icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

12mata
8. jan 2020

V 12/2019 som bola zverejnená v registri úpadcov. Správca sa mi zatiaľ neozval. Chcem si otvoriť bankový účet, musím o tom informovať správcu?

chucko3
8. jan 2020

@12mata a naco cakate? ja som kontaktoval spravcu hned na druhy den od zverejnenia,Co sa tyka uctu v CPP mi odporucili pockat az na ukonecenie konkurzu.

kicilanka
8. jan 2020

@12mata správca nemá nič spoločné s vašim novým účtom - nie je potebné mu to oznamovať...otázne je, v ktorej banke Vám účet povolia....

mawka
8. jan 2020

@kicilanka prečo otázne. Najviac síce robí problém Tatrabanka, ale ostatné banky sú ok. Alebo ak má niekto alebo mal problém so založením účtu, tak nech napíše. Ale zatiaľ tu boli príspevky v tom zmysle, že nebol problém.

kicilanka
8. jan 2020

@mawka si si istá že boli len príspevky o tom, že banka účet povolila?? tak konkrétne ja osobne - som nemala žiaden úver ani v banke ani nebankový...a nedostala som účet ani v prime ani v slsp...naopak moj muž ktorý mal úver od slsp, tak jemu účet práve v slsp povolili...a teda čítam stále túto diskusiu - každý jeden príspevok - aj keď mám po bankrote už pomaly 2 roky......a áno - písali tu aj iní, že nedostali účet v niektorej banke....písala som tu nie raz, že si treba banky obísť....niekomu dajú a niekomu nie...

...priznávam však, že neviem ako je to už teraz po 2 rokoch - možno fakt už dávajú banky každému účet bez problémov ...toto som sa tu teda posledné obdobie nedočítala....

...keby sa tu stále neodpovedalo na tie isté otázky, možno by sa tu dostali aj odpovede od tých čo teraz aktualne prešli bankrotom ...ty si tu bola skôr ako ja a idíš že sa nič nezmenilo...každý tu na začiatku OB hundre, že nebude čítať 100 strán....ale potom sa už nepodelí s vlastnými skúsenosťami....na škodu ďalších nových a nových bankrotujúcich....

mawka
8. jan 2020

@kicilanka to máš pravdu a preto mi asi uniklo ak niekomu nechceli otvoriť účet. Ale je pravda, že ja som otvárala dávno po ukonceni konkurzu, nie hneď.

ondrej111ko
9. jan 2020

Ahojte ma niekto skúsenosť že mu správca konkurznej podstaty žiaľ na výplatu formou zrážky zo mzdy?žiada od mňa výplatnú pasku pracovnú zmluvu-vyplatu za december ktorú mám dostať v januári mi chcce zahrnúť do konkurzu ako majetok.

ondrej111ko
9. jan 2020

Prosím o každú radu výplaty nám budú robiť budúci týždeň a ďalšiu zrážku zo mzdy už nezvládnem.

kovka78
Autor odpoveď zmazal
ondrej111ko
9. jan 2020

Keď som podával žiadosť na CPP mi bolo povedané že akonáhle súd rozhodne a príde mi uznesenie celá výplata mi zostane exekútori sa mi z účtu stiahli a teraz zase správca že moja výplata je môj majetok tak spadá do konkukurzu.Ja už ďalej nevládzem ak mi urobí zrázku zo mzdy a nechá.mi len životné minimum zase ostanem tam kde som bol doteraz zaplatím nájom a ostanú mi.len stravné lístky na celý mesiac☹️

chucko3
9. jan 2020

@ondrej111ko to je pekna hovadina, obráťte sa na cpp... Vyplata ma uz zostať cela, nie aby ju namiesto exekutorov zobral správca 😂

ondrej111ko
10. jan 2020

Ahojte takže žiadna zrážka sa nekoná dnes som aj CPP a aj zo správcom,dňom rozhodnutia súdu sa zastavujú všetky zrážky zostava mi celá výplata 😊😊😊

kovka78
10. jan 2020

@ondrej111ko Super 🙂

chucko3
10. jan 2020

Chcem sa Vas spýtať, ako dlho Vam trvalo zastavenie exekucie od zverejnenia v OV... Dakujem za odpovede...

mawka
10. jan 2020

@chucko3 mne ešte aj po roku a pol zastavovali 🤦 tam.myslim že nie je nejaká lehota dokedy musia.

ewita500
10. jan 2020

@mawka pisal si vsetkym exekutorom?

