Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@ivka0412 nie , podľa mňa každý správca je iný , ja som mal podľa mňa šťastie , prebehlo to rýchlo , sám si pozisťoval či mám , či nemám majetok , raz som sa s nim stretol , žiadne výpisy ani vlastne nič som si k nemu nebral , všetko potrebné už mal ... Neviem ohľadom tých 6 mesiacov a správe na súd nevravel nič , ale zrejme , si bude overovať , či niečo nezdedím , alebo či ma nenapadne nejaký veriteľ za nepoctivý zámer , ale toho sa nebojím ...
@mimkaa1uznesením o oddĺžení to len začína.... ak sa teda nemýlim. V tých registroch ešte nejaký čas asi bude, kým sa to všetko stihne vymazať. Osobne odporúčam zaslať rozhodnutie do registra, ktorého sa to týka, aby vymazali.
@vespos áno to chápem. Ono to tým rozhodnutím o bankrote aj tak len začína. Ja mám jedného takého veriteľa, že ten bude rád celých 6 rokov pátrať po každom mojom "nepoctivom" zámere.... nedajbože ak si dovolím drahšiu dovolenku, tak iste bude vyskakovať. Čiže v tomto to práve ja nemám moc jednoduché....
Aký je život po absolvovaní bankrotu ... hlavne z pohladu toho nepoctiveho zámeru atd
Účet v banke uz vznikol 🙂 a vraj je to veľmi Dobry pocit - konečne nieco mat
Inak je zaujímavé, že som mala prvú výplatu u nového zamestnávateľa a nestrhol mi ani cent za exekúcie... a to ešte nie som vo Vestníku... tak či urobil on chybu alebo čo...
Ahoj, chcela by som sa spýtať, keď prebieha bankrot a na Slovensku nič nevlastním v podstate ani nemám kde bývať, ale v zahraničí mam spoluvlastníctvo s bratom na takú zrúcaninu, zisťuje to správca? Mimo územia SR? Ďakujem
Dobrý deň! Boli sme aj my na konzultácii povedalii že splňame podmienky,ale neviem si spomenúť či som im povedala že sa všetko spláca(ale už nevládzeme) písala som im email a dostala som odpoveď že keď je všetko platené na splátkový kalendár bez meškania pravidelne tak už nie! Teraz vôbec neviem či mám zaniesť vyplnenú žiadosť,a ešte som sa dozvedela že ani hypo tam nepatrí ale čo ak nám už dom predali na dražbe pod cenu a vyrubili nám ešte dosť vysoký zostatok ktorý už 4 rok platíme eosu a ešte my včera volali že čo sme do teraz splácali boli len úroky,je to normálne! Len toľko ešte ktorí ste už po konkurze platili ste splátkové kalendáre? teda ja keď platím tak nie som v omeškaní? Ďakujem za odpoveď.
Vie niekto ako je to po konkurze?Lebo mne zase prišiel zo sudu termin na pojednávanie vo veci ktoru som mala pred bankrotom.Na sude mi povedali,že pojednávania sa zastavuju len na obdobie počas konkurzu.A čo potom?Znova to bude to iste-sudne konania?Už som sa to tu pytala,viem že som oddlžená,uznesenie som poslala na všetky sudy,tak prečo znova vytyčuju pojednávania.Sudcovia pravdepodobne nevedia zákon o bankrote alebo ja už neviem dokedy budu takto trápit ludi.Už som z toho zufalá.
@ivica3 pokiaľ máš rozhodnutie o oddlžení a platíš splátky tých 14€ /500€ naraz tak by súdy nemali prebiehať, pokiaľ sa nejedná o trestnú činnosť, neplatenie výživného, trestné atď... A keď tak hneď volaj do CPP a povedz co je vo veci, alebo svojho správcu..?
@mimkaa10 o tom ze clovek presiel osobnym bankrotom bude mat clovek zaznam dozivotne v obch registri a banky si to overuju do sest rokov od bankrotu mu tazko uver daju potom mozno so spoludlzbikom takyto clovek je vysoko rizikovy a ako by potom aj zlozil tu sumu do plnej ceny nehnutelnosti to by mohol byt nepoctivy zamer
@daliborka6654
Hned ako som to dostala volala som do Cpp,ale oni už vraj neposkytuju rady,mám kontaktovat svojho správcu.Ale ktoreho ked mojho odvolal sud ,lebo si niečo nesplnil a dalšieho urči sud,ale neviem kedy.Oddlžená som bola 4.7.2017 a odvtedy platim poctivo 14€ mesačne,správcu nemám čiže sa nemám ani s kym poradit čo mám v takomto pripade robit ked sudy nerešpektuju rozhodnutie o oddlženi.Je to na zaplakanie,kedy sa to skonči?😂
@daliborka6654
Je to pohladávka ktorá bola pred bankrotom a uviedla som ju vo veriteloch.Je to dlžná suma,nie vyživne ani trestná vec.Ale aj tak ďakujem za odpoved.
To oddlženie musia rešpektovať a všetky súdne konania sa musia zastaviť, tak chod na súd a predlož overenú kópiu, tam je aj napísané, momentom oddlženía sa všetky súdne konania zastavujú, môžu ísť do riti, toto zriadil štát a keď to nebudú rešpektovať, podať sťažnosť na vyšší sud
@mimkaa10
Takzvaný bankový register a pod. nemá nič spoločné s oddlžením. Do neho sa zapisujú údaje o úveroch, žiadostiach o úver, splatení a pod. Tieto údaje sú tam 5 rokov po zániku pohľadávky. To platí aj v prípade splatenia úveru. Je to akási úverová história dlžníka. Okrem toho úpadca je uvedený v obchodnom vestníku.
Veriteľ sa teda k informácii o osobnom bankrote, predchádzajúcich nesplatených úverov a spol. dostane, čo prakticky znamená stopku pre žiadateľov o úver.
@ivica3 a je to pohladavka fyzickej osoby ? Bola pisomne oboznamena o vyhlaseni osobneho bankrotu? Nebola pohladavka zabezpecena zaloznym pravom?
@daliborka6654 netreba overenú... načo? Stačí na súd zaslať doporučený list s číslom rozhodnutia o bankrote... súd si to vytiahne z pc sám.

@ivka0412 Ako hokej? Veď tam len zadáš meno a vybehne ti, či si tam alebo sa záznam nenašiel... stačí meno.
Správca o tebe posiela súdu každý polrok správu, je to tak v zákone.