Podvod UniCredit bank
Podvod UniCredit bank vyhraj 200€
Ahojte, je tu niekto, kto naletel? Je tu šanca, že mi vrátia späť peniaze? Vzali mi celú výplatu, ktorá mi prišla včera. 😭
@stejko ale keby ste to videli v tej banke...ako mi to oznámili, že ale s peniazmi sa už rozlúčte...ešte len som tam prišla.
.ok, od teraz to budem robiť, tak, že v deň keď príde výplata , zaplatím poplatky a ostatok vyberám, nenechám tam nič...
@lenocka137 ešte skús objasniť ako robíš prevody, lebo stále to nechápem
robíš ich cez mobil s aplikáciou banky? to už tu písali ako funguje
alebo robíš cez internet banking cez web stránku banky a počítač?
ak cez IB vieš napísať postup? keďže tebe nechodia kódy formou SMS ale ich nejako potvrdzuješ v aplikácii banky
@lenocka137 ešte skús objasniť ako robíš prevody, lebo stále to nechápem
robíš ich cez mobil s aplikáciou banky? to už tu písali ako funguje
alebo robíš cez internet banking cez web stránku banky a počítač?
ak cez IB vieš napísať postup? keďže tebe nechodia kódy formou SMS ale ich nejako potvrdzuješ v aplikácii banky
@maranco a načo vám to akože je ako ja robím platby, ja som naozaj zúfalá prišli sme o polovicu prijímu, mali sme plány, je leto, je mi ľúto syna, mali sme ísť na dovolenku, vy mi chcete nejako pomôcť získať späť moje peniaze? Inak nechápem a vaše neustále otázky si pre mňa už bezpredmetné....
@maranco a načo vám to akože je ako ja robím platby, ja som naozaj zúfalá prišli sme o polovicu prijímu, mali sme plány, je leto, je mi ľúto syna, mali sme ísť na dovolenku, vy mi chcete nejako pomôcť získať späť moje peniaze? Inak nechápem a vaše neustále otázky si pre mňa už bezpredmetné....
@lenocka137 aby som vedel kde presne je posledná možnosť zastaviť platbu a aby sa z toho ďalší vedeli poučiť na čo si dávať pozor
či neurobila banka chybu, ak nezobrazila pred potvrdením platby že ide o platbu v danej sume
@lenocka137 aby som vedel kde presne je posledná možnosť zastaviť platbu a aby sa z toho ďalší vedeli poučiť na čo si dávať pozor
či neurobila banka chybu, ak nezobrazila pred potvrdením platby že ide o platbu v danej sume
@maranco ja bežne používam Smart banking na platby všetky...toto ma akoby prekliklo na stránku banky ...vyzeralo to práveže ako online banking...zadala som tam svoje ID...a potom mi prišla sms-ka od mojej ''banky'' s overovacim kódom, ten som skopirovala a vložila do kolónky pod od ako overovacim kód...to bolo všetko... myslela som si, že dotazník už zaregistrovali a proste , že je všetko ok... lenže musela som už proste do práce a neriešila som to...brala som to tak ako som napísala...potom v práci asi o 1 a pol hodinu...som skontrolovala svoje maily a všimla som si tu transakciu...rýchlo som sa išla pozrieť do aplikácie a tá bola už zablokovaná... pamätám si, že ten dotazník som vyplňala o cca 10:05 ...a tá transakcia bola urobená o 10:09...
@maranco a ešte podotknem teda, že nič ohľadom platby sumy, mena, krajiny, nič...nič takéto to nebolo len kód v smske...ktorý som opísala do kolónky heslo...alebo overovacim kód...ja som transakciu nijakú neuskutočnila...
