icon

Osobný bankrot - Konkurz 2018

liliar
21. aug 2018

Ahojte, je tu niekto, kto v tomto roku riešil osobný bankrot - konkurz? Jedná sa o rodičov. Nemajú majetok, preto by chceli skúsiť konkurz. Problém je v tom, že exekúcie vedia, kde a koľko majú, ale ako sa dopátrať k vymáhačským spoločnostiam? Alebo súd si vie všetko nájsť sám?

Strana
z7
11mirka22
3. okt 2019

@iceman858 v katastri nehnuteľností je ľahké zistiť, že ste nadobudli nehnuteľnosť.

nellydick
4. okt 2019

@iceman858 po ukončení konkurzu môžte nadobúdať majetok buď za zarobené peniaze alebo z pôžičky, úveru... ak ho dostanete.
Nepovažuje sa to za nepoctivý zámer.
Ak by ste však nadobudli majetok dedičstvom, darom, výhrou....tak polovicu tohto majetku musíte ponúknuť svojim veriteľom.

saslavka73
5. okt 2019

No a povedzte mi niečo nie k úplnému konkurzu ale k splátkovému kalendáru. Robil to takto niekto? Síce asi keď nevlastnim žiadny majetok tak je lepší konkurz. Ako je to s nezaplateniou socialkou a zdravotnou?

nellydick
5. okt 2019

@saslavka73 Splátkový kalendár je určený pre tých, ktorí si chcú ponechať majetok, ale musia mať dostatočne vysoký pravidelný príjem, aby im súd vedel určiť mesačné splátky na 5 rokov. Z týchto splátok bude správca vyplácať veriteľov. Súd môže dať dlžníkovi splatiť 30 až 100 percent jeho dlhov.
Čo sa týka dlhov na ZP a SP, je to ako pri konkurze, nezanikaju, len sa stanú nevymožiteľné.

mishell35
7. jan 2020

Dobry den mam otazku 4.1.2020 mi bol priradeny spravca a vyhlaseny konkurz ked som volala exekutorovi a spomenula konkurz len mi povedal ze oni vedia co maju robit.otazka znie zajtra 8.1.2020 pride vyplata len neviem ci mi este moze stiahnut 1/3 z platu citala som ze exekucia v konkurze sa automaticky pozastavuje co je na tom pracdy na personalnom chce papier od exekutora

kicilanka
7. jan 2020

@mishell35
v tejto diskusii nájdete odpoveď....dajte si námahu a čítajte...stačí posledných cca 50 strán a dozviete sa veľa potrebných informácií pre seba
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/osobny-bankrot-2017-skusenosti/

mishell35
7. jan 2020

@kicilanka dik😊

luca2272
21. jan 2020

Dobrý deň,v septembri 2018 som mala vyhlásení konkurz,v decembri 2018 bol zrušený a následne mi bol úroveny osobný bankrot,čiže ma oddlzili.Stalw mi vyvolávajú z Pohotovosti a vymáhajú dlžnú sumu,že ak ju nevyplatil tak budú si ju nárokovať inak,v zmysle zákona,tomuto nechápem,mám ich ignorovať alebo čo? Je to nepríjemné,vyvolávajú každý deň,vypisujú sms o odpustenie časti dlhu,čo predstavuje aj polovicu.... čo mám robiť

kicilanka
22. jan 2020

@luca2272 o 2 príspevky vyššie je link na druhu diskusiu a v nej ked polistujes na posledných cca 15 stranách - nájdeš rady a odpovede na tvoju otázku 🙂

mishell35
11. mar 2020

Ludia ahojte dnes som bola u spravcu po usnesenie sudu a spravca mi povedal ze cast mojho zarobku po odlzneni mam posielat na spravcovky ucet hned som volala do cpp a povedali mi ze spravca nemoze a spenazit moj zarobok po odlžneni ze mam podat žiadost na dotičny sud o zmenu spravcu otazka znie kde najdem tu ziadost?dakujem

mishell35
11. mar 2020

@liliar ahoj stači ist na sud a tam ti ho vytlac
Ia za maly poplatok

vaapeter66
19. okt 2020

@luca2272 nam rovnako

vaapeter66
19. okt 2020

Dobry vecer,prosim vas,v decembri 2017 sme sli do konkurzu..teraz som.zistila,ze kedze som nemala trvaly prikaz,mam omeskanych par splatok tuch po 14e..neprisla mi ziadna vyzva ani upimienka,nic,proste som si vyfilttovala platby na ib a zistila.som.hned som volala spravcovi,ten nevedel postup ,ze mam volat na CPP,tam nevdeli,pobedali,ze oni to nesleduju,ze maju hruza klientov..konci mi splacanie tych 500e v januari.staci len dohradit chybajuce ?dakujem

sandrasofia
19. okt 2020

@vaapeter66 muž tiež tak zabudol a meškali mu tri splátky, doplatili sme naraz a všetko bolo ok

