Pocítili ste už následky konsolidácie?
Ahojte, zachytila som už ľudí ako sa sťažujú na nižšiu výplatu a vyššie odvody. ako to vnímate vy? pocítili ste to už?
Bude este horsie,ak nemate istotu kazdorocneho zvysenia platu/platov,tak ludia uz nebudu mat ani z coho setrit,usetrit a najhorsie ani z coho platit hypo a povinne platby,ci ozaj byt iba na rozkoch.A takych ludi bude pribudat a pribudat.Bude sa delit uz len chudoba a este horsia chudoba.
@anonym_119b6b Dúfam, že to bolo myslené len ako vtip.
@alica110
obavám sa, že to bolo myslené vážne
…veď už nejak bude
…veď sa trochu uskromníme
…vzdy sa da este viac šetriť
Hlavne že PS nie je vo vláde
ze mame v ustave dbe pohlavia
ze nas n ebudu znasilnovat migranto
ze nebudeme dodavat zbrane na Ukrajini...hahahaaaaa, cisty toto vysmech
Totosu ich argumenty
Žijú pod hranicou chudoby, absolútne im nenapadne, že namiesto šetrenia z ničoho by sa mohli snažiť radšej mať sa lepšie
Nie, im stačí vedieť, že možno sa na niekto horšie ako oni a to ich drží pri živote
@alica110
obavám sa, že to bolo myslené vážne
…veď už nejak bude
…veď sa trochu uskromníme
…vzdy sa da este viac šetriť
Hlavne že PS nie je vo vláde
ze mame v ustave dbe pohlavia
ze nas n ebudu znasilnovat migranto
ze nebudeme dodavat zbrane na Ukrajini...hahahaaaaa, cisty toto vysmech
Totosu ich argumenty
Žijú pod hranicou chudoby, absolútne im nenapadne, že namiesto šetrenia z ničoho by sa mohli snažiť radšej mať sa lepšie
Nie, im stačí vedieť, že možno sa na niekto horšie ako oni a to ich drží pri živote
@nyusika vidis to v temach,ze je vela zien,co zije uz pomaly z nicoho,a prida dalsia a dalsia este viac z nicoho,z velkeho nic.Potom pride dalsia tema zase opacna,kde sa zeny stale maju dobre a tieto sa potom cuduju,ze vlastne sk neni na tom tak zle.Skutocnost je taka,ze to percento sa bude zvysovat a zvysovat,co sa maju a budu mat zle.
@nyusika vidis to v temach,ze je vela zien,co zije uz pomaly z nicoho,a prida dalsia a dalsia este viac z nicoho,z velkeho nic.Potom pride dalsia tema zase opacna,kde sa zeny stale maju dobre a tieto sa potom cuduju,ze vlastne sk neni na tom tak zle.Skutocnost je taka,ze to percento sa bude zvysovat a zvysovat,co sa maju a budu mat zle.
@anonym_aebd53 my sa mame dobre, napriek tomu je nam jasne, ze to nie je zase az tak bezne...ludia zivoria a im to proste nevadi - ved sa uskromnia.
@anonym_aebd53 my sa mame dobre, napriek tomu je nam jasne, ze to nie je zase az tak bezne...ludia zivoria a im to proste nevadi - ved sa uskromnia.
@nyusika kym este budu mat z coho,zle bude az vtedy ked uz nebude to ,,,z coho,,,potom sa prebudia.Teraz vela ludi prislo o pracu,citame aj v tejto teme,a to este pocas roka pridu dalsi a dalsi o pracu.Konsolidacia bude styl,ze ludia pojdu na podporu a stat opät bude vyplacat a este väcsom minuse,dlhu bude.
Fico a spol vobec nerozmyslaju,a mozno je to ozaj cielene znici SR,aby sa spojila s inym statom.Tak ako bolo ceskoslovensko,aj toho sa mozno opät dozijeme.
