icon

Overili ste si už nárok na energopomoc?

8. dec 2025

Ahojte, uz je spustena moznost kontroly, ci Vam bola priznana energopomoc. Ja sa priznam, ze som bola trosku rozhodena, ked sa hovorilo o trvalom bydlisku. Kedze TP mam od narodenia v rodicovskom byte ale byvam v mojom vlastnom dome, myslela som, ze pomoc nedostanem. Ale pri overovani aj plynu aj elektriny mi napisalo, ze tymto odbernym miestam bola pomoc priznana. Ste tu niekto taky, co ma rovnaku situaciu a tiez bola priznana pomoc? Ano, aj vyska prijmu sa zohladnuje, ale teda prosim o odpoved tych, ktori zarabaju "normalne" a su v hraniciach prijmu a naroku na energopomoc ak by mali TP tam kde aj realne byvaju.

Prosim, neriesme politiku, ani spravodlivost / nespravodlivost, sposoby pomoci a podobne. Na to si zalozte samostatnu diskusiu. Zaujima ma len tato konkretna situacia. Dakujem.

https://www.energopomoc.sk/overenie-energopomoci

anonym_f6ee75
8. dec 2025

Zasa pomoc zbuchana na kolene a postavena na hlavu.

autor
8. dec 2025
@mateson2004

@anonym_autor chápala som to stejně, evidentne je to inak🤷 podľa mňa je to jeden bo r del.

@mateson2004 velky bordel, zial

anonym_331f02
8. dec 2025
@petri07

mne sa stala velmi zaujimava vec, na energopomoc pre plyn mam narok na elektriku nie.

@petri07 ja mam aj na elektrinu, aj na plyn ale na teplo uz nie 🤷🏻‍♀️ divne lebo moj prijem je naozaj velmi nizky.

petri07
8. dec 2025
@anonym_331f02

@petri07 ja mam aj na elektrinu, aj na plyn ale na teplo uz nie 🤷🏻‍♀️ divne lebo moj prijem je naozaj velmi nizky.

@anonym_331f02 overenie pre teplo nedáva vôbec zmysel. Pokiaľ žiješ v byte pod rovnakým supisnym číslom je predsa pár desiatok bytov....

mimicka2013
8. dec 2025
@anonym_autor

@mateson2004 velky bordel, zial

@anonym_autor ja si nemyslim ze ta kalkulacka funguje spravne. Asi tam nemaju vsetky info zatial. Mne v kalkulacke vyslo ze nemam narok, hoci nam vypoctom vyslo ze mame. Pockam este par dni, pitim si to este raz prekontrolujem a budem riesit

petri07
8. dec 2025
@mimicka2013

@anonym_autor ja si nemyslim ze ta kalkulacka funguje spravne. Asi tam nemaju vsetky info zatial. Mne v kalkulacke vyslo ze nemam narok, hoci nam vypoctom vyslo ze mame. Pockam este par dni, pitim si to este raz prekontrolujem a budem riesit

@mimicka2013 kto je tvojím dodávateľom energií?

mimicka2013
8. dec 2025
@petri07

@mimicka2013 kto je tvojím dodávateľom energií?

@petri07 vse

autor
8. dec 2025
@mimicka2013

@petri07 vse

@mimicka2013 aj ja mam VSE

biba_18
8. dec 2025

mne elektrinu vôbec nevedelo vypočítať, na plyn nárok nemám a na teplo vypisuje na celý barák že nemá nárok na energopomoc 😏 ale ja som chcela iba vyskúšať tú stránku, lebo podľa kritérií nárok nemám tak či tak…

petri07
8. dec 2025
@mimicka2013

@petri07 vse

@mimicka2013 tak sa mi to potvrdzuje, s vse je problém. Ja nárok na plyn mám ale na elektriku nie...

loyda
8. dec 2025

Ahojte, hlási sa okresný úrad a naše metodiky - takže, nakoniec na TP vôbec nezáleží. Tiež mám TP u rodičov (áno, dospelá matka dieťaťa a áno, mám na to dôvody), bývam v mestskom byte. Myslela som, že sa ma to týkať nebude, ale. Odberné miesto v mestskom byte mám nahlásené na seba, čiže má posudzujú aj tam. A zároveň aj u rodičov, lebo tam mám TP.

autor
8. dec 2025
@petri07

@mimicka2013 tak sa mi to potvrdzuje, s vse je problém. Ja nárok na plyn mám ale na elektriku nie...

