icon

Pocítili ste už následky konsolidácie?

Včera o 13:11

Ahojte, zachytila som už ľudí ako sa sťažujú na nižšiu výplatu a vyššie odvody. ako to vnímate vy? pocítili ste to už?

ariannazara
Včera o 15:23

Staci mi ked vojdem do lekarne a potravin, tie ceny su uz 🤬

anonym_66eb3a
Včera o 15:28
@anonym_431a4d

@anonym_autor pocítila som to už minulý rok v decembri, kedy som prišla o prácu

@anonym_431a4d mrzí ma to, môj muž tiež

alica110
Včera o 15:29
@anonym_119b6b

@anonym_autor aspoň sa ľudia naučia hospodáriť. Zili si mnohí nad pomery a teraz sú nemilo prekvapení.
A ano, mam o niečo vyššie výdavky, ale nežijem na doraz výplaty, akurát menej odložím.

@anonym_119b6b Dúfam, že to bolo myslené len ako vtip.

anonym_ba9f07
Včera o 15:50
@anonym_119b6b

@anonym_autor aspoň sa ľudia naučia hospodáriť. Zili si mnohí nad pomery a teraz sú nemilo prekvapení.
A ano, mam o niečo vyššie výdavky, ale nežijem na doraz výplaty, akurát menej odložím.

@anonym_119b6b Dúfam že nie si škaredá, lebo sprostá si aj za troch. Keby si bola ešte aj škaredá, o by bola už úplna tragédia.

anonym_515326
Včera o 15:51

Zálohové platby len za vodu o 18€ vyššie, každý mesiac. To ešte čakám čo príde za elektrinu, plyn. Rátam že mesacne o 100€ viac na platbách. Potraviny asi spomínať nemusím že? A to ževraj teraz vo februári príde nižšia výplata kvôli nejakým vyšším odvodom, tak bude fasa. Takze suma sumárum len za veci ktoré platit musíme a nemôžem ich znížiť, nám ujde mesacne okolo 200€. Za chvíľu zacnu ľudia krachovat, lebo každý si bude strazit svoju peňaženku a nebudú míňať na služby. Ešte len bude veselo.
Ale nevadí, hlavne že vyvolení majú vily v chorvatsku, na francúzskej riviére, machovu stenu za 175k€ či koľko a svietiaci panel, lebo to skutočne v tomto štáte treba 🙌🏼

adulkam
Včera o 15:54

Samozrejme hlavne ori potravinach,co bezne kupujem a viem kolko stali,vidim kazdy 2 -3 mesiac zvysenie

zafir01
Včera o 16:07

@anonym_autor ano pocitila to aj nasa rodina 2+4 . Aby sme si udrzali nas standard pracujem cca 200 hodin mesacne.
Predtym mi stacil jeden skrateny uvazok

moonlight1210
Včera o 16:19
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b nad pomery? Nebud z trapnu.
Aspon nie tu na komiku, ked uz medzi ludmi ocividne bezne si.

esmey
Včera o 16:21

Nám je to jedno, my sa máme dobre a keď bude treba, máme široký priestor kde sa uskromniť aby sme to ani necítili. Ale nezávidim dezolé a jednobunkovcom ktorí volili túto bandu a už donedávna žili z ruky do huby. Užite si to :D

moonlight1210
Včera o 16:25

Myslim, ze tato @anonym_119b6b a tato @anonym_64a68b z diskusie o epsteinovi, bude jedna a ta ista.
Rovnako prazdna, rovnako hlupa.

carolynka
Včera o 17:04
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b a politici, hlavne ti z koalicnych stran sa tiez konecne naucia hospodarit, ci len bezni obcania si maju utiahnut opasky?

luccys
Včera o 17:05

Ale asi su ludia spokojni, ked ma Smer stale okolo 18%...tak problem gde?😏

tata1401
Včera o 17:10

@anonym_autor v decembri som prišla o prácu 🥴 takže pocítila a riadne

siska53
Včera o 17:32

@anonym_autor Konsolidaciu citime uz dobre dva roky, ceny idu brutalne hore, ale nase prijmy tak prudko nestupaju.

jednoduchomaria89
Včera o 17:56

Konsolidácia este nezačala , alebo ? Pre mňa konsolidácia nie je zvýšenie daní alebo odvodov , to je len zvýšenie daní a odvodov ( čo za to ? Absolútne nič .... Rozbité cesty ,chodníky , nekvalitné zdravotníctvo so zalostnou digitalizáciou ,detto ostatné služby , plno úradov ,starostov ,poslancov a nič poriadne nefunguje ) . Konsolidácia by bola zrušenie polovice ministerstiev , redukcia tajomníkov ,poslancov , zmrazenie zbytočných nákupov , rekonštrukcii úradu vlády , veganskych balzamov) apropo ten dlh neklesol ani o 1%

ndrag
Včera o 18:10

😊

luccys
Včera o 18:21
@ndrag

😊

@ndrag Vsak on sa len pytal, on nepovedal, ze budu lacnejsie😄

ndrag
Včera o 18:23
@luccys

@luccys inak pravda, ved stale vsetci len chceme :D

marionete
Včera o 19:08
@katkazatka

Uz daaaaavno. Nevolajme to konsolidacia. Je to sproste zdrazovanie, aby oni mali na vily v Chorvatsku a machove steny. A aby VYSTEGDO mohla lietat 1.triedou za dcerou do Usa za nase.