@maranco ja bežne používam Smart banking na platby všetky...toto ma akoby prekliklo na stránku banky ...vyzeralo to práveže ako online banking...zadala som tam svoje ID...a potom mi prišla sms-ka od mojej ''banky'' s overovacim kódom, ten som skopirovala a vložila do kolónky pod od ako overovacim kód...to bolo všetko... myslela som si, že dotazník už zaregistrovali a proste , že je všetko ok... lenže musela som už proste do práce a neriešila som to...brala som to tak ako som napísala...potom v práci asi o 1 a pol hodinu...som skontrolovala svoje maily a všimla som si tu transakciu...rýchlo som sa išla pozrieť do aplikácie a tá bola už zablokovaná... pamätám si, že ten dotazník som vyplňala o cca 10:05 ...a tá transakcia bola urobená o 10:09...
@lenocka137 takže prišla len jedna SMS a v tej SMS čo bolo písané, že je to prihlásenie do banky? Máš ju ešte uloženú?
Ono aj keď kdekoľvek klikneš a niekto od teba chce heslo od banky si pozri URL adresu stránky je to v prehliadači celkom hore alebo dole podľa toho aký máš prehliadač a tvoja banka musí mat
unicreditbank.sk alebo sk.unicreditbanking.eu
ak je tam niečo iné tak už vieš že je to podvod
ak naozaj bola len jedna SMS na prihlásenie do IB a už žiadna SMS na potvrdenie platby a ani v smartbankingu si nedávala potvrdenie na prevod tak je to chyba banky ak sa dá zmeniť telefónne číslo bez toho aby požiadalo ďalšie potvrdenie
@zalka v tej SMS s kódom máš jasne napísané že je to prihlásenie do IB a v druhej SMS že je to kód na potvrdenie platby ktorá je v sume x €?
@maranco vieš, že ani neviem. Som pozrela a je to tam napísané ...
jednorazové heslo pre potvrdenie platby v sume xyz e
alebo potom heslo na prihlásenie do internet bankingu , nikomu ho neprezrádzajte ..
doslova je tam také upozornenie.
@lenocka137 takže prišla len jedna SMS a v tej SMS čo bolo písané, že je to prihlásenie do banky? Máš ju ešte uloženú?
Ono aj keď kdekoľvek klikneš a niekto od teba chce heslo od banky si pozri URL adresu stránky je to v prehliadači celkom hore alebo dole podľa toho aký máš prehliadač a tvoja banka musí mat
ak naozaj bola len jedna SMS na prihlásenie do IB a už žiadna SMS na potvrdenie platby a ani v smartbankingu si nedávala potvrdenie na prevod tak je to chyba banky ak sa dá zmeniť telefónne číslo bez toho aby požiadalo ďalšie potvrdenie
@maranco lenže prvé čo mi v banke povedali, že mám ísť ku svojmu operátorovi dať si skontrolovať telefón, tak som šla a tam sme dávali telefón do továrenských nastavení, aby sa proste všetko vymazalo...takže dôkaz nemám, jedine potom výpis z účtu...potom som čítala ohľadom tohto konkrétneho podvodu, že pýtali aj OP ale do mňa ho napríklad nepýtali... mne to príde hrozne nespravodlivé, že keď ťa okradnú na ulici hoc aj o 10€ polícia to rieši a tu ti vezmú oveľa viac a nič...a ešte som aj podpísala papier, že nebudem poskytovať meno a číslo účtu toho hajzla...oni ho ešte chránia....tak to už má.naozaj dostalo
@maranco toto som našla https://www.unicreditbank.sk/content/dam/cee202...
Čo mám spraviť v prípade, ak si zmením mobilné telefónne číslo?
Smart Banking je nezávislý od mobilného operátora, a preto Vám bude fungovať aj s novým telefónnym číslom (novou SIM kartou). Odporúčame však o tejto zmene informovať banku pre prípad budúcej aktualizácie aplikácie, ktorá sa vykonáva formou SMS zaslanej na mobilné telefónne číslo uvedené pri prvotnej aktivácii
čiže podla toho môže obísť vlastné číslo majiteľa ak tomu dobre rozumiem
@maranco toto som našla https://www.unicreditbank.sk/content/dam/cee202...
