icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

vespos
31. aug 2017

@darina05 nie nemusíš nič vlastniť , ale môžeš ... áno exekúciu mať musíš a musí byť voči tebe vedené exekučné konanie .... o bankrot môže požiadať aj nezamestnaný , oni príjem neskúmajú ... a hlavne musíš mať poctivý zámer a zrejme aj snahu sa normálne zamestnať , ale k tomu , ti veľmi nepoviem , lebo ja som bol zamestnaný v čase celého procesu ..

zuzanka7117
31. aug 2017

@ivka0412 bolo to asi 3 tyzdne 🙂

marusia12
31. aug 2017

@darina05 pýtaš sa tu v priebehu týždňa na to isté už 4 krát... 4 krát si dostala odpoveď a zas...

zuzanka7117
31. aug 2017

@ivica3 ja mam informacie take, ze moze mat zivnost, alebo s.r.o. po bankrote. Pýtala som sa na to, tiez ma to zaujimalo.

marusia12
31. aug 2017

@zuzanka7117 ktosi to tu už písal, že 5 rokov nemôžeš mať živnosť.

ivka0412
31. aug 2017

@marusia12 Práve mi volali s CCP v pondelok idem podpísať zmluvu a do konca týždňa to dajú na súd. Až mám krajší deň. Až mi odľahlo na srdci. Lebo nebankovky má od rána bombarduju vyhrážajú sa. Jednanie ako zo psom. Až plačem od radosti. Lebo toľko stresov za posledné obdobie ach.🙂

janka456janka
31. aug 2017

@ivka0412 ahoj a co ides podpisovat? Tu zmluvu s CPP? A v ktorom centre si bola? Dakujem za odpoved

marusia12
31. aug 2017

@ivka0412 nebankovky ti môžu fúkať... oni ti dať exekúciu aj tak nemôžu. A inak.... gratulujem....

Ja som podpisovala pred 2 týždňami v BA a zatiaľ mi nevolali, že to podali... a ani nie som v zozname :-C

10081987
31. aug 2017

@marusia12 preco by nemohli? Ja som mala tri roky exekútora práve kvôli nebankovke.

vil311
31. aug 2017

Môj Postup : Dňa 20.03 som sa objednal do CPP Dňa 29.05 som osobne podpísal papiere v CPP dna 28.06 mi oznámili že ma budú zastupovať a dnes 31.08 som sa našiel v obchodnom vestníku .

zuzanka7117
31. aug 2017

@marusia12 neviem, ja som sa pytala pravnika, co sa tym zaobera a ten mi vravel ze bez problemov mozem. Ale netvrdim ze to je urcite tak, ale urcite si to prezistim. 🙂

draik
31. aug 2017

@zuzanka7117
Mýlite sa, už sa to tu rozoberalo, čo sa týka živnosti.

ivka0412
31. aug 2017

@janka456janka Áno podpísať zmluvu.

ivka0412
31. aug 2017

@marusia12 Ďakujem. Uvidím čo povedia. Oni oznamujú keď to dávajú na súd? Môžeš mi dať link kde mam potom sledovať? Vdaka

bejo111
31. aug 2017

@vil311 v ktorom meste to bolo?

marusia12
31. aug 2017

@ivka0412 ja netuším, či to oznamujú povinne, ale niektoré tu písali, že im volali. Tak mne nevolali...

vil311
31. aug 2017

@bejo111 bolo to v Žiline

bejo111
31. aug 2017

@vil311 aj my sme v ZA dufam že sa to tiež podarí. Ale nemusel si už nič vypisovat ako to tu píšu? Len si čakal. 😠😠😠

darina05
31. aug 2017

@marusia12 vsak pitam sa aj inych ake maju skusenisti ty su mi tiho vela nepivedala a ja chcem vediet ci musim splnat pre bankrot kam musim ist ake papiere vsetko proste...

darina05
31. aug 2017

@marusia12 a ty ti tak velmi ivladas vsetko tak mi porad pises tam aj ze su mala 3 roky exekutira kvoli nebankivke ale mne tu vypisuju ze ked som su pozucala peniaze tak mam ich aj vratit lebo to je trestny cin...tak chapes nenu mi to jedno ked tohi mam vela.

