Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@loginexistuje ja fakt nerozumiem... ďalší prípad špekulácie 😀 Tak idem do bankrotu ale obratom si založím s.r.o. a idem podnikať.... 😀
@loginexistuje jasne ze ich nemam,pytam sa informativne do buducna. Nech mam spravne info 🙂
@marusia12
Vobec ma nepoznate, vobec nepoznate moju situaciu,jedine, co viete je hned robit zavery, ze spekulujem. Bankrot nie je sranda je to vazna vec, ktora moj zivot ovplyvni na vela rokov,ak by som mala ine vychodisko urcite by som don nesla. Rozmyslam do buducna co bude a ako bude a nevidim na tom nic zle, ze sa infomujem. Asi som spravila len jednu chybu, ze som sa opytala tu v tejto diskusii a nie rovno pravnika.
@marusia12 tiez si myslim, ze my, zbankrotovani by sme mali mat stopku na hodne dlho. pretoze nas oddlzili (teda ja este cakam) a vyriesili nam kopec problemov a budem hnusna mozno, ale napisem, ze by sme mali vsetci drzat hubu a krok a skutocne sa zaradit normalnym sposobom do spolocnosti bez moznosti zobrat uver nie 5 ale minimalne 10 rokov za velmi prisnych podmienok a podnikanie nechat bokom, lebo vela ludi je prave vdaka neuspesnemu podnikaniu v srackach, pripadne sme nevedeli platit odvody. no nech je to ako chce, ale za svoju sprostost by sme mali "platit" dlhy cas. a okrem toho, ruku na srdce...my, co sme v srackach sme pochopili uz davno, ze zit sa da aj bez poziciek a uverov a podobnych hovadin. pretoze sme boli nuteni riesit veci inak a vela sme sa naucili. a mna osobne tiez vytaca, ked ide niekto zbakrotovat a uz riesi uver, hypo, kedy kde ako rychlo a pripadne podnikanie, na ktore potrebuje aj tak penazi mrte. mne sa rozum pozastavuje. namiesto toho, aby ludia boli pokorni a vdacni za moznost zit konecne normalne, tak uz vymyslaju a este nie su oddlzeni. zelala by som si, aby sa ministerstvo zobudilo a prekopalo bankrot takym smerom, aby sa s nim nedalo vybabravat. hovorim to stale, ti, co to najviac potrebuju doplatia skaredo na spekulantov, ktori vybabravaju s bankrotom. a nech sa na mna hneva kto chce kolko chce. toto vsetko sa casom stopne a podmienky sa sprisnia. si myslim.
a privyrobit si kazdy moze drobnou pracou mimo zivnosti vzdy. co si budeme hovorit, nie? ved staci si prestudovat par veci. clovek moze mat dve prace. moze nakombinovat hocico a nemusi podnikat. osobne by som do podnikania nesla. a ked mi bude chybat, tak hoci hajzle pojdem cistit, ale zo mna zivnostnik nebude uz nikdy. ani bohovi!
@mawka mozem sa opitat kde vas oddlzuju?
@zuzanka7117 presne moja aj urobis dobre ked pravnika aj ja som sa tu pitala a skor ma tu znosia jak poradia hlavne ta co ti pisala istejsi je pravnik...to je vsetko
ja z mazelkov sme presli bankrotom a tiez som za to ze by mal byt zakaz poziciek a nie na 10rokov ale na vzdy ludia su nepoucitelny chcu ist z jednich dlhov do druhych
@zuzanka7117 Pytat sa do buducna pri bankrote je bezpredmetne. Za tu dobu sa aj tak zmenia zakony a zas to bude inak.
@darina05 A ty si dalsia... poradili sme ti tu na jednu otazku 5 krat. Ja som ti pisala aj cez spravy.... ale ty furt ako nechapava. Pravnik ti je naco? Ved toho nepochopis uz vobec. Pisala som ti, ze ti poslem papiere a ty nie si schopna ani napisat mail.... napisala si.. Ok. Ok je odpoved??? Tak si to ries ako chces. Za ten tyzden co tu vypisujes dookola si to mohla mat podane. Myslis si, ze diskusia je na to, furt ju zahlcovat rovnakymi otazkami. Ja som si 100% ista, ze by si sa spytala to iste aj 6x.... ze?
