Písanie diplomoviek a rodinný rozpočet
Ahojte baby, chcela som sa s vami poradiť, pretože nemám s kým rozobrať túto tému a naviac sa hanbím. Náš rodinný rozpočet sa dostal do nepríjemnej situácie a ako možnosť privyrobenia mi bolo ponúknuté písanie diplomových a bakalárskych prác za peniaze. Mám vyštudovanú dennú vysokú školu so zameraním na ekonómiu a ku tomu druhú externú so sociálnym zameraním, vždy som patrila medzi top v ročníku. Momentálne nemôžem pracovať denne na klasicky pracovný pomer - pribudli mi do opatery deti po zosnulej sestre, súčasne manžel odchádza pracovať do zahraničia a ja mám pred sebou nečakanú operáciu a dlhodobú PN. Nie sme na to úplne zle, máme čo jesť, kde bývať, avšak pár eur naviac by sa samozrejme zišlo. Mám určité morálne zábrany vziať túto "prácu". Ja viem, že to nie je trestné, ale pri predstave, že niekto odovzdá mnou napísaný výtvor pod svojim menom a získa titul podvodom, sa cítim ako spolupáchateľ :( Nikdy by som sa s tým nikomu nepriznala, pretože by som sa cítila podobne, ako keby som ponúkala sexuálne služby alebo predávala drogy. Samotná "práca" by pre mňa nebola náročná, píšem neuveriteľne rýchlo, mám prehľad a skúsenosti v oboch odboroch, zvládam šibeničné termíny a dá sa na mňa 100% spoľahnúť. Naviac sa bojím, že to má nejaké riziká - agentúra bude poznať moje meno, číslo účtu kvôli výplate peňazí a pod. Ak by som služby núkala len cez inzerát, je tam riziko ešte väčšie. Druhá možnosť je, že sa uskromníme - ja budem mať čisté svedomie, na jedlo nám peniaze ostanú, nebude vyšší štandard. Čo by ste spravili na mojom mieste? Ako by ste sa pozerali na človeka, o ktorom viete, akým spôsobom si privyrába? Viem, že rozhodnutie budem musieť spraviť sama, manžel to necháva na mojej voľbe. Záujemcov mám už teraz..Ďakujem pekne!
@indiankaindi naozaj Ti nie je jasne komu klames? To je velmi zle.
Klames tejto spolocnosti, ktora ocakava (alebo aspon by mala ocakavat), ze ked ma niekto titul z tej ktorej univerzity, tak ovlada veci s tym suvisiace a je schopny vykonat vsetky veci potrebne k ziskaniu tohto titulu.
Ked si Ta niekto objedna, nech niekoho zavrazdis (za peniaze), tak tiez len plnis zelanie klienta. Nezarucuje to moralnu nezavadnost toho cinu.
@jasminka7 povedzme si na rovinu, ak dnes niekto povie, že má titul z tej ktorej univerzity, naozaj si myslíš, že ostatní veria, že to ovláda? Ak áno, tak žiješ v utópii. Toto bolo kedysi, nie dnes. A opäť, ja spoločnosti neklamem, pretože ja sa netvárim, že tú prácu napísal klient. To on to tvrdí, nie ja ;)
@andrejt co konkretne ta rozrusilo? Slubujem ze sa polepsim.
@indiankaindi to uz vobec nechapem preco nutia ludi robit si po tolkych rokoch VS. Nic im to neda a uz vobec to nepomoze ludom co za nimi chodia nieco vybavovat. Na tetusky na uradoch co sypu vsetko z rukava inac stastie nemam, cest vynimkam.
@indiankaindi a preco to nefakturujes ako pisanie prac, ak je to teda take nevinne?
