icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
0izidora0
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
19. feb 2019

@saslavka73 myslím, že to sú veci, ktoré s odstupom času najviac ľudia ľutujú. Že človek nestrávil viac času so svojimi deťmi v tom najkrajšom veku. Ale tak možno sú aj ženy, ktoré ľutujú, že nešli do práce od malých detí skôr, neviem... moja mama toto vždy najviac ľutovala, že bola kvôli financiám nútená šupnúť sestru do jaslí ako 9-mesačnú za socíku.

cucoriedkacucoriedka
19. feb 2019

@jakub111 u nas uz ani neviem ako to bolo ;) sme spolu 18 rokov ale napr teraz mam nejake trvale prikazy ja.nejake manzel...potraviny bud ja alebo manzel....nejako to ide prirodzene.ale najlepsie je sa dohodnut.a co ja povazujem za dolezite pre mna urcite mam ucet svoj...aj manzel svoj....viem ze pre niekoho je to nie dolezite ved uz nie je moje a tvoje ale nase....lenze ja sa takto citim sebestacnejsia a nie odkazana na manzela;) ake to je len moj pocit;)

mircalla
19. feb 2019

@xxxkatka Nie som odbornik, ale tak uznaj, ze je tu dost tem, ze mam vecne chore dieta....ale pritom zafuka vetrik, tak radsej sedime doma, aby sme nahodou neprechladli....

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kikina84
19. feb 2019

@ptmt1011 ved aj ty mna ako ju obhajujes..co veta to ved tak to chce jej muz..az zacinam mat pocit ze si ty ten muz..😆..ved vies ake zeny sa su pohybuju a aj zavisti tu je vela..tak ked to proste raz niekto nepochopi tak to je jeho vec ..len o to mi islo..😉

junova
19. feb 2019

Ja som bola na materskej s deťmi tiež tri roky. Rada na tie roky spomínam . Aj s kolikami a nočným vstávaním , raz lepšie, raz náročnejšie. Snažila som sa to obdobie využiť aj na osobný rozvoj. Počas prvej materskej som diaľkovo dokončila výšku a počas druhej som si urobila vodičský preukaz a otvorila živnosť. Babky mi nepomáhali, nevadí.
Ja som nad tým všetkým premýšľala a mám otázku. Keďže podľa niektorých žienok má počas chodenia všetko platiť muž. Veľa párov v dnešnej dobe chodí spolu 5 - 7 rokov. To má ten chlap platiť všetko od kávy až po každoročnú dovolenku pri mori ? Nepoviem, keď chlap dobre zarába a zaplatí väčšiu čiastku ako žena. Ale nechat si každý rok preplatiť dovolenku a pomedzi to kino, kávu, obedy, wellness pobyty. Keď to náhodou nevyjde, rozísť sa a nájsť si ďalšieho sponzora, veď stačí že ho ľúbi. Tá žena to má dobre premyslené. Za tie roky chodenia si pekne ušetrí. keď si chce ženu zobrať za manželku vyváži ju zlatom keďže ťavy sú u nás ťažko dostupné?

cucoriedkacucoriedka
19. feb 2019

@junova no ja mam taky nazor ako ty....mne veru svedomie toto nedovolilo...;))) mala som jedneho ozaj bohateho frajera....a uz ked som dobiedzala ze aj ja nieco kupim tak mi stale zahlasil ze ma chut na mekaca;)))))) nooo...ale je pravda ze finance som sa podpirovat nedala....ani od manzela peniaze neberiem;)

iguaza
19. feb 2019

@junova Asi tak 4-5 dam sa uz predtym vyjadrilo - ze ano, nechalo si vsetko platit. Nechcem ich oznacovat, oni vedia, ktore su to

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
junova
19. feb 2019

@cucoriedkacucoriedka ja manžela občas osklbem, naposledy na Vianoce mi kúpil retiazku so srdiečkom z bieleho zlata🙂 Ale počas chodenia s ním ani s iným som si nenechavala platiť všetko. Žena by mala byť okrem nedobytnej princeznej aj samostatná osoba.

