icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

ivka0412
2. okt 2017

@marusia12 Však auto musí prísť pofotit. A informácie pozistovat. Také nikto nespominal tak človek nevie. Preto sa pýtam.

marusia12
2. okt 2017

@ivka0412 ak bude chcieť fotiť auto, tak ona zavolá teba.... aby si prišla ty. Myslíš si, že oni budú chodiť? 😀

nifido
2. okt 2017

@marusia12 hypo ti nadalej po novom ostava cize ak mas zalozenu nehnutelnost neprides o byvanie ..... splacas dalej ..... samozrejme ak nieje uz v dlhoch a aspon to sa doteraz platilo inak ide do drazby

marusia12
2. okt 2017

@nifido áno, o tom hovorím... zostáva ale platíš ju ďalej.... čiže sa nedá zbaviť dlhu za hypo a zostane ti nehnuteľnosť... tak som to chcela napísať

ivka0412
2. okt 2017

@marusia12 Tak to aký pohodlný sú 😂

marusia12
2. okt 2017

@ivka0412 veď by nestíhali... predvolajú si ťa na 11:15 hod a 11:25 už vychádzaš od nich bez auta 😀

ivka0412
2. okt 2017

@marusia12 Mne konci STK a emisná 10.11. Tak nech ho berie čím skôr.😠
Ja som sa bála že pokiaľ ho predaju tak sa to bude naťahovať. A dlho to trvať.

marusia12
2. okt 2017

@ivka0412 nieeeee, musí to stihnúť v tej lehote... ak ho nepredá, tak sa tuším viac ten vrak nepredáva 😀 takže nemaj obavu, na trhu je kopec áut, možno sa ti to nepredá a zostane ti. Prípadne ho predá úplne pod cenu... bohvie, toto som v reále ešte nevidela. Možno niekto napíše, ako to bolo u neho s predajom auta.

Ja mám napr. auto už roky napísané na kamoša a veru by som s tým autom nebola schopná zájsť ani k správcovi. Auto jazdí v smere byt-lidl, maximálne sa dohrkám do tesca. 😀 Nepredajná rároha, americká značka vo full elektrike... so spotrebou nad 10.

emer1
2. okt 2017

@marusia12 Ďakujem pekne🙂

ivka0412
2. okt 2017

@marusia12 Vieš všetko možné sa tu píše, ale také informácie tu nikto nenapísal. Ja som auto mala kvôli to mu ze ak trebalo ísť s deťmi k lekárke, na nákup. U nás sa to spomalilo kvôli to mu, že vraj niekto zamarodoval a oni nestíhajú posielať na súd. To bolo pred 2týždňami. Ten týždeň zavolám a uvidím čo povedia.

marusia12
2. okt 2017

@ivka0412 No to silno pochybujem, že by CPP riskovala porušenie lehoty, zvlášť preto, že niekto ochorel. Ich je tam dosť aby stíhali. Majú to tam iste logisticky ošetrené. Najlepšie je tam zavolať a budeš vedieť, na čom si.

janka456janka
2. okt 2017

@marusia12 ono to neni tak jednoduche. dnes som volala do CPP a stale nepodali na sud ze marodky,dovolenky a tak. a to mam rozhodnutie od 20.7.2017 o zastupovani. a este to asi potrva kym podaju aj mesiac ak nie viacej.smutne ale je to tak

nifido
2. okt 2017

@janka456janka aj ja mam cca takto datum a nic zatial

janka456janka
2. okt 2017

@nifido a ktore CPP ta riesi?

janka456janka
2. okt 2017

mate niekto odkaz na ten vestnik v ktorom su aktualne udaje ? potom ako vas sud vyhlasi za oddlzenych

nifido
2. okt 2017
tinkasp
2. okt 2017

@marusia12 u mna doma spravca bol na obhliadku a predal mi TV, DVD a mobil

majorosovalucia
2. okt 2017

@tinkasp velmi zaujimave,nakolko hnutelne veci nepatrnej hodnoty spravcu nezaujimaju,podla mojich info hodnoty vyssej ako 2000eur.
Ja som bola s tym mojim na stretnuti,hnutelne veci ho nezaujimali,iba vyssej hodnoty.

tinkasp
2. okt 2017

@majorosovalucia to je asi dalsia rozporuplna vec, a nie je to jednotne

majorosovalucia
2. okt 2017

@tinkasp kazdy spravca je iny.

marusia12
2. okt 2017

@tinkasp TV a DVD, plus mobil sa predávajú aj pri exekúciách, tie sú vylúčené zo zoznamu vecí, ktoré sa nesmú predávať.

marusia12
2. okt 2017
marusia12
2. okt 2017

@janka456janka a v akom si CPP? Ja som volala minulý utorok do BA a podávali práve moje v ten deň a to mám od nich papier doma od 23.8. Tak tam skúsim zavolať zajtra a spýtať sa preventívne ešte raz.

vil311
2. okt 2017

@tinkasp Ako prebieha taká návšteva správcu je ohlásená alebo neohlásená, a ako prebieha ten predaj vecí to zoberie napr. televízor v deň návštevy? Ďakujem za odpoveď pravdepodobne ma to čaká .

janka456janka
2. okt 2017

@marusia12 CPP trencin. povedali ze treba len cakat a to je vsetko

marusia12
2. okt 2017

https://www.finstat.sk/konkurzy-restrukturaliza...

Toto tu je tiež fajn vyhľadávanie vo Vestníku.

marusia12
2. okt 2017

@janka456janka možno tam toho majú viac. Ja mám z BA také info, zajtra tam teda zavolám ešte raz ráno.

marusia12
2. okt 2017

@vil311 tak si TV kamsi na ten čas odprac... mesiac bez TV vydržíš....

vil311
2. okt 2017

@marusia12 áno to máš pravdu len ma zaujíma ako taká návšteva správcu prebieha. I keď záleží na akého správcu človek natrafí.

marusia12
2. okt 2017

@vil311 tak ono sa môže stať hocičo. Dnes TV odpraceš, on zajtra príde, ty ju pozajtra vytiahneš a on príde popozajtra zas. Záleží asi od človeka ako chápe banrot. Myslím teda, či je aj správca človek.