Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@lslv ty si ju darovala v case ked si uz mala exekuciu ? no samozrejme ze
to mozu napadnut ale aj keby nie banka moze
rozhodnut o zosplatneni hypoteky a siahnut na predmet zalozneho prav ten dom bez ohladu na vlastnika
Vie mi niekto poradit, s priatelom sme obaja odlzeny konkurzom, chceli by sme si zadovazit vlastné bývanie, čiže hypotéku, bola by moznost aby nam ju dali, popr. aby nam ju potom tu nehnutelnost nezobrali, priatel pracuje v zahranici, cize ma dobry prijem, ktory pokryje vsetky naklady spojene so splatkami. Ja tak isto nastupujem od septembra do prace. No clovek ked je mlady urobí vela hluposti a potom to lutuje. No mame dve deti a chceme uz konecne zacat normalne zit vo vlastnom a nie iba v podnajme 🙂 Dakujem za kazdu radu.
Prosím vás potrebujem pomoc
Prešla som bankrotom,počas 6rocnej doby budem sledovaná,keď to tak môžem nazvať.
No moja otázka znie.
Dnes mi zomrel tatinko,bude dedičské po jeho smrti.
Ako to mám potom urobiť?Byť chceme dcéry nechať maminke,lebo tam býva v byte kde žili s tatinkom.
Keď sa vzdám dedičstva po tatinko i v prospech maminky môžu mi zrušiť bankrot?Neviem teraz ako ďalej,som úplne v koncoch
Ďakujem za pomoc.
@adacica77 ahoj, nebudeš sledovana, 6 rokov je lehota, kedy môžu veritelia napadnúť tvoj konkurz pre nepoctivy zámer. A môj LAICKÝ názor je, že ak sa pri dedičskom konaní všetky deti vzdate svojho podielu v matkin prospech (ako píšeš), je minimálna šanca, že to niekto zistí. Iba ak máš medzi veriteľmi nikoho známeho, komu dlzis a vyslovene čaká na to, aby si spravila chybu. Som zvedavá, čo ti poradia odborníci.
@adacica77 jediná možnosť ktorú vidím je prenechať svoj dedičský podiel mame. Ste dedičkou (odmietnuť dedičstvo nemôžete je to ľahko napadnutelne ak nie je dedičstvo predĺžené) ale nič nezdedite.
Na liste vlastníctva sa teda neobjavíte. Ale to neznamená že by veritelia nemohli do toho vŕtať.
@angie11 ,Ďakujem 😭
@angie11 ,
@11mirka22 ,
@nellydick ,
Ďakujem vám veľmi pekne za rady
Z príbuzných som nemala nikoho komu by som dlzila.
So sestrami sme tak dohodnuté,že sa chceme vzdať dedičstva v prospech maminky.Nechcem nič dediť,chcem svojho ocina a nie byt.
Opýtam sa svojho správcu či mi bude vedieť poradiť.
Ďakujem ešte raz
@angie11 dobrý deň,ak sa vás môžem opýtať v akej banke ste to riešili? Ďakujem
Dostál som vyrozumenie z CPP z KE. že ma budú zastupovať. 😄
@miriam1910 v raiffeisen banke ale este to budeme iba riesit tam my poradila co a jak tak uvidime
Hello všetkým.... mal niekto tento problém a vie ako na to?
Babenka rok pred bankrotom žalovala na súde nebankovku. Prehrala a súd ju zaviazal zaplatiť len protistrane náklady za právne zastupovanie. Rozsudok ale prišiel až po bankrote. Má to zaplatiť alebo nie?

@lslv ako si mohla darovať keď je tam záložné právo???? To ti akože banka povolila? Neverím