icon

Peniaze vo vzťahu, aký bol vývoj toho kto čo platí a koľko?

jakub111
15. feb 2019

Zdravim, po prvy krat som sa dostal do vztahu, kde to obaja myslime fakt vazne. Chceme to isté.. často je u mna doma a spejeme k niečomu viac.
Ako to robíte/robili vy s financiami?Zatial to máme tak,ze ja pozvem,,ona pozve,ona kupi,ja..,auto zaistujem ja... dovolenka to isté,každý svoje a takto.

Len ma zaujma, aký bol váš finančný vývoj vo vzťahu ako išiel postupne. Nechem sa dostať zbytočne k hádke , lebo peniaze su častá pričina a chcem tomu zabrániť,nechem aby to stálo v ceste.

f333
15. feb 2019

@jakub111 nevysvetlil si up,aky druh ´vztahu´ mas na mysli,ked s apytas na fiancne zalezitosti v nom.Ak som dobr epochopila, tak ma s priatelku,ktora u teba obcas prespava.Chodite do restavracii, ci na dovolenky
Ale na to,aby si si vedel odpoveda tna otazky,ktore kladies si najskor musis odpoveda tna otazku, co za vztah vy mateJeto tvoja milenka ,ktoru /ne/chces/ dotovat,ci vydrziavat,ci budete spolubyvajuci v jednom byte aj ako milenci?
Alebo ju mienis poziadat to ruku a bude coskoro tvoja snubenka a manzelka?
Tu nejd elen vprvom rad eo otazku financii ako tykych,ale zivotnych hodnot,ktore ty a ta dotycna slecna ci pani vyznavate
MIlenku ani spolbyvajuci nenas povinnost ani prvnu ani moralnu zivit ani financovat jej potreby a naklady na zivot
Ina vec je tzv.´dvorenie'ci isty bonton,ked damu pozved na veceru ,obed,do kina ci aj na dovolenku.
Bonton hovri,ze ten kto pozyva,plati.Ato aj za cias emancipacie zien.A stale pati prvidlo,ze muz by mal pozvat zenu do restavracie ,ak to nie je obchodne pozvanie
Ina vec je ale uz manzelstvo.Tam podla zakona vo väcsine eu statov aj usa plati,ze bud je majetok ateda aj prijem spolocny ,alebo sa uzatva prednamzelska zmluva o rozdeleni majetku. Nak Bsm moze nevzniknut notarskou zapisnicou
Ale ak uz BSM vznikne,tak vsetok majetok,porijmy su splocne.Okrerm ytych pre smanzelstvom,a darovanych.Alebo s azuzi BSM
Takze zakon aj spolocnost chrani institut manzelstva pred volnym vztahom
Takze ty si musis teraz polzit otazku,akyze to vztah sdanou damou vastne mate ci chete mat.a podla toho upravit vase finacne zalezitosti
Vies,ono stale plati a ak ma mat manzelstvo sancu na uspech, do neho bymali vztupovat partneri rovnakej sov. a spol.urovne
Pisesd,ze mate rovnaku urvne socialnu ateda aj finacu myslim.Vmanzelstve ted aby menal byt prblem mat spolcny majetok..to je aj ucel manzelstva.V zväzkoch na volno je kazdy za seba. Alke ak chces dotovat partnerku,je to na tebe
Vies, zhadiska prcovneho aj osbneho ti mozem poradit, ze treba sa zamyslsit nad tymako s amoze aj citit partnerka ,ako vydrzavana zena mimo manzelstva
vies, v slusnej spolOcnnosti ak je muz so zenou v restike,tak plati bonton,ze vzdy plati muz.daju nenapadne ucet vzdy muzovi
Preco asi myslis,ze to tak je? no preto,ze stale plalti
pravidlo,co platilo dlhe storocia.....aj vcase zenskej emancipacie to nie je inak..
ale vies, aj vcasoch pred storciami zena nebola vydrziavana uplne.. vzdy donasala muzovi veno.... napriec skro vsetkymi spol. vrstvami to platilo .....kedze vtedy bud zeny nezarabali alebo len v malom mnozstve mohli byt obmedzene zamestnane...