maminuska
19. feb 2019

@junova tak keď spolu žijú sú partneri nie? Dnes mnohí partnerstvo označujú ako manželstvo tak podľa dohody. Ja som s manželom nežila, my sme sa po roku zobrali. My sme len randili. Ja si jnenastahujem po prvom rande chlapa aj keď som ho predtým dlho poznala.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
0izidora0
19. feb 2019

@mircalla Takto sa ťa opýtam. Ty si myslíš,že ženy ktoré sú na predĺženej rodičovskej ,sú také,ktoré majú doma deti ,lebo ich prefuklo a majú časté sopliky? A za ich zdravotný stav ,môže rodič? Lebo nechodili von a do kolektívu? Vážne? Posudkova to schválila a ako im je dobré , najmä tym deťom? Dostali pečiatku časté sopliky ,odporúčam predĺženie? Pricina -mamicka nechodila kočíkovat,veľa upratovala, hmmmm?

saslavka73
19. feb 2019

@0silvia0 Áno. Je to tak.

mircalla
19. feb 2019

@0izidora0 Na to ti rada odpoviem. Su take, co maju na to realny dovod. Su aj take, co si tu peciatku vybavili na rozne kvazi diagnozy a ani sa tym netaja. Cize aj aj

cucoriedkacucoriedka
19. feb 2019

@junova noooo joooooj ale tak to je prejav lasky a hyckaci darcek;) a aj tak to je od jeziska a nie od manzela predsa😂

saslavka73
19. feb 2019

@mircalla Tiež si myslím.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
0izidora0
19. feb 2019

@mircalla Ja som sa ale iné pýtala. Ty si písala o ženách ako príliš upratujú,nechodia s detmi von a potom sa čudujú,že sú choré. Ale predĺženú rodičovskú na nejaké sopliky nedostaneš,teda ja som o tom ešte nepočula .

junova
19. feb 2019

@cucoriedkacucoriedka máš ty vlastne pravdu, muž vybral Ježiško zaplatil 😃

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
baby_wanted
19. feb 2019

@junova a cucoriedka, suhlasim s vami. ja som s muzom chodila 5 rokov, a aj teraz po svadbe mam vlastny ucet a som sebestacna. Ak vsetko pojde ok a na matersku nastupim, tak som si stihla v praci celkom nasetrit, kedze nechcem byt na materskej, alebo rodicovskej uplne zavisla od muza. Poznám niekolko zien, ktore su od chlapa uplne zavisle a vecne sa doma kvoli prachom hadaju😅 ze im davaju malo a podobne. Pri otazke, prečo neda dieta v dvoch rokoch do jasli a nejde robit len krcia ramenami..

mircalla
19. feb 2019

@0izidora0 Predlzeny rodicak vybavit nie je take zlozite, je tu na to dost tem, kde sa to riesi. Precitaj sa. Neviem, co bolo nezrozumitelne - ak mas dieta, co bez casteho pobytu na vzduchu, tak ano - odrazi sa to na imunite. Ked mu dezinfukujes ruky, ked pohladka psa, ci sa chyti zeme - detto. Nema prirodzenu imunitu, co nema dnes vela deti. Nevrdim, ze su neni aj ine dovody, ale toto urcite robi svoje. Potom ide do kolektivu a chyti vsetko - opat je viac ako ako v skolke....Zacarovany kruh

0izidora0
19. feb 2019

@mircalla ešte raz,asi aj naposledy.Podľa teba,sú takéto deti na predĺženéj RD? Poctivej

maminuska
19. feb 2019

@0izidora0 taketo deti nie sú na predĺženej , to musíš mat mega známosti. So soplikom určite nie.

mircalla
19. feb 2019

@0izidora0 Este raz naposledy ti odpoviem. Diagnozy pre predlzeny rodicak su pomerne rozsiahle, od dychacich chorob po ekzemy az poruchy spravania. Su realne PD aj fejkove - najma co sa tyka tych psychickych zalezistosti, tam mas obrovske moznosti na co to zeny uhraju...
Konkretne poznam mamicky, co maju deti na PD za zaklade zvysenej chorobnosti v dosledku slabsej imunity. Su dlhodobo nezamstnane, do prace sa im ale nechce.

maminuska
19. feb 2019

@0izidora0 ten kto nemá skutočne choré alebo postihnuté deti nemá ani len predstavu, čo to je. To im nemôžeš zazlievať, nemajú skúsenosť.