icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

stella333
19. feb 2019

@iguaza Ach jaj, niekedy mam pocit, ze niektore tu ziju v telenovele. Zena nabehne, zbali chudaka prachateho chlapa, kt. za nu vsetko plati a ona nic nerobi, len ho vyuziva. Chlap asi nema svoj rozum, alebo je omameny a zblbnuty tou zlou zenou.
Chvalabohu zivot je pestrejsi a niekedy to je uplne inak ako cez tuto sablonu. Zozierajuc sa zavistou je najjednoduchsie niekoho vtesnat do tejto svojej sablony, len nepripustit inu moznost.

0silvia0
19. feb 2019

@mircalla ale dnes sú tie levely nekonečne rôznorodé. Ja poznám napríklad tridsiatnikov, ktorí chcú založiť rodiny, ale nie je s kým. Potom tridsiatnikov, ktorí v žiadnom prípade sa nechcú s nikým viazať a už vôbec si zakladať rodiny. Dnes nájsť tú správnu polovičku-partnera/partnerku v tých nekonečných životných možnostiach je určite oveľa ťažšie. Ľudia sú náročnejší, či už na seba alebo na partnera. Nechcem vyznieť ako teta pamätníčka, ale zdá sa mi, že pred rokmi tie vzťahy boli akési jednoduchšie.

0izidora0
19. feb 2019

@maminuska Veď toto,pre mňa to bude tvrdý pád,mám dobrú prácu za počítačom sa nejako moc nenadriem,ale počítam vyhadzov. Už teraz mi vyvolávajú kolegyne ,môj zástup stojí na ... nenašli nejakú dobrú náhradu. Caste on,ocr a podobne. Keby nastúpim,nemali by to somnou o nič
lepsie .V mojom okolí nenájdem niečo lepšie ,takže po čase to bude pre mňa hrozné. Pôjdem makať aj za pás ,ak bude treba. Fakt netuším čo bude. Ale pre dieťa sa vzdať pracovného miesta momentálne musím. Hold to už je údel rodiča.

mircalla
19. feb 2019

@0silvia0 Ano to je. Plus cim je clovek starsi, tym je to tazsie. Naroky stupaju, nevie sa do toho az tak vlozit a zaroven vyber klesa. Takze som si nakoniec vybrala zle. Ked som bola mlada, som prilis vymyslala. Vsak tak mi treba, ja viem byt zase sebakriticka a beriem to, ze mam, co som si zasluzila napokon....Mohla som mat ale lepsie, keby som nebola spekulovala...Je to skratka fakt a uz to nezmenim.

maminuska
19. feb 2019

@junova tento tvoj príspevok budem ignorovať , ak ho napíšeš normálne tak budem reagovať celkom rada.

maminuska
19. feb 2019

@0izidora0 ja ťa chápem a veľmi dobre. Nemáš po ruke starých rodičov alebo dočasne si najať opatrovateľku ak by dieťa bolo choré a bolo by v predškolskom zariadení ?

0izidora0
19. feb 2019

@junova Ja ti takto napíšem. My keď sme spolu začínali,prišiel muž a odovzdal mi celú výplatu. Rozumej chodili. Ja som zarábala,ostala som mierne šokovaná,či to myslí vážne. Nikdy som taký obnos v ruke nemala. Vôbec som nevedela čo mám s tými peniazmi robiť. Týmto mi ukázal,čo pre neho znamenam,ako mi dôveruje a na druhej strane sa mi hodil na krk :D máš na starosti teraz aj mňa :D musela som sa naučiť hospodáriť a o to viac pracovať s peniazmi. Od vtedy ho mám na krku dodnes :D trošku humoru tu vnesiem

0izidora0
19. feb 2019

@maminuska momentálne nemám inú možnosť,myslela som si,že sme za vodou. Zmenila som lekára,dosť nám pomohol. No prišlo iné a moje dieťa bojovalo behom pár hodín o život a ja vôbec neviem čo prinesie budúcnosť.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
mircalla
19. feb 2019

@stella333 Zavistou k comu? Nejako nechapem tvoj prispevok. Mne su zeny zavesene len na chlapovi na smiech. Zeny, co nieco dokazali same su pre mna ovela hodnotnejsie. Ja nechapem tieto stupidne prispevky o zavisti, len za to, ze niekto ma inde nastavene hodnoty. Ide o osobnu spokojnost, ze nieco dokazem aj sama a aj slusne prachy si viem zarobit aj sama, nemusim natrcat paprcu

maminuska
19. feb 2019

@mircalla zabúdaš na jednu vec... ty nemáš na výber. Zlomíš si nohu , nabúraš autom ... tebe partner nepomôže. Bohužiaľ . Ty musíš či chceš či nechceš.
Ja na rozdiel od teba výber mám , som s mužom lebo chcem alebo nebudem s mužom lebo nechcem .

mircalla
19. feb 2019

@maminuska Zabudas na jednu vec, keby som aj mala na vyber, tak som chcem. vzdy som to chcela byt nezavisla. Okrem toho ta (teda nemyslim teba konkretne) hocikedy moze postihnut situacia, ked na vyber mat nebudes.
Nemam problem uzivit 2 deti z jedneho platu a platit im aj kruzky a dovolenky a mam z toho lepsi pocit, ako keby som vedela, ze to nedam.

