icon

Podvod UniCredit bank

lenocka137
8. júl 2025

Podvod UniCredit bank vyhraj 200€
Ahojte, je tu niekto, kto naletel? Je tu šanca, že mi vrátia späť peniaze? Vzali mi celú výplatu, ktorá mi prišla včera. 😭

lenocka137
autor
9. júl 2025
@slniecko5

Inak okamžite som si v banke zablokovala a neskôr zrušila ucet a urob to aj ty, ved ta už majú kdesi na serveri. O pár dni som si vybavila iný v inej banke.
Už ho nepoužívaj.
Odvtedy si dávam veľký pozor.

@slniecko5 tak teraz ste mi dali malé svetielko nádeje...ďakujem za podporu, ja som si vravela mne sa to nestane a stalo sa a taká blbosť...

slniecko5
9. júl 2025
@lenocka137

@slniecko5 tak teraz ste mi dali malé svetielko nádeje...ďakujem za podporu, ja som si vravela mne sa to nestane a stalo sa a taká blbosť...

@lenocka137 aj ja som si to myslela..Že sa mi to niekdy nestane.
Ale naozaj nechajte ten ucet zablokovaný a nechajte ho mesiac len na prijímané platieb (tak to mal mBank) a už si vybavujte nový.
Keď majú vaše údaje, nič nie ke bezpečne.
Ja mám teraz reifessen a som veľmi spokojná. Zadarmo a bola tak aj nejaká odmena za založenie a všetky platby a inkasa presmerovali za mňa.

lenka188
9. júl 2025
@slniecko5

@lenocka137 aj ja som si to myslela..Že sa mi to niekdy nestane.
Ale naozaj nechajte ten ucet zablokovaný a nechajte ho mesiac len na prijímané platieb (tak to mal mBank) a už si vybavujte nový.
Keď majú vaše údaje, nič nie ke bezpečne.
Ja mám teraz reifessen a som veľmi spokojná. Zadarmo a bola tak aj nejaká odmena za založenie a všetky platby a inkasa presmerovali za mňa.

@slniecko5 ak resetovala heslo do aplikacie, prevydala platobne karty, dala telefon do tovarenskych nastaveni, tak nie je dovod na to rusit ucet a vsetko prevadzat inde. Je jedno v ktorej bude banke, ak znovu klikne na podvodny link tak je peniaze odidu z unicredit, mbank, reifeissen aj z tatry... proste si treba davat pozor.

simona19871216
9. júl 2025
@lenocka137

@simona19871216 mám zmenené údaje, bola som v banke...povedali, že malo by to byť ok

@lenocka137 len ten mesiac asi bude problém neviem si to predstaviť držím prsty

slniecko5
9. júl 2025
@lenka188

@slniecko5 ak resetovala heslo do aplikacie, prevydala platobne karty, dala telefon do tovarenskych nastaveni, tak nie je dovod na to rusit ucet a vsetko prevadzat inde. Je jedno v ktorej bude banke, ak znovu klikne na podvodny link tak je peniaze odidu z unicredit, mbank, reifeissen aj z tatry... proste si treba davat pozor.

@lenka188 ja som sa tam už necítila bezpečne a aj manžel mi to radil (robí v IT).
Mne sa snažili ukradnúť aj ďalšie hesla v mobile, komplet všetko som musela resetovať.
Nehovoriac o tom, že ešte je možné vziať aj úver, keďže majú prístup k osobným údajom.
Estw mesiac som tŕpla, či mi nepríde domov list z nejakej nebankovky….
Polícia len pokročila plecami, hej, stava sa to..

maranco
9. júl 2025
@slniecko5

@lenka188 ja som sa tam už necítila bezpečne a aj manžel mi to radil (robí v IT).
Mne sa snažili ukradnúť aj ďalšie hesla v mobile, komplet všetko som musela resetovať.
Nehovoriac o tom, že ešte je možné vziať aj úver, keďže majú prístup k osobným údajom.