@nyusika kym este budu mat z coho,zle bude az vtedy ked uz nebude to ,,,z coho,,,potom sa prebudia.Teraz vela ludi prislo o pracu,citame aj v tejto teme,a to este pocas roka pridu dalsi a dalsi o pracu.Konsolidacia bude styl,ze ludia pojdu na podporu a stat opät bude vyplacat a este väcsom minuse,dlhu bude.
Fico a spol vobec nerozmyslaju,a mozno je to ozaj cielene znici SR,aby sa spojila s inym statom.Tak ako bolo ceskoslovensko,aj toho sa mozno opät dozijeme.
@anonym_aebd53 vzdy nejake prezivoria...proste budu jest suche rozky, sediet doma a premyslat, ako sa da viac usetrit.
to je taka mentalita...na kave v podniku neboli roky, na veceri asi nikdy, na dovolenky nechodia - naco ? ved maju zahradku.
kde sa idu zodrat, aby nemuseli kupovat.
a takto vychovavaju aj svoje deti - volaju to "ucime ich k skromnosti"
ale rozdiel medzi skromnostou a "nemam inu moznost" je obrovsly
@anonym_aebd53 vzdy nejake prezivoria...proste budu jest suche rozky, sediet doma a premyslat, ako sa da viac usetrit.
to je taka mentalita...na kave v podniku neboli roky, na veceri asi nikdy, na dovolenky nechodia - naco ? ved maju zahradku.
kde sa idu zodrat, aby nemuseli kupovat.
a takto vychovavaju aj svoje deti - volaju to "ucime ich k skromnosti"
ale rozdiel medzi skromnostou a "nemam inu moznost" je obrovsly
@nyusika a pockaj este cez leto,tie vylevy,ze ako to ludia robia,ze chodia kazdym rokom na dovolenku a my,ja som este nikdy nikde pri mori nebola.Byva to tu kazdym rokom.Tie iste vylevy.
@nyusika a pockaj este cez leto,tie vylevy,ze ako to ludia robia,ze chodia kazdym rokom na dovolenku a my,ja som este nikdy nikde pri mori nebola.Byva to tu kazdym rokom.Tie iste vylevy.
@anonym_aebd53 no ved tam chodia preto, aby sa chvalili na IG 😀 😀 😀
toto tu bolu uz teraz v lete
a naco pridavaju fotky na konika ? no aby sa chvalili, nic ine...ved ony by sli tiez, ale nechce sa im 😀 😀
@anonym_aebd53 no ved tam chodia preto, aby sa chvalili na IG 😀 😀 😀
toto tu bolu uz teraz v lete
a naco pridavaju fotky na konika ? no aby sa chvalili, nic ine...ved ony by sli tiez, ale nechce sa im 😀 😀
@nyusika viem,minuly rok to tu zilo s tymi chvaleniami sa luxusnymi dovolenkami.Zabudaju na to,ze clovek maka,aby si aspon na tych 11dni naozaj uplne odpocinul aj s rodinou,mimo domu,mimo bytu.To nevynahradi ani bazen na zahrade.
@nyusika viem,minuly rok to tu zilo s tymi chvaleniami sa luxusnymi dovolenkami.Zabudaju na to,ze clovek maka,aby si aspon na tych 11dni naozaj uplne odpocinul aj s rodinou,mimo domu,mimo bytu.To nevynahradi ani bazen na zahrade.
