icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

janka456janka
21. sep 2019

Ahojte, taká jedna otazočka čiste teoretická. Napríklad mal som dlhý 20000€ ,prešiel som bankrotom a teraz keby vyhrám 100000€ tak v zákone je že treba polovicu ponúknuť veriteľom. To sa im ponúkne 50000€ alebo len polovica s odpustenych dlhov. Ďakujem za odpoveď

11mirka22
21. sep 2019

@janka456janka polovica z výhry max do výšky dlhu...

jappy
25. sep 2019

@maria456 ak ste ich vyradili?

jappy
25. sep 2019

@kaja30 mne dali znova na súd žiadosť o vydanie platobného rozkazu, 12 dní po vyhlásení bankrotu.

maria456
25. sep 2019

@jappy nerozumiem otazke naco sa pytate

nellydick
25. sep 2019

@jappy ak súd vydá platobný rozkaz a ide o dlh ktorý vznikol pred vyhlásením konkurzu, podajte odpor proti platobnemu rozkazu

jappy
26. sep 2019

@maria456 akým spôsobom ste ich vyradili, či bolo treba a kde napísať žiadosť, alebo splnomocnenie? aký poplatok ste uhrádzali?

kaja30
26. sep 2019

@jappy neviem na ktory príspevok mi odpovedáte 😀 troška mi to približte aby som bola v obraze 🙂

88888888888
26. sep 2019

Dobrý den chcela by som poradiť ..som is obdlzena teda mám zrušený konkurz a začali mi vyvolávať z pohotovosti nedaju pokoj aj som im poslala rozhodnutiezo súdu a stále vyvolávajú co mám robiť..Ďakujem

kaja30
26. sep 2019

@88888888888 no tak známa firma čo nerešpektuje bankrot 🤷 budú vyvolávať ďalej a intenzívnejšie po bankrote ( vravím to z vlastnej skúsenosti) muža bombardovali denno-denne. Ako muchy 🙄 ich bankrot nezaujíma chcú len peniaze. Ich sa človek nezbaví čiže moja rada znie - nezdvíhať a blokovať ich čísla (aj keď ich majú snáď milión 🙈) , tak ako to robia aj všetci. Povedia Vám že budú vymáhať kým sa to nesplatí a že Vám rastú ďalej úroky a bla bla bla, len aby Vás namotali platiť. Takže určite im hlavne nič nepodpisujte. Ignorujte ich

jappy
27. sep 2019

@kaja30 ohľadom Pohotovosti píšem, že pár dní po vyhlásení bankrotu dali znova na súd žiadosť o vydanie platobného rozkazu (pôžička z roku 2005), teraz mi prišlo uznesenie zo súdu so žalobou. Mám sa vyjadriť. Nekonečný príbeh.

kaja30
27. sep 2019

@jappy jaj tak. No tak to je sila teda. A to si myslia že uspejú či ako? Veď tie nekresťanské úroky im nemôžu odklepnúť a ak už ste po bankrote tak neviem o čo im ide keď ich dokonca ako spoločnosť zrušili kôli tým úrokom ak sa nemýlim. No dajte potom vedieť, veľmi som zvedavá ako to dopadne. Môjmu mužovi posielajú rôzne ponuky na odpustenie úrokov a všelijaké iné pokusy len aby ho dotlačili podpísať dohodu.

88888888888
27. sep 2019

Viete co som urobila zmenila sa som si kartu v mobile a môžu volať aj trebárs aj do tramtarie..ja som uz obdlzena ..mám zrušený konkurz ..všetko mám zasebou tak majú smolu

88888888888
27. sep 2019

@kaja30 dobrý podvečer ale viete ale nechápem malá som vyhlásený konkurz a bolo 60 dní aby sa prihlásili veritelia a kde boli...ako mi skončilo všetko začali vyvolávať..nepríjemné ženské nedajú vám ani hovoriť ..ani odpovedať no vymenila som si kartu v mobile a môžu mi vyvolávať však viete kde hihiji..bohužiaľ mám všetko zasebou som obdlzena..aj druhým doporučujem vyberte si kartu v mobile sim kartu a mate pokoj

zltko
27. sep 2019

268

kaja30
28. sep 2019

@88888888888 no dobrý nápad 😀😀 ani môjmu mužovi sa neprihlásili, myslím že nikomu. U nás otravovali kôli mužovmu dlhu dokonca aj môjho otca! 100x im povedal že to nie je číslo môjho muža ale ako nepríčetný mu aj tak vyvolávali, posielali smsky... Tak som im potom poslala mail ako si dovoľujú obťažovať môjho otca s dlhom, s ktorým nemá nič spoločné! Potom prestali. Vyvolávali aj mojim deťom keďže mali karty na mužovo meno, tiež som ich sfúkla mailom že obťažujú maloleté deti... Ja vravím že sú horší ako muchy, jednu vyženieš a ďalších 5 príde 🙄

zvdara
30. sep 2019

Vie mi niekto poradiť, či môžem doplniť údaj do zoznamu majetku za posledné 3 roky, správcovi?

lubaka
30. sep 2019

@zvdara áno môžete

zvdara
30. sep 2019

@lubaka
Nebude problém, že tento údaj chýbal pri rozhodnutí súdu - nebol v žiadosti podanej na CPP?