@petri07 teraz mi volala mama, takze ona v tom rodicovskom byte (z mojho pohladu) ma narok na energopomoc na elektrinu, ale na plyn nema. No ona plynom len vari, ma iba plynovy sporak, ruru na elektrinu. Ma SPP na plyn a na elektrinu ZSE. Mozno posudzuju aj velkost odberu? Taka uvaha.

anonym_75265b
8. dec 2025

elektrina ano, plyn a teplo nie, byt v BA I

autor
8. dec 2025
@loyda

Ahojte, hlási sa okresný úrad a naše metodiky - takže, nakoniec na TP vôbec nezáleží. Tiež mám TP u rodičov (áno, dospelá matka dieťaťa a áno, mám na to dôvody), bývam v mestskom byte. Myslela som, že sa ma to týkať nebude, ale. Odberné miesto v mestskom byte mám nahlásené na seba, čiže má posudzujú aj tam. A zároveň aj u rodičov, lebo tam mám TP.

@loyda cize oni na posudenie prijmu domacnosti zoberu TP a ludi tam nahlasenych, vypocitaju, ci su pod maximalnou hranicou prijmu a ak ta domacnost spada pod pomoc, bude jej pridelena na kazdom odbernom mieste, ktore niektory ten clen domacnosti vlastni? Dakujem.

autor
8. dec 2025
@anonym_75265b

elektrina ano, plyn a teplo nie, byt v BA I

@anonym_75265b prosim, plynom asi len varis, ci?

biba_18
8. dec 2025

@anonym_autor ja plynom kúrim. mesačne ma to bude stáť asi 30€ naviac ... v podstate ok, nepotrebujem to. ale celý život šetrím a neprekurujem. a niekto kto nešetrí pomoc dostane a bude prekurovať 😒

amdornik
8. dec 2025

hoci podmienky by som spĺňať mala, lebo mám biedny plat, šla som sa tam pozrieť zo zvedavosti, no mne to nefunguje. Normálne tam zadám EIC a vyhadzuje mi "Chyba pri vyhľadávaní". Volala som elektrárne, tak EIC mám správny, vraj sa mám obrátiť tam na ten kontakt zo stránky ministerstva, tam to ale vôbec neráčia dvíhať.

anonym_b7d335
8. dec 2025

Ja som skusila,a vyslo,ze mame narok,hoci mame platit 50eur,a platime 70eur a uz teraz je tam preplatok.

autor
8. dec 2025
@amdornik

hoci podmienky by som spĺňať mala, lebo mám biedny plat, šla som sa tam pozrieť zo zvedavosti, no mne to nefunguje. Normálne tam zadám EIC a vyhadzuje mi "Chyba pri vyhľadávaní". Volala som elektrárne, tak EIC mám správny, vraj sa mám obrátiť tam na ten kontakt zo stránky ministerstva, tam to ale vôbec neráčia dvíhať.

@amdornik treba to opakovat to vyhladavanie. Aj mne to urobilo parkrat, aj mame, ale opakovane zadanie to vyriesilo. Je tam kvantum ludi, tak to blbne. Skusaj.

mandzula
8. dec 2025
@amdornik

@amdornik Predpokladám, že to bude preťažené, ja som pozerala o 7 ráno, vtedy to ešte fungovalo.

loyda
8. dec 2025
@anonym_autor

@loyda cize oni na posudenie prijmu domacnosti zoberu TP a ludi tam nahlasenych, vypocitaju, ci su pod maximalnou hranicou prijmu a ak ta domacnost spada pod pomoc, bude jej pridelena na kazdom odbernom mieste, ktore niektory ten clen domacnosti vlastni? Dakujem.

@anonym_autor nie. Na každom odvetnom mieste posudzujú ľudí, ktorú sú tam prihlásení. Príklad - ja bývam v byte s dcérou a mužom, ani jeden tam nemáme TP, ale ja som odberateľ elektriky. Posudzujú len mňa. U rodičov posudzujú rodičov ako odberateľov + mňa a dcéru (máme tam TP). Muž má TP u svojich rodičov, jeho posudzujú tam.
Trošku chaos.

amdornik
8. dec 2025
@mandzula

@amdornik Predpokladám, že to bude preťažené, ja som pozerala o 7 ráno, vtedy to ešte fungovalo.

