icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

dai
15. feb 2019

@maminuska odkladá si pre seba a svoje deti? Načo? Tvoj muž nepatrí k vám do rodiny? On pre vaše deti neodklada... Prepáč ale mne taky vzťah príde chory

dominika_sk
15. feb 2019

raz sa chlap narodi ako chlap, ma sa postarať o rodinu finančne. ja doma neplatim žiadne učty, ani neviem kolko platime, je to uloha mojho manžela. zato doma nerobi žiadne domace prace, pride z roboty a može si vyložiť nohy. samozrejme chodim skoro každy deň do obchodu, takže nakup robim, všetky velke veci plati on. sme obaja spokojni ako nspravodlivo to mame rozdelene. keby mi povedal pritom ako sa staram o rodinu, dieťa, domov a chodim do prace že mu mam dať polovicu na elektriku tak neviem čo, to si neviem ani predstaviť. s takym držgrošom by somm nežila 😀

tenerifka
15. feb 2019

@dai v manzelstve by to uz vobec nemalo byt ja a muz, ale my spolu, u nas absolutne neriesime nejake jedlo, restiky,kino....lebo to su uplne zanedbatelne polozky, ak ideme kupit dovolenku na Bali alebo nove auto, tak to samozrejme preberieme spolu(aj ked dovolenku vybavujem len ja), ale peniaze su NASE

maminuska
15. feb 2019

@dai vždy sa pousmejem keď ma niekto označí za zlatokopku .. fakt to je pre mňa zábava, pretože ja mám toľko odrobené v práci že mnohým ženám sa o tom ani nesníva. Toľko navstávaných hodín v noci k deťom , tak toto vydržiavané zlatokopky skutočne robia. Doba je chorá v tom že muži dnes prestali byť mužmi , chcú vedľa seba ďalšieho chlapa a tak potom dopadajú aj manželstvá .

vendulka80
15. feb 2019

@jakub111 hmmm... len skoda, ze este sa ti vzťah len vyvíja a uz kalkulujes...

dai
15. feb 2019

@maminuska ja som ta za zlatokopku neoznačila... Len nerozumiem tvojmu mysleniu +u nás má napr. Muž ako zivitel rodiny a ten co viac zarába životné poistenie, platí deťom aj poistky... Ja môj plat míňam ako príde, je toho dosť, odkladá muž keďže zarába viac - odkladá pre nás, v poistkach som ja a deti... Nerozumiem prečo by som mala odkladať pre seba ja - viem ze sa kľudne uzivim aj sama keby sme sa rozišli, nemusím mať na ukladané... Moje peniaze míňam prirodzene ako súčasť rodinného rozpočtu.

maminuska
15. feb 2019

@tenerifka by si sa čudovala koľko je takých manželstiev , takých partnerstiev kde muž povie ...ešte si mi neposlala polovičku za elektriku , ešte si mi nedala polovičku na benzín , keď nemáš na dovolenku tak nepôjdeš , vodičšký si urobíš až keď si naň zarobíš.... no proste grc.

dai
15. feb 2019

@vendulka80 on nekalkuluje, ale sa pýta a rozmýšľa...

tenerifka
15. feb 2019

@maminuska chore....socky

dai
15. feb 2019

@maminuska kolko takých manželstiev poznáš? Lebo teda ja ani jedno

maminuska
15. feb 2019

@dai ja si odkladám , takto to chcel môj manžel . Odkladám sebe a deťom na účty.

vendulka80
15. feb 2019

@dai rozmýšľa ale štýlom, aby si on neuskodil v tom vzťahu.

maminuska
15. feb 2019

@dai no ja v mojej rodine tri. Aj môj brat to tak mal do určitej doby, sedlák jeden,

dai
15. feb 2019

@vendulka80 neviem... Mne príde ze rozmýšľa normálne - akurát si myslím ze je to skôr na súkromný rozhovor s prístelkou a nie na koňa... Su ženy ako mamin uška podľa ktorej má muž všetko pkatit, ženy ktoré chcú pol na pol a teda seba radím do skupiny žien co žijú ako príde keďže rodinné situácie a aj príjmy sa menia...

maminuska
15. feb 2019

@dai a stačí si prečítat tu MK . Niekedy je mi fakt na grc.

dai
15. feb 2019

@maminuska fuh... Tak si sa s ním dúfam porozprávala... Môj jeden brat je ako tvoj muž - ženu by chcel mať doma aby nerobila a on platil všetku, druhý zas ešte bezdetny, zarábajú podobne, idú cca. Pol na pol... Ale maju jasno v tom ako to bude keby musela švagriná zostať na materskej... V mojom okolí ale teda nepoznám ženu ktorá by zarába la pod 2000 euro - takže tým asi aj v tých chlapoch hľadajú aj iné kvality, nielen zivitela... On nie každý chlap ktorý všetko plati je aj dzentleman...

arcanne2
15. feb 2019

My keď sme spolu začali chodiť ja som bola študentka, on mal slušný príjem. Takže väčšinu veci platil on, ja som varila, zehlila som mu, upratala byt, skrátka som sa vždy snažila s niečím pomôcť keď som bola u neho. Teraz sme manželia a financie máme spoločné.

