icon

Osobný bankrot - Konkurz 2018

liliar
21. aug 2018

Ahojte, je tu niekto, kto v tomto roku riešil osobný bankrot - konkurz? Jedná sa o rodičov. Nemajú majetok, preto by chceli skúsiť konkurz. Problém je v tom, že exekúcie vedia, kde a koľko majú, ale ako sa dopátrať k vymáhačským spoločnostiam? Alebo súd si vie všetko nájsť sám?

namornicka
28. aug 2018

@saslavka73 samozrejme, myslím dlhy celkovo. U tých konateľov je to často aj tak že idu naschval do krachu, preleju peniaze, zmenia firmu, čachre machre a idem ďalej na mojom BMW. Ale fyzické osoby sa tam podľa mna dostanú skôr z dôvodu istej finančnej negramotnosti. Je to môj názor, rada si prečítam aj iné. Samozrejme výnimka je keď rodinu zasiahne choroba, invalidita, proste vážny dôvod pre ktorý sa im zníži štandard a nezvládajú platiť.

lubaka
1. sep 2018

@saslavka73 pri osobnom bankrote sa BSM nevysporiadava ale do konkurzu automaticky patri cely majetok manzelov v BSM...ak ma aj manzel dlhy a teda aj exe mal by ist do konkurzu aj on
@draik

crossm953
Odpoveď bola odstránená
maiodee
2. sep 2018

@liliar nemas pravdu.Aj pri forme oddlzena-konkurz mozes vlastnit majetok.Pri dedeni musis 50% dat veritelom.Neuvadzaj tu prosim zmatocne odpovede

maiodee
2. sep 2018

@draik ste tu jeden z mala,ktory poskytuje relevantne a presne informacie.Vydrzte 🙂

maiodee
2. sep 2018

Informacia pre tych,ktori splacaju hypoteku zalozenu nehnutelnostou 3.osoby.Aj ked sa zabezpecene uvery chapu ako nedotknute oddlzenim a splacat ich treba aj po oddlzeni, banka sa moze prihlasit do konkurzu aj ked na hypoteke nie je ziadna omeskana splatka.Nasledne hypoteku tzv.zosplatni a ziada zaplatit celu dlznu ciastku do x dni.

cialota
5. sep 2018

@liliar nebude mat potom ale clovek si zobrat uver? nebude sa ho banka bat poskytnut takemu, ktory uz raz osobny bankrot mal, aj ked od toho momentu preslo aj niekolko rokov?

saslavka73
5. sep 2018

@cialota bude

namornicka
5. sep 2018

@cialota jasné, že bude. Ak človek nie je schopný splatiť svoje dlhy tak nebude vedieť splácať ani úver. Bonita klienta nebude dobrá. No a reálne požičala by si človeku čo vieš, že mal problémy s vrátením?

cialota
5. sep 2018

@namornicka prave to ma napadlo, ze to je proste vizitka aj do buducna, ze sa proste tejto nalepky uz clovek nezbavi aj ked uz mozno bude dost zabezpeceny na to aby platil ten uver 🙂

x_pavlina_x
5. sep 2018

@cialota myslym ze bankam uz bude uplne jedno ci clovek presiel osobnym bankrotom a je tak pre banku nedoveryhodnym alebo ci bankrotom neprejde a aj tak bude v uverovych registroch zapisany ako neplatic. Vysledok je ten isty. Aj tak mu uz nikto nic nepozicia. A ked pozicia tak by toho idiota co mu pozical mali zavriet. Naco riesite sprostosti? Este sa len chystate zbavit dlhov alebo ste sa ich konecne zbavili a uz vymyslate ako si znova pozicat a narobit si dalsie problemy???

namornicka
5. sep 2018

@cialota človek čo zvolí osobný bankrot sa zrejme roky nevie finančne dať dokopy. Nevie hospodáriť s peniazmi, vrátiť čo si požičal, motá sa v jednom kole. Myslíš, že v budúcnosti bude (ako píšeš) "dosť zabezpečený"? Ťažko. Jedine, že by mu tie peniaze spadli z neba a nestihol by to minúť.

saslavka73
5. sep 2018

@namornicka Prečo môže to byť mladý človek čo spravil chybu a dá sa dokopy. Alebo napr. mladá žena čo je muž narobil dlhy. Ale tak máš pravdu.

