icon

Platby za bývanie v partnerovom byte

3. sep 2022

Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
3. sep 2022

@zoro9836 ty by si počul co chceš aj bez blbých génov. Ty si sa k tomu stredoveku v hlave pracne a samoobslužne dopracoval

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mamusa123456789
3. sep 2022

@zoro9836 ze nehnuteľnosť ničí... Ešte ze idú stále hore

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
roja01
4. sep 2022

Mnoho ludi zacina spolu byvat bez aspon predbeznej dohody o rieseni buducnosti. Keby sa po urcitom case vzajomneho poznavania zobrali a ucty a platby by riesili ako spolocne, bolo by o problem menej. Ja chapem zeny, ze nechcu makat v domacnosti, ktora im nepatri a pritom sa podielat na vsetkych nakladoch vratane amortizacie.
Zaujimave riesenie pri spolocnom byvani tu vsak ponuka vela zien a to, aby muz robil take iste mnozstvo prac v domacnosti (ved je rovnopravnost), ale mal by zaroven hradit vsetky naklady. Dovodom je vraj to, ze na LV nehnutelnosti je uvedeny vylucne muz. Kebyze sa mladi ludia zobrali, moze vsak zena v pripade rozvodu ziadat o vyplatenie poloviny splatok za hypoteku splacanu pocas manzelstva, t.j.zo spolocnych financii.
V manzelstve je vsak vhodne hospodarit spolocne, aby sa v pripade materskej zeny netrapili s nedostatkom penazi.
Institut manzelstvo je vymysleny dobre a je vyhodny pre oboch. Aj v pripade odchodu do dochodku dostava vdovsky alebo vdovecky dochodok len clovek pokial bol v manzelstve.

heleninamama
4. sep 2022

@roja01 Súhlasím, okrem jednej veci - inštitút manželstva a BSM nechráni oboch, ale chráni najmä toho slabšieho z páru - toho, kto nemá majetok, kto nepracuje alebo pracuje menej, kto nešetrí... A práve preto je dnes manželstvo v kríze. Ľudia si uvedomujú dočasnosť súčasných vzťahov a nechcú prísť v prípade rozvodu o to, čo sami nadobudli. Tak muži, ako aj ženy.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
4. sep 2022

@zoro9836 ty si to s tým sexom ale že vôbec nepochopil.... asi ako každú druhú vec, ako ťa tak čítam v diskusiách. stále píšeš o nejakom využívaní...
tak nadviažem na
@heleninamama tak trošku. vezmime si príklad: chlap je zabezpečený, má nehnuteľnosť, nájde si "priateľku" - dajme tomu, že ide o prípad autorky.

ak to s ňou myslí vážne, jedného dňa si ju vezme za ženu a od toho dňa pôjdu nadobudnuté príjmy na 1/2. ak to s ňou však myslí vážne, nebude od nej požadovať do doby sobáša viac, než je úhrada 1/2 nákladov za energie, čiže voda, plyn, kúrenie, elektrina... alebo od nej nebude požadovať vôbec nič, lebo ona je preňho jeho svetlom života a normálnemu človeku by ani nenapadlo niečo také od toho druhého žiadať. ak je ten druhý normálny, tak by mu ani nenapadlo to využívať, ale napríklad by nakúpil za svoje alebo zaplatil nejaký víkendový pobyt apod. teda - dal by mu pocítiť, že aj on myslí na spoločnú budúcnosť. samozrejme, sú prípady (to bol napríklad aj môj veľakrát), že tá žena (väčšinou teda) aj navrhne, že niečo zaplatí, alebo to dokonca zaplatí. ale muž jej to zamietne alebo jej peniaze vráti iným spôsobom, lebo sa cíti ako magor, že žena niečo zaplatila... tak nejak to vyzerá v normálnom vzťahu, kde to obaja myslia vážne.

