Poistenie Farbička

dominicka23000
24. jún 2015

Chcela by som vas poprosiť o radu,rusila som dcerke poistenie Farbicka,v January som uhradila posledne poistenie,mesiac je tam zevraj cakacia doba,kym poistenie zanikne,cize ked som uz vo february neplatila v marci by malo zaniknut,ale od vtedy my domov nic neprislo,ani peniaze este neviplatili,kolko to trvalo vam ked ste to rusili?Dakujem za kazdu radu a odpoved.

sisaha
24. jún 2015

@dominicka23000 a bola si priamo na pobocke a poziadala o zrusenie? Mas o tom spisany papier? Ci si len posledny krat uhradila a cakas?
treba komunikovat s poistovnou.

peta_petruska
24. jún 2015

@dominicka23000 ak si iba neuhradila, tak si nic nezrusila...

treba to zrusit pisomne

dominicka23000
autor
24. jún 2015

Volala som na pobocku a tam my povedali ze to mam zrusit písomne alebo neuhradit posledny krat a do mesiaca my to same zanikne,vo february som uz neuhradila,tak v marci by to uz malo by byt zaniknute nie?skúsim tam dnes zavolať.

lucka1987
24. jún 2015

@dominicka23000 ak neuhradis, tak ti zanika az po 3 mesiacoch neplatenia... a pozor. ak ti netrvala zmluvy dlho, a neuhjradzala si, no napriek tomu tie 3 mes si poistena na rizika bola, sa mozes dostat do dlhu... preto je dobre vzdy spisat zrusenie PZ na pobocke na tlacive, ktore ti oni vydaju, a do tyzdna to mas akceptovane

martina833
24. jún 2015

aj ja uz tak nejak pol roka cakam, nepodpisovala som nic, povedali mi, ze nemam platit a to bude dovod na zrusenie... a dozvediet sa nieco od nich je velke umenie...

lucka1987
24. jún 2015

@martina833 najhorsie je prestat platit. a cakat..
toto nechapem kto ti povedal. pracujem v allianz a nikomu toto nikto od nas z kancelarie neradi .... ako som pisala, aby clovek nebol prekvapeny, ze ti pride este doplacat.
VZDY pri zruseni treba napisat ziadost o zrusenie, kedze dietatko je poistene na rizika aj ked neplatis, a tie poistne za dane rizika si vymahaju spatne

martina833
24. jún 2015

@lucka1987 tvrdili mi, ze sa neda zrusit...
tak to dam doplatit tomu panovi, co mi to radil... uz takto raz platil, moták

lucka1987
24. jún 2015

@martina833 no asi mas " stastie " na poradcu .. ze sa neda zrusit ? vsetko sa vzdy musi dat zrusit, len pravdepodobne sa bal, aby to nezaniklo hned a aby mal z toho vyhody, pripadne neplatil storno, ak za teba vzal proviziu . 😉

lucka1987
24. jún 2015

@martina833 takze este razz. odporucam navstivit najblizsiu pobocku a spisat na tzv ziadanku, ziadost o zrusenie pz .. je to predpisane tlacivo, napises uz len svoje udaje a cislo PZ, a hotovo.

melipa
24. jún 2015

Tak to urcite nefunguje, ze poistne prestanem platit, a o mesiac zanikne!...zanikne vam poistenie, tzn. ked sa stane poistna udalost, uz nebudete kryti, ale poistka sama o sebe nezanikne a bude sa vam zvysovat dlh na poistnom. Kazde poistne treba ukoncit pisomne vypovedou najneskôr 6 tyzdnov pred vyrocnym dnom, lebo zo strany poistenca moze poistna zmluva zaniknut na jeho ziadost len k vyrocnemu dnu. Dokial nedate pisomnu vypoved a poistovna vam pisomne nepotvrdi, ze ano, poistka k danému vyrocnemu dnu na vasu ziadost zanika, musite platit, lebo raz ste slobodne tu poistku uzavreli a zaviazali sa k platbam. To co prestanete platit, si poistovna bude vymahat spatne, tomu verte. Najprv len upomienkou, neskor aj sudne, az po exekucny prikaz...