mawka
31. aug 2017

@darina05 lenze sa pytas stale dokola to iste, to je pravda. v tejto diskusii sa to x krat spomenulo, treba si ju prejst celu.
www.centrumpravnejpomoci.sk najdes tam vsetky informacie, vsetky tlaciva v sekcii osobny bankrot hore na lište.
v skratke:
- musis mat aspon jednu exekuciu
- mozes mat majetok a nemusis
- mozes byt zivnostnik, zamestnana aj nemusis
- dohodnes si stretnutie v prislusnej kancelarii, na ktorom ti vsetko pravnici vysvetlia
- vyplnite papiere, kde musis uviest vsetkych veritelov aj s adresami, zoznam majetku ak nejaky mas, zivotopis, opis situacie
- podpises s nimi ziadost
- do 30 dni sa ti vyjadri kancelaria ci ta budu zastupovat
- ak ta budu zastupovat, o mesiac-dva to ONI podaju za teba na sud
- sud rozhodne uznesenim o oddlzeni alebo o splatkovom (ak mas majetok vyssej hodnoty)
- sud ti prideli spravcu
-spravca ta bude kontaktovat
-ukonci sa konkurz

bodka. ja neviem co viac potrebujes vediet. vies, ze mas dlhy, ze si v patovej situacii, ze sa to inak neda riesit, tak do toho chod. zavolaj si do centra a oni ta nasmeruju aj povedu. tak sme to urobili vsetci.

vil311
31. aug 2017

@bejo111 V ZA CPP som bol len raz všude všeho 20 min. pani mi skontrolovala tlačivá ktoré som si vypísal doma, do 30 dní mi prišlo že ma budú zastupovať a už som len čakal a čakal a dnes som sa našiel v obchodnom vestníku a už len čakám na to kedy sa mi ozve správca. Myslím že sa nemáte čoho báť keď to vyšlo mne 🙂

bejo111
31. aug 2017

@vil311 ďakujem za odpoveď musíme byť trpezlivý .

111eby
31. aug 2017

@vespos dobry chcem sa vas spytat v akej hodnote sa moze nechat majetok ked mam v hodnote 7000€ to uz je splatkovy kalendar dakujem

marusia12
1. sep 2017

@darina05 Nebankovka ti nemôže dať exekúciu, ak ti dala, tak tvoja chyba, mala si sa na súde odvolať proti platobnému rozkazu. Istinu z nebankovky zaplatiť musíš, to je jasné... čo sa týka úrokov a kdejakých poplatkov, tie nie, ak ti Ministerstvo tie zmluvy určí ako bezúročné. Toto som ti písala asi dvakrát.
Skús na FB skupinu Centrum správnej pomoci, tam je Kristína Ulmanová, prípadne tam ak napíšeš ti poradia konkrétne. Ty si od pondelka, čo tu dávaš tieto otázky dookola dávno mohla mať papiere podané. Ľudia furt na niečo čakajú.

marusia12
1. sep 2017

@111eby pokiaľ viem, tak majetok ti zostáva celý ak ideš formou splátkového. Ak som teda dobre pochopila Vašu otázku. Hodnota splátok bude minimálne 30%.

romana19861986
1. sep 2017

@zuzanka7117 ahoj. Ja som to tu ohladom tej zivnosti uz pislala. manzel isiel do bankrotu on mal zivnost a po konkurze sa uz dalej po dobu 3r. nemoze podnikat. Dá sa ale musiš poziadat zivnostenskú komoru o výnimku alebo založit sro
ale bez tej výnimky zivnost nemozete prevádzkovat

zuzanka7117
1. sep 2017

@romana19861986 ahoj. Ja som skor myslela s.r.o. To mozem zalozit?

romana19861986
1. sep 2017

jaaj tak to neviem my sme riesili živnost. skus zavolat na zivnostenku komoru a tam dostanes info na 100 %

darina05
1. sep 2017

@marusia12 vsak si mi pissala ze mi posles papiere vsak ale ked sama neviem co kde treba no vidis mala som aj h credit a dali ma na okesny sud tam mi doslo plat.rozkaz tak som to nadalej platila pi 20e a jeden meaiac som nedala a dali ma uz exekutirovi tak poton ako to je no bude lepsie ked pojdem za pravnikom do toho centra...dik