Platby za bývanie v partnerovom byte
Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?
autorka: za mňa by tých 50 € OK nebolo, ale ak ste sa na tom dohodli vy a nerobí vám to problém a hlavne tebe, tak to ok je. ale zamysli sa, o čo mu vlastne ide, keď píšeš, že za tú dobu, čo tam bývaš, nič nepribudlo, nič sa nedalo opravovať, nič si nerozbila, nepokazila.... podľa mňa nie si preňho rovnocenná partnerka, berie ťa len tak, do počtu. neráta s tebou ani do budúceho spoločného života. pretože vtedy by k tejto veci pristupoval úplne inak.
@zoro9836 ešte raz a znova. V manželstve sú peniaze a nadobudnutý majetok spoločne a každý z nich dostane toľko co potrebuje. To co ty píšeš je obchod a rozdeľovanie na základe zasluh. A ak by to tak aj bolo správne, čo nie je ani podľa zákona o rodine, tak by sa malo do tých zasluh zaratavat aj množstvo a hodnota práce, ktorá sa v domácnosti vykonáva. U oboch partnerov.
A ja som rada, že u nás takú kalkulačku nepoužívame, pretože to, že ja robím len predavačku poskytuje mnoho iných výhod pre celú rodinu, čiže je absolútne irelevantne, že som doniesla domov menej peňazí, keď práve z toho co robím profituje celá rodina. Mohla by som doniesť aj viac, aj viac ako chlap ak by už došlo aj na to, lenže by sme ako celok došli o tie profity co nam z toho plynu. Ale takej kalkulačke ako ty, toto nikdy nedôjde. Ty furt a stále len penezi, penezi, penezi... Peniaze síce treba, ale v živote nie sú všetko. Chápeš?
@zoro9836 chudáci chlapi. Za každým rohom na nich striehne zlatokopka, ktora im operie, navarí, uprace, deti porodí aj vychova, ale oni ju musia živiť, musia jej nakupovať, musia jej všetko a keď im v gebeni prepne, tak ju pošlú do riti s jednou igelitkou. Lebo však 6 rokov bola na rodičaku a oni ju zivili, potom ani toľko nezarobila ako škody narobila na ich majetku.
Ty kokos, fakt ste chudáci na poľutovanie.
@viestta uz nemarni cas ... kks. Toto nema absolútne zmysel
@zoro9836 nic v zlom a ani proti tebe, ale myslím ze by si si mal vyskúšať byt s dieťaťom doma ako je žena. Ake je to "fasa" jednoduché. A ked dôjdu staršie deti domov, nastúpiť opäť úlohy, večera a pod. To nie je ako prísť si o 18.domka a vyložiť si nožičky na stol, ze som unavený z prace... Vies? Mozes sa vymeniť s tvojou ženou, ona bude sa plne venovať svojej kariére a zarábať a tebe bude vyhadzovať na oči, aký si "spotrebovavac" peňazí. Moj si vyskusal byt na materskej, a to zďaleka som sa nechovala ako daktori muži ze po práci vyložiť nožičky doma, lebo vsak ja zarábam v praci tak chcem mat pokoj. Takto sa môže chovať a premyskat iba mentálne postihnutý jedinec 👎👎👎
Nemam slov na teba, fakt.
@panelacikova ešte nedohodli. Partner tvrdí, že výdavky na byt, či tam býva sám ale 4ja sú 400€ (200e energie, 200e hypo)
A že mu príde nefer, že keby sme v nájme ideme na polku ale keď má svoj byt ťahá 300e a ja len 100 za energie.
Stravu teraz nejdem pliesť čisto hovorím len platny za byt.
Tiež mi to príde nepochopitelné, že mu mám platiť ešte tých 50€ ale zas ho chápem, že on platí 300€ ja 100€.. ale zas byt ostáva jemu.. som z toho jeleň ako mu to mám vysvetliť ROZUMNE , nejaký argument prečo stačia len energie. Mne to vlastne vychádza, že mu budem prispievať 50€ mesačne na hypo.. ale zas v nájme by sme platili podstatne viac a byt by bol tretej strany.. takto ako keby bol on v nevýhode , že má svoj byt a ja v ňom mám byť za energie..
