Po bankrote
Môžem si po bankrote zobrať telefón na splátky ? Od bankrotu je pol roku .
Nie neda sa kup si za dvacku pouzitu nokiu a pod
Zarob si, nauč sa hospodáriť s financiami.
5 rokov ziadne pozicky ani splatky nemozes brat...takze si proste nasetri.
Pre tvoje vlastne dobro si všade na black liste cca 5 rokov. Myslím že posledné čo potrebuješ je zas si nabrat splátky.
Buď si našetri a kúp si mobil v hotovosti, alebo sa uskromi a kúp si niečo zo záložne
Hlava mi neberie. To bol najväčší omyl takzvanej ľavicovej vlády, tieto rôzne osobné bankroty. Ludia si napožičiavajú bezhlavo na hlúposti, sú leniví ísť robiť, nesplácajú a druhým ľuďom zostanú len oči pre plač, lebo nedostanú späť svoje peniaze.
a co ti treba najnovsi iphone?
Pokial viem, tak pri bankrote aj podpisujes prehlasenie, ze si nebudes naberat ziadne nove zavazky a vytvarat nove dlhy po dobu 6rokov, lebo sa to moze považovať za nepoctivy zamer a bankrot ti moze byt zruseny a budes dlzit znova všetko ako ored bankrotom..
Mozno sa mýlim, ak ano, opravte ma..
Áno. Poznám ľudí, ktorí majú na splátky veci a sú po bankrote. A nemuseli čakať 5 rokov ako píšu vyssie. Treba sa len informovať v predajni, či schvália telefón na splátky, nie tu na MK.
Treba podať žiadosť a uvidíš. Schvaľujú sa úvery aj skôr ako 5 rokov po OB, dokonca aj hypotéka sa dá vziať, vedia to banky schváliť. Ale z morálneho hľadiska... ozaj je potrebné kupovať si mobil, na aký nemám? Ponaučenie žiadne? Že ak už mám skúsenosť, že som dlhy nebola schopná splácať a dospelo to až do OB, tak ak sa už idem zadĺžiť, tak z nejakého zmysluplného dôvodu (napríklad bývanie)? No čo už, ako sa vraví, komu niet pomoci...
Po bankrote nedostanes nikde nic najblizsich 10rokov
@zoro9836 nesúhlasím s tým, že je to pragmatizmus. Robím s financiami 2 desaťročia, videla som za ten čas X ľudí, ktorí sa dostali do problémov nielen pre nízku finančnú gramotnosť a obmedzené IQ, ale aj pre vychcanosť. A že ich je obrovské %. Takýto ľudia si nezaslúžia zbaviť sa dlhov takouto formou. Podstúpiť bankrot, zbaviť sa dlhov a nechať iné spoločnosti v mínuse a následne si chcieť zobrať mobil na splátky, to ozaj nie je v poriadku. To je čisté nepochopenie systému a vychcanosť.
Na Slovensku je národný sport brat na pôžičku veci, na ktoré nemám , obviňovať zo všetkého štát, spoliehať sa naň , že mi všetko zabezpečí, to je pôžitok komunizmu, žiaľ v reálnom svete to ale už nefunguje.
@zoro9836 a co branilo mlademu muzovi pracovat aj doteraz a poctivo platit dlhy? Mlady sa ide zenit a teraz sa zobudil? Veritelia k tomu pridu ako? Pre niekoho tupost pridu ini ludia o peniaze. A oni odrbali 2x. Prvy krat stat, ked robili nacierno, druhy krat odrbali veritela. Nic sa im nemalo odpustat, naucia sa na vlastnych chybach.
@zoro9836 čerpať úver nie z banky, ale z drahej nebankovky nie je problém systému, v prvom rade je to problém človeka. Áno, žiaľ, človek nemôže za obmedzené IQ a ani za to, že finančne negramotní ľudia vychovávajú ďalších finančne negramotných. Napriek tomu s tvojím názorom nesúhlasím. Ak by si vlastnil banku (nerieš že nereálna predstava), tiež by si mal rovnaký názor? Že by bolo podľa teba okej, že niekomu požičiaš peniaze, nevráti ti ich, podstúpi bankrot a už ani nemusí a ty ostaneš v mínuse. Treba sa na to pozrieť aj z tohto pohľadu. Drvivá väčšina ľudí, ktorí sú v sra**ách tam je preto, že financujú veci, na ktoré nemajú. Ako napríklad mobil na splátky.
@zoro9836 to je chore zmyslanie. Preco by ho zamestnavatelia klamali?? Co takto slusne pracovat a platit si svoje dlhy? A pouzivat mozog.
@zoro9836 🤦♀️
@ivkazba áno je to tak teraz do 10 rokov nedostaneš nič.
