icon

Platba za výťah v mestskom byte za tých, ktorí ho vraj nepoužívajú

27. feb 2023

Ahojte chcem sa spytat. Byvam v mestskom byte ktory spravuje externa firma ktora nam robi rocne zuctovania atd. V papieri mame rozpisane co vsetko platime a medzi tym je aj platba za vytah co je cca 3€. Teraz mi volala pani co to ma na starosti,ze musi mi dat nove zuctovanie lebo nam zvysia za vytah cca 5€ kvoli tym co byvaju na 1. Proste ze co su na prvom nepouzivaju vytah ( haha) tak za nich platit musime my co mi pride chore.
Na 1 su dva byty. Jeden je prazdny a v druhom byvaju ZTP. Takze mi je jasne,ze ten vytah pouzivaju kedze pani ma problem s pohybovym aparatom. Ja tiez vytah nepouzivam ale platit ho musim. Ale aby som ho platila za niekoho kto ho aj realne pouziva? To co je za blbost? Co si o tom myslite?
Dokopy platim teraz 8€.

Strana
z2
viestta
27. feb 2023

@hyta u mamy je taka radioaktivna suseda, ktora chcela pocitat platby za vytah podla poschodia, pretoze na osme ide vytah dlhsie ako na tretie a tym padom spali viac elektriny. Ale ona je celkovo cakla, toto bolo presne to co spadalo do jej mozgovych kapacit a myslienkovych pochodov.

jamimo
27. feb 2023

kedysi boli tieto byty oslobodené, aj zamknuté, moji rodičia tak bývajú. Teraz už platia aj oni... neviem či sa menil nejaký zákon, interná smernica, predpis, ale platia tiež, a je už aj odomknutý. Niečo sa mi marí, že je to poistka ak by horelo schodisko, aby unikli výťahom, ale nechcem tárať hlúposti..

tanyag
28. feb 2023

Toľko kriku pre 8€? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nelca0510
28. feb 2023

Sú oslobodené. Kamarátka tiež bývala vo veľkej bytovke na 1.poschodi,neplatili. Narodilo sa im dieťa a keď to videli susedia dôchodci,ktorí nepredychali tých pár eur ročne za výťah,tak dvere zamkli. A s kočíkom chodila odvtedy len po schodoch.

Strana
z2