Čo mám spraviť v prípade, ak si zmením mobilné telefónne číslo?
Smart Banking je nezávislý od mobilného operátora, a preto Vám bude fungovať aj s novým telefónnym číslom (novou SIM kartou). Odporúčame však o tejto zmene informovať banku pre prípad budúcej aktualizácie aplikácie, ktorá sa vykonáva formou SMS zaslanej na mobilné telefónne číslo uvedené pri prvotnej aktivácii
čiže podla toho môže obísť vlastné číslo majiteľa ak tomu dobre rozumiem
@zalka myslel som to tak, že keď je podvodník prihlásený do IB že niekde v nastavení zmení telefónne číslo kam posielať SMS s kódmi a potom už naozaj nepotrebuje spoluprácu s obeťou a robí si čo chce
ak by toto banka dovolila tak je slabo zabezpečená
aktivácia aplikácie sa robí telefonicky, takže útočník mohol používať iba IB
a ak banka v IB dovolí odoslať platbu bez ďalšieho potvrdenia tiež by bola slabá bezpečnosť
s toho dokumentu mi vychádza že aplikácia beží aj pri zmenenom čísle v mobile len ak by chcela aktivovať nanovo tak príde SMS na staré číslo kým ho nenahlási banke
@zalka myslel som to tak, že keď je podvodník prihlásený do IB že niekde v nastavení zmení telefónne číslo kam posielať SMS s kódmi a potom už naozaj nepotrebuje spoluprácu s obeťou a robí si čo chce
a ak banka v IB dovolí odoslať platbu bez ďalšieho potvrdenia tiež by bola slabá bezpečnosť
s toho dokumentu mi vychádza že aplikácia beží aj pri zmenenom čísle v mobile len ak by chcela aktivovať nanovo tak príde SMS na staré číslo kým ho nenahlási banke
@maranco no fakt ja mám pocit, že cez PC je to zabezpečené riadne ... a číslo som ešte neskúšala meniť v žiadnej banke ... takže neviem posúdiť.
@maranco lenže ak by to aj tak bolo...čo to komu pomôže...ja som svoje peniaze zverila banke dobrovoľne nasilu, pretože už aj výplatu musíte nechať posielať do banky a proste nastane problém a človek sa nikde nedopátra spravodlivosti...nikde...to je podľa mňa na zamyslenie aj ľuďom pomôcť, keď sa im niečo takéto stane...a keď sa jedná o celoživotné úspory to je na porazenie...
@maranco žiadna banka si neprizná, že má slabé zabezpečenie...nikto nič nezisťuje od vás...čo ste ako kde zadávali... absolútne sa má to nik nepýtal
@maranco lenže ak by to aj tak bolo...čo to komu pomôže...ja som svoje peniaze zverila banke dobrovoľne nasilu, pretože už aj výplatu musíte nechať posielať do banky a proste nastane problém a človek sa nikde nedopátra spravodlivosti...nikde...to je podľa mňa na zamyslenie aj ľuďom pomôcť, keď sa im niečo takéto stane...a keď sa jedná o celoživotné úspory to je na porazenie...