@maminuska ja suhlasim,ze aj vcase emancipacii bymala zena byt damou a muz gentlemanom.Ale nechapem,ako vmanzelstve mozes fungovat ak nemate oddelene majetkytak,ze nahospodarite spolocne.Ako mty mozes odkadat ´tvojim detom a sebe zo splocnehoa vydelovat muza ,ze ved on mal pred sovbasom dost financii.NO asi aj ty si mala ich mat

@dai a ako citam,ani vy vmanzestve nemate splocne financie.To akoze idete do restavracie ako rodina atebe casnik prdlozi ucet?No neviem,to som este nezazila v restavrcii ani na sk ani veurope ani momo nej.teda vdobrej restavracii
Pretoze tam treba dopredu upozornit,ak chce niekto platit oddelene.alebo zena....ak je spolu z muzom....to hned vedia,ze je biznis stretnutie..
ved aj vino nalievaju skor muzovi,aby ochutnal....tam rovnopravnost neplati....
@tenerifka prsne, manzelstvo je zalozene na splocnom finacovani aspolocnom hospodareni
Zvycajne sa prdm.zmluvy uzatvaraju kvoli podnikaniualebo z dovodu,ze jeden z manzelov je ´nerovny´majetkovo.-socialne.,.. aten druhy si chce poistit svoj majetok...
ale zakladne uspokojovanie ziv.potrieb manzelov musi byt rovnake tak ci tak......
ved to da sedliacky rozum,ze manzelia su rodina.takze ak ma fungovat,musia hospodarit spolocne.Ci obaja pracuju,ci len jeden z nich.
Cize najlepsie je mat spolcny ucet,spolcne z neho mat pristup vyberat,a spolcne setrit uspory.investovat zvysne financie...to je rodinne hospodarenie....

xxxkatka
15. feb 2019

@dai jasne, ze nemusi zostat 3 roky doma, nik jej nedrzi pistol pri hlave, ale pokial nemas varovanie pre dieta do 3 rokov v podobe babky, tetky, svokry, sestry...tak nemas vela moznosti ako si privyrobit resp. ist do prace tak, aby to malo aj efekt pre domacu kasu (nebavime sa o50-100 € nocne dokladanie tovaru). Ja som pri MD a RD pracovala, nemusela som,ale nechcela som stratit kontakt s profesiou a moja praca mi umoznovala robit z domu. Ale ak by som bola co ja viem predavacka, vela z domu nenarobim 😀

tenerifka
15. feb 2019

@maminuska
@saslavka73
mlade zeny maju dnes silne zaludky, ale teda nechapem, ze tomu chlapovi v 65-tke nedopina, ze 30-rocna pri ñom neodpadava blahom, ved to telo uz musi mat ochabnute, zuby umele, vlasy sedive.....bleee, normalne ma napina na grc. Ak sa jedna o manzelov, ktori spolu vychovali deti a nieco spolu preskakali, tak to nejako ustoja,lebo starnu spolu, ale pri 35-rocnom vekovom rozdiele je to ujete a smiesne

lucyluv
15. feb 2019

Na začiatku si kazdy platil svoje, potom už manžel platil všetko, keď sa mi znížil príjem. Teda jasné, že občas dačo zaplatím, ale v podstate je všetko na mužovi, účty, dovolenky atď..

jasminet
15. feb 2019

@f333 a to kde si zobrala, ze v restauracii ked plati zena je to rovno biznis stretnutie? 🙂 tiez som x krat zaplatila za obed/veceru. alebo podala muzovi svoju penazenku alebo rovno peniaze nech zaplati. a vino ochutnava ten, kto objednava - cize kludne aj vina znala manzelka 😀

saslavka73
15. feb 2019

@tenerifka No veď ťažko povedať, dakedy je to láska........Stáva sa........ Alebo sexi mozog.

dai
15. feb 2019

@f333 zle si to pochopila... My nemáme spoločne účty, financie mame spolocne🙂 keď pracujem tak zarábam dosť aby ma muž nemusel dotovať, aby mi nemusel doklladať do bežnej spotreby - nákupy, benzín, reštaurácie... Ja nepokladám reštauráciu za niečo špeciálne - jeme v nej každú nedeľu alebo sobotu... Proste ideme ako rodina jest... Jasne ze keď sme na nejakej špeciálnej večeri /rande tak platí muž keďže sa väčšinou deje aj z jeho podnetu... My sme spolu skoro 19rokov a mame 3 deti - funguje to fajn...a teda môj muž patrí ešte medzi tých starodavnych dzentlemanov ktorý automaticky žene prisunie stoličku, otvorí dvere, pomôže do kabátu etc.... Čašník podáva účet tomu kto drží peňaženku ci si účet vypýtal - je jedno v akej luxusnej reštaurácii a v akej krajine... Aktuálne som na rodičovskej, mam k dispozicii relatívne vysokú sumu od muža kde si beriem podľa svojho uváženia... Z jeho účtu ide všetko. Mne by nevyhovoval 1 spoločný účet ci to chápeš alebo nie...
@xxxkatka tak existujú aj škôlky od 2och rokov ci jasličky, detto opatrovateľky... Ono keď musíš riešenie najdes