@anonym_aebd53 ja sa stokrat radsej pozriem na fotky z dovolenky, ako na babovku, alebo kosik s jablkami...alebo na nejaku obalku knihy z cervenej kniznice - ich jedine potesenie v zivote
@anonym_aebd53 netreba cakat do leta, uz sa tu luzy pohorsovali ak niekto cestuje s detmi uz teraz cez jarne prazdniny, hotovy armagedon aby deti videli viac ako za okres dediny
@anonym_aebd53 mna mrzi, ked niekto hovori ze sa mame pridobre. Ako keby byt chudobnym bola cnost. Nemat peniaze to je neustaly stres a zhorsuje to kvalitu zivota, mentalne aj fyzicke zdravie a tu z toho niekto chce spravit nieco pozitivne. Ako keby mat dostatok bol hriech a nieco zle, a len zivot plny stresu mal tie spravne grady. Este sa ma clovek citit vinny za to, ze nezivori. Ak niekto chodi kazdy den do prace, mal by byt schopny pohodlne vyzit ale bohuzial to tak pre mnohych neplati, ked ide vsetko hore a verejne financie sa minaju na uplne nepodstatne veci ako nove auta alebo mega obrazovky.
Naozaj ma najviac zaraza nazor, ze je spravne, ked ludia, co normalne pracuju maju zivorit, a politik , ktory ani nepride do prace a nerobi to, za co je plateny, zarobi 6tisic mesacne. Ale v podstate uz prestavam byt prekvapena z tento mentalnej gymnastiky.
@anonym_aebd53 ja sa stokrat radsej pozriem na fotky z dovolenky, ako na babovku, alebo kosik s jablkami...alebo na nejaku obalku knihy z cervenej kniznice - ich jedine potesenie v zivote
@nyusika teraz som tiez pozerala v skupine Turecko,fotky a recenzie na hotel,co ideme 14.jula.Minuly rok som ratala,ze 8000eur,potom som zvysila,ze teda do 10tisic,ked uz to ma byt lepsi hotel.Vybrali sme Calimera serra palace,vzdy mame 2izby.
@nyusika a uplne chapem aj to,ze mnohi maju toto ako rocny prijem,preto si to nevedia ani predstavit,nieco taketo.Preto tolka,hnusna zavist aj pri dovolenkach,aj ked je clovek naozaj spokojny zo svojim zivotom,ze clovek stale dokaze aj v dnesnej dobe usetrit 1000eur,2000eur.Co mnohi maju spolocny prijem rodiny.A toto sa bude neskutocne viac,a viac prehlbovat,tento rozdiel.A väcsia a väcsia zavist,nenavist bude v spolocnosti.
kazdy to citi, ja sice nemam zly prijem, a dokonca mi od 1.1.2026 zvysili prijem o 10% ... no dnes mi dosla vyplata v zasade rovnaka aka mi chodila vzdy, este mi nedosla vyplatna paska ale odmeny isli mierne dole, cca o 150 e plus vsetko zdrazelo, poistka PZP na auto mi zdrazela o 60 eur, naklady na byvanie tiez o 60 eur, potraviny, sluzby, restauracie detto.. tento rok som chcela kupovať nové auto, mám na neho našetrené o to nejde - ale normalne som sa zasekla, že ci je vodná doba, ci radsej nepockat .. ci mi to moje este stale dobre auto nestaci.. proste asi rozmyslam viac ako som bola zvyknuta..
kazdy to citi, ja sice nemam zly prijem, a dokonca mi od 1.1.2026 zvysili prijem o 10% ... no dnes mi dosla vyplata v zasade rovnaka aka mi chodila vzdy, este mi nedosla vyplatna paska ale odmeny isli mierne dole, cca o 150 e plus vsetko zdrazelo, poistka PZP na auto mi zdrazela o 60 eur, naklady na byvanie tiez o 60 eur, potraviny, sluzby, restauracie detto.. tento rok som chcela kupovať nové auto, mám na neho našetrené o to nejde - ale normalne som sa zasekla, že ci je vodná doba, ci radsej nepockat .. ci mi to moje este stale dobre auto nestaci.. proste asi rozmyslam viac ako som bola zvyknuta..
@anonym_6b4166 a kedy bude vhodna doba??Uz bude len horsie,nie lepsie.Ked to nevyuzijes teraz,buduci rok uz tym duplom,nie.