loginexistuje
19. okt 2020

@vaapeter66 neplatenie vcas pozicky poskytnute cpp je prejavom nepoctiveho zameru a odlzenie moze byt zrusene mate povinnost tuto pozicku platit vcas to ze to neskontrolovali este a ze vas neupominaju nie je problem vy mate zakonnu povinnost uhradzat vcas ale raz to vyhodnocovat budu
zaplatila by som to okamzite

vaapeter66
19. okt 2020

@sandrasofia dakujem pekne,hned dohradim

vaapeter66
19. okt 2020

@loginexistuje ja som.si vedoma,ze budu,samozrejme.dohradim.este mi neskoncilo tycj 36mesiacov Nastastie, mozno by bol problem keby chybalo uz po skonceni tej 3rocnej doby..dohradim.len som.sotaal prekvapena, ze ked som.volala spravcovi aj na CPP,nevedeli poradiť

vaapeter66
19. okt 2020

@sandrasofia aj ste sa niekde pytali,prosim vas?ci je to ok,krd ste dohradili?a dohradzali ste este pocas tuch 36mesiacov?dakujem

sandrasofia
19. okt 2020

@vaapeter66 volala som do CPP vtedy,povedala uhradiť naraz zameškané a bude to ok,tak aj bolo. Muž má splácať ešte cca rok,toto sa stalo asi po roku splácania

vaapeter66
19. okt 2020

@sandrasofia dakujem vam

vivi78
20. nov 2020

Dobry vecer,uz sa to tu spominalo,ale to neviem najst,kde sa mozem informovat ohladne zostatku sumy,co sa splaca mesacne 14 eur prosim vas? Dakujem

alojzova
10. jún 2024

@simsim dobrý večer môžem sa spýtať ako to nakoniec bolo lebo to isté riešim ja mala som na seba napísané auto ktoré patrilo bratovy a prepísala som ho už bralo sa to ako nepoctivy zamer

milanmilan123
7. jún 2025
@luba28

Tymto bankrotom si kopete vlastny hrob....po ukonceni sa totiz ozvu veritelia znova a ste este vo väcsom h...e ako predtym.....to B vam nikto nepovie ....

@luba28 po akom skončení? po tej 6rocnej lehote?.mila moja zlatá.po oddlzeni sudom si zbavena dlhov.dlhy nemas.mala si a uz nemas.tvoji veritelia vedia ze ta sud oddlzil a mohli namietat ale tak nespravili lebo nemaju co namietať.a ked do 6 r nezatajis dedicstvo alebo vacsiu vyhru a riadne splacas 14 e mesacne tak po 6 rokoch je konec sťažnosti.co tu klamete ludi

pieksamaki
7. jún 2025
@liliar

@cialota áno, šesť rokov po bankrote je človek ešte evidovaný v zozname neplatičov a nesmie mať na seba nič napísané, ani auto, ani nehnuteľnosť, ani nesmie niečo zdediť, proste 6 rokov byť čistý a až po tých 6tich rokoch sa smie.

@liliar my sme z druhej strany...požičali peniaze svagrinej.....odvtedy nikdy viac......ale jasne rozumiem.....ze starším ľuďom treba pomôcť.....to aj chápem...ze nerozumejú co podpisujú....ale mozno ste to mali ústrazit vy deti...no v kazdom prípade.. osobný bankrot funguje tak....ze po zaplatení 20% uspokojenia pohľadávok sa da ukončiť.....a to je na tom to blbé pre druhú stranu

milanmilan123
7. jún 2025
@luca2272

Dobrý deň,v septembri 2018 som mala vyhlásení konkurz,v decembri 2018 bol zrušený a následne mi bol úroveny osobný bankrot,čiže ma oddlzili.Stalw mi vyvolávajú z Pohotovosti a vymáhajú dlžnú sumu,že ak ju nevyplatil tak budú si ju nárokovať inak,v zmysle zákona,tomuto nechápem,mám ich ignorovať alebo čo? Je to nepríjemné,vyvolávajú každý deň,vypisujú sms o odpustenie časti dlhu,čo predstavuje aj polovicu.... čo mám robiť

@luca2272 to aj mne skusali volat z pohotovosti 🙂 mesiac po oddlzeni.som im povedal ze som oddlzeni a ze boli upovedomeni o mojom odložení.ze vraj dlh mi aj tak zostava aj po oddlzeni.povedal som im ze nemoze mi zostat dlh ked ma sud rozsudkom pravoplatne dlhu zbavil.a ked ma este kontaktuju tak podam zalobu za vydieranie .nesmu ti volata pytat dlh lebo ziadny nemas.od vtedy mi uz nevolali.
skúšajú .aj exekutor mi poslal list ze trovy exekucie 340e mam mu poslat.povedal som mu ze trovy za exekúcie ma pytat od veritelov nie odo mna .ako moze pytat trovy z dlhu kktorýtory nemam.a ze ak sa mi znova ozve tak podám žalobu za nedovolene obohacovanie sa.skusaju ako sa len da.netreba sa zľaknúť.potom sa uz neozvu ked pohrozite žalobou

Strana
z7