poďme však k situácii, kde to jeden z nich vážne nemyslí (v tomto prípade ten chlap autorky), má svoju nehnuteľnosť, žena uňho iba "prebýva", možno upratuje, varí, perie.... a on, chrapúň, ešte vyžaduje nejaké peniaze za opotrebovanie bytu a jeho zariadenia. teda on má vlastnú nehnuteľnosť, z ktorej môže ženu kedykoľvek poslať tam, odkiaľ vyšla, on vyžaduje platbu energií, opotrebovanie... on však nevidí, že ona mu robí "slúžku", ba dokonca že mu robí "spoločníčku", lebo či sa ti to milý
@zoro9836 páči alebo nie, je to proste tak. pokiaľ on od nej vyžaduje až tak podrobné platby a sleduje, koľko plaváčika na hajzli sa opotrebovalo, alebo o koľko tisícin mikrometrov sa ošúchal vypínač, lebo ona zasvietila alebo zhasla..... tak on ju neberie ako svoju budúcu partnerku, ale ako príležitostnú, s prepáčením, kurvu, ktorú má doma dočasne. a keďže s ňou aj spáva a zrejme pravidelne, tak som minule napísala dosť jasne, že on si neuvedomuje, že má pravidelný sex? alebo iní muži, ktorí ženu berú len ako dočasnú časť zariadenia bytu? zamyslime sa: keby nemal ju, buď by striedal naivné ženičky alebo by navštívil z času na čas verejný dom, kde by zanechal nemalé peniaze, nie? je to možné? je. takže áno. v takomto prípade mu žena nerobí len slúžku, ale slúži mu aj v posteli. z mojej strany to bolo myslené tak.

nebolo to mierené na vzťahy, či už manželské alebo nemanželské, kde všetko funguje, ako má, tí dvaja sú dohodnutí na pravidlách, dodržiavajú ich, nemajú problém. bolo to myslené presne na takýto prípad, kde tá žena nielenže nič nevlastní, ale má uhrádzať kamošovi ešte aj nezmyselné poplatky....

už si pochopil?

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
4. sep 2022

@zoro9836 odsúhlasil si komentár heleninamama, že aj v tom je to využívanie. Ale čo mal tento komentár spoločné s autorkinym príspevkom o ktorom sa celú dobu bavíme? Šak ona sa nežiada zapísať na list vlastníctva. Chalanisko si už tým, že mu platí polku energií dosť prilepšil...lebo zas netvarme sa, že jemu zrazu stúpnu náklady na energie na dvojnásobok. Ja tiež platím za byt náklady cca 200 eur na dve osoby (mimo hypo) a je mi jasné, že keby sa ku mne nasťahuje niekto tretí, tak sa tie náklady nezvýšia na 300 ale možno 230 (voda, nejaká elektrika naviac). Ale chladnička pôjde stále (možno bude musieť chladiť trochu viac ale isto nie dvojnásobne), trúba pôjde či sa v nej budú piecť dve stehná či štyri, telka pôjde či na ňu budem cumiet sama alebo s niekým, kúriť sa musí rovnako...jediné čo sa týka energií sa zdvojnásobí ozaj len tá práčka a množstvo minutej vody. Takže chalanisko si už tým, že mu platí tu polovicu prilepší o nejakých 70 eur tipujem a ešte pýta od priateľky nájom. A síce mu niečo opotrebuje (posteľ, sedačku, práčku) ale zas mu určite aj navarí, operie, uprace, proste v tej domácnosti pomôže. A o tomto by mal byť za mňa vzťah priatel- priateľka, nie o podnájme.

panelacikova
4. sep 2022

@zoro9836 vždy ako vždy. môže jeden omnoho lepšie v manželstve zarábať a bude to práve on, kto sa rozhodne, že sa chce rozviesť... takže neplatí, že vždy je to nevýhodné pre toho, čo má viac. rozhodne nesúhlasím. a píš, čo chceš, mnoho mužov v súčasnosti má tu ženu fakt dočasne. a predovšetkým na sex. inak by jej ponúkol manželstvo. aspoň po čase určite áno. a nežobral by od nej náhradu za opotrebovanie bytu. veď v tom byte tá žena nehrá tenis, preboha....
a to, že používa napríklad práčku? a tá sa pokazí? kde je napísané, žeby sa nepokazila, keby na nej pral len on sám? veď to sú také bludy, že až. alebo je práčka opotrebovaná? a ako preboha? že namiesto 3 kg prádla tam dá žena 5? a kapacita je 5-8? veď to sú také kraviny, že až... na toto by som v živote nepristúpila, uhrádzať nejaké vymyslené náklady na opotrebovanie.

panelacikova
4. sep 2022

@kristiii vyprdí mu do tej sedačky dieru 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
4. sep 2022

