icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

bejo111
12. nov 2017

Konečne celá výplata po 4 rokoch. 👏👏👏👏👏

korbelka1
12. nov 2017

Ja som tiez mala konecne celu vyplatu . Super pocit

unitedmt
13. nov 2017

Ahojte. Mam taku otazku ktora tu este nebola a mozno bude zaujimat viacerych. Vie niekto ako to je ze ked spravca posle fyzickej osobe veritelovi ze sa moze prihlasit na bankrot dlznika ale veritel to v lehote 18 dni na poste nepreberie? Podla zakona co som pozeral tak by sa to aj tak malo brat ako prebrata zasielka. Dakujem za informacie.

unitedmt
13. nov 2017

@unitedmt zabudol som dodat ze mi ide vlastne o to ze i sa po urcitej dobe nemoze veritel ozvat ze neprebral zasielku a bude chciet zruzit bankrot

bebemaly
13. nov 2017

@unitedmt to je jeho problém, že nepreberá zásielky, nie tvoj, takisto ako keď nepreberieš exe, je to tiež tvoj problém

timka1978
13. nov 2017

Dnes mi prišlo rozhodnutie z CPP že ma budú zastupovať,trvalo to presne mesiac od podania žiadosti.Tak dúfam že všetko prebehne ako má a do Nového roka už vstúpim s čistým štítom.

janka456janka
13. nov 2017

@timka1978 ahoj a ktore CPP ta ma nastarosti?

timka1978
13. nov 2017

@janka456janka Žiar nad Hronom

marusia12
13. nov 2017

@unitedmt zrušiť bankrot? Aká to odvaha... nič také v platnosti tohto znenia zákona nie je možné. Práve preto sa chystá tá zmena... ono nie je také jednoduché zrušiť komusi bankrot.

marusia12
13. nov 2017

@unitedmt Možno si čítal tri strany dozadu ale tu platí opäť dávno platné, že zásielka... hoci aj neprevzatá sa považuje za doručenú. Takže je jedno, či ide o smeti alebo o bankrot... Takže otázkou si neoslnil... máš ďalšiu?

marusia12
13. nov 2017

@vil311 tlieskam ti... svet potrebuje takých itiotov ako si ty. Nahlasuj, vypisuj... svet to potrebuje. Mamina je na teba iste hrdá. Zatiaľ čo si ty onanoval a vypisoval komusi nenávistné maily o fuuuj maruši, zvyšok tu ďalej pomáhal v bankrotoch. Ty si okrem bonzáctva pomohol ako? Som na teba hrdá... medajlu ti prilepiť na čelo.

Pre zvyšok v tejto diskusii... na Slobodnom vysielači pre Vás chystáme dvojhodinovú podrobnú reláciu k veci... bez zbytočných blbostí a omáčok, ktoré tu zaznievajú v diskusií a mätú nižšie intelektové skupiny. Treba si pomáhať.... a hlavne... treba pomáhať slabším.

ČAU

loginexistuje
13. nov 2017

@unitedmt pri dorucovani zasielok sa urcuje fikcia dorucenia a to i pri listinnom ale aj elektronickom dorucovani ( najma pan exekutor Kruty je aktivny v elektronickej komunikacii) aktualne pri elektronickom dorucovani sa nastavuje fikcia na 15 dni pokial by ale slo o sudne rozhodnutie moze dat sud opatovne dorucovat v istych pripadoch ale vobec sa neobavaj budu sa povazovat za dorucene nasledne to posta vracia odosielatelovi s dovodom nedorucenia a zacina plynut lehota na odvolanie a pod

emer1
13. nov 2017

Som už mesiac po bankrote a stále mi chodia listy od home credit, teda od vymáhačskej spoločnosti , ktorá to prebrala a pýtajú zaplatiť + vyhrážajú sa, že to pôjde na súd...Pritom som im posielala na e-mail rozhodnutie o oddĺžení a oni to úplne ignorujú.. Už mi nič nemôžu či???

emer1
13. nov 2017

A ešte mám jednu otázku... mala som úver v Stavebnej sporiteľni a oni počas exekúcie bez môjho vedomia jednoducho dali exekútorovi z môjho stavebného sporenia peniaze , by ma zaujímalo či si to môže banka vôbec dovoliť???

