Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
Dobrý deň. Prosím vás, už na začiatku júla bolo moje meno zverejnené vo vestníku no správca sa mi vôbec neozval. Keď som mu volala ja, tak ma odbil. Vraj mám čakať. Čakám už dva mesiace a stále nič. Má niekto podobnú skúsenosť ? Ďakujem za odpoveď.
@mawka
Velmi správne napisane.Tiež máme skusenost,manžel živnostnik ,prácu urobi, má so zákaznikom zmluvu a peniaze može čakat.Vela ludi mu dlhuje vela peňazi a preto sme si museli brat uvery,aby sme vobec vyžili.A nespravi s tym nič,policia takisto,akurát mu povedali by dal takych ludi zbit.Keby sme mali tie peniaze,nemuseli sme takto skončit.A podnikanie na Slovensku?Už nikdy viac ,lebo stále natrafite na takych ludi čo Vás chcu obabrat.Takže máte pravdu,tu by sa malo ostatnym poradit a nie posudzovat,nie každy je sviňa.
@ivica3 ved preto som to napisala, mne sa stalo to iste. mna niekto skaredo obabral a este sa na mna spustil hon jak na carodejnice. a nespravila som s tym nic. a presne ako pisala @marusia12 s tymi odvodmi, jeden rok sa ti dari, vyrubia ti odvody neskutocne vysoke, ale dalsi rok sa ti stane toto a nemas jednoducho na tie odvody a este ked sa k tomu prida to, co som zazila s exom, cista rychla cesta do pekla. kto nezazije, nepochopi.
vid moja znama. podobna situacia, exmanzel gambler, mala sama co robit, zameskana socialka, zaplatila velky dlh konecne a co jej prislo? penale za to, co v urcitom obdobi dlzila. tak chapes? Nielen ze zaplatila dlh, trovy exekucie - ako vieme, neni to malo, este jej dosli penale dalsich 4000 eur. sak toto neni normalne. matka samozivitelka, vyzivne jej ex plati/neplati. zaplati mini sumu raz za tri mesiace, tym padom je on usetreny problemov, to, ze on ma na vyzivne exekuciu a zadrzany vodicak jej exa nestve, trestne oznamenia podane na neho a co sa tym vyriesilo? nic. zakazdym to zmietnu policajti zo stola. toto fakt treba zazit.... inak sa to chapat neda.
@mawka skús takto, ako písala správkyňa mojej personalistke do mailu
Vážený zamestnávateľ,
kontaktujem Vás v konkurznej veci dlžníčky ..........., nar. ......., Vašej zamestnankyne, na ktorú bol vyhlásený konkurz uznesením Okresného súdu Žilina č. k. ................. zo dňa ............... a zároveň bola zbavená dlhov, ktoré môžu byť uspokojené iba v konkurze.
S ohľadom na uvedené sa dňom vyhlásenia konkurzu zastavujú všetky exekučné konania a jej mzda nepodlieha exekúcii.
V prílohe posielam uznesenie súdu zo dňa ................, ktoré bolo zverejnené v OV dňa ..............., pričom účinky nastávajú dňom nasledujúcim po zverejnení v OV.
S ohľadom na aktuálne spracovanie miezd za jún 2017 je predpoklad jeho zverejnenia skôr ako bude mzda vyplatená a dňom nasledujúcim po jeho zverejnení už nesmiete vykonávať exekučné zrážky, preto Vám ho doručujem s predstihom, aby ste vedeli zaradiť zrušenie exekučnej zrážky zo mzdy a následne po jeho zverejnení Vám doručím jeho znenie zverejnené v Obchodnom vestníku, s uvedením čísla OV a dátumu zverejnenia.
Ale toto môžeš riešiť, ak už to bude teda vyhlásené, už budeš vedieť aj meno správcu tak proste skúsiť mu zavolať, pekne ho poprosiť, že by si to hlavne kvôli tej mzde chcela. Teraz sa zbytočne rozčuľuješ a ešte nič nemáš. Na tých miestach čo sedia tie ženy absolútne nevedia čo majú robiť , ja som musela tiež mojej ako debilovi vysvetľovať, pozerala síce na mňa ako na chuderu ale tak čo už.
@mawka no ja ho napríklad ešte stále nemám, iba v elektronickej forme čo mi poslala moja správkyňa 😀 aj som písala správkyni , či je to ok, ale tak neodpísala nič konkrétne nato, takže vari hej. U mňa sa to začína približovať ku koncu, 6.9 je lehota na zverejnenie súpisu majetku a 21.9 lehota na popieranie pohľadávok, takže dúfam, že už v októbri to bude oficiálne ukončené.
