Podala som si daňové a nič mi nevrátili
☹ nechapem tomu podala som si v robote danove a nevratili my nič a pritom som minuli rok bola na pn a potom som nastupila na matersku.Z roboty mi poslali pasku a je tam len napisane 20 dni pn za febuar a nič viac.no chapete tomuto.a manželovi mali vratiť danovy bonus za 3 mesiace na dieta ani to mu nevratili.som zufala 😠
ale pn sa vracia danove...mne budu tiez vracat danove lebo som bola pn od augusta...
@milagrosss20
@renab
@monikahan77 vždy mi vratili praveže ked si na pn vracaju to je blbosť že ked cely rok robiš tak by ti mali vratiť alebo nemali .to je jedno či robiš alebo si pn dane musia vratiť.dam si to urobiť u sukrom.osobny a potom uvidime kto klame .a manželovi prečo nevratili ked mu mali vratiť bonus za tri mesiace .manžel sa pytal apovedali mu že je to v tejto paske
@katka5584 Bola si PN tento februar alebo minuly rok ? Myslim, ze zrejme tento, ked mas na paske 20 dni pn za februar, takze to budes mat zohladnene az v roznom zuctovani na buduci rok. A danovy bonus si zrejme tvoj mm (ak pracuje na pracovnu zmluvu) uplatnuje mesacne (teraz je to cca 21eur/dieta), takze v rocnom zuctovani mu nic nevratia (len ak by bol zivnostnik a neuplatnoval si ho mesacne, ale len rocne).
@piacere ale materska sa povazuje ako prijem...ale rodicovsky nie...tak by maly nieco vracat...
@milagrosss20 tak to teda neviem, prečo by sa mala považovať ako príjem. dane z nej neplatíš.
@katka5584 daň z príjmu ti vrátia, ak si nejakú daň z príjmu zaplatila, t.j. ak si pracovala aspoň nejaká obdobie v
minulom roku. Ak si bola celý rok na PN a materskej dovolenke, nič ti nevrátia, lebo si žiadnu daň neodviedla. Ďalšie vec je, že zamestnávateľ je ročné zúčtovanie dane povinný urobiť do 31. 3. 2013, takže ho môže urobiť aj v marci a pásku za marec dostaneš až v apríli + dostaneš aj tlačivo Ročné zúčtovanie preddavkov na daň z príjmov FO, kde bude všetko rozpísané.
ste na omyle ak si myslite ze za to, ze clovek pracoval a mal zdanitelny prijem, a podal danove priznanie dan mu budu vracat... "preplatok dane" ktory vracaju, je rozdiel z vypocitanej a zaplatenej dane... cize ak zamestnavatel vyplatil dan v spravnej sume z vyplaty, nenastali ziadne velke zmeny, nebol tam iny prijem a podobne, dan sa vobec nemusi vratit... ja som robila 13 zuctovani v tejto vyplate a iba dvom nam vyslo vratit dan....
ak si danovy bonus uplatnoval manzel cely rok na dieta (uz pocas vyplat) mohol ho mat odpocitany uz vo vyplate, ak nie, tak mu ho urcite vratia, ak si u mzdarok dobre vyplnil tlacivo a teda vedia o tom ze ho maju uplatnit.
V kazdom pripade si pytajte od zamestnavatela potvrdenie o vykonanom rocnom zuctovani a tam mate vsetko rozpisane. Na vyplatnej paske je az vysledok toho co sa za mesiac "vypocitalo"...
@renab ja co viem tak materska prijem a rodicak je prispevok nic ine...cize v podstate sa danove ma podavat ale ci sa vratia to neviem trebalo by sa to pytat kto sa tomu rozumie...
účtovníčka zoberie tvoje vyplatené príjmy za rok. zo základu dane odpočíta nezdaniteľné časti. to je zdaniteľná mzda. z nej vypočíta daň. ak je vypočítaná daň nižšia ako tá, čo ti strhli pri preddavkoch, vtedy máš preplatok. takže ak si nepracovala, neplatila si dane, nemajú ti z čoho daň vrátiť.
@milagrosss20 z materskeho sa ziadna dan nevracia to je socialna davka ktoru vyplaca socialna poistovna po splneni podmienok...
nevracia sa lebo ziadna dan z nej preddavkovo odvedena nebola... tam neni o com diskutovat ani to riesit
@maznacik007 cize teraz ked som pn a pojdem na matersku tak nemam podavat danove?ci ako?
@milagrosss20 materská pre teba nie je zdaniteľný príjem, takisto ani rodičovský príspevok. Ale ak si tvoj manžel chce uplatniť nezdaniteľnú časť základu dane na manželku, tak tam sa materská ráta ako príjem, ale rodičovský príspevok už nie, pretože je to štátna sociálna dávka
@milagrosss20 ale nie z daňového hľadiska. materská sa započítava ako príjem len vtedy, ak si ju manžel uplatní pri svojom zúčtovaní ako nezdaniteľnú časť základu dane na manželku.
ano materska je prijem ale nie je zdaneny takze z toho urcite vracat peniaze nebudu, matersku akurat zapocitaju do prijmu k ostatnym prijmom co si mala za min. rok a pokial by si manzel chcel uplatnit na teba odpocitatelnu polozku na manzelku (samozrejme ak to vyjde do tej hranice co je stanovena) tak sa od tej hranice co je dana odpocita a len z toho rozdielu mu moz vratit dan
@milagrosss20 danove priznanie je povinny podavat kazdy zamestnanec, bud ho poda zamestanvatel alebo ty. To ci budu dan vracat alebo nie na to nema nijaky vplyv...
@milagrosss20 ak budes mat pocas celeho roka len PN materske ci RP tak danove priznanie podavat nemusis...
@milagrosss20 Materska sa povazuje za prijem v pripade, ze si manzel uplatnuje vo svojom dp nezdanitelnu cast na manzelku - v tomto pripade, si musi tuto nezdanitelnu ciastku znizit o vysku vyplatenej materskej. V tomto pripade sa rodicak za prijem nepovazuje, to je len socialna davka.
@renab
@simca06022011
@renab
@dkb dik baby 🙂 takze v podstate na druhy rok si poziadam aby mi ho urobili...mi nie sme svoji takze nemoze si nic uplatnit...a to keby sme boli svoji tak co to je co si narokuje na mna?viem ze za dieta sa da a aj za manzelku?moc tomu nerozumiem 😅 😅
@milagrosss20 Ak by ste boli manželia, tak si on môže dať odpočet na manželku, tak ako si dáva na dieťa. Len neviem, či ti to vyjde, lebo ako čítam, tak máš termín v septembri, takže ak nebudeš na PN, tak budeš minimálne pol roka v práci. Bude to záležať od výšky tvojho príjmu.

@katka5584 možno ešte nerobili ročné zúčtovanie dane, môžu ho spraviť aj vo výplate za marec, to znamená, že to môže byť na ďalšej výplatnej pásky , ktorú dostanete v apríli (mzda za marec)