@zoro9836 nesúhlasím s tým, že je to pragmatizmus. Robím s financiami 2 desaťročia, videla som za ten čas X ľudí, ktorí sa dostali do problémov nielen pre nízku finančnú gramotnosť a obmedzené IQ, ale aj pre vychcanosť. A že ich je obrovské %. Takýto ľudia si nezaslúžia zbaviť sa dlhov takouto formou. Podstúpiť bankrot, zbaviť sa dlhov a nechať iné spoločnosti v mínuse a následne si chcieť zobrať mobil na splátky, to ozaj nie je v poriadku. To je čisté nepochopenie systému a vychcanosť.
@ivkazba ludia po bankrote sa zamestnaju na trvaly pracovnu pomer pretoze nemaju uz exekúcie.z platu odvadzaju dane .teda prispievaju do štátneho rozpoctu.ked boli zadlzeni tak aj 10 rokov alebo cely zivot robili na cierno a stat nic nedostal z ich platu.takze najprv sa zamysli co pises.ak vas chyti revizor tak mate pokutu 112 eur a Listok stoji 1,40e.dopravny podnik dostane zadarmo 111 e.zadarmo!! ak nezaplatite tak zo 112 e bude 400e .teda aky chudaci veritelia.a oddlzenim ani veritelia neodidu naprazdno.
@zoro9836 čerpať úver nie z banky, ale z drahej nebankovky nie je problém systému, v prvom rade je to problém človeka. Áno, žiaľ, človek nemôže za obmedzené IQ a ani za to, že finančne negramotní ľudia vychovávajú ďalších finančne negramotných. Napriek tomu s tvojím názorom nesúhlasím. Ak by si vlastnil banku (nerieš že nereálna predstava), tiež by si mal rovnaký názor? Že by bolo podľa teba okej, že niekomu požičiaš peniaze, nevráti ti ich, podstúpi bankrot a už ani nemusí a ty ostaneš v mínuse. Treba sa na to pozrieť aj z tohto pohľadu. Drvivá väčšina ľudí, ktorí sú v sra**ách tam je preto, že financujú veci, na ktoré nemajú. Ako napríklad mobil na splátky.
@ivkazba ludia s nízkym IQ su aj zároveň vychcani podla teba.toto mi nejako hlava neberie tuto tvoju logiku.robis 20r s financiami a preto tvrdis ze si videla x ludi ako sa dostali do fin.problémov pre Nízke IQ.asi robis v potravinach za pokladňou s financiami.tvoje komentare k bankrotu su plne zloby,nenavisti,povysenosti,bezcharakternosti.to ze si povies svoje a obhajis to tym ze povies ,ze je to tvoj nazor tak ti poviem novinku.nazor moze byt aj primitívny.je nazor múdry a hlúpy.podla teba je oddlzeny clovek vychcani a s nizkym IQ?.ty se teda ta mudra s IQ nad 110 ano?.predpokladam ze mas aj vysokoškolské vzdelanie.vies,byt vzdelaný este neznamena byt aj nutne mudry 🙂 citaj pomaly prosim co budem dalej pisat aby si to aspon trocha pochopila.clovek si neberie uver ,lízing,nieco na splatky na to aby sa zadlzil.na to aby dostal uver musi splnat iste kriteria.musi byt zamestnaní niekolko mesiacov najlepsie na Trvaly pracovny pomer.zdokladovat prijem,nemat zaznam v registri neplaticov,dat tri posledne výplatne pásky a sadu inych dokladov.to ze uver dostane znamena ze nie je neplatic,zaraba,plati dane a podobne.ci sa mylim? oprav ma ak ano.ty tvrdis ze iba finančne negramotny a hlupy clovek si berie uver a neplati.nezamestnaným a dlznikom predsa uver nikto neda.ci ano? podla mna urcite nie.uvadzas ze ziadatel o uver je vychcani .ako vybabres s niekym od koho ziadas uver? nijako.potrebujes svoju schopnost splacat preukazat.debilovi a financne negramotnemu peniaze nikto neda.budem zarabat 1500e mesacne ,poziciam si 300e lebo sak mozno nedoplatok na vode alebo elektrike .neočakávaný vydavok a nebudem to splacat aby som dostal exekuciu a zablokovaný ucet a zrazky zo mzdy ? tuto vychcanost si mala na mysli.noo cudna vychcanost by to bola teda.to tak jedine by som vychcal sam zo sebou a nie s veritelom. uver si ludia neberu iba z titulu ,ze mozu.uver si ludia beru na to, aby si dali rychlo opravit auto,kupili si bicykel lebo vcera im ho niekto ukradol ,na dovolenku ,na lizing,hypoteku,alebo na advokata ktoreho musia najat lebo sa idu sudit so susedom alebo zamestnavatelom a podobne.na uver zije kazdy jeden človek.ty tiez predpokladam ze kazde dva roky si u svojho operatora predlzujes pausal a vyberes novy mobil lebo je ku pausalu na dva roky a splacas ho i ked mozno iba po dve eura mesacne s pausalom.toto nie je úver?ak mas pausal teda uver tak tiez mas nizke IQ ako to tvrdis o inych? 