@slniecko5 nainštalovala si do mobilu nejakú aplikáciu cez ktorú sa dostali?
alebo len otvorila podvodnú web stránku?

slniecko5
9. júl 2025
@maranco

@slniecko5 nainštalovala si do mobilu nejakú aplikáciu cez ktorú sa dostali?
alebo len otvorila podvodnú web stránku?

@maranco vieš čo, nejdem to rozoberať a vracať sa k tomu. Píšem, čo ma urobiť autorka.

lenka188
9. júl 2025
@slniecko5

@slniecko5 nie je mozne vziat uver, pretoze nemaju pristup uz pristup k uctu. Do aplikacie pristup uz nemaju, pretoze bol pristup zruseny a resetovane heslo. Do telefonu tiez nemaju pristup pretoze bol resetovany do tovarenskych nastaveni. Tieto veci sa deju v priebehu par minut. Ak chcu previest peniaze prevedu hned, ak chcu poziadat o uver, poziadaju hned. Chapem, ze si sa necitila bezpecne, ale zbytocne si si menila banku. Ak sa ti snazili ukradnut ine hesla v mobile, tak si si zial musela nainstalovat aplikaciu, ktora povolila vzdialeny pristup. Pripadne aplikaciu, ktora obsahovala malware. To uz je potom ine kafe..

slniecko5
9. júl 2025
@lenka188

@slniecko5 nie je mozne vziat uver, pretoze nemaju pristup uz pristup k uctu. Do aplikacie pristup uz nemaju, pretoze bol pristup zruseny a resetovane heslo. Do telefonu tiez nemaju pristup pretoze bol resetovany do tovarenskych nastaveni. Tieto veci sa deju v priebehu par minut. Ak chcu previest peniaze prevedu hned, ak chcu poziadat o uver, poziadaju hned. Chapem, ze si sa necitila bezpecne, ale zbytocne si si menila banku. Ak sa ti snazili ukradnut ine hesla v mobile, tak si si zial musela nainstalovat aplikaciu, ktora povolila vzdialeny pristup. Pripadne aplikaciu, ktora obsahovala malware. To uz je potom ine kafe..

@lenka188 To už jw na každom, ako s tým naloží..
Osobne s tebou nesúhlasím, ale nebudem presviedčať. Urob, ako uznáš za vhodne.
Teda snad sa ti to nestane.
Neprajem nikomu.

slniecko5
9. júl 2025
@lenka188

@lenka188 asi sa už nikdy nedozviem, ako jw možné, že sa peniaze vrátili spať, šli do Francúzska. Ale som vďačná. Najmä Bohu.

zsuzsu86
10. júl 2025
@maranco

@zsuzsu86 chyba bola nepozrieť si web adresu stránky kde dávate heslo do IB
druhá chyba bola nepozrieť si riadne notifikáciu zo smartfónu čo idete potvrdiť, musel tam byť uvedený prevod 4 000€
ak to bol prevod a nie platba kartou peniaze ti už nik nevráti
prečítaj si

@maranco ziadny prevod som nepotvrdila. Ani nedostala som notifikaciu....

zsuzsu86
10. júl 2025
@lenocka137

@zsuzsu86 hmmm, tak to poteší, a na čo máte čakať jeden mesiac?

@lenocka137 podali sme ziadost o vratenie takze uvidime ci banka vrati alebo nie

lenocka137
autor
Autor odpoveď zmazal
lenocka137
autor
10. júl 2025
@zsuzsu86

@lenocka137 podali sme ziadost o vratenie takze uvidime ci banka vrati alebo nie

@zsuzsu86 no mne to vysvetlili v banke tak, že to sa požiada majiteľ účtu o vrátenie platby, čiže oni pekne poprosia toho hajzla, že aby vrátil platbu 😂

