Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Dobrý deň prišlo mi z CPP že ma budú zastupovať,teraz treba len čakať?
Ďakujem
Ahojte. 12.11.2018 mi prišlo z CPP že ma budú zastupovať a že som podpísal splátkový kalendár. Dnes je 20.3.2019 a zatiaľ stále nič,žiadna odozva,v tom obchodnom vestníku ani v registri upadcova sa neviem vôbec najst(hlavne neviem ako sa tam mám nájsť) CPP mi neberie vôbec telefon. Neviete ako dlho to trvá v Nitre? Je to 5mesiacov a žiadny posun,teda okrem zrážok zo mzdy ktoré mám vyššie než 500€😭.
@nellydick to uz prišlo že je to zastavené a jemu (exekutorovi)tiež asi 2dni po tom čo mu manžel volal. Potom mu exekutor volal nahnevany ci si z neho muz robil srandu ked mu volal a zistoval zostatok ... Lenze muz to zistoval preto, aby vedel kolko ma dat este rucitelovi ... Exekutor sa hned potom manzela pytal ci mam aj ja OB , takze ocakavam ze pojde po mne.
@sarinka1307 mali by ste byť už oddlženi ak nenastal nejaký problém, ak sa neviete dovolať do CPP zájdite osobne, dajú vám informácie
@nellydick som si to aj myslela. Prišiel aj mne ten papier že sa exekúcia zastavuje (len to moc nechápem, či len pre manžela keď podal OB ,alebo aj pre mňa sa to zastavuje keďže to prišlo aj mne) tak ale asi keď ja OB nemám tak ako píšeš zrejme pôjde po mne. Ja poberám len opatrovateľský na ZŤP syna tak mu to budem splácať po 5€ aby nepovedal 😀
Prosim vas, upovedomenie o zacati exekucie mi prislo v januari, mozem o bankrot poziadat teraz? Nie su mi jasne tie lehoty. Citala som ze to nesmie byt starsie ako 30dni
Baby este jedna otazocka..presla som uz 150stran a odpoved som nenasla. Uz ma boli hlava z toho citania...chcem podat OB na zaklade toho ze som si pobrala pozicky a tie peniaze som prestavkovala. Keby to takto do ziadosti napisem asi by mi to nepreslo ci?
@nellydick no ale to by aspoň niekto niečo poslal. Ale noc mi neprišlo,či sa to zrušilo,nezrušilo, či je nejaký problém atd...
@sarinka1307 preto choďte do CPP osobne a dozviete sa čo sa stalo
Toto bolo dnes na nete,vydala to NBSka,možno to dakomu poradí,čo má robiť,ak má dlhy.
Netreba zabúdať, že základným právom spotrebiteľa je právo na reklamáciu.
Nebankové spoločnosti od ľudí vymáhajú dlhy rôznymi spôsobmi. V prípade, že vytvárajú psychický tlak alebo listy od nich obsahujú vyhrážky bez právneho základu, ide už o nekalé obchodné praktiky. Upozorňuje na to Národná banka Slovenska (NBS) s tým, že právo na reklamáciu je základným právom spotrebiteľa.
O nekalú obchodnú praktiku môže ísť v prípadoch, ak spoločnosti vytvárajú psychický tlak, pri ktorom sa klienti začínajú báť, alebo listy, ktoré ľuďom zasielajú, sa podobajú na úradnú alebo súdnu zásielku. Ide o listy obsahujúce formulácie ako „dostavte sa" alebo „predvolanie", alebo ak sú v liste vyhrážky, ako napríklad "príde k vám exekútor", "príde k vám advokát spísať majetok". „Tento typ formulácií môže byť použitý, až keď existuje súdne rozhodnutie vo veci. Ak spotrebiteľ vie, že nebol žiadny súd, ide o bezprávne vyhrážky, ktoré nemajú právny základ," priblížila NBS. V prípade, že si nie je spotrebiteľ istý bezprávnosťou vyhrážky, mal by sa poradiť s právnikom. „Poslednú výzvu pred exekúciou môže poslať inkasná spoločnosť len vtedy, ak už o dlhu rozhodol súd," doplnila NBS.
Žiadne návštevy doma ani na pracovisku
O nekalú obchodnú praktiku ide aj v prípade, ak telefonáty či SMS správy sú spravidla automatizované z rôznych telefónnych čísel. Ich intenzita by však nemala byť obťažujúca. Kontaktovať ľudí môžu spoločnosti len cez pracovné dni, a to do 18. hodiny. „Osobné návštevy sú zákonom obmedzené. Klientov nesmú vymáhači navštíviť doma ani na pracovisku. Spoločnosť nemôže na súde vymáhať dlh, ktorý je už premlčaný, a nemôže sa tým ani vyhrážať," priblížila NBS.
Existuje pritom niekoľko spôsobov, ako sa môžu ľudia brániť, keď sú terčom vyhrážok. NBS spotrebiteľom odporúča, aby boli asertívni. „Ozvite sa spoločnosti písomne a vyžiadajte si podrobné doklady k dlhu (výška a pôvod dlhu). Po získaní podkladov sa poraďte s právnikom," radí klientom NBS. Ak spoločnosť nechce zdokladovať dlh a klienta obťažujú jej vymáhačské praktiky, potrebné je podať písomnú reklamáciu. „Spoločnosti musia na reklamáciu do 30 dní odpovedať," upozornila na to centrálna banka s tým, že ak nereagujú, potrebné je podať sťažnosť do NBS. Tá kontroluje na základe zákona len časť obchodov inkasných spoločností, konkrétne vymáhanie spotrebiteľských úverov a úverov na bývanie. „Vymáhanie nezaplatených účtov, napríklad za telefón, plyn, elektrinu a podobne, nespadá pod dohľad NBS," dodala slovenská centrálna banka.
Prosim ked som uver vzala vo vub a neskor to preslo pod spolocnost intrum tak kto je veritelom. Koho mam zapisat do ziadosti. Vub alebo intrum? Dakujem
@ciara2011 čau,ak je to úver,čiže ak viazne na tom záložná zmluva,tak toto sa nezapisuje do žiadosti.To isté platí,ak si nebankovky tajne dali do do zmluvy o pôžičke,že zároveň im dávate plnú moc,narábať s Vaším majetkom,čiže aj tu Vám môže viaznuť záložná zmluva a ani tento dlh sa potom nevzťahuje na bankrot.ak by ste mali vo VUB obyčajnú pôžičku,tak vtedy aj toto ide do bankrotu,čiže môžete si to zapísať do zmluvy.Do bankrotu nejde výživné,záložné zmluvy a podobne.
ma niekto skusenost s MCGA Legal sro?
Dobry vecer, chcem sa spytat vypln8la som vsetky potrebne papiere. Len pred pol rokom som bola nutena zobrst pausal s telefonom. Mam to tam napisat? A telefon mi zoberu?? Orange riadne splacam uz vyse 15r. A telefon je jediny majetok co mam.
Baby a co poviete na toto.mamka zdedila nejaku cast domu po manzelovi sudne tahanice roky.Tak ju vyplatili no zabudli na dalsie pozemky takze opet sud.V tomto obdobi si podala na bankrot no asi ten sud neuviedla.a stalo sa toto.Sud jej to schvalil no a vten isty den ale rano predala pozemky 3 osobe.A po obede sa dozvedela ze jej to odklepli.Ja si myslim ze velmi pochybil spravca ze si to neoveril vsetko.Panovi to stopli mamka peniaze za par dni prehrala.A tak je opet v kole ze dlznik panovi.

@111122223333 ano vymaha sa od rucitela