icon

Platba nájomného: Ako máte nastavené platby?

28. sep 2026

Dobry den, chcela by som sa poradit s tymi, co prenajimaju byt, resp byvaju v najme, ako mate nastavenu platbu?
Ktory den v mesiaci platite a za ktory mesiac? Aktualny, ci mesiac dopredu?
Ak za mesiac dopredu, tak potom pri nastahovani zaplatili rovno 2 najmy naraz + depozit?

rachel36a
•
28. sep 2026

Mesiac dopredu, zmluva podpísaná v auguste, zaplatený 2x depozit plus platba na september, platia do 15 dňa v mesiaci

anonym_6feaf3
•
28. sep 2026

den sa udava v zmluve.. pred nastahovanim sa zaplati depozit a najom ... tym padom je najom plateny mesiac dopredu cize a by sa stahovali dnes maju zaplatene do 28meho octobra a ctedy platia zas za novomber ... .. niekto si to poisti 2 najmi dopredu ... vsetko je o dohode a zmluve

anonym_0fbbc5
•
28. sep 2026

ja zas vzdy platim prveho pre aktualny mesiac. Teda aktualny, ktory zacal. Pri nastahovany 1x najom a 1x depozit.

anonym_16f440
•
28. sep 2026

My sme platili na úplnom začiatku mesiac dopredu, ale už roky platíme pol roka dopredu, chceli sme to tak my, vyhovuje nám to tak viac.

anonym_47bf50
•
28. sep 2026

Idealne k prvemu za dany mesiac a potom je v tom poriadok.

zuzanaete
•
28. sep 2026

Zvycajne sa plati mesiac popredu. Datum je uz o dohode. Ceze v septembri za oktober a tak dalej. Cize pred nastahovanim/podpise zmluvy sa plati depozit plus 1 najom a potom kazdy mesiac najom.

anonym_5446b9
•
28. sep 2026

Ked som bola v najme vzdy 2 mesiace a vopred tj napriklad za januar a februar v prvej polovici decembra, za marec april v prvej polovici februara atd. Ale vsetko zalezi od dohody s prenajimatelom, nie je to nic co by bolo dane zakonom kedy a ako treba platit.