stejko
10. júl 2025

Mna by ale zaujimalo, ci niekto z poskodenych v podobnych pripadoch sa to snazil riesit cez ombudsmana, pripadne cez sud v strasburgu s tym, ze policia si nesplnila svoju ulohu. Pripadne aky je pravny nazor na tento postup policie, ktora to miesto vysetrovania len zmeta zo stola

slniecko5
10. júl 2025
@stejko

Mna by ale zaujimalo, ci niekto z poskodenych v podobnych pripadoch sa to snazil riesit cez ombudsmana, pripadne cez sud v strasburgu s tym, ze policia si nesplnila svoju ulohu. Pripadne aky je pravny nazor na tento postup policie, ktora to miesto vysetrovania len zmeta zo stola

@stejko presne tak. a mňa zaujíma to, prečo nie su takéto platby do zahraničia na neznáme účty aspoň do času pozastavené bankou, ako to bolo kedysi. Väčšinou ide o nočné platby. Sakra však radšej si to klient dvakrát potvrdí, ako prísť o celú výplatu.
Názor banky “veď ste to autorizovali” je najväčší alibizmus na svete, keďže tieto platby autorizáciu premyslene obchádzajú.
Rovnaký názor polície “mali ste si dávať väčší pozor” je neuveriteľný. Kazdy si tu veselo kradne a polícia sa tomu nádherne prizera.

lenka188
10. júl 2025
@slniecko5

@stejko presne tak. a mňa zaujíma to, prečo nie su takéto platby do zahraničia na neznáme účty aspoň do času pozastavené bankou, ako to bolo kedysi. Väčšinou ide o nočné platby. Sakra však radšej si to klient dvakrát potvrdí, ako prísť o celú výplatu.
Názor banky “veď ste to autorizovali” je najväčší alibizmus na svete, keďže tieto platby autorizáciu premyslene obchádzajú.
Rovnaký názor polície “mali ste si dávať väčší pozor” je neuveriteľný. Kazdy si tu veselo kradne a polícia sa tomu nádherne prizera.

@lenocka137 a co ine maju podla teba urobit ako ho poziadat o vratenie? Si to predstavujes strasne jednoducho a iba cez svoju optiku. Ved nech mu tie peniaze zoberu a vratia mne. To moze kazdy prist a povedat, ze ho niekto okradol o peniaze a chce ich spat. Si predstav, ze predavas tovar a teraz zrazu pride ta druha strana do banky a povie, ze si ju podviedla a banka ti zoberie peniaze a vrati ich. A ty nemas ani peniaze ani tovar. To uz tak v pohode neznie, vsak? Banka nie je sud ani vysetrovatel ani prokurator a nemoze brat klientom peniaze z uctu iba preto, ze druhy klient povedal.. to by bolo hotove eldorado.
@slniecko5 a ako si to realne predstavujes, ze by to mala banka v idealnom svete robit? Ze bude klient 2x potvrdzovat platbu do zahranicia?

slniecko5
10. júl 2025
@lenka188

@lenocka137 a co ine maju podla teba urobit ako ho poziadat o vratenie? Si to predstavujes strasne jednoducho a iba cez svoju optiku. Ved nech mu tie peniaze zoberu a vratia mne. To moze kazdy prist a povedat, ze ho niekto okradol o peniaze a chce ich spat. Si predstav, ze predavas tovar a teraz zrazu pride ta druha strana do banky a povie, ze si ju podviedla a banka ti zoberie peniaze a vrati ich. A ty nemas ani peniaze ani tovar. To uz tak v pohode neznie, vsak? Banka nie je sud ani vysetrovatel ani prokurator a nemoze brat klientom peniaze z uctu iba preto, ze druhy klient povedal.. to by bolo hotove eldorado.
@slniecko5 a ako si to realne predstavujes, ze by to mala banka v idealnom svete robit? Ze bude klient 2x potvrdzovat platbu do zahranicia?

