Osobný bankrot - Konkurz 2018
Ahojte, je tu niekto, kto v tomto roku riešil osobný bankrot - konkurz? Jedná sa o rodičov. Nemajú majetok, preto by chceli skúsiť konkurz. Problém je v tom, že exekúcie vedia, kde a koľko majú, ale ako sa dopátrať k vymáhačským spoločnostiam? Alebo súd si vie všetko nájsť sám?
Dobry den...mne sa uz druhykrat vratil papier,kde sa vyplnuju majetky. ☹
Kde mam napisat ked sa jedna o dvojdom-okal,ale v LV je to oznacene,ako byt?
A zastavane plochy a nadvorie na LV? Ja som z toho jelen ☹
@vivi78 napis dotaz do druhej diskusie - je tam uz 6216 príspevkov...
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/
@jessica44555 to určite , už len tá slovenčina dokazuje že je to somarina 😀
@kaja30 Zaini Slovák ako repa.
@kaja30
@saslavka73
dievčatá, on (ona) do všetkých diskusií toto vkladá....treba nahlásiť moderátorom...
Dobry vecer,neviete mi poradit,co znamena zrusenie oddlzenia?
@ivik31 v tejto skupine nájdeš odpovede:
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/
len si prosím prečítaj diskusiu (vo vlastnom záujme)...cca posledných 10 strán nájdeš odpoveď na svoju otázku....ak si precítaš posledných cca posledných 150strán - pomože ti to zorientovať sa v tom, čo ťa čaká ďalej, ako postupovať, aké sa mozu vyskynut problémy.....
Je tu niekto co mi poradí? Riesim osobný bankrot a uz som zufala
@monikasegenova a čo vás trápi?
Ak sa mozem opytat neviete ako to je s tym osobným bankrotom ak na mna este nie je podana exekucia? Viem ze uz som v platobnej neschopnosti a nedokazem splacat dlhy ... v CPP povedali ze musi na mna byt uz vedene exekucne konanie ale to zatial nie je.. a ja uz nechcem dalej cakat lebo cim dlhsie to trva tym vyssi je dlh kedze sa tamj zbieraju uroky z omeskania apod. neviete ako sa toto da riesit? viem aj sama iniciativne poziadat o exekucne konanie???
dobry den,,chcem sa spitat na osobny bankrot,,ma moznost gembler ktrory je bankrote narobil si dlhy a je v konci,,,moze ist na osobny bankrot ?dakujem
@gembler1234
Stačí si prečítať skoršie odpovede.
este som sa chcela opytat, ak jeden z dlhov, ktorý mam, som si brala uz v manzelstve, ale manzel nie je nikde v zmluvach uvedeny ako spoludlznik alebo rucitel, ak ja budem oddlzena nebude to potom tak ze automaticky ten dlh prejde na neho kedze je moj manzel?
@simsim Dobrá otázka.
Prosim vas,ake stare mozu byt listy vlastnictva,ktore ziadaju predlozit ? Dakujem
co sa tyka vypisu majetku za posledne 3 roky ktory uz nevlastnim ako to presne je? co vsetko tam musim uviest? teda okrem takych veci vacsej hodnoty napr. nehnutelnost.. pise sa tam trebars aj zivotne poistenie ktore som mala ale nechala som si ho vyplatit? alebo auto ktore som sice mala napisane na svojom mene par mesiacov ale bolo priatelove a potom som ho prepisala spat na neho? a treba k tymto veciam dokladovat aj nejake zmluvy o nadobudnuti resp. predaji? moze sa to povazovat za necisty umysel ze som napr. sice mala auto na svojom mene (ale realne nebolo moje) a potom som ho prepisala na priatela? a tym akoze by som poskodila veritela umyselne? neviem.. a este co sa tyka takych veci ako je pociatc, tablet, mobil, aj to treba napisat do vypisu majetku?
@liliar a čo tam treba prosím ta všetko? Môj známy je živnostník, dlží peniaze na sociálnej a zdravotnej. Na zdravotnej 4500e a na sociálnej 1500e. Je to suma už na vyhlásenie osobného bankrotu? Nestíha si mesacne platiť ako živnostník odvody a ešte aj tieto dlžoby. Bude mu to stále narastať. Nemá nič, ani svoj účet, nevlastní žiaden majetok - je naňho napisane auto ale keby mu ho vezmú, nič sa nedeje. Je nepojazdné a exekútor ho zablokoval, tak môže ist jedine na vrakovisko. Nevieš mi s týmto poradiť ? Ďakujem za odpoved
@liliar Ako sa Ti žije po bankrote?
@veja254 všetky potrební informácie nájdeš v tejto diskusii:
vo vlastnom záujem si prečítaj cca 150 posledných strán a budeš mať full informácie k OB...

@liliar K tomuto je tu diskusia s minimálne 200 stranami... stačí hľadať a tam máte na všetko konkrétne odpovede.