maminuska
15. feb 2019

@tenerifka vieš ja som znalec v určitej oblasti a dostáva sa mi do rúk často časť BSM kde manžel je podnikateľ , zvyčajne čerstvý 50 tnik s nedospelými deťmi . Pozadie je vždy rovnaké ..čerstvý 50 tnik , úspešný podnikateľ sa rozhodne že sa potrebuje zbaviť ženy lebo má teda už po tej 35 tke ako písal tu spomínaný majkel . No tak ich rozvedú , žena ak nemali rozdelené BSM , tak dostane polovičku majetku a taký 50 tnik ešte často má dospelé deti ktoré však stále musí vyživovať . Do toho aby si ho táto mladá 30 tnička priputala dá si urobit dieťa a z toho " ešte chcem žiť a niečo si užiť " sa stáva unavený 50+ ktorý zas a znova pendluje okolo malých detí ..proste tragikomédia a niekedy ti je normálne aj takého muža ľuto aký pako sa z neho stal.

moonlight1210
15. feb 2019

@jakub111 budete to mat s financiami take, ake si to urobite.

podla mna je najrozumnejsie naucit sa prispievat do vztahu pol na pol, ale v pomere zo zarobku. nie fixnou sumou. je to spravodlivejsie.

dalsia vec, co pokladam za rozumnu je, ze obaja maju svoje peniaze bokom. ani jeden nevie, co sa kedy stane.
od rozpadu vztahu, po vazne chvile, ked treba akutne mat po ruke financnu injekciu.
v kazdom takom pripade sa prudko zide, ze su odlozene peniaze.

ale musis aj vzdy prehovorit, necakat, ze sa to nejak utrasie. ak citis, ze situacia sa vyvija tebe proti srsti a mas pocit, ze si vyuzivany, ozvi sa.
u nas sme mali kazdy svoj ucet. rozhodli sme sa mat len jeden, prebehla diskusia, koho ucet si nechame. rozhodli sme sa pre ucet mm.
nasledne ja mam od neho kartu a spravujem financie. mm chodia smsky a ma prehlad o pohybe financii na ucte. kde a kolko minam. s nastupom sms sprav sa stalo, ze po prvych platbach prisli otazky, co som kupovala a preco. vysvetlili sme si, ze presne toto sme uz rozoberali pri spajani uctov. ze sa nebudeme vzajomne kontrolovat a budeme si respektovat pravo kupit to, co uzname za vhodne. odvtedy som nedostala jednu jedinu otazku. iba v pripade, ze mm mal pocit, ze sa objavila suma, co vybocovala z bezneho rozsahu, v akom minam. tak sa spytal, ci som ja za taku sumu kupovala, aby si overil, ze nedoslo k zneuzitiu udajov z karty (vela cestujeme).

je to o tom, ze sa treba ozvat hned. nie pockat, a potom, ked druha strana to povazuje za zabehnuty standard, lebo ste tak dlhsie fungovali a ty si mlcal, sa zrazu ozvat a zacat riesit, ze uz ti to vadi. samozrejme, ze vtedy uz bude hadka.

a to plati na cely vztah, nie len na financie.

sintra
15. feb 2019

@tenerifka zena na RP urcite nie, myslim ze bola rec o dvoch pracujucich ludoch

tenerifka
15. feb 2019

@moonlight1210 my mame ucet, kde sme obaja rovnopravni majitelia, a k nemu mame 2 karty, na kazdeho meno, ak platim z mojej, sms-ky pipaju na moj mobil, ak sa plati z manzelovej, chodia jemu. Financie u nas prakticky kontrolujem ja, muz na to nema cas ani energiu

tenerifka
15. feb 2019

@sintra len tu uz bolo spomenute, ze je vela tutmakov, ktorinedokazu pochopit, ze na RD nema zena ziadny prijem, ved doteraz zvladala

f333
15. feb 2019

@jasminet ja neviem do akych restavracii chodis ty,ale do tych co chodim ja a som bola to plati,je ako som pisala.. a to vino? nie,zena nikdy neochutnava vino ,ak je tam z s muzom...je to bonton spol.chovania .protokol....a dobre restavracie sa toho drzia...

