icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
10. apr 2019

@kicilanka Netušíš, čo s tým? vďaka

Babenka rok pred bankrotom žalovala na súde nebankovku. Prehrala a súd ju zaviazal zaplatiť len protistrane náklady za právne zastupovanie. Rozsudok ale prišiel až po bankrote. Má to zaplatiť alebo nie?

marusia12
10. apr 2019

@adacica77 NIKDE nebudeš sledovaná. Kde si to zobrala? 6 rokov si len v lehote, kedy ti bankrot môžu napadnúť veritelia, deň po zrušení konkurzu si môžeš kupiť hocičo a rovnako tak dediť. Treba čítať zákon s porozumením a hlavne, nedbať tu na X laických názorov. Ak ti už bol zrušený konkurz, tak smelo do dedenia.

vivi78
10. apr 2019

Dobry den...dnes som konecne dostala papier,ze ma budu zastupovat v OB. Moja otazka by bola,ci je tu niekto,kto mal majetky a isiel cez konkurz do OB? Trva to dlhsie,ako bezmajetnym? Dakujem

marusia12
10. apr 2019

@vivi78 je to časovo to iste. Aktuálne v BA cca 5-6 mesiacov. Teraz bankrotujú dohody z novembra.

vivi78
10. apr 2019

@marusia12 dakujem. Ja som asi NR.

angie11
10. apr 2019

@vivi78 tak to neviem zalezi ci ste isli konkurzom alebo splatkovym, pri splatkovom sa urcia iba splatky a pri konkurze sa sa majetok spenazi a rozdeli medzi veritelov, ale o vela by sa to nemalo predlzit

nellydick
10. apr 2019

@vivi78 čo sa týka podania návrhu na súd zo strany CPP....je úplne jedno či máte alebo nemáte majetok. Ide sa podľa poradia právoplatnosti rozhodnutia CPP.
Zverejnením uznesenia súdu o oddlženi ste zbavená dlhov. Potom správca predáva váš majetok v konkurze ak nejaký máte, ale už ste oddlzena.

nellydick
10. apr 2019

@fifo22 šeky si vypýtajte v CPP, ale môžte platiť aj prevodom na účet.
Platiť začínate až po oddlženi...teda rozhodnutia súdu.

marusia12
Autor odpoveď zmazal
nellydick
10. apr 2019

@marusia12 áno ma to zaplatiť. Pohľadávka nebankovky vznikla po konkurze, až právoplatnostou rozsudku vznikol pani dlh, ktorú musí zaplatiť.

marusia12
Autor odpoveď zmazal
angie11
10. apr 2019

@marusia12 ak ho napisala medzi veritelov pred vyhlasenim konkurzu tak nemusi nic platit, treba podat odvolanie do 15 dni od prijatia rozhodnutia ak ho neuviedla pred konkurzom tak potom je to novy zavazok a teda musi zaplatit

nellydick
10. apr 2019

@angie11 záväzok vznikol až po konkurze. Preto to pani musí zaplatiť. V tomto prípade je jedno či ho uviedla v zozname veriteľov.
Nejedná sa totiž o pohľadávku nebankovky ktorá vznikla pre konkurzom na základe zmluvy o pôžičke. Žalobcom je pani ako konkurzný dlžník, súd žalobu zamietol, pohľadávka nebankovky na trovy konania vznikla po konkurze, právoplatnostou rozsudku.

vivi78
10. apr 2019

@nellydick dakujem

marusia12
10. apr 2019

@nellydick tak nejak to bude, vďaka

111122223333
10. apr 2019

Dobry vecer chcem sa spytat ak vyhlasim konkurz uz nemozemzem mat zivnost?? resp.pokracovat v zivnosti???

kicilanka
10. apr 2019

@111122223333 táto otázka tu bola viackrát rozobratá - čítajte túto diskusiu 🙂

kicilanka
10. apr 2019

@marusia12 súhlasím s vyjadrením @nellydick - dlh vznikol až po konkurze...

venika58
11. apr 2019

Ahojte, mam otazku. Je mozne vymazanie z registra upadcov? Trosku ma znervoznuje, ze dsm do googlu moje meno a su tam moje udaje a vsetko. Dakujem

nellydick
11. apr 2019
zvdara
12. apr 2019

Nemáte niekto skúsenosť aké sú termíny v BB- ako dlho sa čaká na termín v CCP a potom ako za akú dobu je zverejnenie vo vestníku?

tibor448
14. apr 2019

Prosím viete mi poradiť koľko sa čaká na súdne rozhodnutie od vyrozumenia že ma CPP bude zastupovať? Jedná sa o CPP v KE. , Ďakujem.

nellydick
14. apr 2019

@tibor448 1 mesiac

nellydick
14. apr 2019

@zvdara odporúčam zavolať a objednať sa čo najskôr 😁

tibor448
14. apr 2019

@nellydick Ďakujem

liliinkaliliput
14. apr 2019

Ahojte,chcela by som sa poradit .Pred dvoma rokmi som vzala bratovi úver ktorý je samozrejme namňa lenže brat mi to nespláca. Mame spísanu zmlúvu o uznani dlhu .Podala som nanho trestné oznámenie kedže ma uz dva roky ignoruje.Stále čakam na exekuciu bola som už 3 krát v CPP a podmienka je mať exekuciu lenže neviem čo mám robiť .Čaka sa na to dlho ja viem len by ma zaujimalo či sa to nedá urychliť aby bola voči mne vedená exekucia.Neviem uz ako sa stohto vymotať .Ďakujem za každu radu.

nellydick
14. apr 2019

@liliinkaliliput Najprv musí veriteľ podať na vás žalobu za neplatenie úveru. Má na to 3 roky od zosplatnenia úveru.
Súd na základe žaloby rozhodne koľko máte veriteľovi zaplatiť.
Veriteľ má od právoplatnosti rozhodnutia súdu 10 rokov na to, aby podal návrh na vykonanie exekúcie.

kaja30
15. apr 2019

Neviete niekto prosim náhodou či môže exekutor sťahovať z príspevkou na ZŤP dieťa ako je opatrovateľský či príspevok na hygienu alebo benzín?

bombonka
15. apr 2019

@kaja30 nemoze

kaja30
16. apr 2019

@bombonka ďakujem za odpoveď, informujem sa lebo manžel podal OB a teda zrejme niektoré dlhy prejdú na mňa. Lenže ja nepracujem a zrejme ani tak skoro nebudem keďže sa starám o ZŤP dieťa a teda poberám príspevky od štátu .. Ma tak zaujímalo či si to exekútor nedá sťahovať priamo na UPSVaR ...