200€ si plati SVOJU hypoteku SVOJ byt. zvyšných 200€ si delite na polovicu, presne ako by ste si delili najom. Kde, resp. s čím ma teda problem? Ja fakt nechapem
Alebo mu mas platit akoze trhove najomne aby bol panko spokojný? Alebo akp si to vlastne predstavuje?
Ešte raz, byt je jeho, hypoteku si plati sam. Zvyšné mu platis polovicu a ostatne je na dohode. Ale dohode ferovej.pre obe strany
Byt je jeho majetok, ak ho chceš využívat tak môžeš vysvetlovať hore dole čo a ako sa tebe zdá spravodlivé, zostať tam môžeš len za podmienok ktoré budú vyhovovať jemu. Ja zas tak veľmi neviem čo je na tom nepochopitelné? Nie ste manželia, nemáš na nič nárok - to je realita.
Keď nevieš ako mu to vysvetliť sa ho spýtaj ci ma s tebou partnerský alebo obchodny vzťah?
Pretože toto mi ako partnerský vzťah nepríde.
A áno vy ste sa nedohodli, to je jeho požiadavka. Ale teda ja by som sa ho spýtala ci mi dá zmluvu a každý mesiac doklad o zaplatení nájmu resp sharovania izby. Ty m ju môžeš a nemusíš prijať.
A úprimne keb sa ma takto so mnou doťahovať tak mu poviem nech sa teda stretávame ako doteraz a bude si platiť tých 400 sam. A ty budeš mať svoje.
A on platí energie 100,200 platí hypo za byt kt je výlučne jeho à keď si jedného dňa zamysli. Ta vyhodiť tak to urobí a nepovie no vieš zlato dávala si mi na hypo tak ti tie splátky vrátim.
A tiež by som sa ho spýtala ako si predstavuje financovať keď bude treba niečo vymeniť alebo opravit
@anonym
Ked som sa ja stahovala k frajerovi, on bol v podnajme. Mal prenajaky trojizbak. Zmluva na neho. Dalsie 2 izby prenajimal. On mal tu najvacsiu, prechodnu lebo to tak chcel. Platil najmenej, ti dvaja podnajomnici platili viac. Ked jeden odchadzal pristahovala som sa ja. Vtedy dal tu jeho cast a moju cast napoly. Ziadne take, ze on si nechal tu svoju mensiu cast.
Neviem si predstavit, ze som u priatela, ktory ma hypoteku na byt a ze by som okrem energii doplacala i 50 eur na opottebenie bytu, resp. jemu dotovala cokolvek na co on tie peniaze pouzije, hoc aj na jeho hypo, cast energii.
Toto normalny priatel nespravi.
Pokial ale tebe tato dohoda vyhovuje, tak nie je co riešiť.
To taky @zoro9836 by aj vlastnej zene vystavil fakturu sa mi zda.
ja byť na tvojom mieste autorka ani by som sa s takým pakom nebavila a nie s ním ešte aj bývala.Vykašli sa na neho a chod od neho preč.Inak za takéhoto magora téma na 11 strán 😀
autorka: on platí 200 eur za hypotéku. spláca si byt, ktorý je výlučne jeho. ty na LV nefiguruješ, z bytu nevlastníš ani 1%. preto ty nemáš dôvod uhrádzať alebo prispievať jemu na hypotéku. ak by ste si kúpili byt spoločne, že 50% si na LV ty a 50% podielom je na LV on, nepoviem ani slovo. toto je argument, ktorý môžeš použiť, že prečo on platí ešte tých 200 navyše. a zvyšných 200 sú už energie, kde ty sa podieľaš spravodlivou čiastkou, a to 100 eur. toto je argument, ktorý ak sa ti bude snažiť vyvrátiť, tak je idiot.
Povedz mu, že tých 50€ už mu tak či tak platíš keďže idete polovicu na stravu (čo pochybujem, že zjete rovnako) a taktiež mu kupuješ oblečenie.
Koľko si reálne vôbec u neho v byte? keďže chodíš preč aj na predĺžené víkendy?
Že mu to nieje trápne, že on chudátko si musí platiť hypotéku. Ach 🙈 Nech si uvedomí, že aj plat bude mať vyšší, aj viac času trávi vo SVOJOM byte, tak je hádam normálne, že aj viacej zaplatí.