Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ondrej111ko tak vás môžem ubezpečiť že v piatok už išli návrhy a pôjdu ďalšie 😁. Cca o 15 dní sa o tom presvedčíte v obchodnom vestníku, kde budú zverejnené uznesenia súdu.
@nellidyck môžem sa spýtať na toto? Muž je po OB už cca od marca... Dlh mal na sociálke : bolo tam podané trestné oznámenie, ktoré bolo zastavené. Muž si tam dohodol splátkový kalendár. Po OB pokračuje v splátkach, nakoľko sa bojí či by nebol problém ak by prestal platiť kôli tomu že to bolo na polícii hoci na sociálke povedali že po OB je to už na ňom či bude platiť ďalej. Lenže ešte sa bojí aj toho, či to niekto nemôže napadnúť tým, že sociálke platí ďalej - že by to niekto iný z veriteľov bral že uprednostňuje tohto veriteľa 🤔 tak nevie či má platiť ďalej a niekto to môže napadnúť, alebo prestať platiť a čakať či sa zas policajti ozvú 🤷
Chcela by som sa opytat na toto:som po osobnom banktote.konecne mam normalnu robotu.chcela by som si otvorit ucet ale v sporitelni mi to nedovolia.skusala som aj na synceka,ale vraj to je trestne,ked mi pojde vyplata na jeho ucet..neviete mi niekto poradit prosim,ze ktora banka povoli otvorenie uctu po bankrote?dakujem
tak ano. Jeden rok nie je vela.Ale problem nastava, co viem z vlastnej skusenosti, ze veritelia pripadne ty co odkupili pohladavku akokeby koly moznosti osobneho baktoru natahuju vymahanie a nechcu aby dlznik mal exekuciu a siel do osobneho banktoru.Pisem to z vlasnej skusenosti.A to je neunosne ked mate splatky vacsie ako prijem,stahuju vam a neostava vam na zakladne fungovanie.Co ma taky clovek robit?Ked nema ani po dvoch rokoch nesplacania ziadnu exekuciu od ziandneho veritela?Ak ju uz konecne dostane, musi este dalsi rok cakat aby mohol ist do OB.Nevravim o spekulantoch, ale o vacsine ludi ktori chcu zacat konecne normalne fungovat a zacat od znova.
Dobrý deň... veľmi by som poprosila pomoc ako postupovať: priateľ prešiel OB. vydražili jeho auto.. S pani išli auto prepísať no je stále v blokácií. Exekútor ktorý túto vec má na starosti s nimi vôbec nekomunikuje ani auto od marca 2019 neodblokoval. Pani auto chce no kým nieje prehlásené priateľ jej ho samozrejme dať nemôže, nakoľko v prípade problému by mal opletačky on. Už som zúfalá lebo neviem ako mu pomôcť aby sa to mohlo uzavrieť. Vopred veľmi ďakujem za odpoveď a pomoc v tejto veci...
❤ 🙏 ❤
Jeeežiš a zabudla som napísať že toho exekútora odvolali... 🙈
@mishellka111 ak ho dražil správca - treba to riešiť so správcom....
@lucuska83 musíte si prejsť viacero bánk a môžete otvoriť si už riadny účet sama na seba...ak budete na syna, netreba hovoriť za akým účelom...každá banka má iné podmienky k otvoreniu účtu ...mne nedala účet ani SLSP, ani Prima...dali mi VUB a Prima mi dala detský....môjmu mužovi dala SLSP bez problémov...viem že inému tu v diskusii dala aj Prima niekomu normálny....treba si obísť všetky banky...
@kicilanka vraj on nam s tym nevie pomoct tak ja uz neviem ako dalej
@mishellka111 Toto je povinnosťou správcu, zabezpečiť prevod majetku na nového vlastníka. Ak vás tlačí nový majiteľ, odkážte ho na správcu, nech to rieši s ním, nie s vami.
@kicilanka
@lucuska83 Mne bez problemov otvorili ucet vo Fio banke, ak nie je u Vás pobočka tejto banky, dá sa účet založiť aj online.
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/... ...vybery penazi su v ktoromkolvek bankomate akejkolvek banky, 1x v mesiaci zdarma. som s touto bankou maximalne spokojna, bezny ucet je bez poplatkov..
Ahojte,tak dnes som opäť volal na CPP a mám vraj čakať 3až6mesiacov😭ale aspoň už povedali pravdu že neboli finančné prostriedky na podania.Takze podával som v auguste čakám 3.mesiace +3.mesiace budem určite čakať a keď nie 3.tak 6..….
@ondrej111ko môžem vedieť v ktorom CPP vám to povedali..???
@ondrej111ko Som presvedčená, že tú chvíľu už vydržíte, keď ste doteraz vydržali aj s dlhmi 😏
Prosím, má správca nejakú lehotu na ukončenie konkurzu ? V registri nie je uvedený žiaden veriteľ. Ani majetok.
Prosím vás idem si pre radu lebo už fakt neviem co robiť, otec je dôchodca poberá 220 eur dôchodok 45 eur mu sťahujú exekútori... Samozrejme ze po zaplatení nájmu mu ostane cca 20 eur co mu nestačí tak mu ja ako dcéra pomáham finančné aj ako sa dá...chcela som mu už v minulosti poriešit bankrot ale povedala som si ze už je starý, aj tak už pracovať nebude a viac mu už z dôchodku nevezmu... Ale došli zdravotné problémy a dlh na zdravotnom poistení ma 2800 eur, samozrejme všade u lekára nás odpinkaju že je dlžník, momentálne sa situácia vyhrotila leží v nemocnici s vážnou diagnózou... A teraz neviem co mam robiť?? Ísť do toho? Bankrot ma napadol ako prvý ale keď tiež viem že to určitú dobu trvá kým sa to vybaví a ďalšia vec co ma znepokojuje co ak mu budú aj naďalej sťahovať tých 45 eur exukutori že trebárs je to výživné a ešte 15 eur za bankrot to už mu naozaj teda nič neostane, neviem ci ísť do toho? Poraďte skúsenejší prosím
@janulik2306 Ahoj, na výživné sa bankrot nevzťahuje.
Ahojte niekto niečo nové podania sa nejak nepohli
@ondrej111ko ...ak sa návrhy na súd začali podávať 8.11.2019...Tak súd má na rozhodnutie 15 dní.... Aspoň som to tak pochopila čo sa tu písalo... Musíš byť trpezlivý....

Ja viem že do konca roka žiadne nepôjdu osobne mi to povedala pracovníčka CPP😟