loginexistuje
13. nov 2017

@emer1 posli im este raz rozhodnutie o oddlzeni a do kopie mailu daj spravcu ak maju otazky nech riesia s nimi alebo proste tie maily presmeruj do spamu
Mozno by som im napisala ze si bola oddlzena a nie je zakonny dovod aby to riesili na sude tam mozes riesit akurat ty nadmerne vysoke uroky

dankagirl
13. nov 2017

Baby dnes prišlo mame z cpp že konanie sa prerušuje všetky papiere mala v poriadku tak netuším prečo ...zajtra tam zavolam a zistím viac budem múdrejšia ...

monikapetrzalka
13. nov 2017

@dankagirl fuu a to akoze uz jej medzitym prislo, ze ju budu zastupovat a teraz, ze konanie sa prerusuje? Ci iny postup?

dankagirl
13. nov 2017

@monikapetrzalka pardon asi sme sa zle pochopili jej malo už prísť rozhodnutie,že ju budú zastupovať aké dnes prišiel papier o pozastavení konania +zmluvy na podpis k splátkovými kalendáru a žiadny dôvod prečo sa konanie prerušuje ?!

nifido
13. nov 2017

@dankagirl prerusuje lebo treba zrejme nieco dolozit

nifido
13. nov 2017

@dankagirl treba podpisat dolozit a bude dalej pokracovat zrejme zabudli

dankagirl
13. nov 2017

@nifido to viem že podpísať na úrade overený podpis len zajtra tam zavolam aby som vedela na základe čoho sa konanie prerušuje ..papiere sme im posielali 12.10 poštou

monikapetrzalka
13. nov 2017

@dankagirl aha tak to sme sa len nepochopili, no najlepsie je vzdy odovzdat osobne, kde skontroluju, ci je vsetko ako ma byt, ked sa posiela postou, moze nieco chybat, nebojte, doplnite a bude to OK 😉

nifido
13. nov 2017

@dankagirl to je len kvoli tomu isto 😉

marusia12
14. nov 2017

@saintlaurent len dávaj, dávaj... v tejto mizérií čo žijeme sa to hodí a je to na zasmiatie. Ak to niekto nevie brať ako vtip, je to jeho problém. V dnešnej dobe sa všetky "bežné vulgarity" stali súčasťou našich životov... A ak už nahlasujem, tak popracujem na pravopise... potom to s tým intelektom nevyzerá až tak dobre. No nie? 😀

marusia12
14. nov 2017

@nifido No ale v CPP si asi povedali, že mám toho dosť, tak stačí prepísať pár... lebo z toho ručne písaného papiera sa to nahadzuje do pc, tak načo by sa snažili... opísali pár a zvyšok ber čert 😀 Do dnešného dňa mi inak vôbec z CPP nevolali, že som oddĺžená. Som však rada, že sme v tejto prvej vlne, kedy je ten zákon taký nemožný.

nifido
14. nov 2017

@marusia12 mne povedali ze sa to skenuje a dava ako priloha musela som tam prepisat jednu vec a ze nech je moje pismo

marusia12
14. nov 2017

@emer1
Home credit ťa na súd dať nemôže 😀 Ani keby neviem ako chceli.... oni majú dlhodobo neplatné zmluvy, takže na súde by od teba dostali maximálne istinu. NEREAGOVAŤ. Poslať JEDEN doporučený list o oddĺžení s poznámkou, že ak budú pokračovať, podáš trestné oznámenie.

marusia12
14. nov 2017

@dankagirl CPP začali takto konania prerušovať, lebo tam beží lehota, ktorá sa síce doteraz nedodržiavala... ale bude sa musieť, lebo EU. Takže radšej konanie prerušia napr. na 10 dní a potom im beží nová lehota... medzitým papierovo obsiahnú čo treba. Ak dostala papiere na podpis, tak to preto... ako tu píšu babenky vyššie. Nič sa nedeje.

marusia12
14. nov 2017

@nifido možno na súd to skenovali, to netuším, ale do CPP to prišlo normálne prepísané z PC. Plus tam bola príloha všetkých exe z akéhosi registra, takže som tam videla aj tie, o ktorých som nemala ani šajnu.

marusia12
14. nov 2017

@emer1 Skús si pozrieť zmluvu o tom úvere v SLSP. Možno si tam podpisovala papier, že takú možnosť, ako ti sťahovať majú. Posledné roky toto banky začali praktikovať, že dávajú podpisovať rovno papier, že ti môžu sťahovať aj z iných ich produktov, ak u nich niečo máš.... vyhnú sa tak súdu a následnej exekúcií aspoň u pár % občanov. Dnes sa už neoplatí brať žiaden úver a pôžičku, všetko je tak poprepletané.