@kristiii ak žijú tí dvaja spolu a nemajú 5 detí, tak tá práčka vôbec nemusí ísť častejšie. akurát dajú do nej väčšie množstvo prádla. ja mám práčku s kapacitou 8 kg. málokedy je plná že úplne. keby s nami býval manžel, tých jeho pár kúskov by sa opralo s naším prádlom. nevidím dôvod, prečo by mala ísť práčka navyše v takomto prípade. ani tej vody až tak veľa tá zvýšená kapacita nezoberie. ale ako uvádzaš a ja jednoznačne súhlasím, tak platiť energie pol na pol, OK, ale to, čo je podstatou príspevku autorky, tak toto nie.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sense
4. sep 2022

@panelacikova presne my máme teiz pracku na 9kg a zmesti na jednu dávku aj jeho aj moje tak potom energie viac nie sú, vody sa tiež neminie viacej.
A mám mu zaplatiť za opotrebovanie jeho práčky, v ktorej periem ja jeho prádlo a opotrebovanie žehličky ak vôbec nejakú ma ze mu ozehlim. Alebo to vezme ako tu dotyčný emancipovany chlap tvrdí urobím v domácnosti len to co ma baví, keď už mám za opotrebovanie práčky platiť tak mam chuť vyvesiť len svoje prádlo, to nevadí ved jeho môže aj splesniviet lebo už ma nebavilo vesiat aj jeho prádlo a predpokladám ze teda ak žiada nájom aj opotrebenie dá mi aj zmluvu a to co odo mňa dostal aj prizná v daňovom priznaní, keď biznis tak biznis

kristiii
4. sep 2022

@panelacikova ja mám malú práčku a púšťam väčšinou plnú, tak som brala podľa seba 😆 a vodu som myslela skôr na kúpanie, sprchu, že sa minie určite viac, ale ostatné veci proste určite nie, a preto už za tú polovicu na energie by mal byť vďačný a nie špekulovať s ďalšími poplatkami. To potom ozaj nech si aj ona začne vyčísľovať svoje služby v domácnosti a chalanko sa nedoplatí. A ja do nich nezahŕňam sex, v tom sa nezhodneme, lebo ten by si mohol vyčísliť aj on 😂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
4. sep 2022

@panelacikova inak ja si viem náklady na pranie zdvojnásobiť aj sama..včera som dala prať, išli sme von, vrátili sme sa až neskoro večer, na práčku som zabudla, môžem ju pustiť znovu 😂😂😂

sense
4. sep 2022

@zoro9836 si nepochopil ale nevadí. Ale chvalabohu ze si ľudia kt neberú Partnerský vzťah ako biznis a ľudia sú spolu lebo chcú, prechováva ju aj city a nie sa snažia jeden druhého s prepáčením odrbat alebo len profitovať na tom druhom

roja01
4. sep 2022

@heleninamama no ano, aj to je pravda. Vies ja takychto ludi vela nepoznam a uz vobec nie zblizka, tak mi to ani nedoslo, ze su aj "vyuzivaci".

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
4. sep 2022

@kristiii 😀

panelacikova
4. sep 2022

@zoro9836 môžem ti zodpovedne napísať, že môj manžel by absolútne so mnou súhlasil. keby som robila v domácnosti iba ja, razantne by sa proti tomu postavil so slovami, že nie som predsa jeho slúžka.... pritom nie raz, keď sme boli spolu sústavne viac dní, som mu navrhla, že nech nechá tu, že veď idem prať, operiem. nie, on radšej odbehol domov, opral si, ožehlil...
on vie urobiť všetko: operie, uvarí, uprace, ba dokonca mnohokrát príde k nám a varí nám. urobí mi kopec vecí (mužských) v domácnosti a nič za to nechce. robí to pre mňa a robí to s láskou. a ja robím veci s láskou pre neho. síce iné, ale robím 😀

ja by som si magora za manžela ani nevzala 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
sense
4. sep 2022

@zoro9836 ale ved to je to co veľa mužov očakáva nie? Platby napoly, vid dokonca v tomto prípade ešte aj sumu za opotrebovanie ale nikde nie je ani slovo ze on bude robiť tiež domáce práce.

A môj tiež povedal ze nie som slúžka aby som robila všetko a napriek tomu nežiada odo mňa sumu za opotrebovanie jeho gauča. Ale v tvojom ponímaní ho ja využívam

zoro9836
Odpoveď bola odstránená