vendulka80
15. feb 2019

@dai ja manželstvo mojej sestry... zacali spolu chodit, moja sestra nechcela byt vyzirka, zarábala minimum. Bolo jej trápne nechat si platiť, tak zaplatila ona, potom si vypytal na benzín ked ju sem tam hodil napr. do skoly. A uz od začiatku tohto vzťahu jej muz kalkuloval. Zobrali sa, prisli deti, úbohý RP a vytriezvela. Chces jest? Kúp si. Chces ist na dovolenku? Daj deti do jaslí a zarob si. Ako to, ze nevies ušetriť z RP? Jedna velka tragédia.

dai
15. feb 2019

@vendulka80 nerozumiem ako si žena môže zobrať takéhoto zgrlosa... Prepáč ale ona čím rozmýšľa la keď si ho brala? :(

vendulka80
15. feb 2019

@dai ved to... uz teraz hovori ze mala to urobit inac. Chces ma? Tak sa snaž. Lebo s tou svojou emancipáciou a súcitom k nemu, ze chudak nebude vsetko platiť, pomôžem mu, sa to otočilo v jej neprospech. A preto ma ide trafiť ked sa chlap zamýšľa štýlom ako navrhovateľ. Ma si posadiť frajerku na kolena a porozpravat sa s nou.

jakub111
autor
15. feb 2019

Ďakujem za komentáre,chcel som len vedieť do budúcna a predísť dohadom a rovno sa dohodnuť s ňou. A chcel som vedieť ako to fungovalo u iných, o peniaze mi nejde. Keď už chcem ženu a matku svojich detí, tak dám rodine všetko. Ide skôr o to,ako k tomu ísť ,aby sme boli obaja štastný...

simsalabim
15. feb 2019

@maminuska uff to je aka spravodlivost, ze vsetko platil priatel? 😱 A ze tak vedies aj syna 🤦‍♀️ To potom budes pisat, ze ho zeny len zneuzivaju.... Toto koser urcite nie je.

@jakub111 my sme s manzelom sli vzdy napoly. Ked chcel drahsiu dovolenku a ja som na nu celkom nemala, doplatil rozdiel. V manzelstve sme sa dohodli, aka priblizne suma nam bude vyhovovat pre osobnu spotrebu. Zvysok ide na spolocny ucet, z ktoreho idu vsetky platby a z ktoreho sa nakupuje, ako jedlo, tak aj oblecenie a pod a drobne vylety ci kino. Z tohto uctu aj urcitu ciastku pravidelne odvadzam na sporenie a nas domaci Fond oprav. Pisem odvadzam, lebo o toto sa manzel nestara, peniaze tam prevedie a dalej sa nestara, ale zato vie, ze mam disciplinu usetrit.

maminuska
15. feb 2019

@dai od brata odišla partnerka aj s dcérkou ..až potom sa spamätal. Ale prvotná a zásadná chyba bola v švagrinej , tiež všetko tama, tama ...no a tak aj dopadla . Urobila z brata totálneho sedloša, ktorý zrazu nevedel pochopiť že teraz sa nedá prispiet pol na pol , veď doteraz sa dalo , nech si ušetrí , na vodičák nech si zarobí ...

belllinka
Autor odpoveď zmazal
maminuska
15. feb 2019

@simsalabim košer to je . A je to už môj manžel a takto to zostalo a takto fungujeme 12 rokov k obojstrannej spokojnosti . Môj príjem ako mi povedal manžel je niečo navyše s čím on neráta. Mám s tým nakladať podľa svojej ľubovôle, tak nakladám . A keďže nie som úplný debil aby som to rozflákala na chobotoviny, tak odkladám deťom a sebe.
A výber syna je zásadne jeho vec. Je len vedený k tomu že má byť džentlmen a nemá nechať za seba platiť ženu/ frajerku a gro finančnej ťarchy bude na ňom , ako na živiteľovi .

belllinka
15. feb 2019

@maminuska A ked bude tvoj syn zarabat menej ako zena a nebude mat prachy na dovolenku, tak budu sediet doma?
My sme sa vzdy snazili ist na polovicu, a teraz ked mam ja o dost vacsi plat, tak napr. tu dovolenku zaplatim ja a nepride mi to byt divne

momoqui
Autor odpoveď zmazal
maminuska
15. feb 2019

@belllinka prečo by mali sedieť doma ? Sú určité hranice kedy je možné tento model uplatniť. Keď muž zarába viac alebo rovnako, keď zarába žena podstatne viac je užb na normálnej prirodzenej inteligencii toho partnera že to doplatí.

simsalabim
15. feb 2019

@maminuska hm asi mame inu definiciu slova dzentlmen. Ja ho nespajam s platenim vsetkeho za zenu. Pre to mam vyraz “dojna krava”. A co sa tyka teba - je fajn, ze vam to vyhovuje obom. Tam nie je co riesit. Ja by som sa hanbila si nechavat vyplatu len pre seba.

maminuska
15. feb 2019

Keby sa môjmu manželovi niečo stalo , napríklad by mal úraz a stal by sa invalidným , tak samozrejme úlohu preberám ja . Ale pokiaľ sa jedná o mladého zdravého a schopného muža tak je úloha živiteľa jeho .