icon

Platby za bývanie v partnerovom byte

3. sep 2022

Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. sep 2022

@zoro9836 ty o com melies?

viestta
5. sep 2022

Pozri sa, mne tých 50 € navyše nesedí. Za co konkrétne sú tie peniaze? Ale ak ste s tým obidvaja stotozneni, môj názor nie je dôležitý.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sense
5. sep 2022

Takže nty nie si v podstate s tým ôk, ja by som sa ho spýtala načo konkrétne resp začo je tých 50e ci na to keď bude treba kúpiť novy nábytok alebo spotrebič, keďže tie co ma sú už opotrebované . Hlavne keď máte nepomer v zarobkoch. Ôk chlap uvarí to aj môj. Takze aj kuchyňu si uprace? A k domácim prácam tiež dosť vyhýbava odpoveď podľa mna. Si pomáhame.

viestta
5. sep 2022

@zoro9836 nie, na to som sa pýtala. Tak ti to ešte raz vysvetlím o com je život s "feministkou". MY sme si kúpili vysavac do NAŠEJ spoločnej domácnosti, JA som NAM uvarila, ON umyl NAŠE riady. MY platíme náklady na NAŠE bývanie.
Na rozdiel od teba. Lebo TY si JEJ kúpil robotický vysavac... TY, TY, TY a stále dookola delis a zdôrazňujes len to co TY pre ŇU.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. sep 2022

@zoro9836 ty si riadne lachvaty. No a? Tak zarába menej. Predsa ste manželia, vaše peniaze sú vaše spoločne, bez ohľadu na to kto koľko zarába. Vás majetok co ste počas manželstva nádobudnu je spoločný a každému patrí polovica. Bez ohľadu na to kolko ktorý zarába. Tomu sa hovorí rovnoprávnosť a rovnocennost v manželstve. Keď si nechcel zivit "prizivnicku" nemal si sa zenit a nie vyplakavat koľko ta stojí. Keď ti je princíp NAŠE proti srsti, nemal si sa zenit. Deliť v manželstve na MOJE a TVOJE sa dajú akurát fusakle.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. sep 2022

@zoro9836 no ako by si to obrátil? Cujme.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
viestta
5. sep 2022

@zoro9836 jaj, dopísal si. Takže stále a dookola budeš o tom, že každému podla zásluh, nie podľa potrieb. Takže ak ja zarábam menej, zaslúžim si menší rezeň ako chlap, ktorý zarába viac. Ale to nie je partnerstvo, to je vychcany kalkul. S takou kalkulačkou ako si ty by som teda žiť nechcela a ani nemohla. Pretože pre mna sú partneri rovnocenni bez ohľadu na výšku výplaty.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. sep 2022

@zoro9836 ty vôbec ale vôbec nevieš aké sú dôvody, že robím predavačku. Však aj tvoja je LEN predavačka. Prečo nejde zarobiť viac?

natallys
5. sep 2022

Nooo ako tak čítam, fakt niektoré názory nechápem. To že jeden zarobí viac neznamená, že ten druhý sa nemusí snažiť. Potom je to čisto len o vypočítavosti

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sense
5. sep 2022

@zoro9836 aj prácu predavačky musí niekto robiť. A dokonca mame v rodine ženu ktorá by nemusela pohnúť krížom slamy a robí predavačku a len na skrátený úväzok lebo ju to baví a neboj nie je prizivnicka ani zlatokopka len pre tom ze jej pan manzel zarobí 10x ak nie aj viackrát viac ako ona

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sense
5. sep 2022

@zoro9836 tak táto tam robí viac ako rok a berie to ako psych. oddych keďže sa starala 18 rokov 100perc o 3 deti a z toho 1 postihnuté ale tak máš pravdu to je na smiech pre takých ako si ty....
Pretože každý jeden normálny človek by sa nevysmieval žiadnemupovolanie lebo každé je dôležité, len žiaľ nie každé spravodlivo ohodnotené.

viestta
5. sep 2022

@zoro9836 vidíš, a môjmu nikdy ani nenapadlo rozmýšľať ako ty. On zarába viac, ja zarobím koľko zarobím, dôležité je, že sme s tým obidvaja stotozneni a domácnosť nám funguje a o všetko je postarane. Ten môj chudák, zdierany o peniaze, nútený do domácich prác je spokojný.

sense
5. sep 2022

@zoro9836 à kým sa ona starala pan manzel budoval karieru

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. sep 2022

@sense tak vieš, pan keď mu dôjdu argumenty ide na podpasovky. Už použil feministkou, už aj predavačku, ešte ma jednu v zálohe. Možno dôjde aj na ňu. A vôbec ma to neprekvapí. Je to jeho osvedčená schéma.

sense
5. sep 2022

@zoro9836 tal co ti je take naramme smiesne, ze je v tvojich ociach prizivnicka? Lebo 18rokov nerobila

sense
5. sep 2022

@viestta Normalne mi zacina byt jeho zeny luto, za tie jeho primitivne nazory. Esteze nemam nieco podobne doma to by som bola ozaj radsej slobodnou matkou

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
5. sep 2022

@sense ja som šťastná prešťastná, že na životného partnera som mala iste požiadavky a tých som sa drzala. Som vďačná rodičom.za to, že mi ukázali ako vyzerá spoluzitie dvoch rovnopravnych, svojpravmych ludi. Som rada, že som našla na spoločný život človeka podobného zmýšľania a s podobnými hodnotami ako mam ja. Nastastie nikdy som nestratila svoju hrdosť a sebaúctu, ani som nebola taká zúfalá aby som svoje zivotne hodnoty zahodila a vybrala si niečo tak neuveriteľné v zmýšľani a hodnotách ako je @zoro9836 Som rada, že ten môj ma dosť rozumu, hrdosti a úcty a vieme sa o dôležitých veciach vždy dohodnúť a vieme sa zhodnúť aj v tom čo sú nepodstatnosti a prejdeme cez nich bez straty kvetinky.