Ten co tu nedavno zadrel, ze kedy si moze zobrat hypoteku.... to je silna odvaha 🙂 Jedno nesplacam, ale hypo iste budem Spekulanti a ine slovo na to nemam, bez ohladu, ako si to kto odovodnuje. O bankrot ziadaju ludia doslova na dne a tu pride chlapik a veselo zadre, ze po oddlzeni berie hypo 🙂
@marusia12 nezoberie. budeme vsade v regstroch. aj ked oddlzeni, ale zaznam bude. uz teraz su sprisnene podmienky pre hypo uvery, tak pochybujem, ze nejaka banka sa bude zaoberat niekym, kto zbankrotoval. ved asi nezbankrotoval preto, lebo vsetko platil nacas. a zase zbankrotovanych nie je tolko, aby to banky nejak pocitili.
skor podla mna zacnu veritelia riesit. budu hladat cokolvek, co sa da povazovat za nepoctivy zamer. vela spolocnosti ma vlastnych detektivov, vsetky mozne dostupne prostriedky, o ktorych sa nam ani nesnivalo a staci nejaka blbinka a uz to pojde. neverim tomu, ze nas nechaju dychat. budeme hodne sledovani bez toho, aby sme o tom tusili. osobne si myslim, ze si vydychnem az tych 6 rokov po vyhlaseni oddlzenia. moj nazor. dovtedy mi sice exekutor nebude tahat nic, ale ulavi sa mi kompletne az potom. cize v roku 2023 :D
@mawka Nie sme pre nich zaujimave osoby 🙂 urcite nikto nebude sledovat, ak dlhujes napr. 2000€, tam to odpisu ako stratu. Horsie su bankroty vyssej hodnoty, kde sa firme uz oplati patrat. Rada budem dozivotne v registroch, zit sa da aj bez dlhov. Zas som si zacala vazit, ze si na nieco nasetrim.
@marusia12 myslis? lenze ked je to spolocnost, ktora ma v bankrote stovky dlznikov po dajme tomu 2000 e, tak sa im to pacit nebude, ver mi. a hlavne zdravotnym poistovniam a socialke. aj ked stat by mal v tomto pripade drzat usta a krok, lebo to nase odvodove zatazenie mnohych dohnalo az sem.
s druhou castou plne suhlasim. da sa to aj bez dlhov. bez iPhone na splatky, bez kilometrovej smart telky na splatky a podobne. ja aj bez auta :D a bez dovoleniek a cohokolvek zbytocneho.
@mawka Spolocnost, co jej dlhuje 2000 ludi na nich aj tak zarobila. Proces by bol zdlhavy a drahy. Museli by potom preverovat vsetkych, inak mozes kdejako medializovat a ziadat preverenie vsetkych v bankrote. Skor vidim riziko v ludoch.... ja mam jednu exe taku, ze ma dal ex kamos na sud a ziadal vratit 1200€ za vsetky vecere a kavy, za cca 4 roky.... ze som mu tym vraj davala nadej na vztah. Policia mu to 2 krat zamietla ako trestne ale sudom mu to preslo.... nemala som ani chut sa odvolat. Bolo mi to cele smiesne, ako nosil na sud stohy papierov, co sme si za tie roky pisali. Toto neuveris, ked naozaj nezazijes 🙂
Tym som chcela povedat, ze skor takyto sa v tom bude vrtat.
@marusia12 preboha... no vidim, ze ludia existuju vselijaki 😀 ale rozumiem, pretoze moj ex priatel mal tiez podobne myslienky. ten mi dokonca vykalkuloval, kolko minul nafty za tych 5 rokov, co sme sa stretavali. to, ze sa tu stravoval, pouzival vodu, elektrinu, to je uz vedlajsie ved. hlavne, ze on prejazdil naftu. no holt, nemal si hladat frajerku 80 km od baraku :D
@mawka
@ivka0412 áno, aj bločky za naftu tam mal polepené 😀 Každý deň dátum, prilepený bloček a suma, koľko na mňa minul.... požadoval nazad aj všetky dary, toto mu súd zamietol. Policajti krútili hlavou... veru som si užila pri ňom iné peklo... ale následne som zistila, že sa psychiatricky lieči dlhé roky, takže som to pochopila. Priťahujem exotov.
@marusia12 druha vlna bankrotov. ked uz par rokov vyhlasujem, ze by som do hypo nesla, tak som za exota. no nesla. jednak preplatim tolko, ze nikdy ta nehnutelnost nebude mat taku hodnotu, aby sa mi to v pripade predaja vratilo... a na druhej strane, preco by som ostavala casom sama v baraku, ked sa mi decka osamostatnia. a ze aby cosi mali... no oni budu asi potrebovat na zaciatok nieco mat a nie az ked zomriem a budu mat davno vsetko poriesene, cize by som dom aj tak predala, aby som detom nieco zanechala. takze by som zase len skoncila v prenajme. za 6 rokov, kym si uplne vydychnem, tak moj syn davno bude osamostatneny. mne je hypo uplne zbytocna. v zahranici si beru hypoteky majetni ludia. no preco asi... tu to je naopak.