@anonym_autor
@mandzula aha, dobre, budem priebežne sledovať.

autor
8. dec 2025
@loyda

@anonym_autor nie. Na každom odvetnom mieste posudzujú ľudí, ktorú sú tam prihlásení. Príklad - ja bývam v byte s dcérou a mužom, ani jeden tam nemáme TP, ale ja som odberateľ elektriky. Posudzujú len mňa. U rodičov posudzujú rodičov ako odberateľov + mňa a dcéru (máme tam TP). Muž má TP u svojich rodičov, jeho posudzujú tam.
Trošku chaos.

@loyda aj my sme na tom tak 🙂 kazdy inde a vsetci vsade, no nikdo nikde ... asi tak. A oni to beru na vypocet pomoci. Paradicka. A este mi vnukol myslienku muz - ze on sa uplne odhlasi z TP a bude bezdomovec (resp. si da na obecny urad) 😀

loyda
8. dec 2025
@anonym_autor

@loyda aj my sme na tom tak 🙂 kazdy inde a vsetci vsade, no nikdo nikde ... asi tak. A oni to beru na vypocet pomoci. Paradicka. A este mi vnukol myslienku muz - ze on sa uplne odhlasi z TP a bude bezdomovec (resp. si da na obecny urad) 😀

@anonym_autor je to na hlavu, niekoho posudzujú dvakrát, niekoho ani raz. Podľa mňa prídu na to, že celé zle. Ešte keď je niekto v podnájme, ale elektriku si neplatí, resp.odberatel je majiteľ bytu a podnájomnik tam má nahlásený TP, tak ako príjem posudzujú nielen odberateľa - majiteľa bytu, ale aj podnajomnika. Je v Tom ešte chaos, nás minulý týždeň školili, v piatok nám prišla metodika a je to akokeby úplne iná agenda ako to školenie. Takže sa tešíme všetci .....

maminkadeticiek
8. dec 2025
@anonym_d131a7

A keď mám ako domácnosť vyšší príjem? Bývam sama, môj čistý príjem je 2300 eur plus ID. Overila som si EIC a bolo tam napísané, že mám nárok na energo pomoc.

@anonym_d131a7 A zijes v domacnosti sama?

autor
8. dec 2025
@loyda

@anonym_autor je to na hlavu, niekoho posudzujú dvakrát, niekoho ani raz. Podľa mňa prídu na to, že celé zle. Ešte keď je niekto v podnájme, ale elektriku si neplatí, resp.odberatel je majiteľ bytu a podnájomnik tam má nahlásený TP, tak ako príjem posudzujú nielen odberateľa - majiteľa bytu, ale aj podnajomnika. Je v Tom ešte chaos, nás minulý týždeň školili, v piatok nám prišla metodika a je to akokeby úplne iná agenda ako to školenie. Takže sa tešíme všetci .....

@loyda a je rozhodujuca aj velkost odberneho miesta? Lebo TP na byte mame tri dospele osoby. Nas prijem je pod maximom, to problem nie je, este ked sa k tomu pripocita aj dieta pod 14. Ale ja som na dome dostala dotaciu aj na plyn aj na elektrinu, ale mama na byte dostala len na elektrinu, na plyn nie. Tym vsak len vari co je mala polozka. Ja na dome kurim, zohrievam vodu a varim plynom. Elektrinu len na beznu spotrebu elektriny.

anonym_d131a7
8. dec 2025
@maminkadeticiek

@anonym_d131a7 A zijes v domacnosti sama?

@maminkadeticiek áno, žijem sama a nikto iný tu nemá TP.

pupava_lucna
8. dec 2025

Mne tam stále píše, že chyba vyhľadávania. Aj pri elektrine, aj pri plyne a aj pri teple. Zase jedna úžasná stránka, ktorá nefunguje. 🫤

autor
8. dec 2025
@pupava_lucna

Mne tam stále píše, že chyba vyhľadávania. Aj pri elektrine, aj pri plyne a aj pri teple. Zase jedna úžasná stránka, ktorá nefunguje. 🫤

@pupava_lucna je pretazena, treba skusat, alebo neskor, zial toto sa dalo cakat, cele Slovensko tam momentalne je ...

anonym_25a0d9
8. dec 2025

Tak ja mam rovnaku situaciu ako autorka, trvaly pobyt inde, na dome nema nikto TP, ja som aktualne po rodicovskej nezamestnana a napisalo mi ze nemam narok na pomoc. Takze neviem ako to funguje