@lenka188 napríklad tak. Pamatam si to z minulosti.

omama40
10. júl 2025
@lenka188

Ja chapem, ze ak sa takato vec stane, tak clovek v prvom rade hlada vinnika a velmi tazko si prizna, ze v prvom a aj poslednom rade urobil chybu on sam. Co sa tyka tychto falosnych stranok, tak podvodnici ich vyrabaju ako na beziacom pase. Banka sa o stranke dozvie, trva jej hodinu, kym sa jej podari stranku zhodit a podvodnik ma do 10 minut vytvoreny dalsiu.. a takto stale dokola. Preto sa tak alpeluje vsade na ludi a uz je plny internet toho aby si ludia davali pozor kam klikaju. Ze sa prihlasovat vylucne cez aplikaciu banky, ze neklikat na linky a neprihlasovat sa cez ne... stale dokola sa to deje. Stale dokola ludia naletia na reklamy, na bazos podvody, na investicne podvody.. banka sa naozaj vsemozne snazi tomu zabranit.
Lebo to je ako ked das kluce od domu cudziemu cloveku a potom sa cudujes, ze ti chyba telka... zakladne pravidlo fungovania s elektronickym bankovnictvom - neklikat na linky, prihlasovat sa iba cez oficialnu aplikaciu banky, neklikat na linky v sms spravach, neinstalovat si apky na vzdialeny pristup. A citat si potvrdzovacie sms spravy - kvoli tomu aj chodia, aby clovek zistil, co potvrdzuje...
Co sa tyka penazi, tak o tie si prisla, tie uz sa davno pretocili cez 5 uctov a nedohlada to uz nikto.
Je mi to luto, verim, ze ovam peniaze budu velmi chybat, zial ale clovek sa uci na vlastnych chybach.

@lenka188 suhlasim. vzdy ked som bola krok pred nejakym zneuzitim uctu, tak ak by sa to stalo, len kvoli mojej neopatrnosti (klikanie podvodnych stranok, aplikacii, SMS a pod) nikdy podvod nepride len tak zo vzduchu, vzdy ide o neopatrnost a chybu pouzivatela zariadenia...tym nechcem povedat, ze na 100% sa vyhnem niecomu podobnemu v buducnosti (ani netvrdim, ze mne sa to nemoze stat). vsimla som si, ze podvodnici pouzivaju coraz rafinovanejsie sposoby na oblbnutie. minuly tyzden som kvoli 1inzeratu na bazosi zazila rovno 3 pokusy a musim povedat, ze oproti minulosti su namakanejsi. takze vinnik nemoze byt banka ani nikto iny, len my sami. je to blbe, clovek musi byt stale v strehu:(

slniecko5
10. júl 2025

Dnss mi kamoska volala, že takmer takto prišla o peniaze, kupovala ubytko vez booking..
Buďte opatrní.

lenocka137
autor
10. júl 2025
@slniecko5

@slniecko5 presne tak...

lenocka137
autor
10. júl 2025
@slniecko5

Dnss mi kamoska volala, že takmer takto prišla o peniaze, kupovala ubytko vez booking..
Buďte opatrní.

@slniecko5 mala šťastie tá kamoška

lenocka137
autor
10. júl 2025

@omama40 no taká len ak sa s tým nič nespraví, tak to reálne povedie k tomu, že ľudia už nebudú veriť bankám a peniaze si budú dávať doma do vankúša...akože nech sa na mňa nikto nehnevá ale ako môže banka len tak pustiť 17000€ do Litvy? Ako je toto možné veď to není 5 € ani 100€ to je 17000€...toto mi nikto nevysvetlí ako sa toto môže stať

zalka
10. júl 2025
@lenocka137

@omama40 no taká len ak sa s tým nič nespraví, tak to reálne povedie k tomu, že ľudia už nebudú veriť bankám a peniaze si budú dávať doma do vankúša...akože nech sa na mňa nikto nehnevá ale ako môže banka len tak pustiť 17000€ do Litvy? Ako je toto možné veď to není 5 € ani 100€ to je 17000€...toto mi nikto nevysvetlí ako sa toto môže stať