🙂poviem ti presne ako sa nechtiac dostat do stavu neschopnosti splacat a aky to ma brutalny a devastacny dopad na dlznika.nie na veritela ale na dlznika.veritel si tvoj dlh ktory nesplatis uprace .odpise ,da do nakladov a ine finty.hracka pre neho a zaroven riziko podnikania.spolocnost ktora ti poskytne uver nie je vychcana podla teba ? nie,podla teba su to super spolocnosti,ktorym klienti nesplacaju.a teraz podme rozobrat ako si clovek nechtiac rozbije zivot na cele roky lebo nečakane okolnosti zariadili ze nedokaze plnit záväzky voči veriteľovi.dlznik volakedy davno bol zamestnaní zarabal 1400 mesacne.mal príplatky mesiac dovolenky rocne,nadcasy,gastrace,platil dane.mal ucet v banke .setril si kazdy mesiac ale sak chcel aj nieco hned napr.auto.tak si pozical 2000e aby si dolozil a kupil napr.auto.pozicku dostal lebo sak nebol financne negramotny.2000e po 400e mesacne az do splatenia teda aj s urokom vrati 3000 alebo 3500e .tak to chodilo volakedy .teraz ti pozicaju 2000 a splatky mas na dva roky ak nie na viac a urok iba 15-20℅.vtedy si 2000e musel splatit do par mesiacov.tak ma splacat po 400e par mesiacov.splaca kazdy mesiac .po dvoch mesiacoch splacania pride o prácu alebo ma uraz.alebo ine necakane udalosti.toto sa ludom stava bezne a casto.nema pracu dva tyzdne posledna vyplata bude robit polovicu mzdy lebo sak iba dva tyzdne v mesiaci odrobil.dostane 700 ciste a 400e splatka.rozmysla teraz co dalej nema na splatku.vola do nebankovky aby to poriesili ale novy splatkovy nedostane na mensiu splatku.veritela nezaujima ze ma problemy ,chce svoje prachy.sak ok ved su jeho.posle mu upomienku kde mu da lehotu 3 dni na splatenie celej zvysnej sumy teda cca 2000e lebo nezaplatil splátku a teda porusil zmluvu..tri dni dostane na splatenie.uroky sa nesplacanim navysuju aj o 0,8 % na den.z 2000e je to po mesiaci 2200 atd.to nema predsa ako dat do troch dni.pozicku dalsiu mu nikto neda lebo je nezamestnany uz dva tyzdne.o mesiac pozdrav od exekutora a trovy,odmeny atd a uz dlzi 3000e.zablokovany ucet,zamestnat na zmluvu sa nemozes lebo exekutor by ti nechal iba tretinu zo mzdy a takto sa zit neda nkekolko mesiacov .je nútený pracovat na cierno ,bez naroku a dovolenku,bez priplatkov,za sviatok nocne,bez gastracov a jeho hruba 1000e mzda je zaroven aj cista mzda.jeho zamestnavatel ho moze okradat a neplatit za neho odvody alebo max 20e mesačne.nemusi lebo mu dal dohodu alebo dohodu o praci.on usetril par stoviek mesacne a teba dava 5e na hodinu.toto je vychcanost.cierna ekonomika.aj jeho kolegovia su na cierno .co povies? aky je teraz tvoj nazor.takto presne sa to stalo mojmu kamaratovi.5 rokov nevedel pohnúť s pohľadávkou ktora po 5 rokov narastla z 3000 na 23000e.dobre citas 23000e.ano stat stakymito zatocil a dal moznost ludom sa tejto uzery zbaviť.potom ta oddlzia ,ty nemas dlh zamestnas sa na TPP a platis dane a mas vsetki benefity v praci a mas pokoj.stat na tom iba ziska lebo oddlzeny clovek nemusi robit na cierno a odvadza dane statu .zdravotka v plnej výške a podobne.zivis sa sam nemusi ta zivit stat.teda ak si porozumela co som napisal tak si prave zistila kto je vychcany a kto je chudak.uvery a hlavne uroky ozobracuju ludi .a hlavne neempatia veritelov.takto to chodí.takze ked si objednas pizzu a kurier ti ju prinesie a ty sa na neho usmejes lebo bude mily tak pamataj ze to na 90% moze byt tiez niekto kto musi robit roky na cierno pre nenazranost nebankoviek.tak uz nepis bludy a nezavadzaj tu ludi.ludia sa tu chcu nieco dozvedieť.na to to tu je.ludia nie su zvedavy na Hlupy nazor a ponizovanie .

To naozaj niekto krachne a hned po par mesiacoch si chce brat dalsie pozicky na nieco nepotrebne k zivotu ako mobil? Teraz je tolko starych mobilov vsade, lebo kazdy chce vzdy najnovsi model, ze ti hocikto z rodiny aj cudzi, daruje 2-3 rocny mobil a nemusis si nan poziciavat