky zo mzdy a čaká na rozhodnutie súdu (pri starých exekúciach).
Ahoj, takže dnes podaný žiadosť do CPP
Prosím vás má niekto podaný bankrot v ba. Cca od septembra ja stále čakám a nič a bolo povedané že 3-4 mesiace trvá oddlzeni

@stefania100 no list mi poslali pred mesiacom,ani dlho mi nevolali,ja mám negatívne čísla blokovane