icon

Platby za bývanie v partnerovom byte

3. sep 2022

Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?

kristiii
3. sep 2022

@zoro9836 takže ja by som mu mala podľa teba zaplatiť povedzme za opravu sifónu a poondeneho vypínača a on by mi mal zaplatiť nájom za to, že u mňa býva? No ďakujem pekne za také vzťahy, v Tom prípade som ozaj rada, že som len sama so synom

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
3. sep 2022

Po tejto debate (vďaka za ňu, uka, ala mužský pohľad na vec) by som to zhrnula do par rad pre dámy, ktoré sa prisťahujú do nehnuteľností, kde nie sú zapísané na LV
Neprispievajte na platenie hypotéky, sú to peniaze, o ktoré by ste museli veľmi zložito bojovať, ak by ste sa k nim vôbec dostali
Plaťte len alikvotnu čiastku nákladov spojených s bývaním a o spôsobe výpočtu alikvotnej čiastky sa hneď na začiatku dohodnite.
Náklady na chod domácnosti a potraviny si vyriešte hneď na začiatku, a definujte, čo do tých spoločných nákladov patrí, lebo váš lak na nechty tam patriť nebude
Vopred sa dohodnite, ako si podelite domáce práce
Za svoje peniaze kupujte do spoločnej domácnosti len veci, ktoré môžete odmontovať a odniesť.
A co je najdôležitejšie, po rozchode počítajte s tým, že vám, bez ohľadu na to ako ste sa podieľali na chode domácnosti a koľko ste do jej údržby vvrazili peňazí a casu, bude vystavený účet za opotrebenie nehnuteľnosti.

kristiii
3. sep 2022

@viestta čo sa týka tejto diskusie súhlasím, ale na základe vlastných skúseností stále aj vo svojom veku verím, že sú aj muži, ktorí zmýšľajú inak než Zoro či Peter.. snáď..

bessie12
3. sep 2022

@kristiii ano su aj taki muzi co rozmyslaju inak.

kristiii
3. sep 2022

@bessie12 vďaka za nádej 🙂

bessie12
3. sep 2022

@kristiii treba len verit a dufat, ze na takeho natrafis 🙂

viestta
3. sep 2022

@kristiii áno sú, aj ja mam jedného z tej inej kategórie.

bessie12
3. sep 2022

@viestta podobne. Tiez mam takeho 🙂

kristiii
3. sep 2022

@bessie12 @viestta teším sa s vami baby (a aj tíško závidím) samozrejme v dobrom 😘

viestta
3. sep 2022

@kristiii vieš čo chceš, takže stačí nájsť tu zlatú nugetku v kope hlusiny

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kristiii
3. sep 2022

@viestta joj, keby to bolo také ľahké..zas ani ja nie som najmäkší oriešok 😁 čo si budeme..

viestta
3. sep 2022

@zoro9836 co si kvôli nej vymeskal poobednú sex?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
3. sep 2022

@zoro9836 však keď ti to spôsobuje vážne zdravotné problemy tak nečítaj, nepíš. Účasť v debatách kde som ja nie je pre teba povinná.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
janka1011
3. sep 2022

@kristiii potvrdzujem, že vďakabohu sú aj iní chlapi ako zoro a peter, mám takého jedného doma. Týchto dvoch žujov by som nechcela ani keby boli jediní na svete ☺

kitycat
3. sep 2022

@viestta hej, on sa dlho vykrucal ale mne bolo jasne, ze robi z domacich prac uplne minimum. Po opise jeho priorit mam dost.

Ale dakujem za odpoved @zoro9836. Hlavne, ze vy ste spokojni s tymto nastavenim. Pre teba je muz tvor nadradrny a zena podradena.

panelacikova
3. sep 2022

@kristiii
@bessie12
@viestta niektorí muži totiž chápu, že staranie sa o domácnosť, či prípadne dokonca spoločné dieťa-deti, je naozaj obrovský prínos do spoločného života a vo vlastnej nehnuteľnosti takéto chujoviny nevyžadujú (ako je podieľanie sa na opotrebovaní hajzla napríklad)... neviem, či by ma nadchol taký "chlap", ktorý by vyratúval pomaly každú korunu na polovicu.... tým nechcem naznačiť, že som výžierka, chráňboh. ja som bola vždy sebestačná a nezávislá. ale už keď som s niekým zdieľala spoločnú domácnosť, tak to bol človek, ktorý mal v tomto smere chrbtovú kosť....

bessie12
3. sep 2022

@panelacikova presne tak. 100% suhlas. 👍👍👍 Nastastie ten moj si to vazi, ze sa staram o domacnost a nefrfle.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kitycat
3. sep 2022

@zoro9836 nic ti nevkladam. Vyjadrujem moj pohlad na tvoju osobu z dlhodobeho vnimania tvojich prispevkov.

Mozno sa len zle vyjadrujes, ale ozaj mam ten pocit

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
viestta
3. sep 2022

@kitycat ja som už s ním o domácich prácach a ich delbe diskutovala v kadejakých témach. Jedine co som sa dozvedela, že spravil omietky. Ale v konečnom dôsledku je mi jedno čo robí alebo nerobí doma. Len keby toľko nemlatil prázdnu slamu.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kitycat
3. sep 2022

@zoro9836 citam tvoj prispevok z 18:12 a teda tvoj pohlad na (tvoje) manzelstvo je ozaj tragicky... namaha, kompromisy. NIEKTO s kym welnessujes a sexujes?

viestta
3. sep 2022

@zoro9836 ty sluchaj a nerečuj. Bo teľo rečuješ, že nikeho nečuješ

zoro9836
Odpoveď bola odstránená