@mawka ja som tiež proti hypo. Zistila som, že nie som vhodná ovca na hypotéku. Mám rada zmenu, často sa sťahujem. Je to akýsi pocit slobody... neviem si napr. predstaviť vlastniť ten byt, v ktorom som teraz v prenájme. Som tu rok a už sa teším, až mi skončí zmluva a padám preč. Tak nemožná nehnuteľnosť... a mať to na krku 30 rokov, tak sa asi obesím. Za 30 rokov bude iná situácia, iné možnosti.... plno imigrantov.... a bývať v byte, kde mám za susedov imigrantov, tak to mi klesne hodnota bytu na 0.
@marusia12 uplne ti rozumiem. ties som flexibilna. a vdaka prenajmom v tych najvacsich rpoblemoch som nemala problem sa presunut. ci uz za lepsou pracou alebo tam, kde to pre nas bolo vyhodnejsie. radsej budem plakat v prenajme volna, slobodna ako v dome zatazenom hypotekou bez moznosti sa pohnut. toto je tiez v zahranici uplne normalne. ludia ziju v prenajatych bytoch a nemaju sa problem prestahovat, ked ich prelozia alebo najdu lepsie plateny job. kludne aj na druhy koniec mesta.
to len my sme tu strasne upnuti na majetky a miesta a s plnymi ustami vyhovoriek, preco nieco nejde.
po vsetkych mojich skusenostiach je majetok a jedno miesto to posledne, na co sa upinam.
@mawka mne sa páčia názory, aká je hypo výhodná.... a nakoniec zistia, že hypo spláca celá široká rodina, lebo nezvládajú. Stačí, že sa pokazí auto, berú spotrebák a už sa vezú. Aj tu na MK sme už za tie roky čítali X prípadov.... a tešiť sa, že splácam svoje.... 😀 Ich to bude za tých 30 rokov, až to splatia... takto sú furt jednou nohou na ulici... a najhoršie je, že ak prestaneš splácať hypo, banka ti dom vydraží a ešte ťa hodí na súd, aby si im to doplatila.... reálna skúsenosť..
Kamoš bral byt v Seredi, úver 80 tisíc na byt, po 6 rokoch od neho odišla žena, prestal splácať, po roku dražba bytu za 45 tisíc, po ďalšom roku zo súdu žaloba, že si banka pýta ešte 29 tisíc. Chlapík nemá ani byt, ani prachy a ešte dlhuje 30 tísíc, plus ak to prejde k exekútorovi, bude to do 100 litrov. Toto je realita našich hypoték.
@marusia12
Pri súčasných nízkych úrokových sadzbách sa z dlhodobého hľadiska oplatí skôr hypo ako nájom.
Nie je nič nelogické na tom, že ak výťažok z predaja zálohu nestačí na úradu pohľadávky banky a dražobnej spoločnosti (alternatívne exekútora) , tak dlžník je povinný zvyšnú časť uhradiť.
@draik nízke úroky? Jedno percento na 30 rokov je pre teba nízke???? Nezabúdaj, že to jedno percento je fix maximálne na 7 rokov.... potom ti kľudne môžu švihnúť aj 8%, že? Takže zas tak výhodná tá hypo nie je. A neargumentuj drístami, že z nejakého dlhodobého hľadiska.... dnes sa nič dlhodobo neplánuje, žije sa instantne a hypo je zaujímavá napr. pre takých, čo majú rozbehnuté podnikanie, prípadne pracovníkov v štátnej správe, bankách a pod.... zvyšok makačov z Kie a pod. tú hypo jednoducho nikdy nesplatí.
Samozrejme ma od hypo odrádza hlavne to, že ja ako človek "cestujúci" nemôžem svoj život venovať 30 ročnej hypotéke. O výhodnosti hypo si môžeme napísať o 10 rokov, po ďalšej mega kríze a nasťahovaní tisícov imigrantov na naše sídliská. Razom sa pre teba tá hypo stane príťažou. Takže za mňa ani z dlhodobého hľadiska určite nie.

@zuzanka7117 a z coho zaplatis 5000 eur ako zakladne imanie pri zalozeni sro ved to moze byt vnimane ako nepoctivy zamer lebo ak mas tie peniaze mala si nimi usokojit aspon ciastocne veritelov