Platba za výťah v mestskom byte za tých, ktorí ho vraj nepoužívajú
Ahojte chcem sa spytat. Byvam v mestskom byte ktory spravuje externa firma ktora nam robi rocne zuctovania atd. V papieri mame rozpisane co vsetko platime a medzi tym je aj platba za vytah co je cca 3€. Teraz mi volala pani co to ma na starosti,ze musi mi dat nove zuctovanie lebo nam zvysia za vytah cca 5€ kvoli tym co byvaju na 1. Proste ze co su na prvom nepouzivaju vytah ( haha) tak za nich platit musime my co mi pride chore.
Na 1 su dva byty. Jeden je prazdny a v druhom byvaju ZTP. Takze mi je jasne,ze ten vytah pouzivaju kedze pani ma problem s pohybovym aparatom. Ja tiez vytah nepouzivam ale platit ho musim. Ale aby som ho platila za niekoho kto ho aj realne pouziva? To co je za blbost? Co si o tom myslite?
Dokopy platim teraz 8€.
kedysi boli tieto byty oslobodené, aj zamknuté, moji rodičia tak bývajú. Teraz už platia aj oni... neviem či sa menil nejaký zákon, interná smernica, predpis, ale platia tiež, a je už aj odomknutý. Niečo sa mi marí, že je to poistka ak by horelo schodisko, aby unikli výťahom, ale nechcem tárať hlúposti..
Toľko kriku pre 8€? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Sú oslobodené. Kamarátka tiež bývala vo veľkej bytovke na 1.poschodi,neplatili. Narodilo sa im dieťa a keď to videli susedia dôchodci,ktorí nepredychali tých pár eur ročne za výťah,tak dvere zamkli. A s kočíkom chodila odvtedy len po schodoch.

@hyta u mamy je taka radioaktivna suseda, ktora chcela pocitat platby za vytah podla poschodia, pretoze na osme ide vytah dlhsie ako na tretie a tym padom spali viac elektriny. Ale ona je celkovo cakla, toto bolo presne to co spadalo do jej mozgovych kapacit a myslienkovych pochodov.