Písanie diplomoviek a rodinný rozpočet
Ahojte baby, chcela som sa s vami poradiť, pretože nemám s kým rozobrať túto tému a naviac sa hanbím. Náš rodinný rozpočet sa dostal do nepríjemnej situácie a ako možnosť privyrobenia mi bolo ponúknuté písanie diplomových a bakalárskych prác za peniaze. Mám vyštudovanú dennú vysokú školu so zameraním na ekonómiu a ku tomu druhú externú so sociálnym zameraním, vždy som patrila medzi top v ročníku. Momentálne nemôžem pracovať denne na klasicky pracovný pomer - pribudli mi do opatery deti po zosnulej sestre, súčasne manžel odchádza pracovať do zahraničia a ja mám pred sebou nečakanú operáciu a dlhodobú PN. Nie sme na to úplne zle, máme čo jesť, kde bývať, avšak pár eur naviac by sa samozrejme zišlo. Mám určité morálne zábrany vziať túto "prácu". Ja viem, že to nie je trestné, ale pri predstave, že niekto odovzdá mnou napísaný výtvor pod svojim menom a získa titul podvodom, sa cítim ako spolupáchateľ :( Nikdy by som sa s tým nikomu nepriznala, pretože by som sa cítila podobne, ako keby som ponúkala sexuálne služby alebo predávala drogy. Samotná "práca" by pre mňa nebola náročná, píšem neuveriteľne rýchlo, mám prehľad a skúsenosti v oboch odboroch, zvládam šibeničné termíny a dá sa na mňa 100% spoľahnúť. Naviac sa bojím, že to má nejaké riziká - agentúra bude poznať moje meno, číslo účtu kvôli výplate peňazí a pod. Ak by som služby núkala len cez inzerát, je tam riziko ešte väčšie. Druhá možnosť je, že sa uskromníme - ja budem mať čisté svedomie, na jedlo nám peniaze ostanú, nebude vyšší štandard. Čo by ste spravili na mojom mieste? Ako by ste sa pozerali na človeka, o ktorom viete, akým spôsobom si privyrába? Viem, že rozhodnutie budem musieť spraviť sama, manžel to necháva na mojej voľbe. Záujemcov mám už teraz..Ďakujem pekne!
A za dallsie nemusi nemusi kazdemu sadnut tema, ja som sa pred dvoma romi tesila ze aku super temu som dostala ale je velmi zla lebo je aktualna a velmi horuca a kazdy den sa to meni.
@rohypnol1 Ale mohla si ... Zaujala ma táto diskusia, pretože som v pozícii, že tiež budem časom riešiť diplomovku, ale niektoré názory sú fakt "na hlavu". Myslím, že žiadna z nás tu na nejakom fóriku nevyriešime problém nadbytku vysokoškolákov, to by sa malo riešiť na iných miestach. Nech si svoje svedomie spytujú kompetentní na vysokých postoch v školách, ktorí toto dopúšťajú /viď nedávna kauza na Katolíckej univerzite o sprenevere "veľkých" peňazí - kde je ich SVEDOMIE, keď takto dokážu šafáriť s peniazmi študentov???/ Ešteže som sa nerozhodla pre túto univerzitu! Takže Tvoje svedomie mohlo byť čisté, ako ľalia, diplomovka je len formalita, aj tak sa jej nikto zo skúšajúcich až tak nevenuje - hlavné sú vedomosti, ktoré preukážeš na štátniciach.
chod do toho !!!! nespytuj si sebavedomie....to by si mali spytovat studenti co si to daju napisat...ak vravis ze to robis rychlo a lahko wau... !!! poviem ti nevies si predstavit ako som sa ja natrapila so svojou pracou... druhy krat by som si to dala asi vazne napisat :D niekomu to nejde tak lahko :D urcite ak tym vies rodine prilepsit prilepsi...je to tvoja sikovnost...a neboj sa na nic ti nepridu ;)
Dievčatá, zaujala ma táto téma, len tom trošku nerozumiem, jedná sa len o prepisovanie diplomoviek, alebo ju dotyčná (čo ju na PC píše) musí aj vymyslieť? Lebo za 7-8 hodín to asi nejde, nie???
potrebujete pomoct pri pisani prac? 🙂
@rohypnol1 Ahoj, mozem sa opytat , este pises prace... Mam podobnu situaciu ako ty...a potrebujem peniazky ako kazdy...pre maleho ...Nevies prosim o niekom kto potrebuje pomoct zo seminarkami, bakalarkami...dakujem...rada pomozem..napisem...ja potrebujem len jednorazovo...pripadne...2-3x ...vdaka Lenka
@leeaa8 Ahoj, iwulqa potrebuje pomoct.
Ahojte, pomozem napisat pracu (moze byt aj obtiaznejsia tema). Ak ma niekto zaujem napiste mi prosim spravu. Pekny den. 🙂
@korytnacka7 dakujem napisem jej
Mbank ma opat akciu, za zalozenie uctu mozte ziskat 20 eur, ak ma odporucite 🙂 pre viac info piste IP 🙂
známa takto píse diplomové práce, dokonca niektorým politikom :D za 1 ks ma 500e , dost slusny privyrobok 😀
Na zaciatku kazdej zaverecnej prace (ci bakalarky, diplomovky, PhD. prace, ...) sa, pokial viem pise ceste vyhlasenie, ze danu pracu autor vypracoval sam a vsetky zdroje, z ktorych cerpal informacie su uvedene v zozname pouzitej literatury. Cize minimalne je to klamstvo/podvod a tiez je to v rozpore s dobrymi mravmi.