@zuzana76 pretože klienti si prajú zostať v anonymite :D No a samozrejme, taká činnosť neexistuje a nedá sa zapísať v obchodnom registri 😉 toto sa fakt pýtaš? 😅 Mimochodom, ja som nepovedala, že je to nevinné, ja som povedala, že JA nikoho neklamem. A to je rozdiel. Mne sa tiež nepáči, ako funguje naša spoločnosť a nepáči sa mi ani to, ako študujú dnešní študenti na VŠ. Ale hold, máme tu Alžbetu v BA, ktorá má milión detašovaných pracovísk, každé toto pracovisko chrlí ročne 10 - 12 skupín študentov po 200 - 500 študentov (raz som našla, že niektoré skupiny majú 800 študentov) a tí študujú tak, ako študujú. Ale toto je realita a ja sa nebudem tváriť ako panenka Mária, lebo je to neetické, nemorálne a neviem aké. A budem žrať suché rožky s vodou a môjmu dieťaťu poviem, aby mu noha tak rýchlo nerástla, lebo nemám na topánky. Prepáč, ale taká sprostá nie som. Dokázala som sa zaradiť do procesu, ktorý našiel dieru na trhu a apriori ja nič zlé nerobím, keď sa to tak vezme v globále. Ak by si študenti písali práce sami, tak by som bola bez práce. Ale je tu dopyt, treba vytvoriť ponuku.
@indiankaindi takze ti odpoviem dalsou otázkou a preco taka cinnost neexistuje? pretoze to nie je v poriadku a dufam, ze je len otázkou casou, kedy to bude trestne.
@indiankaindi a to tvoje neklamanie, len obycajne zatvaranie oci a utesovanie sa, ze ty vlastne nic zle nerobis, ale ja sa hadat nejdem, ja by som to z etických a moralnych dovodov nerobila
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť maličkú pomoc. Potrebujem totiž zozbierať vzorku osôb, ochotných vyplniť anonymný dotazník, zameraný na biopotraviny. Prosím, ak máte chvíľku času, venujte ho môjmu dotazníku spracovávanému v rámci diplomovej práce. Vaša ochota mi veľmi pomôže. Vopred ďakujem tým, ktorí sa na to podujmú 🙂 A vopred sa ospravedlňujem, ak Vás to obťažovalo ...
@zuzana76 v poriadku, ja ti to neberiem. je to uhol pohľadu a vzhľadom na to, že práce si nechávajú písať policajti, politici, sudcovia a profesori na VŠ, tak to trestné nikdy nebude. Už myslím šiesty rok prichádza snaha zrušiť záverečné práce a ponechať iba štátnice. Zatiaľ sa to ani jeden rok nepodarilo presadiť ani z polovice. Práve naopak, prichádza nová snaha, zrušiť štátnice a ponechať len záverečné práce. To bude peklo a ja dúfam, že toto neprejde. Ale ak môžu politici a právnici kľudne spávať, budem aj ja. A to robím to najmenej hrozné, z toho všetkého 🙂
@indiankaindi ano, ta snaha tu je o zruseni statnic, tiez dufam, ze to neprejde a to sa momentalne sama pripravujem na statnice a pisem diplomovku, moju 🙂 , ale urobit by som si to nikomu nedala, nemohla by som sa pozriet sama sebe do oci
@indiankaindi a nechapem ako si moze dat napisat pracu profesor VS ?