@zalka jednoducho ak som prihlásený v IB a musím odbehnúť rýchlo na WC nemôže to fungovať tak že niekto skočí k PC a zadá prevody za ten čas bez môjho potvrdenia v mobile
@lenocka137 no pomohlo by to tomu tak že zistíš kde všade sa stala chyba a na čo si nabudúce dávať pozor
aj keď spadne lietadlo tak sa nestane jedna chyba, ale séria menších chýb ktoré by samostatne nespôsobili nehodu, ale ak sa spojili tak to viedlo k nehode
ty si sa zatiaľ naučila že nemáš klikať na reklamy na FB, ale to je málo tam sa muselo udiať viacero vecí ktoré pomohli podvodníkovi a preto ich treba presne vedieť že čomu sa vyvarovať
jednu som ti už písal skontrolovať si vždy web adresu stránky ak pýta odo mňa nejaké heslo či je to tá za ktorú ju považujem
no ale aj tak ak by bol podvodník v tvojom IB nemal mať možnosť urobiť prevod bez ďalšej tvojej spolupráce
@lenocka137 ach jaj.. hlavne zmeň číslo účtu lebo odide aj ďalšia výplata
@lenocka137 ach jaj.. hlavne zmeň číslo účtu lebo odide aj ďalšia výplata
@simona19871216 mám zmenené údaje, bola som v banke...povedali, že malo by to byť ok
@zalka jednoducho ak som prihlásený v IB a musím odbehnúť rýchlo na WC nemôže to fungovať tak že niekto skočí k PC a zadá prevody za ten čas bez môjho potvrdenia v mobile
@lenocka137 no pomohlo by to tomu tak že zistíš kde všade sa stala chyba a na čo si nabudúce dávať pozor
aj keď spadne lietadlo tak sa nestane jedna chyba, ale séria menších chýb ktoré by samostatne nespôsobili nehodu, ale ak sa spojili tak to viedlo k nehode
ty si sa zatiaľ naučila že nemáš klikať na reklamy na FB, ale to je málo tam sa muselo udiať viacero vecí ktoré pomohli podvodníkovi a preto ich treba presne vedieť že čomu sa vyvarovať
jednu som ti už písal skontrolovať si vždy web adresu stránky ak pýta odo mňa nejaké heslo či je to tá za ktorú ju považujem
no ale aj tak ak by bol podvodník v tvojom IB nemal mať možnosť urobiť prevod bez ďalšej tvojej spolupráce
@maranco ďakujem za rady
@maranco ved to neni šanca zaplatiť bez ako som písala, musím pri prevode zadať znova heslo, a potom po zadaní hesla príde sms ... a kod zo sms zadám do okienka a až tak je spravený prevod.
Je to oveľa zdlhavejšie ako poznám z fio, alebo mbank ... a navyše tuším ak sa nehybem v účte tak do 10 minút neaktivity ho odhlási .
@maranco ďakujem za rady
@lenocka137 ten účet kam šli peniaze bol z akej krajiny?
v tom emaily to máš napísané aké je číslo účtu či začína SK...
@maranco ďakujem za rady
@lenocka137 ak by bol SK je tu malá šanca získať ich späť aj keby ti ich posielali na splátky
@lenocka137 ak by bol SK je tu malá šanca získať ich späť aj keby ti ich posielali na splátky
@maranco bohužiaľ LT...aj meno také...aj som ho našla na FB toho dotyčného...to je asi len nejaký biely kôň, tie peniaze sú asi nikde na kanárskych už...
@maranco bohužiaľ LT...aj meno také...aj som ho našla na FB toho dotyčného...to je asi len nejaký biely kôň, tie peniaze sú asi nikde na kanárskych už...
@lenocka137 Litva to bude pravdepodobne Revolut
podvody za posledné obdobie už išli viacej najprv na SK účty ako rovno do zahraničia, aj tu minimálne jedna spomínala že takto brigáduje, chodia jej peniaze na účet a potom ich posiela ďalej
dalo by sa potom súdiť a musela by splácať naspäť
podvody za posledné obdobie už išli viacej najprv na SK účty ako rovno do zahraničia, aj tu minimálne jedna spomínala že takto brigáduje, chodia jej peniaze na účet a potom ich posiela ďalej
@maranco tak to je potom pekná ''brigáda''
Čo som pozerala takéto fóra...často sa spomína Litva ako krajina prijatia ''platby'' ach jaj ešte potrvá, kým sa s tým zmierim...ale tak sú aj oveľa horšie veci
@maranco aj keď by mi peniaze nevrátili, ale keby aspoň tých sviniarov chytia a nerobia to ďalším ľuďom...