viem, že je to neaktuálne, ale aby som možno vniesla trošku svetla do tejto témy, ktorá je fakt diskutovaná denne 🙂 Píšem podklady pre záverečné práce, bakalárky, diplomovky, rigo a dokonca aj dizertačné. Ukameňujte ma, ale je to práca, ktorá ma živí a mne a mojej rodine poskytuje vyšší životný štandard. Mám firmu, v ktorej každé jedno euro odvádzam a každú objednávku fakturujem. Samozrejme nie ako písanie prác. Za 10 rokov, čo to robím sa nestalo, že by školiteľ prišiel na to, že to nie je práca jeho študenta. A to ani pri takých študentoch, ktorí chodili každý týždeň osobne na konzultácie. Nemala som horšiu známku ako B a zhodu v systéme vyššiu ako 1 - 2 % a aj to iba pri práve. Čiže aby som vyvrátila niektoré bludy, nie, školiteľ na to NIKDY nepríde a môže byť neviem ako strašne pozorný. A nepríde na to ani komisia, pretože človeka, ktorému pomáham na obhajobu pripravím dokonale a tak, že ho nenachytajú. Podľa posudku a zloženia komisie viem na 60 % predpovedať, na čo sa zamerajú a budú pýtať. Jedna jediná práca odo mňa mala negatívny posudok, zvyšné dva však boli výborné. Na obhajobe dotyčná, ktorá dala nepúšťajúci posudok povedala, že sa jej tá práca zdala až príliš dobrá, preto ju nepustila, ale že vidí, že baba vie všetko a absolútne s prehľadom, takže sa zmýlila a ospravedlňuje sa. Ale je pravda, že lekárovi by som prácu v živote nenapísala, pretože to už je fakt mimo etiky. Ale popravde taká objednávka mi nikdy neprišla, ani nikomu, kto píše a s kým sa poznám. Lekári totiž majú laboratórne praktické časti a teória je pre nich malina 😉
Spočiatku som aj ja mala blbé pocity, ale na druhej strane, nenapíšem ja, napíše niekto iný. A prečo ukracovať svoju rodinu o luxus, ktorý by som im nezabezpečila, ak by som robila vo svojom odbore za 400€ mesačne? Takže neodsudzujte, je to práca ako každá iná, je pre ňu na trhu miesto, pretože úroveň našich VŠ je taká, aká je. A kým sa toto nezmení, tak sa nezmení ani to, že stovky ľudí budú písať práce 😉
Prosím, aby ste si odsudzujúce príspevky a nadávky, či "nakladačky" nechali pre seba. Chcela som to len troška osvetliť, ako to je a chodí 🙂
@jasminka7 už sa to vo väčšine škôl nepíše 😉
Cestne vyhlasenie sa pise stale pri velkych pracach, je sucastou vazby, ale je to uz by som povedala formalita...lebo mnohi by vysku nespravili, keby si za x veci nezaplatili....a k tomu svedomiu...profesor hned vie, kedy student pracu nenapisal, na obhajobe sa to ukaze, lebo mozes aj 100 raz precitat nieco, ale ked si to nenapisal jednoducho tie myslienky tak nezintepretujes...
@jeennyv moje skúsenosti hovoria inak a to za sezónu odovzdám 30 - 35 prác 😉 čiže za nejakých 350 prác plus mínus na to neprišli ani pri jednej
@indiankaindi profesor ked niekoho necha prejst, tak mu asi ze nepovie, ze viem, ze ste to nepisali....u nas sa hned vedelo, kto pracu odflakol....ale keby to vsetko tak riesili nie je ani tolko odborov, ani studentov vysokych skol atd....
@jeennyv keď si to niekto nechá napísať, tak to nemusí byť hneď odfláknuté ;) niektorí školitelia časti prác svojich študentov dokonca publikujú 😉 ale máš pravdu, neraz som sa stretla s tým, že referenciu na mňa dal priamo školiteľ 🙂
Osobne by som sa prepadla od hanby keby som si nevedela napisat diplomovku 🙄 Ale krasna ukazka toho aky ludia dnes studuju na VS. Hlavne ich nestretnut nazivo v praci 😅
@libka1 vieš, väčšinou sú to tetušky, ktoré robia 20 rokov na úrade a všetko to vedia aj o polnoci zvládnuť, ale na písanie a na vrtochy škôl v tom, koľko cm od okraja má byť čo, na to nemajú ani hlavu, ani čas. Zo zákona si ale musia dorobiť VŠ. Prípadne ak ide o človeka, ktorý normálne pracuje v odbore ale keďže ťahá 12-tky, nemá kedy nocovať ešte aj nad tým. Hlavne keď musí každý týždeň vyplodiť niečo, na čo školiteľ čaká... 😒
@indiankaindi urcite to nie je praca ako kazda ina. Je to moralne velmi zle. Je to klamsto a podvod.
@jasminka7 to je možné, ale s tým už nech sa vysporiadajú tí, čo klamú a podvádzajú 😉 povedz mi, čo taký právnik? Ak by mal obhajovať iba nevinných, nezarobí ani na slanú vodu. a to je v poriadku? Prečo on áno a písanie prác pre niekoho nie?
@indiankaindi Velky suhlas. Rovnako prostitutky 🙂 Nech si to vysporiadaju so sebou ti chlapi 🙂 Aj pravnici a knazi. Tiez maju klamstvo v popise prace. A este veela vela inych povolani, o ktorych ludia ani len netusia!
@indiankaindi no z mojho pohladu podvadzaju obe strany rovnako -- aj objednavatel aj pisatel

@luciacv no,lenze su lahostajni. Ten lekar/pravnik neziska vedomosti napisanim prace,ale za x rokov studia. Pisatel zanho nechodim na skusky ani na statnice,takze z tohto hladiska je to jedno.