Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@vaapeter66 Ahoj, odporúčam im zaslať list / doporučene / s oznámením, že si prešla osobným bankrotom a teda si oddĺžená od dlhu voči Pohotovosti a dobrovoľne ten dlh nehodláš zaplatiť, . Tiež je je potrebné ich výslovne požiadať, aby Ťa v tejto veci nekontaktovali, pretože to považuješ za agresívnu obchodnú praktiku, ktorá je zakázaná. Zároveň, im napíš, že ak od tohto neupustia, podáš na nich podnet Národnej banke Slovenska, ktorá nad nimi vykonáva dohľad.
@tatiana262 ahoj voláš na číslo exekútora, ktoré má uvedené tu https://www.ske.sk/zoznam-exekutorov/ ?
@venika58 radšej by som to nerobila, až po 6 rokoch od bankrotu
@optimistka999 velmi pekne dakujem,dnes to veru hned urobim..
Dobry den, prosim vas je mozne, ze sa moja exekucia, ktora stale trva a zrazaju mi zo mzdy nenachadza v centralnom registri exekucii?Normalne som pred rokom dostal upovedomenie o zacati exekucie a bol mi doruceny aj exekucny prikaz Pani na CPP mi povedala,ze to je neobvykle Je potrebne ist priamo na sud, v mojom pripade Okresny sud v Bankej Bystrici a vyziadat si potvrdenie?Alebo je problem v inom?Dakujem.
za vedenie registra exekúcií je priamo zodpovedný exekútor, ktorý v Tvojom prípade exekúciu do registra tzv. nenahral. Mozes a obrátiť priamo na neho a žiadať o nápravu, alebo postupovať tak, ako Ti poradili v CPP
@olllga7 zalezi na konkretnej banke Ja som to mal rovnako, hypo som splacal, bolo to v SLSP, banka si pohladavku prihlasila do konkurzu, ale dali mi moznost, ze sa podpise dodatok ku zmluve, ktorym sa zaviazu zalozcovia-moji rodicia, ze budu splacat splatky, kym mi neskonci konkurz.Spravca potom neriesil tento uver Zalezi ale asi na banke, na zostatku dlhu Odporucam kontaktovat banku.
@maiodee ahoj...Dakujem za odpoved..ja som banku kontaktovala osobne 3x a vedia ze idem do bankrotu tak mi vydali podučet kde splacam hypo...a vyjadrila sa len ze ak budem pravidelne splacat tak banka nema dôvod vydat spravcovi m9ju nehnutelnost ktoru v uvodzovkach vlastni banka...len to je take ustne potvrdenie nemam to na papieri preto sa toho obavam aby som neprisla aj o to jedine co mam a to byt to by bolo fakt zle no😞
@olllga7 Ahoj v ktorej banke mas hypo?
@optimistka999 ahoj v Prima banke
ahojte neviete mi poradit, ci mi vypis z registra exekucii vytlacia v Centre pravnej pomoci?
@stefan717171 sa divím, že ešte doposiaľ nikto nedal návrh na ústavný súd na preskúmanie protiústavnosti tohto inštitútu - toto nemá obdobu v žiadnom európskom štáte
Zdravim prosim Vas brat prešiel OB dňa 22.9.2022 do dnešneho dňa mu nebolo dorucene rozhodnutie o tom a ide hlavne o to že nevie kam ma platit tych 15euro na aky ucet atd ? Kde to má hladat ?
