Overili ste si už nárok na energopomoc?
Ahojte, uz je spustena moznost kontroly, ci Vam bola priznana energopomoc. Ja sa priznam, ze som bola trosku rozhodena, ked sa hovorilo o trvalom bydlisku. Kedze TP mam od narodenia v rodicovskom byte ale byvam v mojom vlastnom dome, myslela som, ze pomoc nedostanem. Ale pri overovani aj plynu aj elektriny mi napisalo, ze tymto odbernym miestam bola pomoc priznana. Ste tu niekto taky, co ma rovnaku situaciu a tiez bola priznana pomoc? Ano, aj vyska prijmu sa zohladnuje, ale teda prosim o odpoved tych, ktori zarabaju "normalne" a su v hraniciach prijmu a naroku na energopomoc ak by mali TP tam kde aj realne byvaju.
Prosim, neriesme politiku, ani spravodlivost / nespravodlivost, sposoby pomoci a podobne. Na to si zalozte samostatnu diskusiu. Zaujima ma len tato konkretna situacia. Dakujem.
Ja to tak mam, priznali pomoc obom domacnostiam. Ak sa este niekto bude pytat, preco mam TP u rodicov, tuto osobu vyssie to evidentne trapi, tak len tolko, ze nikoho to naozaj trapit nemusi.
ja som si overila teraz a mám nárok na ergopomoc. ako mam postupovať?
ja som si overila teraz a mám nárok na ergopomoc. ako mam postupovať?
@anonym_c25cbf Nijako, bude zohladnena v preddavkovych platbach.
mne sa stala velmi zaujimava vec, na energopomoc pre plyn mam narok na elektriku nie.
Podľa adresy nie, to bratislavsky kraj energopomoc nedostane?
A keď mám ako domácnosť vyšší príjem? Bývam sama, môj čistý príjem je 2300 eur plus ID. Overila som si EIC a bolo tam napísané, že mám nárok na energo pomoc.
Podľa adresy nie, to bratislavsky kraj energopomoc nedostane?
@anonym_a12b45 moj TP aj dom kde byvam su v BA kraji. Ale ide o dva rozne okresy.
Prečo sa konečne neodhlasis z bytu rodičov?
@anonym_dc7590 to z celeho napisaneho ta naozaj oslovilo len toto? Za prve nic ta do toho nie je. Nikde nie je napisane, ze clovek musi menit TP ak tam nebyva. Za druhe - od TP stale vela veci zavisi - lekari, skolky, skoly, prislusnost k uradom. Za tretie - poplatky - za vybavovacky ohladom novych dokladov, prepisy na katastroch, dopravnom inspektorate, obchodnom ci zivnostenskom registri - toto nie je zadarmo a hlavne to zozerie kopu casu. Nemam dovod menit TP a ani tak neurobim, kym ma k tomu nejaky dement neprinuti.
Dufam, ze si spokojna a nabuduce prispejes niecim hodnotnym do diskusie.
mne sa stala velmi zaujimava vec, na energopomoc pre plyn mam narok na elektriku nie.
@petri07 zaujimave, budes to riesit? Daj vediet, ked zistis dovod.
@anonym_autor v tom tvojom dome máš TP iba ty?
Tiez mam rovnaku situaciu ako ty a tiez mam narok na energopomoc v byte v ktorom byvam (tp mam u rodicov).
@anonym_autor v tom tvojom dome máš TP iba ty?
@mateson2004 nemam tam vobec TP.
Tiez mam rovnaku situaciu ako ty a tiez mam narok na energopomoc v byte v ktorom byvam (tp mam u rodicov).
@anonym_b637fc tak potom super, potom to asi nebude omyl 🙂
A keď mám ako domácnosť vyšší príjem? Bývam sama, môj čistý príjem je 2300 eur plus ID. Overila som si EIC a bolo tam napísané, že mám nárok na energo pomoc.
@anonym_d131a7 ja mam polovičny prijem ako ty a nemám nárok ani na elek. ani plyn...
@anonym_autor TP mozes mat len jeden, cize logicky, ked ho ma u rodicov, nemoze ho mat aj "doma".
