Platby za bývanie v partnerovom byte
Žienky, ktoré bývate v byte partnera (môj má na byt hypotéku)
koľko (konkrétne v €) a za čo mu prispievate?
Po tejto debate (vďaka za ňu, uka, ala mužský pohľad na vec) by som to zhrnula do par rad pre dámy, ktoré sa prisťahujú do nehnuteľností, kde nie sú zapísané na LV
Neprispievajte na platenie hypotéky, sú to peniaze, o ktoré by ste museli veľmi zložito bojovať, ak by ste sa k nim vôbec dostali
Plaťte len alikvotnu čiastku nákladov spojených s bývaním a o spôsobe výpočtu alikvotnej čiastky sa hneď na začiatku dohodnite.
Náklady na chod domácnosti a potraviny si vyriešte hneď na začiatku, a definujte, čo do tých spoločných nákladov patrí, lebo váš lak na nechty tam patriť nebude
Vopred sa dohodnite, ako si podelite domáce práce
Za svoje peniaze kupujte do spoločnej domácnosti len veci, ktoré môžete odmontovať a odniesť.
A co je najdôležitejšie, po rozchode počítajte s tým, že vám, bez ohľadu na to ako ste sa podieľali na chode domácnosti a koľko ste do jej údržby vvrazili peňazí a casu, bude vystavený účet za opotrebenie nehnuteľnosti.
@kristiii
@bessie12
@viestta niektorí muži totiž chápu, že staranie sa o domácnosť, či prípadne dokonca spoločné dieťa-deti, je naozaj obrovský prínos do spoločného života a vo vlastnej nehnuteľnosti takéto chujoviny nevyžadujú (ako je podieľanie sa na opotrebovaní hajzla napríklad)... neviem, či by ma nadchol taký "chlap", ktorý by vyratúval pomaly každú korunu na polovicu.... tým nechcem naznačiť, že som výžierka, chráňboh. ja som bola vždy sebestačná a nezávislá. ale už keď som s niekým zdieľala spoločnú domácnosť, tak to bol človek, ktorý mal v tomto smere chrbtovú kosť....
@panelacikova presne tak. 100% suhlas. 👍👍👍 Nastastie ten moj si to vazi, ze sa staram o domacnost a nefrfle.

@zoro9836 takže ja by som mu mala podľa teba zaplatiť povedzme za opravu sifónu a poondeneho vypínača a on by mi mal zaplatiť nájom za to, že u mňa býva? No ďakujem pekne za také vzťahy, v Tom prípade som ozaj rada, že som len sama so synom