ukulela
15. feb 2019

@kinats napr my - od zaciatku sme napr. najom platili 50/50, ale vydaje na stravu isli podla jeho navrhu 1:2, lebo skonstatoval, ze zje viac 🙂 svoje auto manazoval on, moje ja. dovolenky trakisto na polovicu. po case sme to urobili tak, ze kazdy sme si z vyplaty nechali dohodnute "vreckove" a zvysok sme zliali dokopy a z toho sli vsetky vydavky na domacnost a zivot. a po porode mi jednoducho posielal peniaze na ucet a kupovala som, co bolo treba len z tych penazi. nemali sme problem fungovat pocas materskej, na rodicaku, ani ked zarabal nasobne viac, ako ja, ani ked mu prijem vypadol. podciarknute, zhrnute: kym to bolo na zaciatku, tak sme si naklady na zivot delili, akonahle sme uz vedeli, ze tam uz je planovana buducnost a spolocne investicie, uz boli nami zarobene peniaze z velkej casti spolocne - rovnako, ako vydavky, vzdy sme mali ale aj cast vlastnych penazi.

tenerifka
15. feb 2019

@f333 musim ti oponovat, ja vlastnim restauraciu, a chodime min.raz do tyzdña do inych restauracii, a ver mi, bonton je, ked sa casnik/casnicka spytaju, kto z pritomnych ochutna vino, niekedy ochutnavam ja a niekedy manzel, takto je to spravne. Bavime sa o elegantnych restauraciach, nie budkach na plazi

sense
15. feb 2019

Precitala som par prispevkov,....u nas to bolo tak ze sme sli zhruba na.polovicua a jed sme zacali spolu byvat tiez, zarabali sme cca rovnako...teraz sme manzelia a v podstate sa toho vela nezmenilo, len vyska platu ale doteraz mame kazdy svoj ucet a vydavky na polovicu a zo zvyskom si robi kazdy co chce.,s tym ze ak ma jeden al druhy vacsie vydavky nie je problem, do spolocneho uctu by som nesla, viem kolko muz zaraba ked ze robim danove a on vie zhruba kolko, ja lebo ja nemam fixny plat

Nech si to zariadite akokolvek, musi to vyhovovat obom.....lebo len ten model hospodarenia a, spoluzitia je spravny ktory vyhovuje danemu paru

sintra
15. feb 2019

@tenerifka jaj tak to ano, tiez takych poznam. Nastastie len z pocutia.

f333
15. feb 2019

@dai ohladom toho,ako to maste zavedne vo finaciach to je v poriadku,je to len na vas....🙂
ja na zaklade profesnych aj osobnych skusenosti/ tiez vela rokov vydata a rodic/ preferujem a odporucam spolocny ucet a teda aj spolcne hospodarenie.... to je vsetko.
aja co sa tyka tych restik/hadam len nemyslis,ze ja ich pokladam za nieco mimoriadne/ este som nezazila a pravidelne veceriame ci obedujeme ako rodina v restikach,aby niekto vytiahol skor penazenku,ako dostane ucet..ved ucet pride skyto na tanieriku diskretne a vzdy je predlozeny manzelovi.... potom sa taha penazenka.. a to aj na sk ... ako sme sa presvedcili,ked sme tam boli nedavno.....Preto mi prislo cudne,ze predlozia ucet muzovi a ty vytiahnes penazenku?
Ale ak pises,ze najkor penazenku ty vytiahnes apotom pytas ucet aoni ho domesu tebe,tak to uz ja som take nieoc nezazila,tak to nemozem posudit....len mi to prislo zvastne...
Vies, ja zoskusenosti s rozmymi partnerstvami a manzelstvami viem,ze prvae to,ze nie je suhra hned na zaciatku finacnej otazke hospodarenie , je velky problem ,ktory casto konci rozvodmi a rozchodmi parov ci manzelov...
preto som pisala autorvi debaty, ze musi zvazit vela okolnosti .....

