Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ivka0412 mne po podpisani povedali ze to poslu ked pridem na rad,,ze je toho vela a ze mam pocitat cca este dva a pol mesiaca uz aj s vyadrenim zo sudu,, a aj tak bolo,, :D sud ma oddlzil a teraz cakm kym mi skonci konkurz,ale este sa mi neozvala spravkyna :( a to je konkurz vyhlaseny uz od 4.augusta
@maminenka12 Ale však CCP má dať vedieť do 30dní či budú zastupovať. Už 30dní prešlo a nič. To čo bude ďalej nasledovať mi povedia potom. Lebo určite majú veľa. Človek nevie na čom je.
A baby tie co uz mate bankrot potvrdeny,dali vam aj nejake splatky na konci roka?
@ivik31 ake splatky? vsak jedine tych 500 eur sa splaca,,36 splatok po 14 euro ,,,
@maminenka12 to znamena,ze aj ked mate dlhy 70 000 eur nebudete nic splacat,ked vas oddlzia?To sa mi nechce verit(nemyslim konkretne vas s tymi dlhmi ani nikoho ineho to som udala ako priklad)nema ziadny majetok
áno konkurz bol zrušený , pre nedostatok majetku .... dlhy cca 150 000 ( rodinný dlh)
@maminenka12 ja som sa spravcovi ozvala sama, ked som sa nasla vo vestniku..🙂 nemam na co cakat, tak sme sa dohodli na stretnuti, poslal papier, co potrebuje, davam to dokopy a v septembri tam idem, tak som zvedava co bude 🙂
@marusia12
Aj ja som musela u správkyni vypisovat znova to iste čo v CPP,majetok,dlhy.Tiež som hovorila,že som to už vypisovala,ale chcela to znova.Dokonca aj stare 20 ročne auto ,ktore manžel použiva na prácu som tam musela dat.A samozrejme aj nabehane kilometre a to mi v CPP povedali,že auto ked sa použiva na prácu(manžel je stavbár)nespadá do konkurzu.Správcovia nevedia čo maju robit,už viackrát mi povedala správkyňa nesprávne informácie.To je moja skusenost.
@mawka
Dá sa to,až ked som to doniesla vypisane povedala správkyňa že si to vypyta z CPP.Ale čudne je ,že sa mi správkyňa už mesiac neozvala.Za 2 tyždne uplynie 45 dňová lehota konkurzu ,uvidim čo ďalej.Neviete ako je to,či si bude moct založit živnost ten kto je oddlženy a za ako dlho po oddlženi.Pytam sa o manžela,lebo požiadal o osobny bankrot a nevie či sa bude moct zamestnat(má 61 ) rokov a nevie či ho vobec niekto ešte zamestná pre vek.
@ivik31 na niektore dlhy sa ale bankrot nevzahuje a tiez to neplati ze ak je tam vast dlhu kruta zaloznym pravom ze tii nehnutelnost ostane a dlh sa odpise
@ivica3
Zivnost si po bankrote len tak nezalozi je tam niekolko rocne skusobne obdobie
@ivka0412 ja som podavala ziadost 4.5. a v konkurze som od 17.8. takze to dost dlho trva, ale konecne sa to hybe, uz som volala aj so spravcom.
@zuzanka7117 Keď ste podali žiadosť na CCP kedy Vám dali vedieť, že Vás budú zastupovať. Bolo to viac ako 30dní? To viem, že trvá pokiaľ dajú na súd a ostatné. Dik.

@darina05 vieš mi zavolať? Alebo si v BA? Lebo takto sa nikam nedopracujeme...