0izidora0
19. feb 2019

@maminuska veď práve o tomto je tá rodina, držať pri sebe aj v s...ch. Inak obdivujem aj také ženy ,ktoré sú donútené čeliť samé týmto situáciám. Nemať nikoho v dnešnej dobe je hrozné

mircalla
19. feb 2019

@0izidora0 Vsak ano, ma to tak fungovat a je to dobre, ak funguje. Ale nikdy nevies, co pride zajtra.

maminuska
19. feb 2019

@mircalla stačí jedna nepredvídateľná situácia a zosype sa ti to ako domček z karát. Tvoja nezávislosť skončí . Máš krásne dve deti , stačí ťažký úraz , onkologické ochorenie a potom ešte len uvidíš čo to je natŕčanie rúk ako si to nazvala.

0izidora0
19. feb 2019

@mircalla To nevie nikto. Ľudia na celom SR a svete bojujú ako sa dá . Niekto to dá a niekto nie

maminuska
19. feb 2019

@mircalla nazvala si ma nadutou a nafúkanou a presne to isté ja si myslím o tebe, lebo sa prezentuješ ako v podstate nedotknuteľná a max samostatná ale ty musíš. Ale môže sa ti to tak zosypať , že potom pochopíš o čom je spoľahlivý partner a ako veľmi ho tá žena alebo muž potrebuje.

mircalla
19. feb 2019

@maminuska Vidim, ze mi prajes. Rozdiel medzi nami je ten, ze tomu spolahlivemu partnerovi by som rada financne prispela na chod domacnosti, i keby to nechcel.

maminuska
19. feb 2019

@mircalla ja ti to neprajem , máš krásne deti , si šikovná to ti nemôže uprieť. Ja na rozdiel od teba som ochotná prijať štedrosť svojho muža a nenaťahovať sa s ním ako taká trapka a nerobiť rozbroje v rodine pre uspokojenie svojho vyššieho ega .

maminuska
19. feb 2019

@mircalla len netreba si myslieť že človek je nedotknuteľný a nič sa mu nemôže stať a dušovať sa aký je on samostatný a nezávislý ..., veľmi rýchlo sa môžeš ocitnúť na druhej strane a sme pri tej pokore .

mircalla
19. feb 2019

@maminuska Aj ty si sikovna, to ti neuprieram. 5 deti a este aj narocna praca neni sranda. Mozem sa tam ocitnut, samozrejme.

saslavka73
19. feb 2019

@0izidora0 A nepríde ti ti, že si to vlastne len uľahčil. A má pokoj. Keď ti tvoj muž dal celu výplatu. Také alibistické mi to príde. Nerypem len sa pýtam.

saslavka73
19. feb 2019

Baby nehadajte sa.

stella333
19. feb 2019

@mircalla Nebol to prispevok pre teba. Ale aj ty mas stale tu istu sablona. Sama som dokazala vela, minimalne to iste co ty, nie som zavesena na chlapovi a neprisla som do manzelstva s holou ritou, ako to tu niekto napisal, velmi slusne peniaze som si zarobila sama a teraz celu domacnost taha financne manzel, lebo chce, mne tym umoznuje, uz nemusiet vsetko podriadovat praci, zamestnaniu.

0izidora0
19. feb 2019

@saslavka73 veď som napísala že sa mi hodil na krk :D ale ,keď sa na to pozriem z inej stránky ,stále lepšie akoby mal byť gembler ,platiť iným ženám za služby a kadečo sa tu človek dočíta. Tak som rada tak ,ako to je . Nikomu nič nechýba,každému sa kúpi ,čo potrebuje.

maminuska
19. feb 2019

@0izidora0 tak to klobúk dole, tak takýto level s manželom sme až nedosiahli pred manželstvom .

maminuska
19. feb 2019

@stella333 tebe osobitne ďakujem za odvahu že si sa ozvala . Lebo viem že nás je podstatne viac s takýmito mužmi a takýmto typom hospodárenia , len tie ženy sa boja .

0izidora0
19. feb 2019

@maminuska To máš tak,síce mi manžel veril,ale prišli spekulanti, ktorým sa to nepozdávalo. Takže sme už tiež čelili rôznym krízam. Ale ustalo sa to . Dnes by som asi urobila to isté,ale čakala by som odvetu. Ale tak nezazlievam im to, každý si v svojom živote prešiel svojim. Asi boli oklamaní,čo ja viem. Všetko má svoje plus , mínus. Dôležité ale je pre mňa to ,že nie je lakomec a ma kopec iných dobrých vlastností./samozrejme aj zlé/ ako i ja.

barrilla
19. feb 2019

@0izidora0 presne aj môj muž. Sokol ma, keď povedal v čase keď sme spolu pred svadbou začali bývať, daj mi c.uctu, už si budem výplatu posielať na Tvoj. A odvtedy to tak funguje. Sme manželia, chvála Bohu obaja zarábame, ale bez ohľadu na to, všetko v manželstve je spoločné, aj keby bolo na 4 účtoch. Aspoň sa nehadame kto má ktoré výdavky platiť, lepšie sa nám šetrí. A je to aj o dôvere. Pokiaľ jeden druhému neverí, tak potom rieši otázky peňazí- kto čo platí, či niekto neplatí viac, menej, ako míňa a pod. Teraz chce byť každý nezávislý, ale z právneho hľadiska nezmysel, z hľadiska lásky a dôvery tiež. Všetko je spoločné. Generáciu pred nami také nebolo.

stella333
19. feb 2019

@maminuska Ano nedalo mi, ako sa tu do teba pustili. Uplne ta chapem. Myslim, ze robis to najlepsie pre svoju rodinu.