saslavka73
15. feb 2019

Vždysa donesie účet tomu, kto oň požiada. Je jedno či je to žena, alebo muž.

tenerifka
15. feb 2019

@f333 iny level je, ked nema peñazenku nikto😀, to sa nam stalo minuly tyzdeñ, ze sa vyberieme do jednej restiky na obed bez peñazi, ale tak poznaju nas a nie je problem, zaplatili sme o 3 dni neskor, ked sme mali cestu okolo

tenerifka
15. feb 2019

@f333
@saslavka73
tu ked prinesu ucet, tak sa spytaju, ze komu ho predlozia

dai
15. feb 2019

@f333 ja súhlasím s tým ze musia hlavne nájsť nejaký modus opera Di pre nich dvoch - aby boli obaja spokojní...
Môj muž je oblekovy - čiže automaticky keď niekam ideme dáva svoju peňaženku do mojej kabelky... Takže áno, väčšinou vyťahujem peňaženku ja... Stáva sa tiež že on ide už s najmenším do auta ho uložiť a ja počkám na účet - píšem o tých obyčajných rodinných obedoch, nie nejakých oslavách ci rande...

f333
15. feb 2019

@tenerifka m mame dom v tvoje krjine pobytu.chdime aj tam do restavracii.ale vzdy zatial aj tam ak s apytali ake pitie a vyberieme vino,najskor dali samozrejme ochutnat manzelovi, jaskor ale ukazali flasu.. ked ochtna ,a suhlasi, achem aj ja pit vino,naleju aj mne....
takze neviem ako to mate vy v restavraciiktoru vastnite.ale tam,kd emy chdime to takto chodi.preto to pisem. aje to sucast bontonu. spol.chovania,ktru bymali restavracie vyssieho rangu dodrzovat.....
tolko mozem k tomu napisat ja ....

xxxkatka
15. feb 2019

@dai myslis tie dvoje statne jasle v BA? O skukromnych a opatrovatelkach sa tu bavit nebudeme, na to matka, ktora zarobi cca 500 € netto (ta skupina o ktorej sa bavime) nema. Ale ukoncime tuto debatu nikam nevedie, nikdy si nebola v situacii tych zien ked sa tvoje dieta nedostane do skolky (alebo je na nu este male) a sukromnu nemas z coho platit bo skolne sa rovna sume tvojho platu. Ja sa s takymi zenami pracovne stretavam, tak do toho trosku vidim.

f333
15. feb 2019

@tenerifka tak to s tou penazenkou by sa v de nemohlo stat,ze zaplatis neskor...😉... neviem si taku situaciu ani predstavit....😀hned by som sa vratila obratom,co by jeden z nas v restike zostal a priniesla peniaze aj keby nas tam poznali.......viem,ze sa to stat moze kazdemu samozrejme. zivot prinasa rozne situacie......ale to je prve co manzel skomtoluje,ci ma pri sbe vsetko,co potrebuje.ja len kabelku....😉

majkeel
15. feb 2019

@saslavka73 To sa asi smeje nad svojim 200 eur dochodkom, lebo ju vacsinu zivot zivil muz, bola doma, dnes ju to dobehlo a on reve niekde v Tibete niekde na trekingu. 😉

Osobny postreh ohladom veku: Zacal som s niekym chodit prvy krat niekedy na vyske, v 21. Mladsie vyzerajuci plachy nesebavedomy z chudobnej rozvedenej rodiny. Tam som pochopil to, ze vekovo je to holt posunute a treba si pockat. Dozriet vzhladom, schopnostami,...(Na druhej strane predcasne vyspeli chalani, ktori chodili s babami uz v 16-17, zacali byt v 35 plesati, tucni, vraskavi, pijani,...) Okolo 35tky sa mi prestali pacit baby, ktore sa mi pacili od mladosti. Niektore boli nepritazlive uz o trosku skor, ine o trosku neskor.
Co z toho vyplyva? zeny vo vacsine pripadov "zacinaju" a "koncia" so vztahmi skor, muzi to maju posunute. So vsetkymi vyhodami a nevyhodami. Chlap si musi na vztah pockat, vyzerat dospelo, mat peniaze a zena to ma na zaciatku lahsie, potom si davat dobry "pozor" na 40tku, ze tam sa to lame. Ked sa bude tvarit super cool, davat podmienky, budes ma zivit, neda si pozor na spravny vyber partnera, tak ...
Po skole som si nasiel priatelku/manzelku a rychlo mi vysvetlila, ze muz IT ma zivit rodinu. Po vyse 10 rokoch sme sa rozisli, klasicka kriza po 10 rokoch, mal som toho vyuzivania plne zuby a vymenil ju za ... starsiu. 😉