xkittikex
24. jún 2015

presne ako pise @lucka1987, navstivit najblizsiu pobocku,alebo vyhladat agenta u ktoreho ste to uzavreli...lebo s tym ze nezaplatite poistne este zmluva nezanikne,a kym nezanikne to moze trvat aj 6mesiacov,a poistovna ma narok na nezaplatene poistne!

lucka1987
24. jún 2015

@melipa ale asi treba lre lajkov napisat, co sa rozumie pod pojmom vyrocny den..
teda kocky, ak mate masecne platby, vzdy je ziadost smerovana k najblizsej platbe mesacnej . ak stvrtrocne tak ku stvrtroku. ak polrocna k polroku..
takze pan poradca by mal pravdu ze sa to neda len tak zrusit ak mate nastavenu platbu napriklad na rocnu alebo polorcnu .

martina833
24. jún 2015

@melipa dakujem za info, idem pozistovat ako to presne je...

martina833
24. jún 2015

@lucka1987 platila som to raz rocne

ladyzs
24. jún 2015

Ja som v Alianzi rusila zmluvy Radsej pisomne a do 3 mes. Som to mala doma co som mala navyse platby poslali potom spat. Predtym muz tiez urobil ako vy a po dvoch rokoch mu prisiel exelutor na 500€ takze veeeeelly pozor na to ich staci par krat nezaplatit a zanikne to. Ziadne take zarataju si urok na kazdy jeden den omeskania.

dominicka23000
autor
24. jún 2015

Ja som ju platila 4roky,baby tak tam mam zavolat teda,prosim vas a potom tam budem kolko cakat na vyplatenie.Dakujem

peta_petruska
24. jún 2015

@dominicka23000 nikam nevolaj, zruš to písomne, ako ti tu všetci radia

dominicka23000
autor
24. jún 2015

Ked ja som taketo nieco nerusila,nemam s tym skusenosti,nevedeli by ste my prosim vas poradiť ako to tam mam napísať,dakujem vam za kazdu radu.

lucka1987
24. jún 2015

@dominicka23000 chod do akejkolvek pobocky allianz a tam ti daju na to tlacivo..

melipa
24. jún 2015

Vyrocny den je vzdy vlastne vyrocny den uzatvorenia zmluvy. Na vlastnu ziadost moze zmluva zaniknut opat len k tomuto dnu. Nezalezi na tom, aku frekvenciu platieb ste mali nastavenu. Vypoved mozete podat kedykolvek v priebehu roka, ale akceptuju vam ju len k tomu najblizsiemu vyrocnemu dnu. Cize napr. ak mate vyrocny den 20. februara a date teraz vypoved, akceptuju vam tuto vypoved k tomuto dnu. Dovtedy musite platit. A pozor na vypovedne lehoty, obvykle je to 6 tyzdnov. Napríklad k tomu vyrocnemu dnu treba dat vypoved najneskôr 6 tyzdnov vopred, inak vam ju akceptuju az na dalsi vyrocny den, t.j. o rok. Po vypovedi vyplacaju peniaze v Allianzi celkom rychlo. Ak tam bude nejake dlzny poistne, odrataju to z toho vyplateného. Kto si s tym nevie rady, nech ide osobne na pobocku a tam to s nim vybavia. telefonicky sa neda nic. Vsetky dokumenty musia byt pisomne, skenuju sa a archivuju.

xkittikex
24. jún 2015

@melipa nemate pravdu,lebo ja vo februari som zrusila mojej klientke zivotku,ktora mala vyrocni den v oktobri a uz davno ma peniazky na úcte!kedykolkvek sa daju zrusit zivotky,len je tam 6tyzdnova vypovedna lehota.

melipa
24. jún 2015

@xkittikex - toto je mozne, ale de facto urcite je poistka v systeme zrusena az k vyrocnemu dnu, a zvysne poistne z toho medziobdobia odratali z vyplatenej sumy

ladyzs
24. jún 2015

@dominicka23000 ja som pisalauplne jasne strucne ziadost o zrusenie poistneho napis tam cislo zmluvy
Potom ze ich ziadas o zrusenie zmkuvy napr k datumu 1.7.2015.
Za vybavenie vopred dakujem podpis a hotovo🙂

dominicka23000
autor
24. jún 2015

@ladyzs Daujem si zlata,tak dnes im to napišem a zajtra poslem.Prosím ťa a kolko si čakala na odpoved a na peniazky?

