Podala som si daňové a nič mi nevrátili
☹ nechapem tomu podala som si v robote danove a nevratili my nič a pritom som minuli rok bola na pn a potom som nastupila na matersku.Z roboty mi poslali pasku a je tam len napisane 20 dni pn za febuar a nič viac.no chapete tomuto.a manželovi mali vratiť danovy bonus za 3 mesiace na dieta ani to mu nevratili.som zufala 😠
@katka5584 Nevratia ti nic, preco by mali? Minuly rok si bola niekolko dni na PN a potom si nastupila na matersku. Kedy ti skoncila materska? Ak ti neskoncila do konca roka 2012, tak tvoj manzel nema narok na odpocitatelnu cast za manzelku, pretoze materska davka sa povazuje za prijem tvoj prijem. Ak ti materska skoncila v priebehu roka 2012, tak ma tvoj manzel narok na alikvotnu cast odpocitatelnej polozky na manzelku.
Ohladom danoveho bonusu za deti - ak si ho manzel uplatnuje mesacne (to zistis podla vyplatnej pasky), tak na konci roka vam nemaju aky danovy bonus predsa vratit - uz ste si ho uplatnovali pocas roka kazdy mesiac 1/12 z celkoveho danoveho bonusu.
Ak si si danovy bonus pred materskou uplatnovala ty a teda nastupom na matersku si si ho uplatnovat prestala a v pripade, ze si ho neuplatnil potom ani tvoj manzel, tak mate narok na alikvotnu cast danoveho bonusu.
Snad som to napisala zrozumitelne 😉
Nezdaniteľná časť základu dane na daňovníka v roku 2012 je 3 644,74 €.
Nezdaniteľná časť základu dane ročne na manželku (manžela)
- ak je základ dane daňovníka rovný alebo nižší ako 33 561,94 eura (176,8 násobok sumy platného životného minima)
· 3 644,74 eura, ak manželka (manžel) žijúca s ním v domácnosti nemala žiadny vlastný príjem
· rozdiel medzi sumou 3 644,74 a vlastným príjmom manželky (manžela) žijúcej s ním v domácnosti, ak manželka (manžel) mala vlastný príjem nepresahujúci sumu 3 644,74 eura
· nula, ak manželka (manžel) žijúca s ním v domácnosti mala vlastný príjem presahujúci sumu 3 644,74 eura
Vlastným príjem manželky: Do neho si musíte zarátať nemocenské dávky, ktoré ste dostávala počas práceneschopnosti a tiež materskú. Toto sú dávky sociálneho poistenia, nie štátne dávky – ktoré sa do vlastného príjmu nezarátavajú.
Nárok na daňový bonus má daňovník ak jeho zdaniteľné príjmy prekročili 6 násobok min. mzdy - v roku 2012 je to 1963,20 eur. Nárok vzniká v mesiaci keď sa dieťa narodilo. Môže byť vyplácaný mesačne alebo za celý rok naraz. Ak mal daňovník vyplácaný daňový bonus za celý rok mesačne, v ročnom zúčtovaní mu nemôže byť doplatený keďže ho už dostal.
@rossova vracia ale vracia ich az do maja..cize este je cas...podla toho kedy a ako si ho podavala..ja som.si robila sama a podala som.ho zaciatkom.marca cize tento mesiac 15 by mi mali nabehnut na ucet ak si podavala neskor tak asi az v maji ti pridu..ja si sama.robim.uz par rokov.ale.ak.si si to davala.do roboty tak robota to.davala.v marcovej vyplate ale moze sa.stat ze aj v aprilovej 🙂...dufam.ze som.pomohla 🙂
@meryenes vsak.ja sa nehadam.ja si uz par rokov sama podavam.a.vzdy mi.prisli 15 aprila ked som.ho podala.zaciatkom.marca..a pisala.som.ze dane sa vracaju do maja..a uricite je nieco aj na tom.kedy to podas kedze to.tam.budu mat skor skor to spracuju..kolegovia si podali na konci marca minuly rok a dosli im.az v maji.cize podla mna vybavuju podla toho aj kto to kedy podal.
moze mi niekto poradit ako to je?minuly rok som pracovala prve tri mesiace,a od aprila do oktobra som bola na PN,od oktobra som na MD doteraz,poberala som na deti danovy bonus a chcem sa opytat ci v rocnom zuctovani dani mi vratia danovy bonus za tie mesiace co som bola na PN a vlastne aj nieco co som bola na PN.Dakujem za odpoved.
@andyb1977 presne takto to je!záleží koľko manžel zarobil za rok 2012 to znamena hrubý príjem a potom čistý príjem,to sa vypočíta zo základu dane na rok 2012 bol 380e budz budete mať preplatok na daní alebo nedoplatok,Do môže mať aj nulové.neznamená že ak máte dieťa tak automaticky dostanete daňový bonus na dieťa
Ahojte uz sa zacal vyplacat danovy bonus na deti?Alebo ho uz niekto dostal?Lebo ja cakam a este stale nic ☹ ☹ ☹
a prišiel niektorej z vas šekom? Ja totiž čakam šek, ale bojim sa, aby sa "nestratil" 🙂

no ja som sa informovala že ked si manžel požiada ulavu dane na manželku takby mali vratiť.a to že som požiadala o danovy bonus a nebol vyplateneny tak tam nastala nejaka chyba 😉