Co sa tyka vymeny starsej za mladsiu. Ak ho starsia vyuziva, nechava sa zivit, vztah sa rozpadol, chlapovi moze byt jedno, ci "zivi" staru, alebo mladu. Aj jednu, aj druhu zaujimaju hlavne peniaze. Inak by sa stara nenechala zivit a mlada by sa o stareho ani neobzrela.

Ako by som to zhrnul. Zena sa moze nechat zivit, mat doma pekny zivot, oddychne si. Chlap sa musi obracat, pracovat na vzdelani, vela zarobit, aby uzivil hned niekolkych ludi. Ked sa rozidu. Zena co v produktivnom veku sedela doma, ci sa nesnazila mat slusny plat, zostane v 40tke sama, 2 deti, uz nie je ani najkrajsia, ani najmladsia, v praci o nu nie je zaujem pre nedostatok praxe a na dovazok pre dalsieho partnera predstavuje skor nesamostatnu pritaz, nehovoriac, ako si chce priviest do vztahu este dalsie 2-3 deti, aby sa o ne novy ocko staral. Chlap je samostatny, vykonny, zabezpeceny, dobre zarabajuci, schopny sa postarat o viac ludi, nema problem si niekoho najst. Ak chce.
Ale kludne si navzajom potlapkajte po ramenach, ze to robite dobre.

f333
15. feb 2019

@dai obe s ateda zhodneme,ze kazdy si musi najist ten svoj sposb fungovania afi po fin stranke
Mojmuz kedze je tiez oblekovy,ado restavracie ide samozrejme v obleku zväcsa,akto nie je zahradna restavracia letna cez obed,tak ma peniaze aj karty vnut.vrecku obleku.... takze nedava domo jej kabelky nic. ..ja svoju kartu k uctu neberiem.ved naco...viem,ze zaplati manzel z nasich spolocnych penazi.sme predsa rodina..
A to,co
@tenerifka spomenula o zabudnuti penazenky s amoze samozrejme stat kazdemu.... ale tak muz vzdy vie/ja tiez,pripomeniem/ ze ci mame vsetko potrebne....väcsinou mame rezervaciu,takze vieme dopredu,ze ideme na obed ci veceru...

f333
15. feb 2019

@tenerifka azaplatit sa da uz aj mobilom.... niezeby som preferovala takyto postup..... ale ak by sa taka osemetna vec stala,tak by som to pouzila.....

saslavka73
15. feb 2019

@majkeel A čo by si nám tak poradil? U mňa je to teraz tak, že som stara, tučná škaredá a stará sa o mňa konečne môj muž lebo ja som sa o neho starala doteraz. Čakám kedy má vymení.😉

maminuska
15. feb 2019

@majkeel ale v tomto máš pravdu , žena nemá čo byť závislá na mužovi . Tu sa ale nebavíme o ženách ktorým sa robiť nechce, nikdy nerobili a ani robiť nebudu .
No a na tvoju otázku resp. príspevok že sa nemusím bát že ma manžel opustí ... ak splním nejaké podmienky , ja tie podmienky nespĺňam a nebojím sa že ma opustí . A ak ma opustí , prežijem to v zdraví a v dobrej finančnej kondícii . Pre mňa sa život nekončí a ani sa nepôjdem obesiť, rozpad vzťahov sa jednoducho deje. Ale to nestojí na tom či niekto ide pol na pol alebo celú domácnosť financuje žena alebo muž. Máš xy obetavých žien , dobrých manželiek čo sa idú pretrhnúť aby manželovi vyhoveli a muž aj tak od nich odíde . A potom také mrchy ako ja čo si nedaju po hlave skákať a fungujú dobre aj pri takomto modele a muž sa ich jednoducho drží ( zatiaľ a čo bude ...za 10 , 15 rokov tak tým si ja hlavu nelámem) . Tak ako sa dá žena vymeniť , tak aj chlap. Úplne v pohode a normálne, a aj tá 40 tnička.