Podľa čoho v obchodoch vyberáte jedlo a oblečenie?

aranel16
10. okt 2017

Ahoj zaujimalo by ma podla coho v obchodoch vyberate ? Ja mam asi nejaky velky problem s dnesnou dobou, no ja ked vidim kolko je toho na vyber, pochyti ma stres a nemam chut vyberat ked uz, tak vyberam dve veci aj hodinu, lebo co ked najdem niekde lacnejsie, lepsie, bojim sa ze kupim blbost, neviem sa rozhodnut atd... kebyze mam viac deti tak to by som nezvladla aleze vobec. To sa tyka uplne vsetkeho, potravin, oblecenia, kozmetiky ☹ strasne mi to vadi na mne a neviem ako to zmenit, mam kvoli tomu vsetko oblecenie 10 rocne, potraviny aj hodinu vyberam lebo hladam co najlepsi pomer -cena, kvalita, sme aj dost financne obmedzeni, tak to neviem zladit.. poradte kde a ake potraviny najcastejsie kupujete? :D a oblecenie, kozmetiku ked sa vam chce... znie to asi smiesne no ja mam s tym fakt strasne tazkosti, napr teraz dcera potrebuje nejake prechodne topanky ja netusim kde maju aj kvalitne aj nedrahe, obchodov su desiatky, e-shopov stovky (na tie radsej ani nemyslim) :-/

83lenka83
10. okt 2017

Potraviny- polotovar nekupujem, kupujem základne suroviny a varím a peciem. Kupujem akurát jogurty a nejaké ryby v konzerve, sladkosti. Základne potraviny asi kúpiť zvládneš. Kozmetiku extra často nepotrebujem, makeup kupujem podľa recenzií a oblecenie si peeluskam na nete a potom kupujem v kamenných obchodoch.

sissy27
10. okt 2017

@aranel16 fúha prepáč, ale toto mi príde už ako nejaká duševná porucha hodinu vyberať dve veci v potravinách. Fakt nechápem, ako ti funguje domácnosť, keď sa nevieš rozhodnúť v základných veciach. Veď aspoň približne viem čo chcem jesť, viem že lidl je lacnejší ako Billa, tak idem do lidlu a buď majú alebo nemajú. Ak máš menší rozpočet, tak pozeraj po výrobkoch konkrétneho reťazca, v Bille je to clever, tesco má tiež svoju radu, aj jednota / terno, lidl má viac menej skoro všetko vlastné. Mäsové výrobky ja osobne vyberám podľa podielu mäsa, balené mäso zásadne slovenské alebo české, keď idem do Rakúska tak rakúske. Zelenina to isté - lokálna, prípadne ešte dovoz Maďarsko. Za tie roky mám plus mínus odskúšané aj čo mi chutí a nechutí.
Oblečenie mám obľúbené značky alebo výrobcov, nemám rada umelinu a fejky. Pri oblečení je najlepšie využiť výpredaje, a najčastejšie to riešim online. Ak nesadne alebo sa mi nepáči, mám 14 dní na vrátenie bez udania dôvodu. Z kozmetiky mám niektoré veci odskúšané a iné ani neriešim, pri niektorých zas rada vyskúšam nové. Často je možné získať vzorky na vyskúšanie.

deti95060810
10. okt 2017

sledujem akcie v obchodoch, pozerám letáky, ešte pozri Dohliadač.sk
obuv a oblečenie kúpim aj drahšie pre dievčatá - sú za sebou, takže ponosia jedna po druhej. dokonca včera som dcére kúpila vetrovku za 55 e a doma som si ju vyskúšala a vetrovka mi je Ok - budeme si požičiavať ....🙂
elektroniku vyberám hádam aj mesiac kým niečo vyberiem - napr. chladničku, televízor, notebook....
inak ja obchody a nákupy milujem, takže žiadny problém....😉

sisaka
10. okt 2017

@aranel16 to si doteraz nenakupovala? Ja už mám za tých x rokov odskúšané a viem presne, ktoré značky, z ktorého výrobku nám chutia a kupujem tie, ani už nad tým nerozmýšľam. našťastie sa nemusím pozerať na cenu lebo nakupovanie ma nebaví a nemám čas behať po obchodoch a porovnávať kde je čo lacnejšie, ale myslím si že každý, kto dlhšiu dobu nakupuje už presne vie, čo chce a nemusí nad tým pól hodiny rozmýšľať, pri mnohých výrobkoch môže byt rozdiel nepatrný, alebo žiadny, treba vyskúšať a rozhodnúť sa. ak sleduješ ceny tak si zapiš, kde je čo najlacnejšie a podľa toho nakupuj. Fakt neviem, ako ti môže trvať hodinu vyberať 2 veci. Ak nemám peniaze, kupujem to najlacnejšie ak mi to nechuti, kúpim niečo o čosi drahšie atď. Ak ide o nejaký nový výrobok, ktorý nepoznám kúpim najmenšie balenie a vyskúšam.

h2
11. okt 2017

@aranel16 Ahoj, predtým, ako ideš nakupovať, si presne napíš, čo chceš kúpiť (predtým si rozmysli, čo budeš v najbližších dňoch variť a čo na to potrebuješ). Rozmysli si aj to, kam budeš chodievať nakupovať najčastejšie, keď ten obchod bližšie spoznáš, budeš vedieť, čo tam majú a nebudeš toľko vyberať. Potom je to len o tom, čo Ti chutí, čo máte radi. Ak rozmýšľaš, akú šunku, syr, jogurt... kúpiť, keď ich je toľko na výber, tak kúp najlacnejší a keď s ním budeš spokojná, nabudúce už nerozmýšľaj a rovno ho ber. Ak Ti vyhovovať nebude, zober iný a vyskúšaj. Takto po čase nájdeš tie "svoje" výrobky a z nakupovania sa stane rutina. (Ja dokonca robím to, že keď už mám zoznam napísaný, tak si ho ešte prepíšem tak, aby potraviny na ňom nasledovali tak, ako sú uložené v obchode, potom ním len prejdem a mám nakúpené, nemusím sa nikam vracať a behať hore-dole po celom obchode). 🙂
Čo sa týka nákupu oblečenia, v tomto som trochu netypická žena, lebo to nenávidím a beriem to vyslovene ako nutné zlo. Tiež Ti radím, aby si si dopredu rozmyslela, čo potrebuješ (na oblečenie si zoznam nepíšem, ale ak Ti to pomôže, tak smelo do toho). No a potom tomu treba obetovať nejaký deň, keď sa vyberiem do nejakého nákupného centra a všetko nakúpim naraz. Ak potrebuješ topánky pre dcérku, vyber sa do obchodu a proste kúp prvé, čo sa jej budú páčiť a budú jej dobré. Lebo keď si povieš, že čo ak inde majú lepšie, krajšie, lacnejšie... tak budeš chodiť po obchodoch donekonečna.

anna524
27. dec 2021

@aranel16 oblecenie kupujem malo ale radsej z internetu
potravini co najkvalitnejsie cena jevzdy druhorada
urob si plan co chces kupit a neber si viac penazi nes potrebujes a vdakatomu nic zbitocne nekupis