@zuzana76 to už ja neviem, ale robia to. Dokonca k profesúre by mali vydať krátku publikáciu a už aj na to som dostala objednávku. Ale to už som nerobila. Inak väčšinou publikačná činnosť profesorov spočíva vo vykrádaní prác študentov - samozrejme česť výnimkám. Ale napríklad moju diplomovku kompletne celú okrem výskumu použila moja oponentka a vydala to ako publikáciu. Plus moju švočku, ktorá bola na podobnú tému a plus spolužiačka tiež písala podobnú tému, jej to tiež celé vzala a dala to dokopy. Spolu vlastne získala celkom peknú asi 100 - 150 stranovú knihu o téme, o ktorej sa písalo vtedy hrozne málo a kvôli zdrojom som lietala po všetkých knižniciach sveta. Mala som tam kopec vlastného názoru, ktorý sa ešte vtedy cenil a prišla som tam k niekoľkým záverom, ktoré ona použila ako svoje. Dozvedela som sa to náhodou, keď som tú knihu videla v knižnici a text mi bol veľmi povedomý. Keď som to porovnala, nezmenila ani slovko. jedine slová "Domnievame sa" zmenila na "domnievam sa". Čiže väčšina profesorov je ešte väčším odpadom, ako ich študenti. Ale vravím, sú aj výnimky. 😒
@indiankaindi grc. Technicky by si ju mohla zalovat. Ale komu sa s tym chce babrat, ze
@hankaop veď to, že mohla, ale viem či fakt? My sme dokonca boli posledný rok, čo so školou nespisoval žiadne zmluvy ani licenčné dohody. Vraj o to viac bodov pre mňa. Ale čo sa s ňou budem naťahovať o čo? V každom prípade by som sa s ňou chcela stretnúť a porozprávať sa, nech vie, že to viem. Len neviem na ňu zohnať kontakt, keďže nemá mail 😠
@indiankaindi ano,lebo kedze nie je zmluva so skolou,praca zostava plne tvojim vlastnictvom. Neviem,co dodat,zachovala by som sa asi rovnako,ako ty.
@rohypnol1 vies co, moralny problem by som s tym mala asi vtedy, keby viem, ze to stoji ozaj len na mne a na tom, ze niekto odovzda mnou napisanu pracu... ale bohuzial, trend je taky, ze nenapises ju ty, napise ju niekto iny, tak ked na to mas cas a nervy, do toho, daj zarobit sebe, nie inym 🙂 cisty kapitalizmus... je to smutne, ze to tak funguje, ale povedzme si uprimne, jedna praca nevypoveda o schopnostiach a vedomostiach cloveka, velmi vela ludi to berie ako formalitu a tak k tomu aj pristupuje.
ahojte, v prípade, že by ste si chceli privyrobiť, môj známy zháňa autorov. www.podklady.sk
Urcite budete spokojne a dao si do rodinneho rozpoctu zarobite 🙂
Ďalší príklad toho prečo je na Slovensku školstvo na takej úrovni akej je. Nielen že mladí zadarmo študujú a majú to cele tým pádom na háku a pre srandu, aj dva tri zbytocne tituly, ale ešte aj a záverečné skúšky si dávajú písať blbe diplomovky za peniaze. A hlavy vymlete. Naozaj Kocúrkovo na pobavenie.
@kingmiro ahojky, mam zaujem..dakujem
@kingmiro vzhľadom na to, aké strašne zlé referencie majú, to nebude žiadna sláva. Len ja som po nich zachraňovala niekoľko prác, kamoška taktiež. Čiže zárobok nič moc, lebo autorovi dajú logicky menej a sami nepýtajú za tie braky veľa 😖
@ciapkyzvieratka radšej píš sama za seba... peniaze máš hneď a podstatne viac ako cez nejakú takúto spoločnosť
@indiankaindi dakujem za upozornenie..velmi pekne
@indiankaindi to je ako pri úplatkoch, trestný čin spácha ten čo dáva, aj ten čo berie

@korytnacka7 tiež si myslím. Pritom neviem komu ja klamem? to je otázka hlavne pre teba @jasminka7 Komu ja vlastne klamem alebo koho podvádzam? Ja dám klientovi niečo, čo má slúžiť ako jeho podklad pre spracovanie diplomovky. Niektorí si tam niečo dorobia, upravia a zmenia, niektorí to odovzdajú ako to je. Ale nechápem, ako sa ich konanie dotýka mňa? To je ako keby maliar predal obraz, nový majiteľ sa bude pýšiť tým, že to namaľoval on a za podvodom bude stáť aj kupujúci aj maliar? 😀