@katkazatka a ešte si tá SMERoHLAS banda zdvihla platy🤮

anonym_ed605a
Včera o 19:12

Ano a velmi kruto. Uz par mesiacov odkedy slo vsetko hore nezvladame platit hypoteku. Musime sa s 2 detmi prestahovat do mensieho 😔 neda sa toto zvladat, uz sa minuli vsetky uspory a bude to len horsie

anonym_de2b56
Včera o 19:31

jasne, ze ano, zatial to kompenzujem tym, ze viac pracujem, ale to sa tiez neda donekonecna. o energopomoci sa radsej nebudem vyjadrovat, lebo elektrina nam vysla a plyn kvoli / v adrese nie, lebo sa vraj zle preklopili udaje... proste funkcny stat.

anonym_de2b56
Včera o 19:33

oo a este sa mi zvysil dobrovolny odvod o 60e. tak ho planujem zrusit a budem si sporit na dochodok inak.

anonym_439a75
Včera o 19:58

Nie, necítim to ale len vďaka momentálne rastúcemu platu (o 200-300€ viac + odmeny každé 3m). Energopomoc som dostala 20€ 🙄. Úprimne, neviem k čomu mi mali pomôcť, už by som radšej uvítala, keby o tých 20€ viac dostal niekto, kto ich potrebuje naozaj.

nyusika
Včera o 20:02
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b
Typická odpoved jednoduchého človeka

Úprimne prajem všetkým, čo týchto mafiánov volili, aby živorili. A nie, vôbec sa za tento pocit nehanbím

Posledné, čo od vládnej koalície očakávam je to, aby ma tí pedifilní zlodeji učili HOSPODÁRIŤ

sara07
Včera o 22:38
@luccys

@luccys 😂😂😂 vole konečne som ho pochopila, vážne on sa nas len pytal 😅😅😅

sara07
Včera o 22:40
@marionete

@katkazatka a ešte si tá SMERoHLAS banda zdvihla platy🤮

@marionete a nechtiac ani odvody neplatia 😂 tak su opravnene tak nemaju čo platit ako bežny smrtelnik su predsa niekto s majačikom nie nejak plebs

btus
Dnes o 03:57
@anonym_ed605a

Ano a velmi kruto. Uz par mesiacov odkedy slo vsetko hore nezvladame platit hypoteku. Musime sa s 2 detmi prestahovat do mensieho 😔 neda sa toto zvladat, uz sa minuli vsetky uspory a bude to len horsie

@anonym_ed605a to mi je ľúto. ☹

anonym_cbc21d
Dnes o 04:33
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b čo znamená nad pomery? Dovolenka, chata, auto, kvalitnejšia strava, odevy, dostupnosť liečiv? Tak to by mal byť zlatý stred. Časy, kedy sa hrdlačilo za čias Jánošíka sú dávno preč. Či podľa teba bolo lepšie, keď ľudia nemali čo do úst, žili 11 v jednej izbe a chudoby plné kúty, deti zomierali na nedostupnosť antibiotík? Ja žasnem, ako môže byť niekto tak sprostý 🤦‍♀️

anonym_cbc21d
Dnes o 04:37
@hopatko

@anonym_119b6b aha takze o toto sa jedna. Tu ide teda o edukativny charakter tohto ozobracovania a osprostievania naroda. Vzdelavame sa! Fico nas to nauci ako zit jak v ruskej gubernii, uz rozumiem...

@hopatko národ odprostený vždy bol a vidíš, že je ešte sprostejší.

btus
Dnes o 04:57
@jednoduchomaria89

Konsolidácia este nezačala , alebo ? Pre mňa konsolidácia nie je zvýšenie daní alebo odvodov , to je len zvýšenie daní a odvodov ( čo za to ? Absolútne nič .... Rozbité cesty ,chodníky , nekvalitné zdravotníctvo so zalostnou digitalizáciou ,detto ostatné služby , plno úradov ,starostov ,poslancov a nič poriadne nefunguje ) . Konsolidácia by bola zrušenie polovice ministerstiev , redukcia tajomníkov ,poslancov , zmrazenie zbytočných nákupov , rekonštrukcii úradu vlády , veganskych balzamov) apropo ten dlh neklesol ani o 1%

@jednoduchomaria89 to by najskôr tá banda v parlamente musela vedieť, čo je to konsolidovať.