88888888888
10. jan 2020

Dobrý večer ja som po bankrote ..všetko ukončené a žiadosť na zastavenie na okresný súd som požiadal a minulý rok februári a ešte nemám všetko zastavené včera som šla do raifazeen banky ..ze idem si založiť účet po 4 mesiacoch od ukončenia bankrotu ze vraj oni mi nemôžu otvoriť nový účet ..ale já som im vravela zr mám všetko ukončené ..oni ze systém ich to nepustí..myslím si ze banka tatra a raifaizen du prepojené a tatra banka robí problémy

chucko3
10. jan 2020

@mawka och, to snad nie... Ja som myslel ze exekutor je povinny po zverejneni a uzneseni sudu o OB pozastavit exekucie na zrazkach zo mzdy...

nellydick
10. jan 2020

@ondrej111ko veď som vám písala že správca nesmie siahnuť na mzdu dlžníka lebo nespada do konkurzu

mawka
10. jan 2020

@chucko3 niektoré sú zastavené automaticky a iné zastavuje súd. Ja som si to vyjednala hneď na mzdovom a asi som mala šťastie lebo už nestrjali nič aj keď som nemala ešte zastavené exe. Ale im na mzdové volala aj správkyňa a vysvetlila im čo je vôbec ten bankrot. Tak asi šťastná zhoda jedno s druhým. Exekútorom som.hned písala maily, volala, poslala uznesenia, hneď som na súd písala žiadosti o zastavenie všetkého čo vedú pod mojím IČO alebo rodným číslom. Lenže to bolo pred vyše dvomi rokmi, ja tento rok už budem tretí rok po ob.
@88888888888 reifeisen je to isté čo Tatrabanka, kamarátke nechceli v tatre založiť hneď, ale po dvoch rokoch po ob to skúsila zas a už založili. Ale ešte musela najprv vyriešiť blokacie na dopravnom,v tatre ešte svietili exekúcie nejaké, ale predložila všetky papiere, na dopravnom tiež, potom drsne upovedokila exekútora krutého, že všetko bolo zastavené, tak prečo blokuje na inšpektoráte a do dvoch týždňov mala v tatre založený účet. Ja som nemala problem, ale zakladala som účet dosť neskoro po ob. Keď som už nikde nesvietila. Asi treba počkať alebo to skúsiť v internetovej banke. mBank, 365 bank. Založia online.

ewita500
10. jan 2020

@mawka je to povinnost napisat exekutorom o oddlzeni? Nemal by to automaticky urobit sud?

nellydick
10. jan 2020

@ewita500 je na dlžníkovi aby čo najskôr oznámil že je oddlzeny.
Od 1.1.2020 o zastavení exekúcii po bankrote rozhoduje už len exekútor, a to buď podľa zákona o zastavení starých exekúcií alebo podľa exekučného poriadku.

mawka
10. jan 2020

@ewita500 súdy v Tom čase mali toho veľa plus veľký bordel v Tom, takže som.nesedela a necakala. Lebo vidíš, aj keď som napísala žiadosti ako dlho im trvalo. Neviem si predstaviť že by trvalo ešte dlhšie ak by som sa neozvala.

88888888888
10. jan 2020

@mawka dobrý večer a banka vub ,prima nerobí problémy založením účtu ?????ako keby mi aj zalozilil účet môže mi exekútor blokovať účet??lebo v banke mi povedali ze môže pokiaľ nemám zastavené všetky exekúcie zo súdu..to koľko mám čakať ,??5 ,10,100 rokov je to celé postavené naruby hrozne

mawka
10. jan 2020

@88888888888 môže blokovať. Ale nemal by. Hlavne tiež odsledovať ich robotu lebo niektorí exekútori si ju nerobia.

chucko3
13. jan 2020

dnes mi zastavili exe 🙂 takze vsetko super 🙂 konecne cela vyplata

alexkika
14. jan 2020

@nellydick písala som ti súkromnú poštu nakoľko som poslala prefotene osobné údaje, chcem sa ešte spýtať či je možné, že na účte v mbank kde nebola žiadna dlžoba vznikol po exekúcii dhh vo výške 18 tisíc eur? Je možné aby niekto pravdepodobne exekútor spôsobil mínus na osobnom účte? Nemal ho len zablokovať?

mawka
14. jan 2020

@alexkika veď to je blokacia na dlh vo výške 18 tisíc a preto ti to tam svieti ako mínus. To je tak na každom účte, ktorý je blokovany.

chucko3
14. jan 2020

taka otazocka,dnes som si prevzal upovedomenie u pozastaveni exe pre konkurz (OB) a exekutor ziada pausalnu nahradu 60+12€...ja som ho zapisal medzi veritelov a kedze nechcem pre nepoctivy zamer mu nieco uhradzat,malo by to byt v poriadku nie? som v OB a jediny komu mam platit je CPP 500€...o exekutoroch som nepocul ani slovo ze mam neco platiti este aj im..