@10081987 co je vlastne popieranie pohladavok?
a co sa tyka uznesenia ved toto... aj ked som jej niesla rozvodove papiere na mzdove, ze som fakt rozvedena a ze fakt su mi deti zverene do vychovy a ze fakt som si vzala spat priezvisko (bavime sa o dobe 6 rokov ano...) studovala kazdu peciatku, ci je prava. moje nervy... potom zase riesila, ze na papieri od rozvodu je iny datum ako na peciatke hore na prvej strane, reku sak ale to sme si davali pravoplatnost potvrdit. jezisi uplne som sa citila ako sprosta, ze co tam riesi ta mzdarka. davno nikde odo mna nepytaju potvrdenie o spatvzati priezviska, ved mam na obcanaku to, co mam, ach jo.
@mawka keď som sa ja rozviedla, nebolo to až tak dávno , chcela práve odo mňa ten rozsudok, a to som ani priezvisko nemenila, takže som nevidela dôvod, aby čítala celý dôvod nášho rozvodu tak ako výšku výživného a podobne, aj keď ja sa nemám začo hanbiť, pretože tam bolo všetko len na exa, ale je to moja súkromná vec, a za jedno nepotrebujem, aby ma niekto ľutoval a za druhé sme celkom malá firma, a myslím si, že ochrana osobných údajov a mlčanlivosť im nič nehovorí 😅
Popieranie pohľadávok je záverečná časť celého konkurzu, kde sa môže nejaký veriteľ ozvať (nepravosť údajov a neviem ešte čo) hej hovorím to čisto laicky ako to ja chápem.
Dnes mi povedala v CCP, že keď súd rozhodne tak oni mi dajú vedieť. Že súd nič neposiela. Iba ak si o to požiadam na súde. Ja jej vravím tak ze ja papier nebudem mať zo súdu??A ona ze iba ak si poziadam. Vy ste žiadali alebo Vám prišlo poštou. Nechápala som ze papier nebudem mať ta ako mi zastavia exekúciu a ost. Nechápem. Dik
A ked su zrazky zo mzdy,tak to je exekucia?Asi nie,ze?Take problemy nemam ja,ale moj brat a uz sme z toho na nervy.Dnes mu prisiel list z Cetelemu,ze ma uhradit 15000 eur,ako sa to potom riesi?vdaka
@mawka
Rozhodnutie o oddlženi musi prist zo sudu,ktory o tom rozhodol.Mne to prišlo asi o 3 tyždne ako to poslaloCPP na sud.S tym som potom išla do učtárne aby mi zastavili zrážky zo mzdy.Ale až potom pisala správkyňa do učtárne o zastaveni zrážok,čo mala urobit hned.Oni maju čas.A teraz som v konkurze a moja správkyňa sa mi už mesiac neozvala.Neviem za čo maju tych 500 €.
@mawka
@ivka0412
§ 167a
(3) Vyhlásením konkurzu sa začína konkurz. Konkurz sa považuje za vyhlásený zverejnením rozhodnutia o vyhlásení konkurzu v Obchodnom vestníku.
§ 167f
(1) Na majetok podliehajúci konkurzu nemožno počas konkurzu začať ani viesť exekučné konanie alebo obdobné vykonávacie konanie.
§ 167g
(1) Ak bol vyhlásený konkurz, dražobník upustí od konania dražby, ak dražbu navrhol dlžník a do vyhlásenia konkurzu nebol udelený príklep.
@ivka0412 ano treba si prichystat vsetku moznu dokumentaciu ohladom poziciek, majetku. Mne spravca poslal list v ktorom vypisal co vsetko odomna chce, potom som mu volala a povedal mi ze z toho zoznamu mam vybrat to co sa ma tyka a ak bude este nieco potrebovat da mi vediet.
@zuzanka7117 Ďakujem.
Mne uznesenie zo súdu prišlo nasledujúci deň po zverejnení v o.vestníku. poslalo mi to CPP s tým že originál ostáva unich v archíve. Poslali mi 3šeky čo budem im splácať a 1tlačivo čo mám poslať exekútorovi a na súd aby pozastavili exekúcie a uvolnil zablokované účty. Tak čo nemáte uznesenie skúste si žiadať z CPP.

@marusia12 mne volali z cpp, ze to uz posielaju. dva tyzdne dozadu. no tak to som zvedava, ci ma len nechceli ucicikat a bude to trvat ovela dlhsie.
mzdove som upozornila, co riesim, ze im donesiem potom uznesenie, atd. a pozerali na mna ako na vola. ze oni potrebuju mat od exekutora zastavenie zrazok. tak som sa im snazila vysvetlit, o co ide. ale mleli si stale svoje, tekze toto bude silno zaujimave. pretoze aj keby ma oddlzili v polke septembra, predpokladam, ze exekutor nebude taky rychly, aby mne ci im poslal do tyzdna, max dvoch nejake zastavenie zrazok. o tom silno pochybujem. sama som zvedava.