@anonym_autor chápem, teda tam.nema nikto TP?
@anonym_b637fc tak potom super, potom to asi nebude omyl 🙂
@anonym_autor asi nie aj ked vobec nechapem ze teda na zaklade coho to prideluju
@anonym_d131a7 ja mam polovičny prijem ako ty a nemám nárok ani na elek. ani plyn...
@hugigugin tak toto je sila. Ani ako domacnosti neprekracujete stanoveny prijem?
@anonym_autor chápem, teda tam.nema nikto TP?
@mateson2004 nie, TP nikto. Iba synovi som tam davala prechodny, lebo sme mu nasli doktorku v okrese a ona to chcela, aby ho mohla drzat u seba v evidencii, ci co.
@hugigugin no aj som si to overovala na zakaznickej linke elektrarni a vyslo mi to aj tam. Ale vraj to este bude korigovane... a nie je to na celkovu fakturu, ale len zlava na dodavku elektriny.
@anonym_autor teba budú posudzovať u rodičov. Ak má v dome v ktorom žiješ niekto , napríklad manžel, priateľ , dospelé dieťa TP, tam budú posudzovať ich
@anonym_autor asi nie aj ked vobec nechapem ze teda na zaklade coho to prideluju
@anonym_b637fc na zaklade informacii som mala za to, ze budu hodnotit domacnosti podla trvaleho pobytu. Myslela som, ze budu hodnotit byt kde ma TP dokopy 5 ludi a moj dom ostane bez pomoci. Ale evidentne maju asi ine kriteria.
@anonym_b637fc na zaklade informacii som mala za to, ze budu hodnotit domacnosti podla trvaleho pobytu. Myslela som, ze budu hodnotit byt kde ma TP dokopy 5 ludi a moj dom ostane bez pomoci. Ale evidentne maju asi ine kriteria.
@anonym_autor tak už to vôbec nechápem 🤷 podľa ich manuálu by ten tvoj dom energopomoc mať nemal. Koho tam posudzovali? Neriešila by som, keď dávajú , ber🙃
@anonym_autor teba budú posudzovať u rodičov. Ak má v dome v ktorom žiješ niekto , napríklad manžel, priateľ , dospelé dieťa TP, tam budú posudzovať ich
@mateson2004 nikto tam nema TP. Manzel ma v rodicovskom dome, ja a deti tiez v rodicovskom byte z mojej strany. Jediny syn tam ma prechodny pobyt. Na 5 rokov.
Prijem mohli hodnotit podla TP, len som mala za to, ze energopomoc je viazana na ludi s TP v danom odbernom mieste. Cize ked splnam podmienky v tom byte, tak na dom uz nedostanem, bez ohladu na to, ci tam byvam, ci nie.
@anonym_autor tak už to vôbec nechápem 🤷 podľa ich manuálu by ten tvoj dom energopomoc mať nemal. Koho tam posudzovali? Neriešila by som, keď dávajú , ber🙃
@mateson2004 neriesim, jasne, ale ten cervik vrta v hlave, ci nahodou nejde o omyl a nebudu to menit, ci dokonca neskor vymahat. Ale tak spominali, ze az 90% domacnosti energopomoc dostane, tak mi to prislo divne, lebo viem, ze vela ludi takto zije - TP tam ale byvaju inde.
@mateson2004 podľa mňa to nedostanem. Súčet ID a príjmu pri jednoosobovej domácnosti má byť nižší ako 1930 eur. Čo je... čiže podľa mňa informácia sa bude ešte meniť.
@mateson2004 nikto tam nema TP. Manzel ma v rodicovskom dome, ja a deti tiez v rodicovskom byte z mojej strany. Jediny syn tam ma prechodny pobyt. Na 5 rokov.
Prijem mohli hodnotit podla TP, len som mala za to, ze energopomoc je viazana na ludi s TP v danom odbernom mieste. Cize ked splnam podmienky v tom byte, tak na dom uz nedostanem, bez ohladu na to, ci tam byvam, ci nie.
@anonym_autor chápala som to stejně, evidentne je to inak🤷 podľa mňa je to jeden bo r del.

Prečo sa konečne neodhlasis z bytu rodičov?