icon

Platby za bývanie v partnerovom byte

3. sep 2022

Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?

bessie12
4. sep 2022

@viestta ... no tak by som to hodila po nom tiez, ak by nieco take urobil a platil by zo svojho, lebo odo mna by nedostal ani cent

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
4. sep 2022

@zoro9836 ak som dobre pochopila, tak @viestta narazala na teba a nie na mojho priatela

viestta
4. sep 2022

@zoro9836 a ako to je u vás! Však pouc mladé devy slovenské ako to ma fungovať. Však tvoja misia na MK je obrida mladej generácie. Niet nad názorný príklad od mierne osunteleho pana dlhoročnými skúsenosťami v manželstve.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
4. sep 2022

@zoro9836 dosli ti argumenty ??

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
4. sep 2022

@bessie12 poškodenie spotrebiča by ti
@zoro9836 vyučtoval tak ci tak. Ci by hádzal on ci ty.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
4. sep 2022

@viestta noo skusit vyuctovat by to mohol, ale nedostal by ani cent. Skor by som mu to otrepala o hlavu.

bessie12
4. sep 2022

@zoro9836 ze z mojej poistky 😂 to by som nejaku najprv musela mat 😂

viestta
4. sep 2022

@zoro9836 tak ako by to bo s tými tvojimi odrobinkami? Už tam ležia od minulej strany, bolo by na čase ich riesit

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
4. sep 2022

@zoro9836 ziadnu poistku nepotrebujem. Mali sme a neoplatilo sa. Takze nic take zakladat nebudem 😉

petkavka
4. sep 2022

O mojom manzelovi som vedela, ze je to ten pravy, ked po mne nechcel najom(Lebo som zarabala podstatne menej) a jedlo sme riesili ako prislo. Ani jeden sme nekalkulovali- to je taky hlavny znak, ze naco prepocitavat, ked chcete spolocne pokracovat 🙂

panelacikova
5. sep 2022

@zoro9836 tak s tou amortizáciou si ma aj tak prekvapil... patríš presne k tej skupine, ktorá by mňa odrádzala od vzťahu na sto honov.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
leskovael
5. sep 2022

No ja som teda v takej situacii nebola, našťastie som mala šťastie na chlapa, ktorý je chlap a nepýtal žiadne nájomné akoby si u seba ubytoval nejakého podnajomníka 😂 Bolo by mi trápne..
Podľa mňa keď platíte stravu a potraviny na polku+dávaš polku na energie tak je to úplne ok. Ja som teda toto nikdy neriešila, na nákup kto ide/išiel, ten kúpi/l čo je treba, aj čo netreba a nikdy nepýtal polovicu sumy z nákupu od druhého, neviem si predstaviť že prídem, vytasim blok z nákupu a vezmem si polovicu od chlapa a naopak...😅 A fakt by som pozerala ako puk, keby na mňa vychŕlil že mu mám začať platiť nájomné. Náklady na bývanie je jedna vec a taká samozrejmosť, stravu tiež proste raz jeden, raz druhý veď spolu žijeme tak osobne peniaze minuté na stravu mesačne absolútne neriešim veď nemusí to byť hádam stále každý blok 50:50, ale aby som platila nájomné partnerovi, alebo on mne? Zvláštne...

autor
5. sep 2022

Máme spoločné ,,špecialne" stravovanie, obaja jeme to isté a cca rovnako aj porcie takže toto je spravodliné, že si platíme na polky.
Energie sú 200€ dávam mu 100€.
Vraj ak chceme byť rovnocenní mám mu ešte prispievať ,,nájom" resp. ,,za užívanie bytu" dohodli sme sa na +50€.
Takže 100€ energie plus 50€ nájom + tú stravu na polky.
Je to takto ok?

petamich
5. sep 2022

ok je to na com sa dohodnete 🤷‍♀️

viestta
5. sep 2022

Podľa mňa nie, ale ak ste sa tak dohodli, je to vaša kapusta.
Btw: A o domácich prácach ste sa ako dohodli?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sense
5. sep 2022

Autorka je to podľa teba ôk a aj podľa tvojho partnera ôk, tak je to potom ok.

autor
5. sep 2022

@viestta prosím a prečo to nieje podľa Vás ok? (Prvý krát s niekým bývam v jeho byte, neviem čo a ako 🙈)

Domáce práce. Priateľ je samostatný býval sám už predtým. Varí len on - baví ho to je vyučený kuchár takže toto je pre mňa najväčšia radosť a ,,výhoda" že to nemusím robiť ja 😁
Domáce práce si pomáhame nemám pri ňom absulútne pocit, žeby som robila slúžku.
Momentálne zarábame cca rovnako (ja som šikovná a viem si dobre privyrobiť cez leto) ale ide do novej práce kde bude zarábať podstatne lepšie ako ja a mne tiež ,,brigády" končia.
Len nerozumiem za čo je tých 50€ (hoc by to bolo aj len 5€)
Vraj keď ideme na polku stravu a energie stále nie sme 50/50 lebo aj byt užívame spoločne.. ale nemá tam výdavky navyše.. od kedy som tam nekupoval nič nové všetko je tam pôvodné a už využívané či som tam bola alebo nie.. nechce, aby sme si boli dlžní keby sa niečo stalo medzi nami, a že je blbosť byvať proste uňho zadarmo len preto, že byt je JEHO. Preto tých + 50€

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
ckocka
5. sep 2022

Za čo je 50€...
Za to že si v tomto prípade v podradenom postavení. A je úplne jedno ako to "za čo" vysvetlí a pomenuje. Na druhú stranu teba nikto nenúti jeho podmienky prijať.