icon

Poistenie Farbička

dominicka23000
24. jún 2015

Chcela by som vas poprosiť o radu,rusila som dcerke poistenie Farbicka,v January som uhradila posledne poistenie,mesiac je tam zevraj cakacia doba,kym poistenie zanikne,cize ked som uz vo february neplatila v marci by malo zaniknut,ale od vtedy my domov nic neprislo,ani peniaze este neviplatili,kolko to trvalo vam ked ste to rusili?Dakujem za kazdu radu a odpoved.

Strana
z2
betunka39
24. jún 2015

@melipa to nie je PZP, ani poistenie domacnosti, ale životnu poistku možeš zrušiť kedykolvek, kryta som len do vypršania zmluvy, takže nemožu mi za to stiahnuť peniaze z vyplatenej sumy. Inak by mi museli do vyročneho dna, v pripade urazu aj platiť poistnu udaloť, alebo v pripade smrti rodine vyplatiť peniaze, čo určite nikde nerobia ,keby to bolo tak tak moja sestra by za švagra dostala kopec penaži, a nedostala nič a zmluvu ukončil 3 mesiace pred smrťou. Manžel dostal presne tolko, kolko mal garantovane pri uzatvarani zmluvy pred rokmi. Nie som agentka, ale takto to určite nikde nefunguje, to by každy zneužival.

melipa
24. jún 2015

@betunka39 - vyprsanie zmluvy je uplne iny pripad. Asi tu pleties dve veci. Doteraz sme sa bavili o predcasnom zruseni, pred dozitim. Nemozes zivotnu poistku zrusit kedykolvek, resp. ziadost o zrusenie mozes dat kedykolvek, ale zrusia ti ju az k vyrocnemu dnu. Alebo existuje zrusenie "dohodou", co sa ale nerobi bezne. Precitejte si VPP. Preto maju poistovne plne sanony vymahania nedoplatkov na poistnom a exekutori s radostou spolupracuju s poistovnami, lebo ludia tomu nerozumeju...poistovne nie su dobrocinne organizacie, a maju tak postavene zmluvy, aby prave ludia si z toho nerobili cirkus - podpisem-zrusim...viac k tejto teme nebudem pisat.

betunka39
24. jún 2015

@melipa ale ,keby som to takto už asi 2x neurobila anebolo to tak, tak to tu nepíšem. Vypršanim zmluvy sa rozumie zmluva, ktora je uzatvorena na určitu dobu, ak ju dodržim tak neviem čo mi ma ešte rok plynuť. A ak vypoviem zmluvu pred vypršanim, lebo ju napr. nemožem viac platiť, tak jednoducho dám žiadosť o zrušenie a padla. Poisťovna nema čorok zadržiavať moje peniaze. rušila som takto dve pistky a vždy som dostala peniaze tak ako bolo v zml. podmienkach, kde pri uzatvarani určite nevedeli ,že ju budem chcieť po x rokoch rušiť zmluvu. Je to životne poistenie, ktore si ja dobbrovolne platim, nie poistene dane zakonom, takže si ho možem zrušiť kedy chcem, ale s pokutou, o ktorej viem. Nechcem nikoho uražať, ale niekedy aj poisťovaci maju zle a chabe info, alebo to nevedia dobre vysvetliť, preto potom vznikaju prolemy. Osobna skusenosť ma presvedčial a,že ja finančny poradca s milion certifikatmi ti može zle poradiť a uzatvoriť nevyhodnu poistku pre mna, ale pre neho je tam vyhodna provizia o ktorej ja nemam tušenie.

melipa
24. jún 2015

@betunka39 - nejdem tu uz minat energiu, len chcem povedat ze chvalabohu nie som poistovak a tiez si o nich myslim svoje 🙂

sandri2014
19. aug 2020

Baby poradte mi prosim vas ako presne mam zrusit tu farbicka poistenie chcela by som to dcerje tiez zrušiť. A kam presne poslať dakujeem

Strana
z2