Platby za bývanie v partnerovom byte
Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?
O mojom manzelovi som vedela, ze je to ten pravy, ked po mne nechcel najom(Lebo som zarabala podstatne menej) a jedlo sme riesili ako prislo. Ani jeden sme nekalkulovali- to je taky hlavny znak, ze naco prepocitavat, ked chcete spolocne pokracovat 🙂
@zoro9836 tak s tou amortizáciou si ma aj tak prekvapil... patríš presne k tej skupine, ktorá by mňa odrádzala od vzťahu na sto honov.
No ja som teda v takej situacii nebola, našťastie som mala šťastie na chlapa, ktorý je chlap a nepýtal žiadne nájomné akoby si u seba ubytoval nejakého podnajomníka 😂 Bolo by mi trápne..
Podľa mňa keď platíte stravu a potraviny na polku+dávaš polku na energie tak je to úplne ok. Ja som teda toto nikdy neriešila, na nákup kto ide/išiel, ten kúpi/l čo je treba, aj čo netreba a nikdy nepýtal polovicu sumy z nákupu od druhého, neviem si predstaviť že prídem, vytasim blok z nákupu a vezmem si polovicu od chlapa a naopak...😅 A fakt by som pozerala ako puk, keby na mňa vychŕlil že mu mám začať platiť nájomné. Náklady na bývanie je jedna vec a taká samozrejmosť, stravu tiež proste raz jeden, raz druhý veď spolu žijeme tak osobne peniaze minuté na stravu mesačne absolútne neriešim veď nemusí to byť hádam stále každý blok 50:50, ale aby som platila nájomné partnerovi, alebo on mne? Zvláštne...
Máme spoločné ,,špecialne" stravovanie, obaja jeme to isté a cca rovnako aj porcie takže toto je spravodliné, že si platíme na polky.
Energie sú 200€ dávam mu 100€.
Vraj ak chceme byť rovnocenní mám mu ešte prispievať ,,nájom" resp. ,,za užívanie bytu" dohodli sme sa na +50€.
Takže 100€ energie plus 50€ nájom + tú stravu na polky.
Je to takto ok?
ok je to na com sa dohodnete 🤷♀️
Podľa mňa nie, ale ak ste sa tak dohodli, je to vaša kapusta.
Btw: A o domácich prácach ste sa ako dohodli?
Autorka je to podľa teba ôk a aj podľa tvojho partnera ôk, tak je to potom ok.
@viestta prosím a prečo to nieje podľa Vás ok? (Prvý krát s niekým bývam v jeho byte, neviem čo a ako 🙈)
Domáce práce. Priateľ je samostatný býval sám už predtým. Varí len on - baví ho to je vyučený kuchár takže toto je pre mňa najväčšia radosť a ,,výhoda" že to nemusím robiť ja 😁
Domáce práce si pomáhame nemám pri ňom absulútne pocit, žeby som robila slúžku.
Momentálne zarábame cca rovnako (ja som šikovná a viem si dobre privyrobiť cez leto) ale ide do novej práce kde bude zarábať podstatne lepšie ako ja a mne tiež ,,brigády" končia.
Len nerozumiem za čo je tých 50€ (hoc by to bolo aj len 5€)
Vraj keď ideme na polku stravu a energie stále nie sme 50/50 lebo aj byt užívame spoločne.. ale nemá tam výdavky navyše.. od kedy som tam nekupoval nič nové všetko je tam pôvodné a už využívané či som tam bola alebo nie.. nechce, aby sme si boli dlžní keby sa niečo stalo medzi nami, a že je blbosť byvať proste uňho zadarmo len preto, že byt je JEHO. Preto tých + 50€
Za čo je 50€...
Za to že si v tomto prípade v podradenom postavení. A je úplne jedno ako to "za čo" vysvetlí a pomenuje. Na druhú stranu teba nikto nenúti jeho podmienky prijať.

@viestta ... no tak by som to hodila po nom tiez, ak by nieco take urobil a platil by zo svojho, lebo odo mna by nedostal ani cent