simsim
30. sep 2019

Zdravim vas, chcela som sa opytat co sa deje potom ako sud vyda uznesenie o oddlzení.. co nasleduje potom? nasleduje exekucia majetku alebo co vlastne sa deje? hore niekto spominal nejakeho spravcu majetku.. to je kto a aka je jeho rola v tom procese? velmi pekne dakujem za info.

nellydick
30. sep 2019

@simsim ak ste boli na konzultácii v CPP všetko vám bolo vysvetlené

nellydick
30. sep 2019

@zvdara môžte dopĺňať zoznam majetku a veriteľov aj u správcu

lubaka
30. sep 2019

@zvdara problém by bol keby ste to nepriznali a neskôr by to vysvitlo, že tam bol ďalší majetok.

zvdara
1. okt 2019

@lubaka
@nellydick Ďakujem za odpoveď.

simsim
1. okt 2019

@nellydick bola som na konzultacii, o tom ako presne prebieha ten proces po rozhodnutí súdu povedali asi 2 vety. ziadne detaily. cela konzultacia bola zamerana na spravne vyplnenie formularov.

11mirka22
1. okt 2019

@simsim ak ťa to naozaj zaujíma, skús si prečítať túto diskusiu celú, minimálne od strany 100 sú tu už zodpovedané všetky otázky, je tu dostatok ľudí, ktorí majú konkurz ukončený a postup a svoju skúsenosť tu viacerí opísali.

simsim
1. okt 2019

@11mirka22 okey vdaka za radu.. nic v zlom ale naozaj nemam az tak vela casu lustrovat vyse 150 stran textu.. ak ta to obtazuje a nemas co povedat k mojej otazke tak nic nepis. verim tomu, ze sa tu najdu ludia, ktorym to nerobi problem napisat par viet. okrem toho zbezne som si precitala celu diskusiu, ale odpoved na moje konkretne otazky som nevidela.

88888888888
1. okt 2019

Ja som to malá takto ..podala som si žiadosť o osobný bankrot v centrum právnej pomoci.,kde mi všetko poradili..následne mi doslo do dvoch týždňov ze ma budú zastupovať..teda centrum právnej pomoci ,podotýkam majú nato 30 dní..no potom som čakala kedy to dajú na súd čakala som tri mesiace kde som bola zverejnená v registri upadcov podotýkam môže to byť dva až tri a niektorí ľudia čakali aj 4 mesiace..kým to dali na súd a keď som bola v registri úpadcu bola mi pridelená správkyňa a ona somnou komunikovala je to správca konkurznej podstaty ,kde speňažuje vás majetok.pokiaľ majetok nemáte do 4 az 6 mesiacov ukoncene no u niektorych to je rozdielne zavisi to fakt o spravcu

simsim
1. okt 2019

@88888888888 vdaka za info. to ste mala stastie ze ste cakala len dva tyzdne na odpoved z CPP.. ja som cakala mesiac. co sa tyka sudu povedali ze to daju az za cca 2 mesiace.. a potom ktovie ako dlho to bude trvat sudu.. sice zo zakona maju rozhodnut do 15 dni ale to je nerealne vzhladom na pretazenost sudov. ak sa mozem spytat, ked uz vam pridelili spravcu, ten sa s vami aj stretol osobne a riesili ste nieco alebo ako to prebiehalo? mala ste nejaky majetok na spenazenie? lebo nam v CPP povedali, ze aj take veci ako nabytok, cierna a biela technika a pod. sa spenazuje.. cize napr. aj moj mobil.. cize toto vsetko by som akoze mala odovzdat? lebo nejake drobnosti vlastnim.. okrem mobilu napr. stary pocitac, tablet, nejake male kuchynske spotrebice.. nic velke, same stare veci, ktore podla mna nemaju uz ziadnu hodnotu ale uviedla som ich v zozname majetku lebo tak nam bolo povedane. a este vlastnim auto lenze tym rucim jednej fyz. osobe za pozicku, ktoru som este nesplatila.. takze to by ma tiez zaujimalo co sa bude diat s tym autom? je v to v zmluve, ktoru s tou osobou mam podpisanu, ze ak nesplatim dlh, tak prepisem na nu auto. zatial som nesplatila ale ani ta osoba ma zatial nenahana a neziada to auto prepisat.. tak ma len zaujima ako s tym bude spravca nakladat.

88888888888
1. okt 2019

@simsim dobrý podvečer no oni vám len povedia ze to bude trvať aj dva mesiace..samozrejme su aj preťažené súdy no nikto vám presne nepovie ..záleží kedy to centrum právnej pomoci ds na súd a súd do 15 dní rozhodne..čo sa týka správcu je to rozdielne keď budete v registri u padcov tak zvyčajne sa čaká 60 dní kedy sa veritelia prihlásia a potom si váš zavolá správca ..porozpravate sa ..ja som mala len jedno auto ale to cenu nemalo ale aj tak vyhlásila 3 kola verejného ponukového ..no nepredalo sa .to kolo trvá 10 az15 dní plus si zarátané 5 dní kedy to bude zverejnené v registri u padcov aj obchodnom vestníku takže rátajte tie verejné ponukové kola teda vsetky 3 kola trvajú 2mesiace keď to správca nepredá tak vám to ukončí..