@lenocka137 normálne môže banka pustiť toľko peňazí do zahraničia, Litva je členom EÚ.
Oveľa viac som platila prevodom do zahraničia keď som kupovala apartmán pri mori. Pre banku je to normálny prevod. Ona nemá ako posúdiť ci si niekto niečo nekúpil alebo ide o krádež z účtu.

slniecko5
10. júl 2025
@zalka

@lenocka137 normálne môže banka pustiť toľko peňazí do zahraničia, Litva je členom EÚ.
Oveľa viac som platila prevodom do zahraničia keď som kupovala apartmán pri mori. Pre banku je to normálny prevod. Ona nemá ako posúdiť ci si niekto niečo nekúpil alebo ide o krádež z účtu.

@zalka vieš, cybersecurity je veľká téma prítomnosti a buducnosti, zjavne momentalne zaostáva jej vývoj za kreativitou podvodníkov a keď sa banky neposunú, budú strácať kredit.
Ak tu niekto pracuje v banke, nech to posunie vedeniu🙂 že dávam podnet.

slniecko5
10. júl 2025

A dávam ak konkrétny tip
Platby nad istú sumu (dajme 300) do zahraničia potvrdzovať mailom, urobiť doublecheck? Podvodník mail nepozna.
Je to jednoduchý úkon, ktorý denne pomôže mnohým.

lenka188
10. júl 2025
@lenocka137

@lenocka137 banka bezne tieto platby skuma. Najma takto vysoke. Velakrat aj kontaktuje klientov, ktori su ale tak zmanipulovani, ze povedia, ze to poslat chcu. A potom si uvedomia, ze urobili hlupost a podaju reklamaciu. Platba je uz ale davno prec a najlahsie sa nadava na banku. A tiez si je potrebne uvedomit to enormne mnozstvo platieb, ktore sa denne v takej beznej banke uskutocnia. Bezne ludia ani netusia ake vsetky kontroly banka robi. A ake drahe systemy plati aby odchytavala co najvacsie mnozstvo podvodnych platieb. A ludi uz vobec nezaujima kolko penazi vdaka tymto kontrolam ludom zachrania. Nemaju ani potuchy... malo by sa o tom viac hovorit.

slniecko5
10. júl 2025
@lenka188

@lenocka137 banka bezne tieto platby skuma. Najma takto vysoke. Velakrat aj kontaktuje klientov, ktori su ale tak zmanipulovani, ze povedia, ze to poslat chcu. A potom si uvedomia, ze urobili hlupost a podaju reklamaciu. Platba je uz ale davno prec a najlahsie sa nadava na banku. A tiez si je potrebne uvedomit to enormne mnozstvo platieb, ktore sa denne v takej beznej banke uskutocnia. Bezne ludia ani netusia ake vsetky kontroly banka robi. A ake drahe systemy plati aby odchytavala co najvacsie mnozstvo podvodnych platieb. A ludi uz vobec nezaujima kolko penazi vdaka tymto kontrolam ludom zachrania. Nemaju ani potuchy... malo by sa o tom viac hovorit.

@lenka188 pracuješ v banke? Výborne.

mikella912
10. júl 2025

zablokuj si kartu a požiadaj o vydanie novej ak ti teraz stiahli stiahnu aj nabuduce

lenka188
10. júl 2025
@slniecko5

A dávam ak konkrétny tip
Platby nad istú sumu (dajme 300) do zahraničia potvrdzovať mailom, urobiť doublecheck? Podvodník mail nepozna.
Je to jednoduchý úkon, ktorý denne pomôže mnohým.

@slniecko5 nad 300e? To by boli tisicky emailov denne a tisicky blokovanych uctov, kym by nepresiel tento doublechcek. A tisicky nasratych klientov, ktori potrebuju nieco urgent zaplatit a nemozu, lebo musia vypisovat emaily...a kolko zamestnancov by bolo potrebnych aby kontrolovali tie odpovede od ludi...