@maranco tak to je potom pekná ''brigáda''
Čo som pozerala takéto fóra...často sa spomína Litva ako krajina prijatia ''platby'' ach jaj ešte potrvá, kým sa s tým zmierim...ale tak sú aj oveľa horšie veci
@lenocka137 brigádnička sa tu sťažovala, že jej nevyplatili sľúbenú mzdu, a všetko robila tak ako jej nakázali
@maranco aj keď by mi peniaze nevrátili, ale keby aspoň tých sviniarov chytia a nerobia to ďalším ľuďom...
@lenocka137 nezufaj úplne..
Mne sa takto po mesiaci vrátila veľmi podobne odidena platba, aj suma, polícia dala ruky prec, banka ani nehovorím (mBank) a zrazu mi pristali spať na účte. Ešte sa môže všeličo stat.
A presne som cítila rovnaký hnev a bezmocnosť.
Veľmi držím palce!
Je to veľmi veľmi nefér a nie je to tvoja vina, človek nemôže mať oči všade.
Inak okamžite som si v banke zablokovala a neskôr zrušila ucet a urob to aj ty, ved ta už majú kdesi na serveri. O pár dni som si vybavila iný v inej banke.
Už ho nepoužívaj.
Odvtedy si dávam veľký pozor.
Ja chapem, ze ak sa takato vec stane, tak clovek v prvom rade hlada vinnika a velmi tazko si prizna, ze v prvom a aj poslednom rade urobil chybu on sam. Co sa tyka tychto falosnych stranok, tak podvodnici ich vyrabaju ako na beziacom pase. Banka sa o stranke dozvie, trva jej hodinu, kym sa jej podari stranku zhodit a podvodnik ma do 10 minut vytvoreny dalsiu.. a takto stale dokola. Preto sa tak alpeluje vsade na ludi a uz je plny internet toho aby si ludia davali pozor kam klikaju. Ze sa prihlasovat vylucne cez aplikaciu banky, ze neklikat na linky a neprihlasovat sa cez ne... stale dokola sa to deje. Stale dokola ludia naletia na reklamy, na bazos podvody, na investicne podvody.. banka sa naozaj vsemozne snazi tomu zabranit.
Lebo to je ako ked das kluce od domu cudziemu cloveku a potom sa cudujes, ze ti chyba telka... zakladne pravidlo fungovania s elektronickym bankovnictvom - neklikat na linky, prihlasovat sa iba cez oficialnu aplikaciu banky, neklikat na linky v sms spravach, neinstalovat si apky na vzdialeny pristup. A citat si potvrdzovacie sms spravy - kvoli tomu aj chodia, aby clovek zistil, co potvrdzuje...
Co sa tyka penazi, tak o tie si prisla, tie uz sa davno pretocili cez 5 uctov a nedohlada to uz nikto.
Je mi to luto, verim, ze ovam peniaze budu velmi chybat, zial ale clovek sa uci na vlastnych chybach.

Ked si zadala prihlasovacie udaje a aj overovaci kod na prihlasenie, tak tymito udajmi sa mohol prihlasit do internet bankingu a aj do aplikacie, nie? Cize mohlo sa stat, ze on sam potvrdil platbu a nemusela si ty ani potvrdzovat platbu, iba prihlasenie. Ale neviem popravde ci sa to tak da.
Ale je to divne, ze taketo pripady policia nevysetruje. Podvod je podvod, neviem preco pouzivaju ospravedlnenie, ze si bola nedbala. Spravili z toho taky hnusny precedens a podvodnici to radi zneuzivaju :\
@stejko ale keby ste to videli v tej banke...ako mi to oznámili, že ale s peniazmi sa už rozlúčte...ešte len som tam prišla.
.ok, od teraz to budem robiť, tak, že v deň keď príde výplata , zaplatím poplatky a ostatok vyberám, nenechám tam nič...