@anonym_119b6b čo znamená nad pomery? Dovolenka, chata, auto, kvalitnejšia strava, odevy, dostupnosť liečiv? Tak to by mal byť zlatý stred. Časy, kedy sa hrdlačilo za čias Jánošíka sú dávno preč. Či podľa teba bolo lepšie, keď ľudia nemali čo do úst, žili 11 v jednej izbe a chudoby plné kúty, deti zomierali na nedostupnosť antibiotík? Ja žasnem, ako môže byť niekto tak sprostý 🤦♀️
@anonym_cbc21d ano, samozrejme, všetko čo si spomenula je úplný a bežný štandard. Ako niektoré sa tu už fakt zobudte, co tým štandardom vlastne je a čo nie je. Ja sa tu niekedy nestačím diviť.
Ľudia v týchto dňoch dostávajú výplatu zníženú o konsolidačné opatrenia. Zamestnancovi s priemerným príjmom okolo 1600 eur príde mesačne na účet približne o 10 eur menej. Čím vyšší máte plat, tým viac vám z neho štát vezme. Oveľa viac stratia ľudia pracujúci počas dní pracovného pokoja, odborári odhadujú straty v stovkách eur na osobu. Živnostníci zase musia do dnešného dňa zaplatiť zvýšené odvody.
Ľudia v týchto dňoch dostávajú výplatu zníženú o konsolidačné opatrenia. Zamestnancovi s priemerným príjmom okolo 1600 eur príde mesačne na účet približne o 10 eur menej. Čím vyšší máte plat, tým viac vám z neho štát vezme. Oveľa viac stratia ľudia pracujúci počas dní pracovného pokoja, odborári odhadujú straty v stovkách eur na osobu. Živnostníci zase musia do dnešného dňa zaplatiť zvýšené odvody.
@jednoduchomaria89 za tu hrádzu proti progresu to stalo 😵💫
Baby ale nezabudajte,ze rok 2027,je posledny Ficov rok,to uvidite tie divy,ako zvysia zase danovy bonus,mozno ho aj vratia spät,zvysia pridavky a ludom to opät zavrie oci.
Baby ale nezabudajte,ze rok 2027,je posledny Ficov rok,to uvidite tie divy,ako zvysia zase danovy bonus,mozno ho aj vratia spät,zvysia pridavky a ludom to opät zavrie oci.
@anonym_aebd53 posledný ako posledný, tí sa tam budú držať zubami nechtami obávam sa, že urobia všetko preto aby neskončili tam kam patria ale bodaj by som sa mýlila
@anonym_autor aspoň sa ľudia naučia hospodáriť. Zili si mnohí nad pomery a teraz sú nemilo prekvapení.
A ano, mam o niečo vyššie výdavky, ale nežijem na doraz výplaty, akurát menej odložím.
@anonym_119b6b vysvetli mi čo je naučenie sa hospodáriť ak si žijem nad pomery a zoberiem si ďalšie pôžičky na bežnú spotrebu a nech to potom splácajú moje deti?
@nyusika a uplne chapem aj to,ze mnohi maju toto ako rocny prijem,preto si to nevedia ani predstavit,nieco taketo.Preto tolka,hnusna zavist aj pri dovolenkach,aj ked je clovek naozaj spokojny zo svojim zivotom,ze clovek stale dokaze aj v dnesnej dobe usetrit 1000eur,2000eur.Co mnohi maju spolocny prijem rodiny.A toto sa bude neskutocne viac,a viac prehlbovat,tento rozdiel.A väcsia a väcsia zavist,nenavist bude v spolocnosti.