x_pavlina_x
5. sep 2018

mam uz chvala Bohu 3 mesiace po bankrote ale ani ma nenapadne si este niekedy nieco poziciavat. Ani na kavu z automatu v robote si 20centov nepoziciam od kolegov. Lebo presne takto to vsetko zacina. A konci to vieme ako. Takze clovek co prejde bankrotom by mal byt rad ze je rad a nie si robit dalsie problemy. Naucme sa prezit z toho co mame a radsej sa uskromnime a odoprime si nejake veci. Dufam ze sa chapeme.

namornicka
5. sep 2018

@saslavka73 myslim, ze pavlina to presne vystihla. Nenapisala by som to lepsie.

vivi78
17. sep 2018

Prosim vas,od kedy sa splaca tych 14eur mesacne? Hned ako poslete ziadost,alebo az potom,ked vam pride papier,ze vas budu obhajovat? 24.augusta sme poslali papiere a este nam nic nedoslo. Dakujem

kicilanka
4. okt 2018

najviac informácii k bankrotu máte v inej diskusii kde je za viac ako rok už cez 200 strán diskusie...odporúčam si prečítať cca od strany 100 celu diskusiu nakoľko su tam podchztené všetky informácie k roznym situáciam...
Neodporúčam Vám len bez prečítania diskusie hodiť otázku do debaty nakoľko sme tam prebrali naozaj už rozne situácie a "nebaví" nás už stále dookola odpovedať to isté...takže naozaj ak chcete vedieť veci okolo OB dajte si námahu a prečítajte si diskusiu 🙂

Link dala vyššie @dankagirl 25. augusta - stačí na neho kliknúť a dostanete sa na diskusiu 🙂

dankagirl
4. okt 2018

@vivi78 viac info tu https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/ a 14 EUR sa začína splácať až keď sud rozhodne o vašom odlzeni príde Vám rozhodnutie domov postou ..vás vidím na odlzenie koniec októbra

dankagirl
4. okt 2018

@lubaka v ob môžu podať obaja manželia nezávisle nie obaja naraz ..poznám pár kde zena je odlzena a tým pádom nemá nič už z manželovým dlhmi

vivi78
4. okt 2018

@dankagirl dakujem...manzelovi uz prisiel papier,ze sa budu zaoberat s jeho pripadom,ale ja som musela vyplnit este raz papier o majetku,poslala som to znova vcera. Takze moje bude neskorsie ☹

tbvizaz
8. okt 2018

A ako to je v pripade ked manzel chce ist do bankrotu a na mene nema nic iba ja mam nehnuteľnost a pozemky. Maju pravo nato siahnuť? Ďakujem

nellydick
8. okt 2018

@tbvizaz ak nehnuteľnosti sú vo vašom výlučnom vlastníctve a neboli nadobudnuté počas manželstva , čiže nepatria do BSM, tak sa v manželovom konkurze nebudú predávať.

kaja30
Autor odpoveď zmazal
tbvizaz
13. okt 2018

@nellydick ano kupily sme to ked sme uz boli manzeliaale uver a nehnuteľnost je na mojom mene, bsm mame, a predtym co mal pouzicky bral ked bol slobodný

lubaka
13. okt 2018

@tbvizaz ak ste nehnutelnost nadobudli uz pocas manzelstva je sucastou bsm, to znamena,ze je aj manzelovym majetkom a spada do konkurzu.

nellydick
14. okt 2018

@tbvizaz patrí do BSM a budú ho v konkurze predávať.

tbvizaz
14. okt 2018

@nellydick aj ked je vo vylucnom vlastníctve? Dobra blbost ach... :/

draik
14. okt 2018

@tbvizaz
Ak by bola vo výlučnom vlastníctve, taka nie. Avšak len to, že je "napísaná" len na Vás, ešte automaticky nezmamená, že je nehnuteľnosť iba Vaša.

nellydick
14. okt 2018

@tbvizaz správca skúma či nehnuteľnosť patrí do BSM. Ak bola kupovana počas manželstva a dokonca sa na ňu bral úver, tak patrí do BSM aj keď v katastri je napísaná len na jedného z manželov. Takže hlúposť to nie je 😁. Stačí len poznať právnu úpravu a prax a nie sa posmievať....

tbvizaz
22. okt 2018

@nellydick nikomusa neposmievam a urcite kazdy jeden pozna pravnu upravu a prax...