xkittikex
24. jún 2015

@melipa nie,neni...aj dcerke som zrusila a uzavrela som novu aj pre seba tak isto a po 6tyzdnoch bolo to zrusene uplne,poistka zanikla a aj v systeme sa figuruje ze storno-6tyzdnova vypovedna lehota a PZ neaktivna-stornovana a datumy su k tej 6tyzdnovej lehote..vlastna skusenost

ladyzs
24. jún 2015

-
@dominicka23000 Odpovedali asi po mesiaci ze ziadost eviduju. Po troch myslim ze zmluva je zrusena a hned nato aj peniaze s vyrovnanim. Napr. Moju ked som rusila po 3 rokoch som platila kazdy mes 33 e a poslali mi 300e tak sme aj pocitali...drzim palce a posli to do BA na hlavnu pobocku

dominicka23000
autor
24. jún 2015

@ladyzs Prosim ta a adresu najdem na nete,myslim do BA,dakujem

ladyzs
24. jún 2015

@dominicka23000 už to nemám uložené,ale ako pozerám na nete tak už v každom meste je pobočka tak pošli do toho svojho 🙂

betunka39
24. jún 2015

@dominicka23000 zmluvu možeš zrušiť kedykoľvek,ale vždy ž týždnov je vypovedna lehota a myslim, že začina plynuť až od začiatku kalendarneho mesiaca. čiže ak si ju davala v januari vypoved sa počitala od februara ž týždnov, potom by mal prisť papier domov, že to zaevidovali a na to maju 15 dni ,aby poslali peniaze a zrušili poistku. poistne musiš zaplatiť aj za februar ešte. Ak si nepaltila zvyknu dlžnu čiastku odratať z penazi ktore potom pošlui. Moj muž mal v Allianz pred rokom, daval vypoved a nasledne aj novu poistku. Vinou agenta dostal peniaze až o pol roka, lebo zadal zle čialo zmluvy a nevedeli priradioť vypoved.-Takže treba aj toto skontrolovať, či ozaj došlo. A najlepšie zajsť na pobočku.

frapper
24. jún 2015

@dominicka23000 Zrušenie PZ sa dáva vždy písomne,alebo zájsť na pobočku a vybaviť tam.Výpoveď začne plynúť dňom,ako príde do poisťovne a je to 6 týždňov.Ak platíš mesačne tak sa ti zruší po 6 týž.ak máš inú lehotu platenia tak sa počíta od tej lehoty.Ale ak si ty nezaplatila už vo februári a máš platby mesačné,tebe sa zruší takto:keď neuhradíš 3 mesiace-príde ti výzva,ak nereaguješ ani na výzvu a neuhradíš,ešte poisťovňa čaká 1mesiac od výzvy+8dní a poistenie zanikne pre neplatenie.Ale ako už bolo vyššie spomínané za toto obdobie vznikne dlžné poistné,ktoré klient musí uhradiť,pretože dieťatko je do tohoto zrušenia riadne poistené na všetky riziká,ktoré v zmluve sú:to znam.keby nastala PU počas tejto doby,poisťovňa vám vyplatí peniaze.Ak je na zmluve kladná rezerva,toto dlžné poistné odráta z toho a zvyšok vám vyplatí.Ak na zmluve nie je kladná rezerva,tak vznikne dlžné poistné a peniaze treba doplatiť.Toto všetko dostanete napísané v liste od poisťovne.Takže keby ste aj teraz išli dať výpoveď a platbu máte mesačne,môže sa stať,že skôr PZ zanikne pre neplatenie ako výpoveďou.Keď to vo vašom prípade počítam,tak v týchto dňoch by ste mali dostať list a vyrozumenie ak je platba mesačná.Ale jednoznačne zajdite na pobočku tam Vám to zistia aký je stav zmluvy.Najhoršie je nezalpatiť a čakať,lebo ak mám úmysel,že to chcem zrušiť,treba podať výpoveď.Ale ako hovorím,je to individuálne u každej zmluvy,lebo sa to posudzuje aké sú lehoty platenia.Nepíšeš,prečo to chceš rušiť,keď si to chcela pre dieťatko.