@anonym_aebd53 v jednej z diskusii o tom, ako este vioac usetrit z minimalky som napisala, ze namiesto "ako este viec setrit" by bolo mozno lepsie venovat energiu do "ako si zvysit prijem"
a rovno som poskytla najmenej pat jednoduchych tipov...od "pokusim sa najst lepsie platenu pracu" az po "predavam na Vi...e nepotrebne veci z domacnosti"
medzitym nieco take, ze dam si vsade mozne inzerat, ze po veceroch vyzehlim, cez vikend upracem niekomu dom...
kompletne kazda jedna sa zrutila, lebo nic proste nejde...neda sa...
nuzx, ked nejde/neda sa, tak nech setria zo zobracenky.
ja budem vzdy premyslat, ako viem mat vaic penazi - nie nad tym, ako z minimalky setrit/
@anonym_aebd53 nezabudaj na dôchodky, tých bude rovno 15 za rok
@anonym_aebd53 v jednej z diskusii o tom, ako este vioac usetrit z minimalky som napisala, ze namiesto "ako este viec setrit" by bolo mozno lepsie venovat energiu do "ako si zvysit prijem"
a rovno som poskytla najmenej pat jednoduchych tipov...od "pokusim sa najst lepsie platenu pracu" az po "predavam na Vi...e nepotrebne veci z domacnosti"
medzitym nieco take, ze dam si vsade mozne inzerat, ze po veceroch vyzehlim, cez vikend upracem niekomu dom...
kompletne kazda jedna sa zrutila, lebo nic proste nejde...neda sa...
nuzx, ked nejde/neda sa, tak nech setria zo zobracenky.
ja budem vzdy premyslat, ako viem mat vaic penazi - nie nad tym, ako z minimalky setrit/
@nyusika Vieš čo znamená work-life balance ? Predstavuje rovnováhu medzi pracovnými povinnosťami a osobným životom, ktorá je kľúčová pre dlhodobú duševnú pohodu, zdravie a prevenciu vyhorenia. Akože mojím životným poslaním má byť stále špekulovať ako zarobiť? Po víkendoch a večeroch žehliť, alebo upratovať niekde na čierno aby som mala na základné životné potreby? Toto je podľa teba cesta? Pre mňa je dôležité mať čas pre seba aj pre svojich blízkych, na niečo sa tešiť, vedieť si oddýchnuť a nerobiť aj nič. Nežijem predsa na to aby som sa len pachtila za peniazmi.
@nyusika Vieš čo znamená work-life balance ? Predstavuje rovnováhu medzi pracovnými povinnosťami a osobným životom, ktorá je kľúčová pre dlhodobú duševnú pohodu, zdravie a prevenciu vyhorenia. Akože mojím životným poslaním má byť stále špekulovať ako zarobiť? Po víkendoch a večeroch žehliť, alebo upratovať niekde na čierno aby som mala na základné životné potreby? Toto je podľa teba cesta? Pre mňa je dôležité mať čas pre seba aj pre svojich blízkych, na niečo sa tešiť, vedieť si oddýchnuť a nerobiť aj nič. Nežijem predsa na to aby som sa len pachtila za peniazmi.
@anonym_6b4166 nenapisala som ZAROBIT v zmysle zodrat sa.
takze nema zmysel anonymne ko,unikovat dalej, pretoze tvoja mentalna kapacita nedokaze ani pochopit jednoduchy pisany text.
ale chapem, su ludia, ktori budu radsej sediet doma a nic si nemoct dovolit, len aby mali teda cas sediet doma...a to je vlastne vsetko, co mozu
ja by som v pohode zehlila po veceroch v obyvacke a porpi tom komunikovala s rodinou
@anonym_aebd53 ako s ruskom si už len pomôžeme do väčšej biedy , , jediny kto by bol ochotny z nas urobit guberniu

Konsolidácia v preklade znamená: roky sme to riadili ako opice, tak teraz to zaplatíte vy....za mňa je to variácia na narcistickeho frajera ...najprv všetko do*ebe, potom ti zoberie peniaze a nakoniec ti povie, že to robí pre tvoje dobro 🙄 a väčšina spoločnosti sa správa ako týraná žena....už vie, že je to zlé, ale stále sa tvári, že takto to proste je. A Republika má okolo 13%...ja neviem no...malý nihilista vo mne je úprimne zvedavý, kam to až vie zájsť