Ďakujem za odpoveď
Ľudia a ako dlho to rieši správca kým to je všetko hotové? V registri som bola zverejnená 3.11. a od vtedy sa nič nedeje. Správca mal mať 45 dní na to nie? Ďakujem
Napisem aj ja svoju skusenost s oddlzenim. Na zaciatku oktobra som podala ziadost v CPP, 25.11. som uz bola vyvesena v obchodnom vestniku, spravca sa mi ozval sam po par dnoch aby mi to oznamil potom znovu o dva tyzdne ked mu prisli papiere zo sudu mi volal na dohodnutie terminu schodzky, nakolko uz bolo pred sviatkami stretnutie sme mali 4.1. stym ze mi uz len zavola alebo napise ked ukonci konkurz. Spravca pisal aj exekutorovi a uz mi prisli aj upovedomenia o zastaveni exekucii. Som vobec necakala ze to pojde tak jednoducho a rychlo. Uz som len zvedava kedy mi prestanu strhavat zrazky zo mzdy. Kedze na tom upovedomeni bolo ze je 15 dni na podanie staznosti tak myslim ze az potom sa bude posielat do zamestnania. Ako ste to mali vy? Hned ako vam prislo upovedomenie o zastaveni vam mzdarka prestala zrazat z vyplaty?
@martina21 wau to máte super, ja som vo vestníku od začiatku novembra a ani sa mi spravca neozval, ani neodpovedá na mail.. To v ktorom meste ste?
@xenabojovnica ja som z prievidze, spravca mi bol prideleny az v Dubnici nad Vahom. V tom vestniku je uvedene aky spravca vam bol prideleny, skuste ho kontaktovat vy. A ano on ma lehotu do kedy to musi poriesit mne spravkyna povedala ze do 10.1. Zvlastne ze sa vam neozval, uviedli ste spravne telefonne cislo?
@martina21 veď práve, viem že na to majú 45 dní.. Ja som mu písala mail ešte začiatkom decembra ale neodpovedal, vidím že mu budem musieť zavolať 👀
@eva8940 ahoj a si si ista ze ma exekuciu? ta musi byt vedena u sudneho exekutora na zaklade sudneho rozhodnutia..ja myslim ze ma iba vymahacsku spolocnost tieto si to medzi sebou odkupuju posielaju kadejake vyzvy, pretoze ked uz je exekucia ma ju povereny exekutor sudom a to uz sa nijak neodpredava. Kamaratke musi prist najskor papier zo sudu a potom papier od sudneho exekutora ze zacal exekucne konanie a to musi trvat najmenej rok aby mohla podat osobny bankrot
@eva8940 Ide o zmenu účastníkov konania:
§ 37 Zmena účastníkov konania po vydaní poverenia na vykonanie exekúcie
(1)
Ak po vydaní poverenia na vykonanie exekúcie nastane skutočnosť, na základe ktorej dochádza k prevodu alebo prechodu práv alebo povinností vyplývajúcich z exekučného titulu, sú účastníci konania povinní bezodkladne túto skutočnosť oznámiť exekútorovi a jej vznik doložiť. Počas exekúcie je postúpenie vymáhaného nároku účinné iba vtedy, ak sa postúpi celý vymáhaný nárok. V pochybnostiach platí, že pôvodný oprávnený postúpil celý vymáhaný nárok. Ustanovenie § 36 ods. 2 sa použije rovnako.
(2)
Oznámenie exekútor predloží súdu. Ustanovenie prvej vety sa použije primerane aj vtedy, ak skutočnosti podľa odseku 1 exekútor zistí pri výkone svojej činnosti inak.
(3)
Súd na skutočnosť podľa odseku 1 prihliadne tak, že vydá dodatok k povereniu na vykonanie exekúcie, ktorý doručí exekútorovi. Ak tu nie sú dôvody na zmenu účastníka konania, súd podľa povahy veci exekúciu celkom alebo sčasti zastaví alebo oznámi exekútorovi, že na vydanie dodatku k povereniu na vykonanie exekúcie nie je dôvod; v takom prípade sa v exekúcii pokračuje s pôvodnými účastníkmi konania.
Ahojte, vybavil niekto po osobnom bankrote hypotéku? Ak áno, tak po akom čase?

@vaapeter66 informácia o vašom oddlženii bude navždy zverejnená v obchodnom vestníku, tam si to banky vedia vyhľadať