Otvorenie podnikateľského účtu a transakčná daň
Ahojte baby.
Áno som tu nová, kvôli tomu aby som sa viac dozvedela, pretože o tomto som nikde nič nenašla.
Chcela som sa opýtať, manžel dostáva za faktúry, ktoré každý mesiac riadne odovzdáva vyplácaný mzdu na ruku so všetkým čo treba, či PPD VPD.
Odvody platí šekom na pošte, chcem sa teda opýtať ako to je v tomto prípade s otvorením podnikateľského účtu.
Ďakujem
@gov ďakujem taktiež nechápeme význam tohto zákona, ale žienky nad sú proti normálnom ľuďom a chcú prispieť pánom v parlamente.
@martul čo som zas zle napísala? Napíšem žienky a už je niečo zle? Reagovala som aj na spomínaný nick čo ste spomenuli a áno som normálna ja som mala len jednu otázku v tejto diskusii.
Ty asi nie si v poriadku, ze? Pytas odbornu radu a dostanes rady v zmysle zakona. Tu nejde o to, co si myslime, ale o to, co uklada zakon. A ci sa ti to paci alebo nie, zakony platia a si povinna ich dodrziavat. Alebo nedodrzuj a plat pokuty.
Zaloz dalsiu diskusiu o tom, co si o tej dani myslime a tam mozeme spolu kydat, hresit a nadavat.
Milujem ked si clovek zo vsetkych odpovedi vyberie tu absolutne neodbornu, mimo temu, bez prinosu, vychvali ju a este bude mat pripomienky k ludom, co mu poradili spravne. Gratulujem ti.
Citujem ťa;
Žienky nad sú proti normálnym ľuďom a chcú prispieť pánom v parlamente."
Vysvetlíš mi ako si toto myslela a čo to má spoločné s parlamentom?! Už nemáš ako argumentovať lebo si zistila, že si zarábate na slušné problémy tak začínaš kydať??
Ty si tak kus úbohého človeka, že ľutujem každého kto s tebou musí žiť.
@katarinaba ja Vás neurazam ani v jednej odpovedí, neviem prečo máte potrebu takto reagovať.
Otázka bola jasná, manžel má faktúry(nie mzdu aj to som vysvetlila) vyplácanu na ruku všetky papiere okolo toho sú v poriadku pani čo nám robí DP ma vždy všetko čo potrebuje.
Ja som len chcela odpoveď na otázku ohľadom toho či môže stále dostávať vyplatené na ruku a či môže platiť odvody šekom
@martul ale my si nezarabame na žiadne problémy, to fakt v dnešnej dobe nedostáva peniaze na ruku s príslušnými dokladmi?
@martul kus úbohého človeka? Tak to fakt bola škoda času sa tu vôbec registrovať a už vôbec nie sa pýtať niekoho ako Vás.
Otazka v uvode je zadana uplne inak - ani si nepamatas, co si sa pytala? Ostatne veci ti boli radene v dobrom aby si o tom vedela a mozno pouvazovala ci by nebolo dobre volaco zmenit.
Na otaku v zadani si dosla nie len odo mna odpoved v plnom rozsahu. Dostala si aj odkaz s otazkami a odpovedami a nakoniec napises to co si napisala? @martul ta presne citovala. So vsetkym, co napisala plne suhlasim.
@katarinaba ak som nenapísala všetko čo bolo treba mrzí ma to jednalo sa mi iba o to či môže byť vyplatený v hotovosti a či môže platiť odvody šekom. Ostatné boli doplnené lebo podľa mňa to bolo aj tak nepodstatné k otázke ale veď áno mala som to rozpísat na štyri strany asi a áno pamätám si
Veru máš pravdu, škoda času, ktorý sme minuli na dobre mienené rady, potom sa ozvi, koľko vám naparili.
@martul ale za čo vysvetlite mi to
Furt trepeš o peniazoch na ruku a ignoruješ závislú činnosť či sa ti tu snažíme poradiť - zbytočne.
@martul kasli na to. Ona ani nevie na co sa pytala v zadani. Nerozumie co jej hovoris. Presne - skoda casu.
@katarinaba to mi chcete fakt povedať že žiadny chlap nerobí na živnosť pod firmou ktorá mu dohadzuje robotu a pritom sa Ťa firma stará o všetko?
@martul netrepem, ja sa len pýtam
To nikto netvrdi. Ale je to protizakonne. Vsetko ti bolo vysvetlene. Ja koncim. Pekny den.
@katarinaba aj Vám pekný večer ale podľa mňa keby to bolo protizákonné tak nie je na trhu už 20 rokov
švarcsystém je protizákonný, na 100% - o tom tu zbytočne diskutovať.
Ak sa na ti príde hrozí finančná pokuta obom stranám
@katarinaba Mozem sa spytat na stravne listky a SZCO? Nie je povinnost mat fakturu od dodavatelskej firmy, ale iba staci dat do nakladov 6,23E/za odpracovany den...dakujem
@patka06 fakt nerozumiem o akom systéme tu stále píšete
Ešte raz link s vysvetlením a prečítaj si pozorne a s porozumením komentáre
Katarinaba aj martul
https://fgconsulting.sk/co-je-svarcsystem-a-pre...
@autor Švarc system...pogoogli...a hlavne nepis, ze si z odboru, lebo si pomyslim, ze si ako financny agent, ktory sa po roku podnikania opyta, kedy ma zacat platit odvody.
Ak muz fakturuje iba jednej spolocnosti ,tak jemu a danej firme hrozia pokuty. Chapes???
@martul jasne že to chcem pochopit nechápem prečo máte taký pocit stále
@spongebob1 pokial si uplatnujes skutocne vydavky, mozes si dat do vydavkov 55%stravneho urceneho zakonom v zakone o cestovnych nahradach. Vtedy nemusis mat ziadny doklad. Pokial si ale kupis stravovacie poukazky, tak tam uz doklad potrebujes. No neviem naco by si to robil. A vobec, poukazky este existuju?
Ale ak si uplatnujes pausalne vydaje, tak tam sa uz stravne "nachadza" v tych 60tich percentach.
Pozri si toto:
https://podpora.financnasprava.sk/724340-Stravo...
@katarinaba Dakujem, pytam sa, lebo som videla video na socialnych sietach, ci je pravdive.

@draik manžel dostane každé tri mesiace protifakturu za ubytovanie o tu čiastku si navýši faktúru. Limit nie je nad to nehrozí, cestovné majú zauzivane že platia si za každú cestu vo faktúre vrátené